26 Май, 2015 12:08 1 811 0

Германия знае по-опасни неща от Сноудън

  • германия-
  • сноудън-
  • по-опасни-
  • меркел-
  • обама

Ангела Меркел ще се срещне с Обама на 7 и 8 юни

До 8 юни канцлерството на Германия трябва да обяви т.нар. селектори (имейл адреси, телефонни номера) на Агенцията за национална сигурност. За това настоява генералният секретар на германската социалдемократическа партия Жасмин Фахими, твърди в. Билд.

Според вестника датата е добре подбрана, защото

на 7 и 8 юни канцлерът Ангела Меркел ще се срещне с американския президент Барак Обама

по време на срещата на Г 7 в Елмау (Бавария). В Берлин според в. Билд се разпространяват слухове, че Обама може да откаже участието си в срещата на върха на Г 7 заради аферата около сътрудничеството между тайните служби на Германия и САЩ.

След запитване на в. Билд правителството на САЩ енергично е опровергало тези слухове. „За да го кажем много ясно – ние не сме заплашвали, не ни е минавало и през ума да оттеглим участието си в срещата на върха на Г 7 по причини свързани с тайните служби. Това е заявил говорител на Съвета по национална сигурност на САЩ.

В германските разузнавателни среди  се коментира, че освен спешните предупреждения за потенциални терористични атаки, американските тайни служби за нищо друго няма да информират германските си колеги.

Това, което германското правителство може да обяви  е

по-опасно от разкритията на Сноудън,

е заявил за в. Билд високопоставен представител на американските служби.

Вестникът твърди още, че във Вашингтон има пълно неразбиране за аферата в Германия. През миналата седмица  пред парламентарната комисия за разследване на скандала  президентът  на германското разузнаване (БНД)  Герхард Шиндлер заяви, че няма нарушаване на закона при следенето на европейски цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА