Last news in Fakti

23 Май, 2015 19:13 9 372 10

Трима ранени след масов бой в село Марчево

  • марчево-
  • бой-
  • село-
  • масов

Враждата в района е от години заради редовни кражби

Трима ранени след масов бой в село Марчево - 1
Снимки: Ирина Жерева, bTV

Конфликтът е възникнал между роми и българи в гърменското село Марчево. Стигнало се е и до масов бой, съобщи bTV.

След репортаж за неспирните домови кражби в селото, за които хората обвиняват ромите, днес те дошли да се саморазправят.

Има трима ранени, които са настанени в болница.

Въоръжени с брадви и ножове, ромите нападнали съседите си и ги заплашили със смърт. На място са изпратени всички налични за района полицаи.

Пътят за квартал „Кремиковци” е затворен от полиция, за да не се стигне до ескалиране на напрежението. Кметът на общината Минка Капитанова и евродепутатът Ангел Джамбазки са на място.

„Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи”, каза Капитанова.

Враждата в района е от години заради редовни кражби, за които в селото обвиняват жителите на ромската махала. Местните разказаха, че няма жител в селото, който да не е обиран. Набезите идвали предимно от роми от квартал „Кремиковци”.

МВР обаче твърди, че проблем в селото няма, защото патрул обикаля цяла нощ. Хората обаче не са го виждали този патрул, виждат само кола на КАТ до селото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 0 Отговор
    Това чака българи,докато ни управляват идиоти.Цигани НЕ СА ВИНОВНИ,виновни са тези който им дават баница.Няма безплатен обяд-каза го желязната Лейди М.Татчер.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Местните разказаха, че няма жител в селото, който да не е обиран. Набезите идвали предимно от роми от квартал „Кремиковци”.
  • 3 българин

    3 0 Отговор
    това ни чака , циганите ще ни превземат докато няма строги наказания
  • 4 България за българи

    2 0 Отговор
    Да отиваме в Гърмен и да изрием м...лите. След това където се налага другаде. Като защитавате м...лите дано минат и през майките и бащите Ви на село да видим тогава. Взимаме брадвите и ние и ще раздаваме правосъдие. Като няма държава да защити БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, народа да защити народа. да ги затворят в Беляне.
  • 5 Йово

    1 0 Отговор
    Няма роми а има цигани. Рома е алкохолно питие!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пламен

    0 0 Отговор
    Едно време Атака се изявяваше като защитник от м...лските злодеяния,апелираше за разправа над тях,и народа им повярва..А сега ги купиха и тях,Волен си взема паричките и се натиска на депутатския стол,и си трае.Защо сега не се ерчи толкова.Подрязаха му крилете..А хората ще страдат от депутатите и купуването на гласове.Идват избори,и управниците си траят за такива скандали.Нека се трепи народа..Те ще извадят пари ,и пак ще ги купят м...лите...За м...ла само бой и прогонване.Иначе вземат ли връх,няма отърване от тях..
  • 8 я съм от село

    0 0 Отговор
    Роми няма -има цигани.Сидеров беше прав но ще го осъзнаете много късно.И защо с брадви тез БЪЛГАРИ нямат ли пушки и пищови в Гърменско
  • 9 ники

    0 0 Отговор
    ами ето циганите решават взимат по една брадва и ни е...ат и какви са последствията за тях след това никакви сами си правете изводи какво ни чака
  • 10 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    намерете им работа бе господа управници-инвестиции във фабрики,толкова ли е трудно-така ще се интегрират ромите -като им се създаде работа -никъдене ги искат-то и за българите вече няма работа-но те крадат на едро-докато ромите крадат за да се нахрянят или напият-Толкова е лесно-всичко зависи от управниците-намират работа на безработните в процес на работата се образоват или обучават -човек като е сит и е на работа ще си плаща данъци,сметки ,ще има пари за разходите си-а тези които не са свикнали и не искат да работят ще останат малко и ще могат да се контролират-Но условието е и да има заплати от минимум 500 евра нагоре-както е в евросъюза-където сме и ние -поне мъничко да сме като тях-Топката е в управниците и бизнесмените-не дани извиват ръцете на народа и да ни държат в мизерия а да мислят и за работещите хора и за безработните-всички ще са доволни....осъзнайте се вече не да се бием ние от народа а ако има някой за бой то е от управляващите и от тези които дават и създават работа-че там има една поговорка-сит на гладен вяра не хваща-но поне да е като в европа-да има за всеки и всеки да може да посреща нуждите си и да плаща данъците си-А нашата държава стана -Държава на глобите само ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове