26 Април, 2015 12:59 7 249 20

Турция привика посланика ни в Анкара

  • турция-
  • посланик-
  • геноцид

На 25 април т.г. посланикът на България в Анкара бе поканен на среща в турското въшно министерство във връзка с Решението на Народното събрание за признаване на масовото изтребление на арменците в Османската империя в периода 1915-1922 г.

Турската страна изложи своите виждания, свързани със събитията, станали повод за решението на българския парламент, както и за начина и последствията от неговото приемане, съобщиха от МВнР.

В отговор българският посланик Красимир Тулечки разясни характера и смисъла на декларацията, приета с голямо мнозинство от Народното събрание, както и факта, че тя не е насочена срещу съвременна Република Турция. Българската страна подчертава своето желание за развитие на двустранните отношения на равноправна основа във всички области от взаимен интерес и ще работи последователно за изпълнението на тази цел.

Факти.бг припомня, че турското външно министерство разкритикува остро изявленията на руския президент Владимир Путин относно арменския геноцид, както и излезе с две критични декларации срещу президента на Германия Йоахим Гаук и американския президент Барак Обама, въпреки, че американският президент не употреби думата „геноцид”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фггг

    8 0 Отговор
    kato e 6matka da im sa obqsnqva na6iq poslannik

    Коментиран от #3

  • 2 Колев

    2 6 Отговор
    Турция се развива като самостоятелна и независима държава с грижа за поданиците си по всички социални посоки - образование, здравеопазване, пенсионно осигуряване и следва директно своите си интереси въпреки, че е наследила тежко и кърваво минало от своите предци с извършен геноцид спрямо арменци, българи, гърци и т.н. както и настоящата война по границата с всички последствия и товар от това.

    Коментиран от #5, #7, #18

  • 3 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "фггг":

    ТОЧНО
    ЦЯЛ СВЯТ ГО ПРИЗНАВА
    ГУЗНИ СА ТУРЦИТЕ
    ИСКАТ ДА СКРИЯТ ИСТИНАТА
    А ТЯ СЕ РАЗКАЗВА ОТ БАБИ ДЯДОВЦИ
    ОТ ПОКОЛЕНИЕ НА ПОКОЛЕНИЕ
    КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК
    ВСЕКИ ОТ ПРАДЕДИТЕ МУ
    Е БИЛ ИЗМЪЧВАН ОТ ТУРЦИТЕ
  • 4 миседниш накура

    6 0 Отговор
    турция никога няма да признае за геноцид
  • 5 миседниш накура

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колев":

    и какво като се развива???????? още малко ще кажеш че е нямало 5 века робство ли?
  • 6 бай Ганьо

    2 7 Отговор
    Колега Колев, колкото и неприятно да ми е, трябва да си призная, че сте съвършено прав.Нека тези, които Ви маркират неодобрение да прочетат поста Ви 100 пъти, за да разберат, колко нещастна страна сме, и че трябва да взимаме пример от турците, където здравеопазването е БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКИ граждани, а здравно неосигурените плащат САМО 20% от цената на лекарствата, които са с пъти по-евтини от България.Няма какво да се правим на велики.По-добре да искаме от политиците ни, да ни подсигурят жизнения стандарт на турците.

    Коментиран от #10

  • 7 Хрисофор Карамфилов

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Колев":

    Казал си истината и са ти лепнали 11 минуса,това само показва колко объркано общество сме.Някои хора на правят разлика между реалността и собствените си желания.Истината е ,че можем да се поучим много от турската политика,те в момента са сила,защото в продължение на много години са водили правилно своята политика.

    Коментиран от #8

  • 8 Васили Барон

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хрисофор Карамфилов":

    Себе си гледай,че те на тебе 15 ти лепнаха ,съжалявам но от истината най - боли

    Коментиран от #9

  • 9 Хрисофор Карамфилов

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Васили Барон":

    А истината каква е.Демографски бум сме.Имаме икономика и изнасяме селско-стопанска продукция. Машиностроенето и високите технологии са приоритет.Високо квалифицираните кадри остават в БГ,също и лекарите.Помагаме на закъсали държави със заеми,и не чакаме само на държавните поръчки,а и от тази година туристическите резервации ще се увеличат с 50 %.Нали това искате да чуете,чакам си сега плюсчетата щото извънредно много държа на тях,и няма да заспя от мъка.
  • 10 миседниш накура

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Ганьо":

    ти явно не помниш че в България здравеопазването беше безплатно за ВСИЧКИ,лекарствата бяха стотинки и всички работеха и се сравняваха с нас-това помниш ли,защото аз го помня
  • 11 Edin Bulgarin

    6 0 Отговор
    Все пак не забравяйте че турците си остават турци.Дори сега да се правят на дрюжелубни търговци преди време пак бяха дошли като наемна войска ! За това не забравяйте че османлийте искат пак да дойдат тук !
  • 12 ted2704

    6 0 Отговор
    Всички съвременни турци се гордеят с османската империя и съответно с издевателствата.
  • 13 независим

    0 5 Отговор
    искам да кажа 4е думата геноцид е груба дума. като удряте две яица един варху друг винаги единият се 4упи много ясно 4е като има воина все е имало губе6ти

    Коментиран от #15

  • 14 шокар съм тенкю

    3 0 Отговор
    Посланика на БЪлхария е приет в болница в Анкара с протъркано право черво и 2 пръстена, и броеница, останали от дълбок фистинг на дебелото черво, след срещата в турското външно министерство.
  • 15 миседниш накура

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "независим":

    абе човек-кви са тези сравнения от теб-ти правиш ли разлика от това че редовна войска избива мирно население-думата за това е ГЕНОЦИД,ако говориш за циганска сватба с последвал бой тогава може да кажеш твоя пример
  • 16 NoToRasism

    0 4 Отговор
    Абе хора, Вие наистина сте много сбъркани! Човека от 2-ри коментар Ви е написал простичката истина, а Вие, като онази дето мъжа и я хвърлил в реката за стриганото и рязаното, ако се сещате! Стига с това робство и 500 години, и реваншизъм. Какво искате 75 милиона турци да дойдат да ни се извиняват един по един за неща свършени от пра-пра-прадядовците! Вие знаете ли, че техните тинейджъри са точно толкова сбъркани, колкото инашите. Ако им кажете Османска империя, поне 80% ще скляпат умно. Вместо да се опитаме да ги стигнем в алъш-вериша ние ровим стари кокали! Да, трябва да забраним партии, като ДПС прокарващи проосмански интереси на самозабравили се турски политици, но ноу-хау-то си е ноу-хау, а и обикновенния турчин всяка вечер си пие йениракъ-то, като наш Ганчо и дори живеещия на иранската граница казва на Ганьо комшу, но не и на иранеца! Хайде спирайте вече с вродената и необоснована омраза. Апропо и аз бях така настроен допреди 10 год., но разбрах, че хич, ама хич не съм бил прав!

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "NoToRasism":

    АКО СИ ТУРЧИН ТЕ РАЗБИРАМ
    НО АКО СИ БЪЛГАРИН
    СИ ПРЕДАТЕЛ
    КАКВО МИ ХВАЛИШ ТУРЦИ
  • 18 Бай Кор

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колев":

    Какво тежко и кърваво минало са наследили турците, бе?! Виж, че и до днес никой не чувства вина и комплекси за зверствата и кланетата, които са извършвали. В училище се изучава "славната и героична" османо-турска история, демек, "как сме ги клали, побеждавали онези народи, как Турция е велика сила и колко много територии и обширни владения е притежавала".

    Стегни се! Боят, изяден от друг е безплатен! Никой не дава даром и за земи, богатства и добър живот хората се избиват от хилядолетия. Съвременна Турция е прибирала огромни богатства от покорените народи, плащала е на многобройни армии, стигнала е до Виена.

    Не ме разбирайте погрешно! Никога не съм бил туркофил, но си давам ясна сметка, че никак не върви първо, да се сравняваме с тях като стандарт и второ, да си мислим, че някой някъде се чувства виновен за нещо. Крадецът прибира чуждото и заминава - вина не изпитва дори в затвора. Даже разказвайки за "подвизите" си, той се гордее.

    Съвременна Турция неслучайно не иска да се говори за тези кървави деяния. Първо, забравата обхваща всички престъпления, чрез които е придобита "плячката". Второ, за да не се чувства вина - " бяхме млади". Трето, един и същи номер може да се пробутва многократно. Четвърто, за да не дава пари!

  • 19 Бай Кор

    2 2 Отговор
    И за да не бъда голословен, ще попитам - когато се похвалите, че сте преспал с жената на комшията, виновни ли се чувствате или се усмихвате доволно?!
  • 20 миседниш накура

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "NoToRasism":

    ако трябва ще дойдат да се извинят,нима пролятата кръв се забравя-ако беше обратното щяха да са оревали всичко и навсякъде колко тежко е било.питай някой от тези турци които ги покръстваха през 80-те години какво ще ти каже-колко тежко им е било и колко са били мъчени-а ние българите за тези 500 години какво да кажем...не ме разбирай погрешно-против обикновения турчин нямам нищо,но срещу политиката им не съм съгласен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове