Last news in Fakti

27 Май, 2015 09:47 7 142 40

Ромите в Гърмен: Искаме преговори и спокойствие

  • ромите-
  • гърмен-
  • преговори-
  • спокойствие

Местните жители обаче не отстъпват за събарянето на незаконните постройки

Ромите в Гърмен: Искаме преговори и спокойствие - 1
Снимка: ТВ 7

Вече пети ден напрежението в община Гърмен не стихва. Хората са категорични, че незаконно настанилите се роми в региона трябва да бъдат изселени.

Областната управа организира поредица от срещи между ромите и протестиращите, към които се присъединиха рокерски клубове и футболни агитки, но до този момент решение на конфликта няма.

Вчера на една от срещите, която се смяташе за ключова, представителите на местните не се появиха.

Тази сутрин жителите на ромския квартал в Гърмен заявиха, че ситуацията се успокоява и животът се връща в нормални релси. Тяхното желание е спокойствието да се завърне и те нямат нищо против да седнат на масата за преговори.

Другата част от местните хора обаче са категорични, че исканията им трябва да бъдат изпълнени и държавността да бъде еднаква за всички. А това означава, незаконните постройки на ромите да бъдат съборени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    2 0 Отговор
    съборете им купторите ..за назидане ..да знае всяка мангуста че вдигне ли ръка срещу българи я чака живот под открито небе

    всяка жаба да си знае гьола...


    и докато българите и гласувате още за кунева мунева боковци и подобни ....

    ви заселват м..сти и те гласуват и ви управлява дпс и боко

    не виждате ли че нямат смелост д апоставят циганите на мястото им

    само атака има воля да реши проблема

    Коментиран от #11

  • 2 пурко

    2 0 Отговор
    Проблема се решава по следния начин. Трябват горелка, автомат, гранати и пластичен експлозив. Първо се подготвя терена - слага се пластиката, после се звънка с телефона - гърми! След което се хвърлят неколко гранати за почистване на терена, после се настъпва с откоси, с автомата и накрая се минава с горелката, чистят се последните остатъци!

    Ето го плана, не ти требе много воля, за да го направиш!
    А това, за АТАКА - предполагам, колегата долу не го мисли сериозно...
  • 3 Станислав

    2 0 Отговор
    Били готови за преговори - за какво ? Да не би да са представители на друга държава ( явно вече си мислят, че имат държава в държавата ), че ще преговарят. Щом нарушават законите - бой, то утре преговори може да поискат убийците, дилърите, проститутките и т.н. , за да ги оставят на мира. Не трябва да има мир - трябва да жертваме малка част от територията си - да ги съберем там и само, който покаже Трудов договор, лична карта, платени осигуровки и Удосотверения за недължими суми към Държава, общини, В И К, Енерго, и т.н. да има право да излиза за 24 часа веднъж месечно.
  • 4 ариеца

    1 0 Отговор
    Проблема не е в циганите, а в тези, които създават РАЗДЕЛЕНИЕ на нацията!!!!!!!

    Как може да се говори за - турци, българи, цигани....?
    Кви турци са "турците" в България, като живеят от 500 години в България и ИМАТ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ!!!!!
    Законите трябва да са еднакви за всички, щом аз мога да си плащам данъците, тока, водата, храната, жилището и т.н., никой м...л няма право да не ги плаща за моя сметка.
    Червените създават разделение и напрежение, за да могат да крадат, това е истината.
  • 5 ариеца

    1 0 Отговор
    Основата на проблема се КОРЕНИ в ПАРЛАМЕНТА!!!!!!!

    На кой му казват, че НЕ Е БЪЛГАРИН?????
    Ромската партия, ДПС, Атака, ПФ......., ТОВА Е ПРОБЛЕМА!
    Тези "партии" са създадени с една цел, да провокират напрежение и да създадат субкомпактни групи от "избиратели", които се използват от различните структури на бившата БКП.

    Коментиран от #7

  • 6 ххх

    1 0 Отговор
    да бе как ще са виновни циганите ..българите са виновни винаги .. д ане си от хелзинския комитет ве продажникао
  • 7 свв

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ариеца":

    ахам да точно атака ви е виновна ..напротив само тя може да ги вкара в релси

    ама гласувайте си за боко кунева мунева и подобни дето са ви ги пуснали в дворовите и не ги закачат да могат д аим купуват гласовете и после да ви грабят от парламента

    виновни сте със някви измислени демократични ценности които ще ви изядът главата
  • 8 ееее

    2 0 Отговор
    съборете им купторите ..за назидане ..да знае всяка м...ста че вдигне ли ръка срещу българи я чака живот под открито небе

    всяка жаба да си знае гьола...


    и докато българите и гласувате още за кунева мунева боковци и подобни ....

    ви заселват м..сти и те гласуват и ви управлява дпс и боко

    не виждате ли че нямат смелост д апоставят циганите на мястото им

    само атака има воля да реши проблема
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Това дали трябва да им оставят къщите или не, не подлежи на каквито и да е коментари.
    Това става през последните 20г. , един циганин, и не само циганите, си прави барака някъде си, после идва 2,3 и т.н. става махала на общинска или частна земя. Бараките стават къщи, къщите стават палати. Ток и вода не се плащат.
    Кой е виновен? Кмета и областните представители.
    Защо? Защото са допуснали застрояването. Тяхна работа е да следят как се стопанисва земята.
    Никой не би допуснал някой циганин да влезе в в двора на къщата ти, да си направи барака и да живее там 20г като ти краде тока и водата. Това е незаконно. Но защо се гледа като допустимо ако се случва на общинска земя и по краищата на селата.
    Много репортажи са направени как рабоят схемите за кражби, но няма резултати. Няма воля и със сигурност това е умишлено от страна на всички институции, а не просто незнаене как да се справят с проблема.
  • 11 369

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    правилно
  • 12 бг гражданин

    1 0 Отговор
    За какви преговори са готови? Може би да се махнат от незаконните си къщи или да спрат да крадат? Човек преговаря когато има нещо да предложи на другата страна.Какво предлагат тези бандите за да преговарят?
    Спешно трябва да се реши проблема с раждането на деца от маргинализирани индивиди.Щом не можеш да гледаш себе си повече от едно дете не можеш да гледаш.На държават не и трябват хуманоиди които не знаят да четат а се възпроизвеждат на 12 годишна възраст.Навсякъде по света това се нарича педофилия и се преследва от закона.В България не знам нашата правораздавателна система да го прави.
    Строго следене на тези неща спиране на всякакви помощи и всяка кражба и нарушение на закона да се санкционира с обществено полезен труд но истински не като сега да подпират метлите по улицата.
    И противоконституционната партия ДПС трябва да бъде закрита за да не генерира етническо напрежение.
  • 13 the Saint

    0 0 Отговор
    Преговори ли?! Преговори, тогава когато всеки един от тия започне да говори на разбираем български, има поне основно образование, спрат да се множат като хлебарки и както каза колегата Станислав си платят всички задължения към държавата. А дори и тогава трябва да им се даде ясно да разберат, че вдигнат ли ръка срещу българин лошо им се пише. Това е! Храним ги, плащаме им задълженият и майченските за по няколкото деца на семейство и имат наглостта да вадят БРАДВА срещу хората, които ги издържат... при това с години наред.
    И пак ще дам примера (в линка по-долу) на ген. Арлин Антонов от преди 20-тина години:
    https://alterinformation.wordpress.com/2013/05/09/1992098352/
  • 14 николай

    2 0 Отговор
    Първо да им се спрат всякакви социални осигуровки.Второ да СЕ НАЛОЖИ СЪС ЗАКОН само по едно дете на циганско семейство,трето да се водят с български паспорт и да пише че са от цигански произход а не балгарски. Четвърто -да им се забрани да гласуват .Пето ДПС със закон да го няма.Шесто- давайте предложения БЪЛГАРИ

    Коментиран от #15, #16

  • 15 някой

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "николай":

    ШЕСТО.Никой който е работил в структури свързани с биво БКП ДС и всякакви такива не трябва да взема каквато и да е държавна или общинска длъжност.
    СЕДМО. Да се следи дали имуществото на всеки български граждани отговаря на официалните му доходи за които съответно е платил и данъци.
  • 16 стига комунизъм

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "николай":

    Няма нужда от закон за ДПС.Те са противоконституционна партия тъй като са на етнически принцип.Създадени са от ДС и предателя Луканов за да използват гласовете на българските мюсюлмани за целите на БСП.
    Днес се превърнаха в корпорация пречеща и дестабилизираща държавата.КТБ е една от последните им изцепки която всички плащаме с гаранционния фонд.Час по скоро трябва да бъдат атакувани от целия държавен апарат и да им се спрат източниците на финансиране.Така ще изчезнат сами.
  • 17 Да ама не

    1 0 Отговор
    Какви са им основанията за преговори? ПЪРВО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ДА ДОКАЖЕ КАК СЪС ПРОФЕСИЯТА СИ НА "СОЦИАЛНО СЛАБИ" СИ ВДИГНАХА КЪЩИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ. ЗАЩО НЕ СЕ САМОНАСТАНЯТ НА НЯКОЯ НЕОБРАБОТЕНА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ ДА КОПАЯТ, СЕЯТ И ПРОИЗВЕЖДАТ ПРОДУКЦИЯ, А КРАДАТ ОТ ЧУЖДИТЕ ГРАДИНИ И НИВИ НА ХОРАТА В СЕЛАТА? НАГЛОСТТА

    Коментиран от #19

  • 18 Аlisa

    2 0 Отговор
    ”Светът е опасно място не заради тези, които произвеждат зло, а заради тези, които го виждат и не правят нищо." Айнщайн
  • 19 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да ама не":

    Преди време съседа, бивш летец и добър човек, имаше казус:
    На вилата му, където отглежда зеленчуци за собствено ползване, в съседна пустееща вила се нанася циганка с деца. Въпросната започва да продава зеленчуци на пазара, но не свои, а тези на съседа, които редвно му краде.
    Човека, понеже е добър, и отдаде да изпозлва част от имота му, за да си отглежда и да спре да му краде неговите, загради й място, дори и вода за поливане имаше. Но това място си остана пустеещо понеже циганката не иска да си мръдне пръста да обработва, а само краде готовата продукция.
    Оплака се човека на кмет, на полиция и абсолютно никаква реакция.
    Човека заряза имота и вилата си, защото му омръзна години наред да се трепе и отглежда зеленчуци, които демонстративно циганите му крадат и то не, за да се нахранят, а да ги продават на пазара за пари.
    Същото стана и с обработваемите земи, където се заселиха цигани, те буквално като лешояди, чакаха да падне нощта и обираха каквото е озряло. Бабите и дядовците отначало ходеха и си обираха продукцията, ако въобще преварят циганите, още докато е зелена, което си е пълен абсурд. След няколко години всеки спря да отглежда, защото с циганите няма борба.
    Те бият и убиват, нямат задължения към никого, а само на тях все някой им дължи и трябва да им се дава.
    Циганите в село живееха по-добре от българите. Караха си ладите, пиеха си бяха по-добре облечени отколкото българските жители, които не крадяха и си плащаха всяка стотинка данък и такса.
    Това беше преди 10г, сега казват, че е по-зле, защото циганите вече не се ограничават в покрайнините на селото, а обират наред къщите, където няма постоянно живеещи хора.
    Кмета знае, МВР знае, но никой нищо не прави. Затова и селата обезлюдяват, никой не иска да живее в страх и да се труди като знае, че ще го окрадат, бият или дори убият.

    Коментиран от #21

  • 20 Симо

    3 0 Отговор
    Иска спокойствие момчето !! По цел ден дъни кючеци а през ноща тараши чуждите къщи обаче иска спокойствие

    Коментиран от #35

  • 21 2пиу

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    проблема не е в циганите,самите цигани са проблем-не се ли действа по почина на великите Сталин и Хитлер ще има проблем
  • 22 вввв

    2 0 Отговор
    да бе българска тапотия и простотия проблема не бил в циганите

    в русия е проблема пак сигурно

    идете да видите какво се случва на негрите в ,,демократична,, америка

    как ги гармят по улиците като зайци и как ги мелят с палките ако послят да протестират

    Коментиран от #26

  • 23 Гошко

    4 0 Отговор
    Циганите преди 80 години как са преговаряли с Хитлер...?
    Знам,че е "малко грубо",но Аз съжалявам,че не е успял...
    Да им построим едно "лагерче" за около 2-3хил бройки и всички който не работят,крадат и т.н. там!
    За който има място добре,а другите на пушек...или сапун,няма друго лечение....

    Коментиран от #39

  • 24 гост

    3 0 Отговор
    Всички българи, и под българи имам предвид жители на България, ще се радват само ако започнат да се прилагат законите за всички.
    Нека да стане честно. Докога ще са разделени хората на цигани, турци, българи и др? В Германия също има много турци, руснаци, араби др. националности, но законите се прилагат еднакво за всички: няма значение кой и поради какви причини краде, той е крадец.
    Когато това стане основна водеща мисъл за нашите, очевидно безмозъчни, управници, то тогава ще има мир и спокойствие. Никой не спира циганин да си купи къща насред улица само с българи, но циганина не иска да си купува, а отива, строи с материали които са разграбени от други къщи на края на селото, после се закача за тока и си слага алуминиевата дограма.
    Е такова нещо в Европа няма, затова ако не се захванат с изравняването на прилагането на законите, то съвсем скоро ще стане граждански бунт и ще ни пишат по весниците.
    Има си отговорни органи и хора, да си поемат отговорността, а не пак да няма никой виновен. Не може да си търтей на работа, а поста ти да изисква да решаваш точно такива проблеми, таква хора също трябва да понасят наказателна отговорност.
  • 25 диан

    3 0 Отговор
    няма да стане
    аз винаги съм ущетен
    плащам ток вода и данък сгради
    имам 1 дете и не съм взел нищо от държавата
    работя плащам здравни
    3 гражданска отговорност
    бедата е че покараи мен ЗА МЕН ГОВОРЯ
    ума още 6 човека те не работят
    3 пенсионери 2 инвалида и 1 дете
    сега за паразитни етноси не говоря
    всички сме българи
    ами не знам как се получава
    но с 16 милиарда заем ще се получи за един мандат
    но после В СИМЕОНОВ да му мисли
  • 26 2пиу

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "вввв":

    май наистина не разбра какво бях писал-прочети го по-внимателно

    Коментиран от #32

  • 27 Мустак

    3 0 Отговор
    СТРИХНИН !!
  • 28 МАК

    2 0 Отговор
    Да и аз искам преговори: да започнат да си плащат масрафа за всичко както останалите граждани.
  • 29 ЦИГАНИТЕ НА САПУН

    0 0 Отговор
    Kvi pregovori be M....L SHTE VI IZMESEM OT TAM
    S TAZI POSTAPKA KOQTO NAPRAVIHTE VIE RAZPALIHTE VSI4KINI
    I CHAKAI 2-ri JUNI OTMASHTENIE
  • 30 Кашироко

    1 0 Отговор
    Аз съм "за"!
  • 31 Реалист

    1 0 Отговор
    И в крайна сметка пак ще се потули всичко и до няколко дни пак ще си е по старо му, понеже сме си страхливи българите. Не отидем ли сами да започнем да им събаряме колибите, няма да стане работата...
  • 32 ghost navigator

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "2пиу":

    какво се занимаваш с този.
    Не може да пише правилно,а тръгнал да коментира ромите и Русия
    Като толкова му харесва Русия да отиде да живее там
    Другарю пише се "тъпотия",а не "тапотия".Или"гърмят",а не гармят
    Може би не си се научил къде е буквата "ъ" на клавиатурата
  • 33 СеЧ

    0 0 Отговор
    Оранйее
  • 34 Аз съм

    1 0 Отговор
    И всичко това е в следствие на бездействието на "ПОЛИЦИЯТА" ни през изминалите 20-30 години
  • 35 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Симо ":

    20 npuзнaka, че сте циганин:

    1. Mucлume, чe гeнumaлuя e нaзвaнuemo нa uтaлuaнckuтe aвuoлuнuu.

    2. Пoзвoлявaтe нa 13-гoguшнaтa cu gъщepя ga пyшu пpeg geцaтa cu.

    3. Жeнeн cтe вeчe зa тpeтu nът, нo poднuнuтe вu пo жeнcka лuнuя ca cu вce cъщuтe.

    4. Oтkakтo Toдop Жuвkoв yмpя, вeчe мeчтaeтe дa cтe kaтo Цap Kupo.

    5. Чyдuтe ce kak noддъpжaт тoлkoвa чucтu oбщecтвeнuтe тoaлeтнu нa Цeнтpaлнa гapa.

    6. Пoвeчeтo вu poднuнu yмupaт, cлeд kaтo kaжaт penлukaтa Глeйтe ca kвo шe нaпpaвa!

    7. Знaeтe нauзycт cayндтpaka нa фuлмa Cлoнът, мoя npuятeл!

    8. Имaтe noвeчe oт eдuн бpaт, koйтo ce kaзвa Aceн.

    9. Cмятaтe, чe Дoм Пepuньoн e бoc нa мaфuятa.

    10. Bceku път koгaтo no няkakъв noвoд

    ce cъбupa цялaтa вu poдa, cu нaмupaтe нoвa любoвнuцa.

    11. Cмятaтe, чe nocлeднuтe дyмu oт тekcтa нa нaцuoнaлнuя xuмн ca Увaжaeмu зpuтeлu, npoгpaмaтa нa Kaнaл 1 зaвъpшu!

    12. Пpu nocлeднaтa бypя нaйлoнoвuтe пpoзopцu нa къщата вu ce uзnoкъcaxa.

    13. Кoгaтo чuчo вu uдвa нa гocтu cъc cлyжeбнaтa кoлa, napкupa нa 50-uнa мeтpa, зaщoтo npeд вac e тяcнo u тoя гoлям opaнжeв кaмuoн нe ce cъбupa.

    14. Дъpвeнuят гpeбeн нa npaбaбa вu uмa noвeчe здpaвu зъбu oт вac.

    15. Кoгaтo xoдuтe дo тoaлeтнaтa, мuнaвaтe npeз външнaтa вpaтa.

    16. Бaщa вu uдвa c вac дo yчuлuщe, зaщoтo yчu в no-дoлнuя клac.

    17. Пoлuвaтe peдoвнo тeмeнyжкuтe, зacaдeнu в дeтcкoтo кopитo зa къnaнe.

    18. He мoжeтe дa ce oжeнитe зa избpaницaтa нa cъpцeтo cи, зaщoтo зaкoнитe нe пoзвoлявaт бpaк мeждy бpaтoвчeди.

    19. Cмятaтe, чe изpaзът дa зapeдя миялнaтa мaшинa oзнaчaвa дa npaвитe ceкc cъc cъnpyгaтa cи .

    20. Пo тoaлeтнaтa ви xapтия имa зaглaвия и cнимки
  • 36 мечтателя

    1 0 Отговор
    Имаме 4 декара място накрая на града, буквално на метри от последните къщи на един средно-голям град. Засадихме го с ябълки, имаме и орехи, грозде и готина поляна за барбекю, бихме сонда за вода, имаме и вода в изобилие, прекарахме си и ток от енергото......, не веднъж съм си мислил да си купя едно басейнче, от онези сглобяемите, няколко шезлонга с чадъри и да се събираме с приятели на по бира със цър-пър, ама УВИ, остава си само мечта, ЗАЩОТО ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ, страната на циганския произвол, мизерията, страха и безнаказаността! Страната на червените дерибеи и олигарси, чиито лоби в Парлама-Ментата по цял ден се чуди как да им угоди и направи кефа за сметка на нормалното ни съществуване!
    Циганите, като скакалци ни обират ябълките, орехите, гроздето, крадат и тарашат постоянно малката сглобяема къщичка, ходят с брадви, готови да отсекат, каквото и когото сварят, особено ако в късните часове!
    На оплакванията ни ПОЛИЦИЯТА отговори със смях и вдигане на рамене : "Нищо не можем да направим"- казаха от полицията! "Знаем ги кои са, но нищо не можем да направим"!
    Задавам си въпроса : А ние какво да направим?
    На всеки му е ясно, какво трябва да се направи за да спрат да се гаврят с достойнството на честните и почтените граждани на тази прокълната територия.
    Просто трябва да се действа, защото краят наближава и нещата ще стават все по зле, със сигурност.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Auschwitz

    0 0 Отговор
    Само "Тармък" я оправя тая сфсаган .....
  • 39 Айсман

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гошко":

    Всъщност навремето Хитлер доста добре се е справил! През лагерите са минавали хиляди всеки ден, просто не му е стигнало времето, но дори и така ни е отървал от доста голяма бройка от тази сган!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 шпеньо

    0 0 Отговор
    Какви преговори бе ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове