Last news in Fakti

4 Август, 2015 09:39 2 642 15

"Влак на ужасите" София-Бургас

  • влак-
  • ужасите-
  • софия-бургас

Как се пътува прав или на пода до тоалетната 8 часа

"Влак на ужасите" София-Бургас - 1
Снимка: Мартин Николов, Нова телевизия
За кошмарно пътуване с БДЖ по линията София-Бургас, разказа пред Нова телевизия студентът Мартин Николов.
 
Той предостави снимки, направени в петък. На тях се виждат претъпкани вагони, хората буквално седят на земята един върху друг.
 
В „Здравей, България” Мартин Николов разказа, че този вид пътуване във влаковете е честа практика, особено през лятото. От БДЖ обаче отказаха участие в предаването. 
 
"Всички седящи места бяха заети, хората седяха на пода пред тоалетните цели 8 часа. Имаше багаж навсякъде. Кондукторите нямаше как да се предвиждат, за да проверяват. БДЖ са наясно с проблема, но реакция от тяхна страна няма”, разказа още студентът.
 
След като хората са се обърнали към железниците с въпроса как да си върнат парите от ужасното пътуване, отговорът е бил - след като вече са се качили на влака, нямало как да върнат парите им, допълни Мартин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Никой не ви е карал насила да пътувате с влак! Аман от мърморковци, които вечно се оплакват!
    Като нямаш кола и не ти изнася да пътуваш с влак, има автобуси.
    На гол тумбак, чифте пищови - нямат пари, а тръгнали на почивка на море!!!
  • 2 raizen

    1 3 Отговор
    рядко тъпо изказване! Първо - само за сведение Бургас е 4-тия по население град в България и не всеки, който пътува натам отива на море. Второ - маршрута е доволно дълъг и не всеки пътува точно до Бургас и трето и най-важно за което са и оплакванията - продават се билети, без да се осигурени нормални условия за пътуване...в някои страни пътуват и по покривите на влаковете ама все си мислех, че тук е различно.
  • 3 qwerty

    1 3 Отговор
    raizen е прав. В развитите страни се пътува главно с влакове, които са бързи, приятни и удобни - като самолет. Обслужват те стюардеси, има WiFi, има климатик - стандартни неща. Тая остаряла концепция всеки с кола да ходи до кенфа даже е плод на селяндурски акъл. А автобусните превозвачи са пълни мутри и мафиоти които ти взимат парите и после закъсняват с по часове за дестинациите си. БДЖ трябва да се приватизира и да се направи частна железница щом държавата не може да я издържа. И къде отиват всички тия пари от данъци та все няма пари за БДЖ. За описания случай, какво пречеше БДЖ да сложи още 1 вагон и да се реши проблема. И без това тия вагони са от преди 30 години. Крадът ни и ни унижават, а ние си трайкаме. 500 години турско робство ни е превърнало в покорни овце. Съжалявам, но си е точно така. Заради тези които си затварят очите и си викат аз си имам кола кво ме интересуват тия сме на това дережде. Няма патриотизъм в тая страна, всеки за себе си.

    Коментиран от #6

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Уж милиони българи емигрирали в чужбина,прираста на населението-най-нисък от цяла Европа,"вакатцуващите" със коли по Турция и Гърция и изведнъж-влака за Бургас препълнен!?Нещо не се връзват нещата,а снимката определено не е от България.
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Уж милиони българи емигрирали в чужбина,прираста на населението-най-нисък от цяла Европа,"вакатцуващите" със коли по Турция и Гърция и изведнъж-влака за Бургас препълнен!?Нещо не се връзват нещата,а снимката определено не е от България.
  • 6 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "qwerty":

    Прав си, но от къде да ги почнем управниците на БДЖ. Кого да погнем? Приватизацията не е разумно решение. После ще съжаляваме както стана с Мариците 1 и 3 и в много други отрасли.
  • 7 hfij

    1 0 Отговор
    в целия цивилизован свят , железниците са държавна собственост . защо трябва в България да са частни . това , че няма поддръжка и инвестиции в железницата е друг проблем .
  • 8 ферарито

    1 0 Отговор
    Едно време, като студент в края на 90-те години съм пътувал много често, точно така, клекнал в коридора. Тогава никой не се впечатляваше, защо ли?
    Май, май разликата е само в това, че сега, след 20 години започна да се "говори" за проблема и то най вече да се запълни секцията с новините в някои сайтове!
    Смешно и трагично, но след 20 години тази държава си е същият мазен и миризлив кенеф, жалко за хората.
  • 9 Гост

    3 1 Отговор
    изобщо не си вникнал какво пиша!!!
    Вече е съвсем друг въпрос ако са продавани дублиращи билети за места, но ако пътуващите са купували билети без запазени места, тогава няма от какво да се жалват, освен от липса на мозък!!!

    Пък коментатор номер 3, да вземе да се събуди, защото автобусните линии са най-добрия превод в монета у нас. Това с мутрите и часовете закъснения, са приказки от 1001 нощ!!! И всъщност ти колко данъци си платил, че искаш влак TGV???


    Наистина ми е писнало от лентяи-мрънкачи, които нямат грам мозък, за да осъзнаят реалността!!!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 ферарито

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Прав си, като нямат пари за кола да вземат да имигрират или да си пръснат мозъците, айде може и да скочат и от терасата, за какво им е да живеят, като животни!?
    Скъпи са влаковете, ама БДЖ го окрадоха с 1 милиард ...........
    В Гърция един машинист взима 7000 евро + 400 премия, четеш ли внимателно?
    В Бълхария 1 машинист взима 500-600 лв , т.е. ОТ ТАМ И НИСКА ЦЕНА НА УСЛУГАТА, а хубавите мотриси могат да се купят, ако бяха справли кражбите и източването. ;)
  • 11 ферарито

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Давам ти най лесния пример:

    Държавата се управлява от Мафия, която взима всички пари на държавата и ги нахаква в една банка, която е замскирана, като такава, иначе си е пирамида, след време парите изчезват, с любезното съдействие на всички - БНБ, президенти, правителства, съдии, прокурори, полиция............
    Та не е проблема, че ТГВ е скъп, сега схвана ли концепцията?

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ферарито":

    Параноята за световната конспирация ли те гони?
    Да си забелязал, че Гърция е с близо 400 млрд. долара дълг? Да си забелязал, че Франция и нейните TGV-та е с 4,7 трилиона долара дълг??? https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3
    Дали само у нас се краде, а?
    И никога не съм казвал, че тези които нямат пари, трябва да се самоубият. Аз като нямам пари, не ходя на море и никой не кара насила да се кача във влак, за да отида до Бургас. Въпрос на правилна оценка на ситуацията!!!

    Коментиран от #13

  • 13 ферарито

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    КТБ да не би да е само сън? Няма никаква конспирация, а мощна и яка кражба, от върхушката, която управлява Бълхария РЕАЛНО!

    Кво ми да даваш пример с Франция? Франция има дългове, НО ИМА И ПРИХОДИ!
    Богатите държави имат най големи дългове, защото имат пари да облсужват лихвите.;)

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ферарито":

    Да забелязваш, че сам си противоречиш? Оплете се като пиле в калчища - хем е справедливо само богатите държави да си отпускат яки заеми, хем ревеш, че у нас влаковете са препълнени?!
    Това да не ти е детска приказка, където има справедливост и хем вълка сит, хем агнето цяло?
    Вземи порасни и стига се държа като удавник за сламка за това КТБ, а приеми, че няма как да се прави капитализъм без капитали, сиреч заеми!!!
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    Не мисля, че е нормално БДЖ дапродава повече билети, отколкото седящи места има във влака.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове