Last news in Fakti

1 Август, 2015 10:33 16 433 48

Пълният контрол на пътя се завръща

  • кат-
  • контрол-
  • пътя

КАТ ще спира нарушителите дори и без патрулния автомобил да е оборудван с камери и микрофони

Пълният контрол на пътя се завръща. КАТ ще спира нарушителите дори и без патрулния автомобил да е оборудван с камери и микрофони.

Промяната вече е факт, след като е била отменена заповедта на бившия вътрешен министър Веселин Вучков всяка проверка да се записва.

„Говорим за нарушения, при които се създава някаква опасност за движението. Когато някой отнеме предимство на пешеходец, червеният сигнал, навлизането в лентата за насрещно движение. Всичко това са нарушения, които създават предпоставка за произшествие. Водачите трябва да знаят, че ще се взима отношение на място веднага”, заяви пред Нова телевизия главен инспектор Стойчо Константинов от ГД „Национална полиция”.

Относно корупцията той заяви, че полицията ще е безкомпромисна.

„Служителите трябва да знаят, че ако бъде установено такова нарушение или по-скоро престъпление, ще сме безкомпромисни към тях”, заяви главен инспектор Константинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    7 6 Отговор
    кат и мвр най голямата престъпна организирана група тези звена трябва да се закрият

    Коментиран от #5

  • 2 шофьор

    7 6 Отговор
    Хайдее пуснаха пак изгладнелите рекетьори да тормозят хората по пътя.Вучков беше един от свестните министри и естествено не се задържа дълго.
  • 3 тошибиян

    5 6 Отговор
    някой да знае да има имигрант катаджия?или полицай?4удно как става така 4е заплатата от 7-800лв ги привли4а ама страшно много?и с връзки се постъпва на работа и щателно проу4ване преди туй
  • 4 Krasimir Velinov

    4 6 Отговор
    поогладняха сега ще се опаричат
  • 5 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "тошибиян":

    Ами стани и ти кука бе! Не, че ги защитавам, ама ми е писнало от такива неграмотници като теб, които вечно хейтват!!!
    Излез някъде по света да видиш, че навсякъде ченгетата спират по тяхно усмотрение!!!

    Коментиран от #27

  • 6 dhcp

    7 4 Отговор
    Тая мила България съм я кръстосал сума пъти, спирали са ме къде ли не за проверка. Имам един акт, един фиш и нито един лев за подкуп. Интересно как така ревете, че ви обират? Ми ако караш без колан, ако караш със 100 в града нормално е да си в нарушение и да има за какво да ти пишат акт. Буташ им 20-50лв за да се разминеш от акт 200-300лв, минава ти номера, а после ревеш. Ем докато сте в нарушение ще ви вземат двайсетолевките, но нямате право да ревете!

    Коментиран от #14

  • 7 Ангел

    5 7 Отговор
    Идеята граничи пореден път с безумието.Даването на власт винаги е част от изкушението да я използваш за собствена сметка,а КАТ са доказани ВЛАСТОЯДЦИ
  • 8 тошибиян

    4 7 Отговор
    тези първо те спират после се връткат за кво да те ограбят... карал съм ауди А8 и където ме видеха директно след мен, видят ли ксенони директно ти4а да спира...карал съм и опел астра невзра4на колица тогава не ти4ат зад мен да ме гонят..та мисълта ми е така ли е на запад?
  • 9 veteran

    7 4 Отговор
    след издаването на оная безумна заповед много от шофьорите обезумяха с наглите си нарушения Нужен е жесток контрол и затвор за подкуп.На запад като нарушиш-мълчиш и плащаш,даже и без да си в колата когато си паркирал неправилно
  • 10 иво

    4 6 Отговор
    сега вече протестите на полицайте ще спрат за пенсионната реформа и повишение на заплатите няма да искат... далаверата започва отново браво ... всеки които е честен и почтен няма място в системата на мвр...
  • 11 вес

    5 6 Отговор
    Отнеха им правото да рекетират наред гражданите и излязоха на стачки. Сега когато им разрешат отново да рекетират, стачките им бързо ще приключат!
  • 12 над закона

    5 6 Отговор
    няма такава дьржава .. - кво да коментираме .. пак ще има такива даи 20 лева иначе глоба фиш акт .. точки от талона .. мм да
  • 13 Димитър Петков

    3 7 Отговор
    Отново се започва с просията и рушветите! Не можаха да издържат и една година без лапаница!Но Боко е милиционер, така, че трябва да ударим едно рамо на колегите!!!
  • 14 Цветомир Попов

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "dhcp ":

    Много точно. Последно са ме спирали за проверка преди 2 или 3 години. А карам наистина доста. Последния ми фиш е от преди може би 4год.
  • 15 Славчо

    5 8 Отговор
    Явно не си кръстосвал вечер софийските улици. Тогава ще разбереш значението на думите "ние с колегите видяхме друго". То не е преминаване на червено при неработещ светофар, без колан при положение че си се опасал целия, говорене по гсм без да имаш даже такъв... Простотийте на изнудвачите-рекетьори са безброй!
  • 16 реформатор на деформаторите

    3 6 Отговор
    Хайде пак ! Боко на власт, пълни полицейски джобове! Бъч-онката анулира старите заповеди, рекет - здравей, здравей! Ако сте шофъор или малка фирма - Боко ще ви оправи! Едните с рекет по пътищата, другите с душмански цени на ел енергията! Да вие е честито! После пак гласувайте за тия мракобестници!
  • 17 СОМАТ

    2 6 Отговор
    Свали си пагоните поне .ГОСТ. От три километра лъхаш от зелените си чорапи. Кога пък успяхте да се включите в защита на рекета си, няма ли да стачкувате вече! До 52 години рекет и пенсия, след това ви идват сили за работа с пенсия! Много сте нагли! А и Бъч-онката доказа, че МВР си може и без министър!
  • 18 шефа

    2 6 Отговор
    тези нямат срам бе братя 20 заплати като се пенсионират след това веднага си търсят работа пазачи охрана в банки и т.н рушеветчии
  • 19 Борчо

    4 4 Отговор
    Имам един приятел, млад адвокат, който ме посъветва при подобен рекет "ние с колегите видяхме друго" да се обаждам на роднини и приятели. Те могат да напишат в акта, че са карали непосредствено след теб и не е имало нарушение. Тогава "ние с колегите видяхме друго" ще падне в съда. Ако полицаите ви откажат да впишете възражение със свидетели, звъните на 112 и обяснявате ситуацията - номер на полицейски автомобил и т.н.
    Мен са ме спирали за дреболии - фарове, колан. И на "Нали знаеш, чи сига требе да пишем" казвам им да пишат каквото искат, и най-често се отказват от мързел.

    Коментиран от #28, #41

  • 20 Майна

    2 3 Отговор
    Тън търъърън тииии тан тан тадан . Фул Контрол Батеее. Ще наложат вечерен час и ще спрат движението на камиони при плюс минус 30 'С градуса
  • 21 цска във в група виновен е лупи

    2 2 Отговор
    Ние сме на всеки километър,хихихихих
  • 22 Пора

    6 2 Отговор
    Точно така, глоби , актове , отнемане на свидетелства и спиране от движение! По пътищата се движат прекалено много автомобили негодни за движение да не говорим за камикадзетата които не спазват никакви ограничения за скорост , светофари и знак СТОП.Пълен контрол! Това ми харесва макар,че засяга и мен , но , ще предпази донякуде децата и семейството ми
    !
  • 23 аояао

    4 7 Отговор
    полицейска държава
  • 24 Станимир

    3 6 Отговор
    "че ще се взима отношение на място веднага”
    в брой, кеш, или на ръка, господа рекетоьорчета?
  • 25 Станимир

    2 6 Отговор
    "че ще се взима отношение на място веднага”
    в брой, кеш, или на ръка, господа рекетоьорчета?
  • 26 Волен Сидеров

    3 5 Отговор
    вива льо корупцион на порцион ....
  • 27 Друг гост

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Лееекинко си се объркал, приятелю. Навсякъде по света ченгетата НЯМАТ право да те спрат ако не са установили нарушение. За пример ще ти дам братска Америка - може да си пил като смок, но щом си караш правилно, никой няма да те спре "за проверка". Ако обаче направиш нарушение и те хванат с алкохол - жална ти майка.

    Коментиран от #38

  • 28 dhcp

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Борчо":

    Ако стана полицай мини през мен без фарове или колан и ще видиш и мен как ще ме мързи да ти пиша...

    Докато сте нередовни ще ви глобяват, ще ви искат подкупи. Тоя колан не е сложен за окраса.

    Коментиран от #46

  • 29 comment

    5 7 Отговор
    Навярно автора на статията е искал да сложи заглавие "Пълният тормоз и рекет на пътя се завръщат!"?!?
  • 30 потребител

    2 0 Отговор
    И сига кво ши прайми ъ
  • 31 мечока

    4 2 Отговор
    ЕПА ЧЕ СЕ ЗАВЪРНЕ, ТО ОСТАВАШЕ С ТОЛКОВА КЕЛЕШИ ПО ПЪТИЩАТА ДА НЯМА И КОНТРОЛ, ЧЕ СЕ ЗАВЪРНАТ, ЧЕ ГЛОБЯВАТ И ПЕСЕН ЧЕ ПЕЯТ, ПА НЕКА ПРОСТАЦИТЕ ДА СЕ ВАЙКАТ ЧЕ СА РЕПРЕСИРАНИ
  • 32 дженев

    2 4 Отговор
    „Служителите трябва да знаят, че ако бъде установено такова нарушение или по-скоро престъпление, ще сме безкомпромисни към тях”, заяви главен инспектор Константинов.
    Много ми е интересно как ще се установи, като всички предпоставки за това се махат.Пак ще се крием по храстите....
    и изобщо старата песен на нов глас.
  • 33 Juliy

    2 4 Отговор
    Като са толкова безкомпромисни колко полицаи са осъдени и уволнени за за изнудване и корупция?
    Само ,че този път като им давам парите ще ги филмирам щото стават много нагли.Целият народ трябва да работи за тях, а те освен да чоплят семки и да прибират рекета нещо друго кадърни ли са да правят?
  • 34 555

    2 4 Отговор
    Да правят....да дойдат в съда когато обжалваш и с нагла усмивка да заявят"Нямам спомени от случая" После в коридора да ти каже:-
    Видя ли сега на мен ми дадоха компенсация а ти отсъстваш от работа и ще ти го одържат.
    Трябва, като акта отпадне в съда, полицая да бъде наказан,защото като откажеш да "почерпиш" пише акта и ти заявява,че и да обжалваш пак ти си на загуба.

  • 35 някой

    3 0 Отговор
    На всеки паднал акт в съда да се удържат парите от полицая написал акта.Да се научат да пишат правилно и да спрат да се крият по храстите като партизани.
    В тая система много търтеи се навъдиха,че и ранно пенсиониране искат и други благинки. Някой трябва да умре за да се вредиш за полицай а уж им била много тежка службата и ниски заплатите.
  • 36 122334455

    4 0 Отговор
    Слагайте камери в колите си и ги записвайте какви ги вършат,
    друг начин няма.
    Трябва да стават хора и ние всички след тях.
  • 37 benji

    2 0 Отговор
    И защо бяха всичките тези пари налети в патрулките?
    Най-вероятно непослушните фуражки ще ги качват на тях да не могат да влачат.
  • 38 Пича

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Друг гост":

    И по твоята логика някой помияр пиян до козирката като ти утрепе детето после жална му майка нали? Няма ли да е по добре да го заловят и вкарат в затвора а детето ти да е живо?
  • 39 Иво

    2 5 Отговор
    Ще върнат пълният контрол на пътя, защото полицаите усетиха глад, през този периода във който бяха сложени камерите !!!
    От сега нататък, шофьорите отново ще правят безсмислени постъпки, непоправими грешки и отново няма да бъдат санкционирани и наказвани.
    Разбира се срещу някой рушвет, "всичко ще е ток и жица".!!!
  • 40 жьтвариа

    2 2 Отговор
    по4ва жьтвата пак всеки ден мислят глупости само не и да оправят нещо в тая дьржава
  • 41 Stubb

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Борчо":

    "Имам един приятел, млад адвокат, който ме посъветва при подобен рекет "ние с колегите видяхме друго" да се обаждам на роднини и приятели. Те могат да напишат в акта, че са карали непосредствено след теб и не е имало нарушение. Тогава "ние с колегите видяхме друго" ще падне в съда." Уважаеми господине, а дали вашият приятел ("млад адвокат") съвсем ей така случайно Ви е споменал, че показания на хора с пряка родствена връзка, не се зачитат в съда? И какво ще рече това "да се обаждам"? Всеки вече е решил, че може да тълкува закона по свой собствено угоден начин ли? Благодаря за вниманието!
  • 42 Красо Зелето

    2 1 Отговор
    Истината е една! Както с тях, така и без тях, на пътя си е същото кърваво меле.
  • 43 Gost

    2 1 Отговор
    Значи, ще се завърнат и рушветите :). Браво, много умно решение!
  • 44 гого

    2 1 Отговор
    Гадните милиционерчета пак ще ни тормозят за някой лев.
  • 45 поии

    2 1 Отговор
    АЙдее,почва се старата песен- дай 20 лв да не търся причини
  • 46 кокото

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "dhcp ":

    украса.........колега :)
  • 47 Милиционер

    0 0 Отговор
    И ко праим ся?
  • 48 вес

    1 0 Отговор
    Значи пак започва рекета. Направо ще си счупят ръцете отдалеч да ми мятат с палката като ме видят с БМВ-то. Интересно защо никога не ме спират когато съм с голфа на жената
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове