Last news in Fakti

2 Юли, 2015 16:09 1 298 5

Създава се зоополиция

  • създава се-
  • зоополиция-
  • емил радев

Тя ще е за борба за тормоза на животните, съобщи Емил Радев от ГЕРБ

Създава се специализирано звено за борбата срещу тормоза на животните- зоополиция. Това каза по време на брифинг в Народното събрание евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.„Министърът на вътрешните работи създава организация за определяне на работата между служители от МВР-София и областните дирекция за работа по досъдебните производства свързани с престъпленията за жестокост спрямо животни, както и престъпленията, когато гражданин е упражнявал контрол над животното си и то е нанесло вреда“, посочи той.

По думите му, с това се поставя началото на зоополиция, която да подпомогне разследванията свързани с престъпления свързани с животни. Радев цитира статистиката, която е: за 2012 година –регистрираните престъпления спрямо животни са 103, а разкритите са 21. За 2013 година са регистрирани 180 такива, престъпления, а 30 са разкрити, за 2014 година 181 престъпления и 31 разкрити. „Виждаме, че трябва да има специализирано звено, което да действа много организирано. Това става много често пред детски площадки и деца. Хиляди са сигналите, които получаваме и изказвам благодарност на премиера и на МВР“, допълни той. „Този, който е посегнал на животно много често посяга и на хора“, заяви още Емил Радев.

“Със създаването на зоополиция искаме да ограничим посегателството над животните. Ще бъде подписано споразумение между МЗХ и МВР“, каза Цвета Караянчева във връзка със създаването на зоополиция, като обясни, че наистина трябва да се ограничи посегателството над животните. „Това от своя страна ще доведе до увеличаване на възпитанието на децата и на родителите. И всички мъчители на животните да знаят, че има орган, който ще работи за прекратяване на тези деяния“, посочи Караянчева.

Явор Гечев от „Четири лапи“ каза, че това е важно за развитието на гражданското ни общество, защото по този начин се отрича насилието на животни като норма на поведение. „Тревожна е статистиката до момента за разкриване на престъпленията срещу животни, но аз съм убеден, че след тази важна стъпка ще се вдигне разкривиаемостта и много хора, които трябва да са в затвора за насилие на животни ще попаднат там, преди да са посегнали на човек“, обясни Гечев. Той обясни, че НПО-организацията ще съдейства на властта с обучени и подпомагане на координацията на звената.

Евродепутът Емил Радев посочи, че новата полиция ще използва човешкия ресурс на МВР. „Това са униформени полицай, които и в момента служат в МВР просто ще има специализация. По един разследващ полицай към Областните дирекции, защото тези престъпления са много нови“, поясни той. „Очакваме, че от есента ще има вече определени хора“, допълни Радев. "Имам уверение, на част от кметовете на големите общини там, където има общинска полиция ще има осигурен ресурс и от тях", поясни евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АДМИРАЦИИ
    ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА
  • 2 Хитлер

    0 0 Отговор
    Айде пак хрантутници! И какво , ще правят с песовете които обикалят бездомни в градовете и хапят наред мамицата им и гадините вечер не мога да се прибера безопасно заради нези помияри!По добре да им раздадат по една баничарка и да ловят бездомните песове и да ги избиват защото станаха проблем като ромите!
  • 3 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    Ние нямаме и не можем да създадем нормална полиция, която да защитава хората, а сме тръгнали да защитаваме животните.Ето това е двуличието, което донесоха новите ни господари евроГЕЙците и НАТОвските негри.а основната ни ценност е п...сията.
  • 4 Сабакеевич

    0 0 Отговор
    Не е лошо !Само че зоополицията трябва първо да отиде на стаж в Гърмен ,Орландовци и други такива места кадето има струпване на много не обуздани животни !
  • 5 уайт прайд

    0 0 Отговор
    Ей, за това ще ли ми харчите парите, да хрантутите бездомните песове и другите помияри, да им защитавате правата, като обезобразят или изедат някой човек.
    В тая смотана държава не останаха хора, те ще се грижат за кучетата, а двукраките кучета, които ровят по кофите, викат им пенсионери.
    Да става гражданската, че да се почваме, който оцелее, оцелее.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове