Last news in Fakti

3 Юли, 2015 06:14 7 596 9

Нова мода: Младежи и старци трошат еврокрасоти

  • преглед на печата

Нова мода: Младежи и старци трошат еврокрасоти, разказва вестник „Труд“

Всеки ден в някой град се открива нова придобивка - парк, детска площадка, фитнес на открито, фонтан... Радост голяма, но за кратко.
Често обектите, построени с милиони европейски пари, осъмват потрошени и опоскани. Кметовете, които много държат да пуснат придобивките в експлоатация преди изборите, се видяха в чудо. И започна масово слагане на камери, които да пазят европейското имущество.

Депутатите пуснаха пенсионната реформа с уговорки за промени, съобщава вестник „Сега“

Депутатите одобриха предложението на кабинета мъжете и жените от трета категория да се пенсионират на 65 г. със съответно 40 г. и 37 г. стаж. Първите, които ще излязат по тези условия в пенсия, ще са мъжете, родени 1964 г., и жените - 1972 г. Въпреки протестите и с уговорката за промени и тук се въвежда възраст за полицаи, военни и др. от сектор "Сигурност" - 52 г. и 10 м. от 1 януари. Тя ще расте с по 2 месеца годишно до 55 г.

Темата за пенсиите е водеща е във вестник „24 часа“. 1 млрд. лева отиват за вдигане на ниските пенсии, пише изданието.

Пенсионната реформа ще освободи 1 млрд. лв., които в момента отиват за запълване на дефицита в НОИ и с тях ще се подпомогне по-големият ръст на ниските пенсии. Това обяви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин при първото четене на предложените от него и правителството промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО).
Допълнително е предвидена възможност всички пенсии – и старите, и новите, да бъдат увеличени с 40% спрямо сегашните нива, подчерта Калфин.

Първо дело за пропаганда на война, пише вестник „Дума“

За пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава" Пазарджишката окръжна прокуратура повдигна обвинения срещу 14 души. Те са обвинени и за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към неизповядващите салафитското течение на исляма. Най-младият обвиняем е 28-годишният пазарджиклия Веселин Стефанов-Вайдин, а най-възрастен - Йосиф Минчев-Юсню от Пловдив. С ново обвинение е и пазарджишкият имам Ахмед Муса. Основната част от задържаните е от пазарджишкия цигански квартал "Изток".

НСО ще пази и бизнесмени в риск, пише вестник „Монитор“

Националната служба за охрана ще може да охранява бизнесмени и други важни икономически и финансови фигури при опасност за живота им. Това предвиждат предложения на депутатите от ГЕРБ и БДЦ.
С изменения между първо и второ четене в Закона за НСО Димитър Лазаров и група народни представители от ГЕРБ и Явор Хайтов от БДЦ поотделно са направили идентични предложения. Те предвиждат гардовете на властта да могат да пазят и лица, свързани с националната сигурност на страната, както и икономическата и финансовата стабилност на държавата.

На плаж в "Мария Луиза", "Юнак" става амфитеатър, съобщава вестник „Стандарт“

Къпалнята "Мария Луиза" и летният театър в Борисовата градина ще отворят отново врати.

Автокъщата "Капитолия" ще стане информационен център. Край нея ще има атракции и картинг-център. Конната база ще бъде преместена в Ловния парк срещу гара "Пионер", а на нейно място ще се разположат центрове за ролери и скейтборд. Така ще се преобрази Борисовата градина, когато бъде реализиран проектът на "Ковачев и архитекти". Според експертите той е най-консервативен, защото предвижда запазване на културната и паркова идентичност на градината.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KRад

    2 1 Отговор
    Имам опит, като дърводелец и снимката, която сте сложили според мен не е уместна за тази статия. Пейката на нея е с счупена дъска навярно поради "чеп". Вярно е, че има много вандали но на всички ни е ясно че Евро-Хубостите са хубави но нетрайни. А и какви, Евро-Хубости като ние реално си ги плащаме още в началото-наполовина (парите идват от Европа безвъзмездна помощ но ние внасяме такса равна на половината от усвоените пари всяка година "Какво ще стане като свършат тези пред присъединителни мерки, някой запита ли се?). Едно време пейките бяха от греди с профил 5x15 см и масивни бетонни блокове а сега тия бутафории се чупят и без да са ползвани. Сега се изпълняват грандиозни проекти в селски общини за по 5-6 милиона без никой да мисли за възвращаемост и последваща поддръжка. За пример ви давам проект за 5.5 милиона лева за изграждането-реставрирането на Римско селище със метални конструкции "те римляните са правили Т - образни профили преди 2000 години, интересно защо не са правили и небостъргачи :) ". Само да попитам, колко посетители се очакват на година, при каква такса за да се откупи подобна глупост. За пет милиона можеха да се направят висококачествени съоръжения за спорт и да се реализират много по креативни проекти. А колко ще струва охраната и поддръжката на подобен Римски град на общината всяка година никой не отбелязва, но както каза кмета на Балчик "ТОВА Е ДЕМАГОГИЯ". Не господа това е КРАЖБА, кражба е и Френски пейки до пещера Леденика за над 2000 лева броя! Едно време на крадците са им рязали ръцете а днес им купуваме автомобили за на 140 хиляди лева. Браво на нас, какви европейци сме станали, колко сме толерантни само. Само, че при такива шамари и в църковната литература, не се казва да се даде и другата буза а ние сме си събули направо г....тите!
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Няма демократично и човешко решение на този тип кражби.
    Отиди в спешното, нямат никакви консумативи, апарати и др. А вместо служебен мерцедес, може кмета да кара пак нова кола, но рено и да вложи останалите 100х.лв в нови апаратури, материали и консумативи за спешни центрове, детски градини и домове.
    Знаете ли колко от родителите биха искали да вземат участие в обновяването на двора в детската градина, но никой не иска и коя или нови пейки да им отпусне. Или един електрошоков апарат струва няколко хиляди лева, но няма кой да го закупи.
  • 3 друг гост

    1 0 Отговор
    Много, много точна публикация. Това, старците са много вредно нещо. Гледам един, запънал се да троши евро-красоти, ама нали не му стига силата, завалията - малка му пенсията и хронично гладува.
  • 4 кмета

    0 0 Отговор
    НОВЕ Свищов само винкел все едно си в Перник
  • 5 Георги Колев

    0 0 Отговор
    Хората гладуват и умират,те евро пейки ми поставят.Кога ще трошат депотатски глави?

    Коментиран от #6

  • 6 Мойсей

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Георги Колев":

    Много точно казано! Ние умираме те европейки слагат. Онзи отгоре гледа и наказва! Никога не забравя!

    Коментиран от #8

  • 7 Атанаска Васикова

    0 0 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ ГИ СЧУПИЛА
  • 8 Бай ви Оня

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мойсей":

    Аре ве умирали от глад. Автомобилите се множат всеки ден,заведенията фрашкани. Големи жертви се изкарахте с телефони за по 1000 кинта и нагоре.
  • 9 Майор Костов

    0 0 Отговор
    Бивш служител на Факти, понастоящем пенсионер е чупил красотите. Имената му са в редакцията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове