Last news in Fakti

1 Септември, 2015 08:09 1 737 13

Протести заради цените на горивата

  • горива-
  • протест-
  • цени
Протести заради цените на горивата - 1
Снимка: Факти.бг

Протестиращите се вдигат срещу цените, които според тях са по-високи отколкото в цяла Европа, а доходите ни - далеч по-ниски. В мотивите за недоволството си посочват, че високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост, а това срива икономиката.

В Бургас протестиращите ще блокират магистралата в двете посоки. Срещата им е в 18.00 часа.

Намеренията им са да блокират не само магистралата, но и пътя за Камено, като за целта ще оставят колите си заключени.

В София протестът е насрочен за 10.00 часа пред сградата на Народното събрание. 

Продължават проверките по бензиностанциите в страната. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски. Направените досега инспекции в хиляда бензиностанции показват не само 1 процент нарушения при подаването на данни към Националната агенция по приходите, но и 7 на сто в качествата на продаваните горива. По повод предстоящия тази вечер национален протест за цените на бензина и дизела Лукарски коментира, че у нас няма държавен механизъм за регулиране на цените. Освен това българският пазар е много по-малък от сочените за евтини европейски пазари и даде пример с Австрия.
 
”В държави като Австрия има държавни фирми, които всъщност дистрибутират горива, това във България отдавна не е факт. Един от най-големите дистрибутори например в Австрия е държавна фирма и тя може да си позволи да държи цени, близки до себестойността. В България пазарът не е такъв, но ние нямаме и такъв механизъм или държавен регулатор, който да окаже влияние”, посочи Лукарски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    0 0 Отговор
    Най-после нещо да се предприеме по този въпрос.ИДВАМ!!!
  • 2 Кольо

    0 0 Отговор
    в Добрич ще чакаме ли още? Заспали ......
  • 3 яни

    1 0 Отговор
    Вчера на ,,гаспрома'' на Банско,на светеща лампа , сложих за 20лв. бензин /А-95/ и на Предела колата ми спря.Оказа се ,че нямам бензин и съм сигурен че беше от това ,защото след като заредих,лампичката не угасна.Донесоха ми 3л-а и потеглих.На колонката,където слагат газта,пистолета им отчита и на ''въздух''.Всъщност излиза,че мани ,че слагаме най-скъпите горива,а и ни лъжат.Преди около 15-16г. в Сърбия , 90% от бензиностанциите им ''работеха'' така
  • 4 ник

    0 2 Отговор
    В Гърция дизела е 1.07евро,а бензина 1.09евро.Там минималната е 1700евро, а тук 300лв.Нашенците работят там на 35евро на ден.Каде сте бе ''бойковци''??

    Коментиран от #5

  • 5 Цветомир Попов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ник":

    35 евро надница не прави 1700евро минимална заплата...
    Само да те светна , че за 2014г в Гърция минималната заплата е била 684 евро...

    Коментиран от #13

  • 6 ЛМ

    1 0 Отговор
    Това с протестите е много хубаво но за да има ефект нека да протестираме без колите си. Имам впредвид че като си разхождаме колите и се возим ние пак зареждаме горива от въпросните измамници. Мисля че ако ние обикновените граждани спрем да си караме колите за извесно време и така намалим потреблението на горива, респективно техните ПЕЧАЛБИ, би било по добре. Ако има направим една наказателна акция без да зареждаме дни на ред мисля че ше е по удачно.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Цветомир Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЛМ":

    Много си прав , това е начина!!! Но уви Българина може да няма какво да яде и да ходи бос и гол но колата винаги ще е в движение....
  • 8 лъжат гадовете

    0 0 Отговор
    Абе хора, проблема не е само в бензиностанциите, всичко в тази територия е Монопол!
    Ако БОЙКОтираме бензиностанциите ще вдигнат нещо друго и пак ще си избият парите.
    Една върхушка държи всичко в тази "държава" и всички знаем, кой е нейният ПРОРОК.

    Колко години протестираме, не виждате ли, че няма ЕФЕКТ!? Щом няма ефект, значи трябва да се промени нещо???????
    В цяла Европа само нашите протести не вървят, както всичко останало между другото, що така?
  • 9 лъжат гадовете

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЛМ":

    Братле, как ще ги накажеш, като не зареждаш, като те тази бензиностанция са я направили с крадени пари, да не мислиш, че са се потили за тях. :)
    Като не зареждаш, ще си го прехвърлят от единия крачол в другия. Мутрите могат да изкарат доста дълго без печалба, просто ще пренасочат усилията към нещо друго, примерно в източване на земеделските фондове, обществени поръчки, далавери или други кражби, наркотици..........!
    Бизнес в Бълхария колкото искаш, само да имаш Батко да те погали по главичката. ;)
  • 10 qwerty

    0 0 Отговор
    Протестирайте за по-високи заплати, а не за по-ниски цени на горивата. Мозъците Ви не го ли възприемат това?????????
  • 11 qwerty

    0 1 Отговор
    Също така искам да спомена следното, който както иска да го разбира:
    Бащата на Сергей Станишев е един от свалилите Тодор Живков.
    Бойко Борисов е бодигард на Тодор Живков.
    Иван Костов е завършил Висше образование в Москва, СССР.
    25 години ни управляват едни и същи хора.
    Как може 25 години да му викаш преход. Аз съм на 25 години - това е 1/4 век. Хората за това време построиха държави след Втората световна, ние тъпчем на едно място. ПИСНА МИ!
  • 12 1234

    0 0 Отговор
    Както виждате лъжат ни на всяка крачка,властта е окупирана само от измамници и мафиоти.Искахме да се проведе референдум за 100% МАЖОРИТАРЕН ВОТ ВЪРТЯХА СУКАХА И КАКВО ИЗЛЕЗЕ?Ще гласуваме ,ама за ,,да имали електронно гласуване или не!?!?"Подменят ни всичко каквото искаме.До кога ще ги търпиме тия изроди да се подиграват с нас.Предлагам с този протест да започне свалянето на всички депутати ,изгонването им от Народното събрание,забраняването на всички партии и провеждане на 100% МАЖОРИТАРЕН ВОТ.Да изберем млади хора не участвали в никакви партии,да им се проучи миналото и никакви роднини ,познати на бивши и настоящи депутати.Всеки ще подпише собственоръчно декларация ,че ще работи само за държавата,в противен случай ще бъде отзоваван и съден публично,за престъпление срещу РОДИНАТА!СЪД ЗА ВСИЧКИ КОИТО СА КРАДИЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ 1989 ДО СЕГА.Писна ми вече от тая ненаситна паплъч,.Нека ги изгоним и да си оправим държавата.
  • 13 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цветомир Попов":

    Той говори за нашенците, които работят за тази сума, не за гърците. За 684 евро работят преди всичко по селата и младите хора. Бизнесът и държавните служители не си обуват сандалите за 700 евро. Както и почти никой не плаща данъци, защото могат да ги крият, а се познават и с данъчните служители!

    Редица банки опростиха кредити до 20 хил. евро, масово се раздават 13 и 14 заплати все още, много пенсии се изплащат на починали вече хора и никой даже не проверява. Осъзнай се! Това е Гърция! Колкото пари взема един обикновен грък, ти никога няма да спечелиш!

    Само за пример - нормална ипотека в Гърция - плащаш си я! Заплата от 35-45 хил. евро годишно, други доходи - от наеми, от друг бизнес, почти не плащаш данъци и за едни десет години, в които тебе тук в Бг те чупят от работа и ти плащат 800 лв. на месец, гръцкият гражданин вече е недостижим!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове