Last news in Fakti

2 Септември, 2015 10:02 1 140 9

Доматите показаха излъганата надежда на българите за промяна

  • михаил миков-
  • показаха-
  • излъгана-
  • надежда-
  • българи-
  • промяна-
  • домати

Честната равносметка не е радостна за България, заяви Михаил Миков

Доматите показаха излъганата надежда на българите за промяна - 1
Снимка: БТА

Има един знак от тази сутрин за отношението към Народното събрание, посрещнаха ни с домати. Това материализира излъганата надежда на българите за положителна промяна. Честната равносметка не е радостна за България. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков, в първия работен ден от есенната сесия на депутатите в Народното събрание.

По думите му доматите са доказателство, че обещанията на управлението не се материализираха. Принципите на управляващата коалиция продължават да са неясни и тази есен ще продължи да е така, смята лидерът на БСП.

Миков изтъкна, че пенсионната реформа се е свела само до увеличаване на възрастта за пенсиониране. Реформата в здравеопазването е разделила гражданите на две - такива, които имат социално значими заболявания и ще бъдат лекувани и други, които ще плащат вноски, но ще доплащат за „социално незначимите“ си заболявания. По думите му образователната система пък, води до ограничаване на достъпа до образование.

Според лидерът на БСП най-тежкият проблем на страната е демографската криза. Той поиска да се разгледа и стратегията на правителството за борба с нея.

Беше обещана реформа в енергетиката, изрази се в увеличаване на цените, добави Миков, като допълни, че за горивата правителството прехвърляло отговорността си върху фактори, извън България.

"За нас изборите не са боксов мач. Знаем, че многото етнически партии предпочитат спортните сравнения. Това докара българските граждани да имат недоверие в централната и местната власт. В изборите има все по-малко политика и все повече мускули и атракция. На тези избори гражданите ще могат да преценят не само за кого да гласуват, а за каква политика да гласуват, за да имат бъдеще техните деца", заяви още Михаил Миков. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 0 Отговор
    Не бе, не си разбрал правилно. Доматите са ги хвърляли да имаш за мезе, да не пукаш шльокавицата на гладно сутрин

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Другият пьт може и краставици да има ))
  • 3 Гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    Наистина тук се явява един, ама той се опитва пък и да манипулира... То за тази работа трябва и малко поне акълец, ама нейсе... Интересно, кое точно от изказването на Миков не е вярно, че залиташ в посока мезета? Само, моля, не залитай сега пък към "мръсни комунисти", как те са крали в миналото ит.н. и пр. Тази песен вече омръзна на всички, а и нали повече от четвърт век живеем в "демокрация"?
  • 4 До гражданина

    1 0 Отговор
    Явно Миков е твой любимец!
    Нищо, не се притеснявай, човещинка е!
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    ( за да имат бъдеще техните деца ) Тази фраза е на 25 години и се използва винаги от комунистите преди избори. Да обаче децата избягаха от БЪЛГАРИЯ. Михаил Миков не се ли усеща или е безочлив, което е по вероятно. За кои деца говори, сигурно за циганчетата, защото други сякаш не съществуват в БЪЛГАРИЯ.
  • 6 Буден

    1 0 Отговор
    Специално вас от бсп ,трябва да ви посрещат с камъни!
  • 7 По буден

    0 0 Отговор
    Я да ти обясня нещо бе. По времето, когато партията на Миков управляваше (преди 89 г.), в България живееха близо 9 млн. души. Каква друга мярка трябва, за да проумее, че Бг върви към катастрофа след "демократичното" управление 25 години?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "По буден":

    Преди 89г. "партията на сархоша Миков"-БСП не е управлявала. Защото аз мога да кажа, че партията на Б.Б. е управлявала преди 89г., и ще бъда прав, нима Б.Б. не е бил член на БКП? БСП, ДПС и всички останали са издънки на предишното управление, е затова сме на това дереже. Пък вие си гласувайте за която от тях си искате, все сме цъфнали и вързали. Сопа им трябва на нашите политици, че се самозабравиха, нагушиха, уредиха родата до девето коляно и слушкат новия по-голям брат. Пък той няма скруполи дали си защитавал дисертация на тема...цитат (След Москва, Костов работи като асистент във ВМЕИ „Ленин”, катедра ”Политическа икономия” на Центъра по идеологически дисциплини. През 1985 г. защитава докторат по икономика и е назначен на работа като научен консултант в Научно изследователски институт по „Прогнозиране на социално – икономическото развитие на България”),"Като “свободен” аспирант Костов защитава дисертация на тема „Икономически растеж: структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки. Нима Плевнелиев не е бил комсомолски секретар, а баща му и майка му, а родителите на първата му жена? Та, големия брат това не го интересува. Дори и да си убивал хора в Белене и Сравена и да си хранил прасетата с тях. Големия брат иска да го слушкаме...
  • 9 Буден

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "По буден":

    Явно не си по буден,а по заблуден!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове