Last news in Fakti

19 Април, 2015 15:29 17 065 27

По 1 млн. лв. за асфалт на 1 км. от магистрала

  • апи-
  • лазар лазаров-
  • магистрала
По 1 млн. лв. за асфалт на 1 км. от магистрала - 1
Снимка: БТА

Тези 100 милиона които в момента дават, ние ще направим тези 80  километра общо по "Тракия" и по "Хемус", но това няма да реши  проблема, тъй като участъците между тях, които са примерно на  около 15 -20 години в момента ние си ги водим нови, но според  стандартите, приети в пътното строителство не само у нас, а и в  Европа, една рехабилитация, едно преасфалтиране на пътя се прави  между седмата и десетата година.

Това коментира пред БНР председателят на агенция "Пътна  инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров.

Страно е, че той не е първи мандат начело на пътната агенция, за  да се оправдава с бездействие в миналото.

Учудващо е, че при предишният си мандат начело на АПИ Лазар  Лазаров не е поискал средства за пресасфалтиранрто на тези  отсечки.

По магистрала „Тракия” проблемните участъци са около Пазарджик и  Пловдив, а по „Хемус” – около Шумен. Това наложи и ограничаването  на скоростта до 90 километра.
Вече много хора споделят, че това не са магистрали.

В закона ясно е разписано – приходите от винетни такси трябва да отиват за ремонт на пътищата. Приходите на година са около 220-230 милиона лв. В момента те отиват в централния бюджет, а средствата за поддържане са 105 милиона.

Шофьорите вече с право негодуват защо плащат винетки, а парите потъват някъде, но не и за ремонт на пътищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отворко

    12 1 Отговор
    Аз плащам:
    - винетка 70лв
    - данък автомобил 330лв
    - акциз и ДДС на гориво - към 2000лв/година
    Защо аз изпълнявам задълженията си, а държавата - не?

    Коментиран от #3

  • 2 GROZEN

    3 1 Отговор
    Много крадат и все не им стига - както е казал Мечо Пух колкото по вече по добре.Крадливи олигарси ..................
  • 3 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отворко":

    Хаха!Пък аэ си мислех че само "эатворковците" като мене плащали по толкоэ!Да си жив и эдрав и още дълги години да плащаш и по повече:)
  • 4 Спасов

    4 0 Отговор
    Ако парите ,които се дават от ЕС ,за ремонт,поддръжка и изграждане на нови пътища и с парите от данъци,винетки,еко такси и прочие не се крадяха щяхме да имаме пътища на доста високо ниво.Все пак България не е страна с размерите да кажем на Германия или Румъния имаме не голяма пътна инфраструктура при подходящо харчене и разпределение на парите ни ,нямаше да си трошим и без това не много новите коли.Всичко опира до политическа воля ,а такава няма.
  • 5 Сиси

    5 0 Отговор
    Докато крадеца Лазар Лазаров разпределя парите за пътищата,няма да имаме пътища!
  • 6 Пича

    3 0 Отговор
    Нещо много скъпо ми се вижда а и има ли гаранция ,че този ремонт , ще издържи поне 10 години? Някой трябва да носи отговорност за харченето на нашите пшари!
  • 7 Дрънди

    1 0 Отговор
    Ееееей кви са тия 1 000 000--тия въобще познават ли парите или има много балъци да доят
  • 8 Патриот

    3 0 Отговор
    Реалната цена за строителство на магистрала от изходно положение "гола поляна" е малко над 900 000лв за километър.
    За ремонта обаче си е доста, освен ако не са позлатени мантинелите.
  • 9 onq s konq

    0 2 Отговор
    Струва ви се че е скъпо,но хич не е-иэлиэа по 10лв на сантиметър.Аэ ако съм фирмата-строител,спокойно ще поискам по 12лв и иэобщо няма да го усетите!
  • 10 Иван

    4 0 Отговор
    Правил съм магистрала Тракия. Вси4ко е една голяма измама една каца без дъно крадат се едни големи пари и това е. Няма кои да търси отговорност защото вси4ко е една добре смазана машина за правене на пари. Няма да се оправим нокога докато не се спрат кражбите на милиони.
  • 11 христо христов

    2 0 Отговор
    да се направи данъчна проверка на лазаров за физическо лице веднага и компетентно откъде му са имотите с тази заплата...после конфискация, затвор и да не се пъчи толкова борисов като съвършен...я да те видим байновото
  • 12 валяк

    1 0 Отговор
    ами държавата да си направи асфалтова база и ще е с по малко комисионни и логично по втино или слагат ЗВЕЗДЕН ПРАХ

    Коментиран от #14

  • 13 тъй шъй

    0 0 Отговор
    Не говорете лошо за правителството,че Бат Б. ни е един. Ще се обиди и ще си тръгне. И пак едни пари за избори. А пък то в таз държава толкова бюджетни дупки има ,че ако парите от винетки отиват само за пътища ,ще се питаме откъде вземаме за пенсии примерно.Ама от това въртене на пари от тук за там колко ли дават фира не знам.Като се замисля каквито сме способни и изобретателни и 230 мил. да отпускат реалната им стойност пак може да е 105 мил.
  • 14 фирмата

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "валяк":

    ако си направи асфалтова база как ще точи пари с поставени фирми?
  • 15 tikva bankq

    3 1 Отговор
    парите отиват у боко
  • 16 вили

    1 0 Отговор
    абе я да ни правят винетката 200лв. кво се лигавим с тия 67лв. даже 200лв. за 6 месеца, а за година 400лв. Обаче ако с 400лв е все така председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров да се прати на кон за заплождане и да стане кобилка.

    Коментиран от #24

  • 17 ядосан на бг оправниците

    0 0 Отговор
    ето я и наща ш..на държава 1 км 1 милион :Д
  • 18 Винетчо

    0 0 Отговор
    Май са сбъркали с нулите.
  • 19 Пешо

    1 1 Отговор
    С такива изказвания ни подготвят постепенно догодина да преасфалтират за 2 000 000 лв. на км. Разходите и алчността на управляващите се увеличават непрекъснато, както апетита идва с яденето. Само Жельо Желев си отиде като беден президент. Моля следващия, без да предполагам кой ще е, да не допуска такава грешка!
  • 20 audi

    0 1 Отговор
    обаче братушките ви,изпревариха Българските крадци;)))
    http://ubiznes.ru/samye-dorogie-veshhi-v-mire/kakaya-samaya-dorogaya-doroga-v-rossii.html
    578 мил.$ как ви се струват за 1 км?;))))))
    айде на протест?или сме доволни и ще си траем?
    аз лично плащам 290 лв гражданска
    690 лв данък
    винаги съм с годишна винетка
    годишно навъртам 30.000 км(да не смятам акцизи и мито на горивото)
    никога не хвърлям отпадъци по-пътища
    стабилно сменя предното окачване почти всяка година заради дупките кратърите!
    Какво трябва да правя за да се возя комфортно и безопасно,без да мисля за какво давам парите си?
    На кон ли да се яхна или на колело?
    Или да заминавам?;)))
  • 21 taka e brat

    1 0 Отговор
    BG----> П....СИ тва тия всичките от които зависат и данъци и пътища и горива и лихви по кредити и т.н. ТВА Е .

    -----А ВИЕ ИДЕТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ДРУГИЯ ПЪТ ПАК--------.......
  • 22 gospodinvie122013

    1 0 Отговор
    Ами наближават избори,предстои ударно асфалтиране,тоест крадене на народни пари,за да може да се купят гласоподавателите,а и да им останат,ако не спечелят
  • 23 Факира

    0 0 Отговор
    Колко е тъп Българина !! толкова е тъп че не заслужава ни асфалт ни нищо, ами да копа по цел ден под ритъма на руски маршове
  • 24 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "вили":

    16, не знам, ама в АНглия не съм дал и пукнато пени, за да ползвам първокалсни пътища, само 50 пените на минаване и то в едната посока по един мост, който такъв в скоро рвреме в БГ няма да видим, няма талкова поддържана конструкция, най-лошото е, че всички се заканват и като почнат изборите имам чувството, че влезна ли в стайчката да гласуват, мозъжците им спират да работят, просто не гласувайте и толкова, ама не 10 или 15 души, трябва 99% да не стъпят въбще до сградите в които се гласува
  • 25 манджата

    0 0 Отговор
    Аз за изборите искам 4 тири кебапчета и 3 марули! Иначе няма да гласувам.
  • 26 Мъдрйи

    0 0 Отговор
    Даааа от винетки в хазната влизат над 200 милиона. и къде потъват

  • 27 Тодоров

    1 0 Отговор
    Крайно време да накараме управниците в Р.България да дават отчет за всеки похарчен ле пред суверена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове