Last news in Fakti

19 Април, 2015 21:35 2 049 12

"Нюзуик": България с бруталност посреща бежанците

  • бежанци-
  • българия-
  • желазна завеса
"Нюзуик": България с бруталност посреща бежанците - 1
Снимка: АП/БТА

България с бруталност посреща бежанците, пише сп."Нюзуик",  разказвайки за откритите на турска територия двама иракски бежанци,  починали от измръзване и раните си.

Списанието отбелязва, че Желязната завеса се завръща. Опасана с  бодлива тел и камери за наблюдение, и охранявана от гранични  патрули, оградата се простира по общата граница на Турция с  България и Гърция. Четвърт век след  падането на комунизма новата ограда на Европа има за цел да спре  бежанците от кланетата в Сирия и Ирак, пише "Нюзуик"..

Върховният комисариат на ООН по бежанците призова българските  власти да разследват смъртта на двама иракчани, които са били  спрени на българската граница. Според докладите става дума за  представители на малцинството ”йезиди“, които бягали от  ”Ислямска  държава“. Те са били задържани и бити.

Двама от тях са починали по-късно на турска територия те са починали от измръзване и раните си. Трети член на групата  е бил настанен в болница в Одрин.
"Нюзуик" пише, че България планира да продължи стената по цялата територия на границата си с Турция в опит да влезе в Шенген.
Стратегията работела. През 2013 г. 11 500 влезли в България нелегално. През 2014 г. от 40 000 души, опитали да преминат, едва 6000 са успели.

България отрича обвиненията за бруталност. През март София обяви нов план за интегриране на бежанците, но има  нужда от по-голяма финансова подкрепа от Европейския съюз.  България има сериозен ангажимент да защитава външните граници на  Евросъюза и няма намерение да не изпълнява тези си задължения, каза пред "Нюзуик" Бетина Жотева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неутрален

    2 0 Отговор
    Явно Турция без бруталност ги е оставила да измръзнат и не им е превързала раните..., а пък "Нюзуик" явно ще даде гаранциите, че тези т.н."бежанци" са точно такива за каквито се представят. Турската граница се охранява яко навсякъде. Турция се преминава само с политическо съгласие и под полицейски контрол.Пълни лъжи за наивници са приказките за хиляди бременни жени, деца и т.н. бежанци преминали бягайки през територията на Турция.
  • 2 1234

    2 0 Отговор
    Големи маратонци са тия бежанци,преминават1600 км на бегом през Турция и като влязат у нас умират премръзнали и гладни.Но истината е друга.Турция ги превозва с автобуси и ги оставя на нашата граница да минават нелегално към ЕС,НО ТАМ СЪЩО НЕ ГИ ИСКАТ И ГИ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В БЪЛГАРИЯ.И какво излиза,че ние сме длъжни да им подсигуряваме това което и за нашия народ го няма.Работа и добър живот.Интересното е,че бежанците идват с хиляди долари,а от нас искат да им подсигуряваме жилища и храна и дрехи,като българите които работят вземат минимални заплати.Този парадокс е създаден само и със съдействието на европейската ДЕМОКРАЦИЯ,но като гледам Европа се стреми упорито да ни държи на дъното .Целта на ЕС е да заселят по вече мюсюлмани у нас ,че по бързо да ни претопят,не знам защо ни мразят толкова, но това се вижда всеки ден всичко правят да бъде против нас:не разрешеха да минава газовия поток,спряха ни атомните реактори,унищожиха ни промишленоста,селското стопанство,животновъдството,намесиха се в образованието като ни променят целенасочено историята,с тия здравни каси унищожиха и здравеопазването,мога да изреждам още провокации,но вие ги знаете,и питам:ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ТИЯ ЗАДОВОЛЕНИ ОТ ВСИЧКО КОЛОНИАЛИСТИ,да точно копониалисти да ни казват какво да правим в собствената си държава,а не ги изритаме заедно с предателите в парламента.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 808

    1 0 Отговор
    нюзуик да прати самолети да извози "бежанците" при тях...били умрели в Турция а имат претенции към България
  • 4 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Германия и Франция не ни мразят.Мразят ни англосаксонците и рашките.Руснаците идея си нямаш колко българи са изтрепали още от царска Русия до сега.Англия е троянския кон в ЕС и е нормално да угаждат на Турция и гей либерализма.Яд ги е ,че са се напълнили до уши с измет.Идва и нащо време най накрая след като Гърция е нестабилен партньор парата ще се пренасочи към България и Румъния.

    Коментиран от #12

  • 5 нниинн

    1 0 Отговор
    Правилно бой и връщане обратно. България е най-бедната страна на света, тя себе си не може да изхрани, та камоли някакви бежанци. Да бягат у Америка, да сбъднат американската си мечта. Не ги щем тея бежанци тука - това е тука и за нас хляб достатъчно няма!
  • 6 onq s konq

    2 0 Отговор
    Тоя Нюэуик нещо се е объркал.Как можеш да посрещаш някого,когото не си канил?А това,че сме си направили труда да обясним на "едни хола" че бягат в грешната посока,эаслужава единствено аплодисменти!Както и да е -"никога едно добро не е останало ненакаэано"...е каэал мъдрецът!
  • 7 lkс

    1 0 Отговор
    Сигурно нашите са ги видели, че ходят и са решили, че не са бежанци.
    Затова и са ги посрещнали толкоз брутално.
  • 8 123

    0 0 Отговор
    Да останат в Анадола,там де се кланят на Алах акбар,нали са едноверци,не ни трябват,може да пратим в ТУРЦИЯ и ДПС цигани.
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Затова бяхме приети в ЕС, за да имат с кого да си "измиват" ръцете. Зашо не пратят една празна влакова композиция и да си приберат любимите бежанци?
  • 10 ккк

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Кой те държи на дъното бе колега?Как пък само нас българите ни държат на дъното,а?Поляци ,унгарци ,румънци и тях ли ги държат?Към дъното ни натиска робския ,завистлив и крадлив манталитет и ако не си го разбрал това,значи си безнадежден случай
  • 11 1234

    1 0 Отговор
    А от Турция защо бягат и на къде отиват някой ще обясни ли!?
  • 12 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "VWandMercedes":

    Погледнато реално, никой не ни мрази! Не само Франция и Германия, не Великобритания и САЩ, дори Русия не ни мрази! Проблемът е, че ни имат за "втора ръка" хора! Заради слабата държавност и икономика, ние сме вечно "просяци", вечно в ролята на догонващи и молещи. Така независима политика не се прави!

    Турската граница се охранява много сериозно. Няма как цели тълпи да достигнат незабелязано и направят опит за преминаване. Явно е, че турците го правят с цел - дали политическа, дали са голям брой подкупени, дали е нещо друго, без турското разузнаване няма как да минат нещата! Как смятате, че ще хукнат по граничните местности хиляди чужденци (не местни), ще обикалят и турското разузнаване няма да разбере в продължение на години?!

    Време е да свикнем с обвиненията. Колкото по-успешно си вършим работата, толкова по-гласовити ще са критикуващите. Нека се запитаме - искаме ли арабско малцинство в страната си?! Искаме ли хора, които ще донесат радикален ислям?! Искаме ли хора, които ще променят етническия баланс - една арабска, кюрдска , язидска жена ражда около 10 деца, 1000 бременни жени спокойно удрят 50 хил. деца за няколко години - всичките лежащи на гърба на българската държава! Та ние местните роми да интегрираме не успяхме, на български да ги научим не можахме... Абсурд!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове