Last news in Fakti

27 Май, 2015 11:50 1 103 3

Българинът се страхува от собствената си държава

  • атанас мерджанов-
  • българинът-
  • собствената-
  • държава-
  • лютви местан-
  • пф

Спокойствието на българите не трябва да е заложник на неразбирателството сред управляващите

Българинът се страхува от собствената си държава - 1
Снимка: БТА

„Ние от БСП Лява България няма да се включим в общия хор на безотговорно изказващите се политици. Спокойствието на българските граждани не може вечно да е заложник на неразбирателството в многоликата коалиция. Трябва ни силна и справедлива държава”. Това се казва в декларация на ПГ на БСП Лява България, представена в пленарна зала от зам.-председателя на групата и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов по повод събитията в Гърмен. 

В нея се подчертава, че това не е прецедент, а симптом за болестта, от която страда обществото – страх. „Българинът се страхува от собствената си държава, той не е спокоен в собствения си дом”, заяви социалистът. По думите му  в условията на пълна бездържавност, при наличието на цели територии, на които няма правила, е само въпрос на време страхът да се превърне в агресия.  „Българите имат право да изискват сигурност от своята държава и тя е длъжна да им я предостави. Затова настояваме борбата с така наречената битова престъпност да бъде издигната в абсолютен приоритет и мерките да бъдат взети незабавно”, категоричен бе той. По думите му Гърмен повдига и друг въпрос, а именно, че не е нормално през 2015г. десетки хиляди граждани да живеят в условията на циганските гета. „Всички носим вина за това и заедно трябва да помислим как да се справим с този проблем, заяви Мерджанов и допълни, че има две решения – работа и образование.

Мерджанов подчерта, че случаят в Гърмен е предупреждение за всички политически сили- налаганият от правителството и подкрепящите го партии дневен ред съвсем не отговаря на обществените очаквания и уплахи. Положението на малцинствата и междуетническите отношения заслужават много по-сериозно отношение и внимание от спорадичните сблъсъци в парламента.  България има нужда от правителство, което да взима решения, а не безпомощно да се опитва да ги отбягва, за да не изгуби подкрепа от една или друга партия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    А циганинът вече от нищо не се страхува , защото ЕС забранява на РБ всичко от което той се страхува.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Българите отдавна се защитават от собствената си държава и са на война с престъпните ѝ институции. За съжаление всеки поотделно се опитва да изхвърли държавата от живота си, а трябва организираност. За съжаление гражданите изгубиха първата голяма битка срещу престъпленията на институциите - КТБ. Очаква се достоен отговор от гражданите. Засега виждаме само пасивна гражданска защита чрез емиграция.
  • 3 кокики

    2 0 Отговор
    Г-н Мерджанов, има разлика между страх и търпение.Българинът не се страхува,той просто много дълго търпи да го крадът,тормозят,всеки ден да го подтискат,да го тормозят с какво ли не и т.н....т,е тези,които правят гореизброените неща сте вие политиците,независимо цвят и т.н.Просто много дълго ви търпиме,забихте ни големия банан с КТБ,платихме пак ние 3млрд и половина,плащаме на цигани и какви ли не още паразити,всякаква крадлива сган чиновници,на 240 свине им плащаме заплати,коли и командировки за щяло и нещяло и какво ли още не.Просто трябва и е дошло време,Българина да си върне държавата и да ви изтрепе и изхвърли,по-скоро по затворите да ви набъта всички до един.Направихте така,че обикновените хора да изпростеят,тотално унищожихте няколко поколения подрастващи,показахте им, че не трябва да се учи,че е готино да врътваш далаверки,че е модерно и вървеьно да си известна к**ва, виждаме го и по разни предавание с известни нали... ит.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове