Last news in Fakti

7 Юли, 2015 09:30 8 765 42

Свидетел засне брутален случай на полицейско насилие над младежи

  • свидетел-
  • засне-
  • брутален-
  • случай-
  • полицейско-
  • насилие-
  • младежи

Потресаващ случай на полицейско насилие над момче и момиче беше заснет и изпратен до предаването „Господари на ефира”.

Във видеоклипа се вижда как петима униформени спират младата двойка - вероятно почерпена, за проверка на документите на улица „13 март” в центъра на София. Записът е направен от тераса на жилищна кооперация.

След като представят документите си, младежите водят кратък разговор със служителите на МВР. Внезапно един от тях удря шамар на момчето. По адрес на момичето пък полицаите започват да сипят обиди и псувни. След като тя им отвръща, няколко униформени се нахвърлят върху нея. Тя пада на земята и единият я рита. После я блъскат в задната част на паркирана кола и я тръшват на земята. Закопчават я с белезници и със сила я вкарват в служебния си автомобил.

През това време момчето умолява полицаите да не бият приятелката му и получава още един удар от двамата пазители на реда, които го държат.

„Законът за полицията позволява да се употреби насилие при съпротива, но в случая няма съпротива и насилието не свързано със законни действия на полицията”, коментира в Нова телевизия адвокат Марин Марковски.

„В случая има извършени престъпления от полицаите, има нанасяне на лека телесна повреда, има елемент на обида с действие, защото не може при липса на съпротива да слагаш белезници” , подчерта той. „Когато някой обиди полицай, редно е той да маркира това в докладната записка и да го даде на прокурор за обида на длъжностно лице”, заяви адвокат Марковски.

„Не бива да се обобщава работата на полицията, но не може хората на закона да извършват престъпления, мярката толкова е надхвърлена, че стига до престъпление. Вече се знае кои са, никаква трудност не да се разбере кои са те”, добави той.

Ето и видеото


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johny

    3 0 Отговор
    Уроди!!! НЕ се прави така!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    4 0 Отговор
    А от циганите ги е страх
  • 4 Данчо

    3 0 Отговор
    мръсни к...лета дано и вашите деца бъдат пребити по този начин

    Коментиран от #13

  • 5 Ivo Radoykov

    1 1 Отговор
    „Не бива да се обобщава работата на полицията"

    Коментиран от #36

  • 6 Born

    2 0 Отговор
    Полицейската простотия няма граници. Малтретират младежи, за да избиват комплекси, а в същия момент със същите усилия могат да предотвратяват престъпления. Този случай е показателен за това при какви хора отиват парите на данъкоплатеца и в добре описва израза "Храни куче да те лае".
  • 7 Леле Мале

    1 0 Отговор
    Газова камера за пучите въшки!!!
  • 8 станишев

    1 0 Отговор
    И сега да пуснем хита на Веско родната полиция ни пази хаха ......не знам какъв комплексАр трябва да си в униформа ...петима да бият безащитно момиче с белезници .... Тези ако не ги уволнят да си ходи Министъра (Бъчварова ли беше шефа) е...ати смешната държавата сме
  • 9 Agenta

    0 2 Отговор
    Бой, като не си мерят приказките, само бой! Пълно е с келеши! Какво ги защитавате?

    Коментиран от #23

  • 10 Танев

    3 0 Отговор
    комплексари с униформи слагат една униформа и се мислят за велики избиват си комплексите и след това стачкуват за какво за да пребиват хората и да си избиват комплексите!!!
  • 11 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 0 Отговор
    A.C.A.B. !
  • 12 ggv

    1 0 Отговор
    Смърт за тия п..ки в униформа
  • 13 Кадир от Хаскожо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Данчо":

    4e tezi ne sa nikakvi politsai be,tova sa kato gi gledam mi prili4at na BANI4KARI ot 6eker mahala,mislyat se 4e kato sa politsai kray vsi4ko e v tehni ritse,sdega neka gi opandizat v kavu6a i tam da im razskajat igrata
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 напонко

    1 0 Отговор
    I V PANAGIURISHTE SA TAKIVA TRQBVA DA SE VZEMAT MERKI NQMAM DUMI PROSTO :( :( :(
  • 16 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Ходят на море или планина за без пари...по цял ден работата им е или да гледат тъпо под някоя сянка или да си пият кафенце и да се хилят като...хайде да не казвам ! Иначе мрънкат като вдовица за к...И си чакат някой ден да се пенсионират с 15-20 хил.накуп????А като видят циганин започват да въртят очички и покрай тях да започва да мирише странно!!!Е да пребият някое момиче определено могат-вижда се от клипа!!!Кой им дава право да ритат това момиче при положение че не е заплаха за тях???Какви са тези белезници та чак и подкрепления да викат????СЪД ЗА ТАКАВА СТРУКТОРА В ДЪРЖАВАТА В СТРАЗБУРГ ! СЪД И ЗА НОВАТА МИНИСТЪРКА НАЗНАЧЕНА ОТ....... В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЖИВОТ НЯМА!!!!
  • 17 aaaaaaaaaa

    1 0 Отговор
    ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ НЕ МОЖЕ ТАКИВА ЧЕНГЕТА ТЪПИ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ НЕ СТИГА ЧЕ СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ НАРУШАВАТ ЗАКОНА САМИТЕ ТЕ СТАВАТ ПОЛИЦАИ И СЕ САМОЗАБРАВЯТ НАДУВАТ СЕ И НЕ Е ЗА ГОВОРЕНЕ ПО МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ВИЖДА НАЙ МНОГО КОЙ КАКЪВ Е БИЛ И СТАВА ПОЛИЦАИ И ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ С НЕГО СА ТИЯ ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ ЕЙЙЙЙ ТАКА ОТ НАРОДА ТРЯБВА ТОЯ МИНИСТЪР ДА ВИДИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА И ДА ИМ СЕ ВЗЕМАТ МАЛКО ПРАВАТА РАЗБИРАМ ЧЕ ИМА ХОРА И КОЙТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТA :)
  • 18 Skier

    0 1 Отговор
    Евала на ченгетата. Тая пикла ще знае следващия път как да се държи по-уважително с тях. Даже много ги търпяха. Освен това въобще не я биха, нито пък момчето. Едва ли имат каквито и да било травми. Да не искате полицията да се държи като Евгени Минчев, а?

    Коментиран от #25, #30

  • 19 Караджата

    1 0 Отговор
    До всички писачи,питам ,бихте ли опитали да посегнете на американски полицай когато Ви направи забележка или ви поиска документ................ разпитайте.
  • 20 Иван

    0 1 Отговор
    Добре, че този ги е заснел от балкона и се надявам видеото да позлужи за оневиняване на полицаите, защото ако младите простаци имаха възпитание и не бяха толкова пияни/дрогирани, нямаше да се стигне до това. Малко им беше.
  • 21 гого

    1 0 Отговор
    Във всяка цивилизована държава началника на тия самозабравили се милиционери си подава оставката на момента а тия всичките до един уволнени и дадени на съд
  • 22 опа

    0 0 Отговор
    и не само,на никой не му прави впечатление че нормалните граждани явно, не само са пияни но и тунинговани но уви, за пореден път пияните наркомани са защитен вид а полицайте както винаги са лошите!!!
  • 23 СОМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Agenta":

    Agenta , кажи на колко години се пенсионираш, за да стане ясно на читателите защо си написал това
  • 24 Лора Симова

    0 1 Отговор
    ПРИЗОВАВАМ инспектората на мвр да направи масови проверки на всички полицай 90%карат личните си коли с затъмнени предни прозорци без винетки без прегледи и застраховки и се фукат че са недосегаеми и няма кой да ги накаже срам и позор БОЙКО ИЗМЕТИ Я ТАЯ ИЗМЕТ ОТ СИСТЕМАТА НА МВР
  • 25 СОМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Skier":

    Skier, на кое евала че не разбрах? Какви травми трябва да има , че да се брои за бой! лекета ! Те при такива са силни слав ните ни полицаи- иначе част от задължителното им сна ряжение е памперси , ама от най-добрите! уволнение без право на ранно пенсиониране и без 20 заплати ! Иначе управляващата ги Бъч-
    ....онка да си дава оставка! Явно МВР си е като без министър!
  • 26 реалист

    0 1 Отговор
    Това ,ако е в Щатите младежа и девойката сигурно щяха да са гръмнати и заровени. Като са пили, да не са си изпили чавките. Малко бие полицията . Тия двамата трябва да са в пандиза
  • 27 борче

    0 0 Отговор
    а бе Лорче , като викаш оня дето се прегръщаше с мафиотите да изрине полицията кого да сложим?
  • 28 ани

    1 0 Отговор
    На биячите в униформа, веднага трябва да се покаже червен картон и вън от срукторите на МВР !Мен ме е срам като българка от поведението на полицаите като цяло . Спомням си , че преди време имаше снимка на полицаи по време на работа , които сладко си спяха в полицейската кола. След тази снимка последва не наказание за спящите , а за този който ги снимал. Дори говорителката на полицията си позволи да обижда "фотографа" , започна и полицейски тормоз ! Броя на полицията е по- голяма от броя на армията ни , а вижте какво става по селата ! В МВР трябва да има чистка !!!!!!!!
  • 29 vip

    1 0 Отговор
    Абе ти да не си някой от тия прости псевдо полицаи от случката ???
  • 30 vip

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Skier":

    Абе Skier ти да не си някой от тия прости псевдо полицаи от случката ???
  • 31 caci

    0 0 Отговор
    ako posegnat taka na moita priatelka shte ima smurten sluchai kompleksarcheta.
    v bulgaria ako ne stava nishto ot teb stavash policai!!!!

    Коментиран от #33

  • 32 Ами да

    0 0 Отговор
    Повечето писачи тук, дето са се изказали против полицаите, явно или не знаят за какво иде реч, или са минали през някое районно за подобен род изцепки, или са си просто измъчени хейтъри, дето мразят всичко. Най-лошото у нас е, че винаги ченгетата са лошите, а всеки посредствен наркоман е върхът на сладоледа. Тази пикла в свободното си време явно се е начела на безпочвени нападки към ченгетата и се е обожествила нещо. На всеки трябва да му е ясно, че окаже ли съпротива, ще бъде задържан. Адвокат Марковски не вярвам да е закъсал за клиенти, че да вика на черното бяло. Ама той си е адвокат, де. Това му е работата.
  • 33 Робокоп

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "caci":

    Като не ви харесват действията на ченгетата, отидете си спокойно с тях в районното, поискайте си адвокат и тогава ги сразете в тяхната игра. И да намалиш стероидите, че ще оглупееш съвсем.
  • 34 СТЕЛТ

    1 0 Отговор
    Срам ме е да нося униформата след като видях действията на "колегите" ми! С какви очи ще гледам хората и ще изисквам от тях неща, които самите ние явно не спазваме!
  • 35 vip

    1 0 Отговор
    Ако всички полицаи мислеха като вас ,полицията нямаше да е на това дереже !!!
  • 36 бгфен

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ivo Radoykov":

    5 ченгета срещу 1 момиче ......... големи мъже ....
  • 37 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    АРЕ КАЗВАЙТЕ ИМЕНАТА ИМ!!!ПЕТ КУКИ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ С ДВАМА СОФИЙСКИ "ДРИШЛЬОВЦИ" КАТО ХОРАТА!КАТО ИМ ГЛЕДАМ "ПОДГОТОВКАТА"(НЕ МОЖЕ МОМИЧЕНЦЕ ДА ЗАДЪРЖИ...)МАЙ И ПЕТТИМАТА ЩЕ ГИ ТЪРКАЛЯМ КАТО ПРАЗНИ ВАРЕЛИ!...КВИ СТЕ ВИЕ ВЕ, КВИ КУКИ СТЕ ВЕ ДА СРАМИТЕ ПАГОНА...ПАТРУЛНИ КОВРИ, ВИЕ СТЕ ПО-ЗЛЕ ОТ ПРОСТИТУТКИТЕ, ТЕ ПОНЕ СИ ВАДЯТ МАНГИЗИТЕ С ТРУД!ВИЕ...ВИЕ ВЗЕМАТЕ ОТ МЕН И ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОД МЕН, КОИТО СА ВИ КОМЕНТИРАЛИ ОТ ОСАННА ДО РАЗПНИ ГО!КАЗВАЙТЕ ИМЕНА И КОЕ РАЙОННО ДА ВИ ДОЙДЕМ С ПРИЯТЕЛИ НА ГОСТИ
  • 38 христо христов

    1 0 Отговор
    когато не те бива за нищо...показваш мускули там където не трябва....имат ли документи имат...единственното оръжие беше езикът им....и то срещу петима...искате да се върне соца а....да навеждаме главици...няма да стане...от утре чакайте и по лошо....да мислите за децата си...как ще останат заслужено сираци....
  • 39 NOabsurdistan

    0 0 Отговор
    Оказва се,че полицията пази м....лите,а бие нормалните хора.Абсурдистан отвсякъде.
  • 40 сашо

    0 0 Отговор
    ако тия полицаи удрят моето дете така одавна да са пьтници кьм ада
  • 41 коко

    0 0 Отговор
    Отново срам и позор за мвр г-жо Бъчварова къде спите защо тези утрепки още не са уволнени защо не са предадени на прокурор каква е тази пасмина в униформа живи чобани
  • 42 Стан

    0 0 Отговор
    Ти нормална ли си ?! БОЙКО ДА Я ИЗМЕТЕ?!
    Та той е главната мутра, и съм абсолютно сигурен че подкрепя това положение! Друг е въпроса какво ще го посъветват да каже публично. Ако имаш доверие в БОКО МУТРАТА дори КАПКА имаш много сериозен проблем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове