4 Август, 2015 14:20 4 343 12

Тест драйв на пътен възел „Белокопитово“ (Видео)

  • пътен възел-
  • белокопитово-
  • тест драйв

В понеделник премиерът Бойко Борисов откри тържествено пътния възел „Белокопитово“. Веднага се появиха коментари, че той е прекалено сложен за родните български шофьори.

Според някои потребители архитектите са хората, които имат експертизата и едва ли е работа на всеки да коментира дейности, от които не винаги достатъчно разбира.

Върху различните разрешения влияят множество фактори, като предварително готови елементи от конструкцията, особеностите на терена и пр.

Освен това отбивки за завиване във всички посоки имало, макар да не се виждат особено добре на снимката.

Основният проблем си остава левият завой, посочват потребители.

Часове по-късно ви предлагаме и видео от тест драйв на „Белокопитово“, направено от колегата Красимир Крумов. Приятно гледане....

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    1 1 Отговор
    Това е като тест за интелигентност, а който го е проектирал явно му липсва такава. Това чудо на инженерната мисъл има толкова много конфликтни точки, че ще се превърне в място с множество катастрофи. Дори на клипа се виждат пресичащи се следи от рязко спиране, явно първата катастрофа вече е факт. Имаше и спрели коли, чудещи се върху задачата къде да завият :)
  • 2 М еги

    1 1 Отговор
    Не виждам никакъв смисъл да се охулват хората проектирали този възел,който дори и от снимката сутринта преди да гледам клипа сега разбрах за всяка една от дестинациите, които от клипа момчетата от клипа преминаха и похвала за това, че се извиниха за негативният пост, който са писали. А следите от гумите може да са на товарни автомобили, ако ли не ще кажа ч,че колкото и един пътен възел да е добре означен и интуитивен все ще се намери някой неразбрал и надовидял. Повече внимание на пътя и шофирането ще е удоволствие . Лек и безавариен път на всички.
  • 3 Лудория

    0 0 Отговор
    Толкова нарушения в рамките на 5 минути - според мен сега да му сложат по една глоба за всяко нарушение, има и видеозапис, и сам си коментира журналиста, и следващия път да спазва законите!

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лудория":

    Не се притеснявай много шофьори ще нарушат правилата като се объркат. Аз обаче не разбрах от Шумен за Варна къде е пътя защото и на снимката не се вижда.
  • 5 FFF

    0 0 Отговор
    Не знам за пътния възел, обаче вчера в Белгия заредих на бензиностанция за 1.19Евро дизел. За две седмици си падна с близо наши 0,20ст. Тука изглежда пак се подиграват с нас както си искат.
  • 6 seiko

    0 0 Отговор
    А франция е 1.09нафта нямам думи
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Горивото тр стане 3лв,щото човек немо натисне педала от таралясници,дето се чудят в кого да се блъснат.
  • 8 abv

    0 0 Отговор
    Тук са вложени много излишни милиони г-н Борисов.Нито движението е супер натоварено нито пътния възел е много практичен.С тези пари можеше да направите два надлеза в Пловдив, а не да пхравите някакъв измислен пътен възел съссупер неинтензивно движение.Без да е архитект на всеки му е ясно ,че този пътен възел можеше да се изпълни по практично от този вариант.На мястото на пловдивчани не бих дал и половин глас за ГЕРБ-Партията която остави гр.Пловдив без нито един спечелен проект.Тези пловдивчани явно са слепи.Гласуват за някой който се подиграва с града им.Идват избори, дано този път гласуват правилно.

    Коментиран от #11

  • 9 шофьор

    0 0 Отговор
    Сега да продължите и Хемус и Черно Море магистралите защото трафика през лятото е ужасен.
  • 10 Лудория

    0 0 Отговор
    Минавал ли си по този път? Защото коментираш все едно всеки ден минаваш оттам. Възелът е нужен, защото олигофрените (не всички са такива) дето пътуват по него, не се ориентират по знаците. Гледат пътя и само напред, та сега ще им по-лесно за Варна. Също така се разтоварва трафика от пътищата към Шумен и сега ще е по-лесно. Тъпото е, че няколко бизнеса ще фалират - това са заведенията край 5-ия и 7-ия километър.
    Щях да забравя, откакто има магистрала до Белокопитово, на кръстовището за Макак май няма смъртен случай, а преди това имаше всеки месец поне по веднъж.
    @незнайко -> Ако идваш от Търговище се продължава само напред, без отбивки. Спестява се доста нерви, преди това имаше Stop на главния път от София.
  • 11 Пловдив

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "abv":

    АБВ, не си прав! Недей така с рога. И аз недолюбвам мамин Ваньо, но откакто е кмет общо взето всички основни булеварди на града станаха чисто нови. Лъснаха и парка с фонтаните. Малко по-малко и моста на ВХВП ще стане. Строят се велоалеи ударно в целият град. Малко по-малко премахват и кривите паважи, като освен асфалтирането осъвременяват и районите около паветата. Лаута става също все по уютна. Новата зала на ПУ. До няколко дни и новата пловдивска арена ще е готова(чудя се защо евроволей-я няма да се проведе и в нея). Псуват кръговото на Водната палата, но я се замисли за друг половин милионен град, който можеш да пресечеш от изток на запад (12-13 км) БЕЗ НИТО ЕДИН светофар и общо взето винаги с предимство по кръстовищата!!! Вярно е, че трябват 1-2 надлеза в Смирненски над линията и, че имаме най-дебелите данъци в България, но без пари не става! А относно белокопитовският пътен възел... съоръжението си е супер! Наистина има логика в сливането на две магистрали в бъдеще! Само една пишман шофьорка или "неделен" градски шофьор може да е недоволен - за съжаление в България са много, затова и коментарите са в стил "оплюй го"!

    Коментиран от #12

  • 12 abv

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пловдив":

    Съгласен съм с теб , че се правят много неща, но съгласи сие ,че за да се разтовари движението трябват поне 5 надлеза на най-натоварените кръстовища и една допълнителна дъга с ляв завой на надлез Родопи при движение в посока от Тракия към сточна гара за Кукленско шосе.
    Ето и кръстовищата:
    -Панаира
    -Водната палата
    -Чифте баня
    -Сточна гара
    -Четвъртък пазар

    На белокопитово левите завои започват в края на пътния възел ,а това не е нормално.Защо да не започват в началото.Излишни пари за проектиране ,построяване и после време и разход на гориво за обикновените хора.Не съм против възела, а съм против за начина нта изпълнението му и неговата компактност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове