7 Октомври, 2015 06:30 1 519 3

И шофьорите на таксита вече ще карат с лиценз

  • такси-
  • лиценз-
  • печат

Преглед на печата

„24 часа”

И шофьорите на таксита вече ще карат с лиценз

Таксиметровият превоз вече ще се извършва само след издаден лиценз. Това гласуваха депутатите, като приеха на първо и второ четене промени в Закона за автомобилните превози, внесени от депутатите от ГЕРБ Иван Вълков и Цветомир Михов.

Досегашните текстове даваха право на водачите да извършват таксиметрови услуги за своя сметка от името на регистриран превозвач. Михов обясни, че с приетите изменения се пресича практиката на фирми с много лицензи да ги преотстъпват.

„Стандарт”

Джакпотите идват с младите шампиони

Спортните таланти на България ще бъдат лицата на късмета на Българския спортен тотализатор. Героите от кампанията на "Стандарт" "Младите шампиони" ще участват в тегленето на тиражите. Тази идея за популяризиране на обещаващите спортисти бе огласена от министър Красен Кралев.

„Сега”

България губи 400 млн. евро по регионални проекти

Закъсалите проекти по програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. са 49 и са на обща стойност около 400 млн. евро. Това стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова за изпълнението на всички проекти, които трябва да приключат до края на годината.

„Труд”

Омбудсманът Мая Манолова започва с обиколки из страната

Новият омбудсман Мая Манолова, която трябва да стъпи в длъжност на 20 октомври, планира да стартира работата си с обиколки из страната. Целта е да се запознае с проблемите на хората извън столицата и да започне да изпълнява обещанието си - да има поне по една приемна във всяко населено място.

„Монитор”

Смъртоносен камилски вирус пълзи към България

Смъртоносният коронавирус, известен още като МЕРС настъпва към България. Той тръгна от камили в Саудитска Арабия през април, но вече се предава и от човек на човек, алармираха епидемиолози. По данни на Световната здравна организация два смъртоносни случая на заразата вече има и в Европа. Здравните власти в България са притеснени от коронавируса, макар и все още да няма пряка опасност за нашата страна. Така коментира проблема вчера главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той обясни, че както всички вируси от тази група и този се променя много бързо, което често пъти заблуждава докторите. По думите му не е изключено той да започне да се предава и като респираторно.

„Капитал дейли”

SEE Top 100: Единайсет от най-големите компании в Югоизточна Европа са български

Слабият износ, свитото потребление и ограниченото кредитиране продължават да се отразяват негативно върху финансовото представяне на компаниите в Югоизточна Европа през 2014 г. Закъснелите структурни реформи допълнително натоварват икономиките в региона, които не успяха да се възползват в пълна степен от ниските цени на петрола на международните пазари и възстановяването на еврозоната. Потвърждение за това дават данните от изготвяната от SeeNews традиционна класация на най-големите компании в региона – SEE Top 100.

„Дума”

В БДЖ зрее напрежение

В БДЖ зрее напрежение, стана ясно вчера на пресконференция в КТ "Подкрепа", организирана от Федерация "Транспортни работници" към синдиката. Причините са свързани с плана за стабилизиране на холдинга и заради работните заплати на железничарите. 30 млн. лв. допълнително трябва да се дават към субсидията в момента на БДЖ, за да може да стъпи на краката си и да изпълнява програмата си – да закупи нов подвижен състав и да тръгне нагоре, казаха от синдиката.

От "Подкрепа" настояха вчера Министерството на финансите да подкрепи Плана за стабилизиране на БДЖ 2015-2022 г. Инж. Марио Нинов, зам.-председател на Федерация "Транспортни работници" - КТ "Подкрепа", припомни, че миналата година имаше напрежение в железничарските среди заради намерението за спиране на влакове. Управляващите се отказаха впоследствие от това си намерение и беше написан План за стабилизиране на БДЖ 2015-2022 г. Всички парламентарно представени сили подкрепят това, но моментът, в който се стигна до осигуряване на финансовата подкрепа, за да може наистина това да се случи, стана ясно, че финансовият министър Горанов не го подкрепя, обявиха от синдиката.

„Новинар”

Учебниците за догодина ще закъснеят

Издателите на учебници от 1 до 7 клас са в патова ситуация след приемането на новия закон за предучилищното и училищното образование.

Притеснението им е, че няма да могат да изготвят навреме учебните пособия за 2016-2017 учебна година. „Срокът на процедурата за внасяне на учебник за допускане на конкурс беше 9 месеца”, заяви Владимир Топенчаров от издателската група „Анубис - Булвест”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конрад

    0 1 Отговор
    Шофьорите на таксита със собствен лиценз , ми те и сега едва кретат.А защо не натиснат земеделците да плащат лиценз и данъци?Вадят луди пари и имат по 20-30 човека сезонни работници и минават метър с по една бележка за 5 лв от кметството ,че са земеделски производители.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Дядо поп

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Конрад":

    Това важи само за латифундистите ,а те управляват БГ в
    момента,как искаш да обложат с данък сами себе си,да не
    са луди.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Конрад":

    Не ти ли идва на ум че това веднага ще рефлектира върху рентата ,която плащат на хората,чиято земя обработват?А почти всеки в България има малко или много земица .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове