Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 09:23 1 436 6

Не е важно миналото на Пиже, сега е рентабилен за квартала

  • александър методиев-
  • трайчо василев-
  • минало-
  • пиже-
  • рентабилен-
  • квартала

От ДПС са решили да отзоват Трайчо Василев от листата за местните избори, поясни Александър Методиев

Не е важно миналото на Пиже, сега е рентабилен за квартала - 1
Снимка: Нова телевизия

Александър Методиев-Бат Сали, който е водач на листата на ДПС в района, се извини в студиото на Нова телевизия от името на цялата партия на екипа на телевизията заради побоя вчера в ромската махала в Самоков. 

Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, по прякор Пиже. Той беше човекът, заснет от екипа на предаването "Разследване", как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.

На въпрос защо Трайчо Василев-Пиже, който е осъждан седем пъти, е предложен за общински съветник, Александър Методиев заяви, че всеки има право да се кандидатира и решението е на цялото ръководство, а не само негово.
 
Въпреки миналото му, сега имал качества, които му дават право да бъде предложен за общински съветник и щял „да бъде рентабилен” за квартала. Според Методиев имало подобрение в поведението му в последните години. Концепцията му за развитие пък била просперитета на младото поколение на квартала.
 
"Твърдя, че няма кражба на ток в махалата. Проведохме срещи с ЧЕЗ във връзка с проект за изграждането на нова електропреносна мрежа”, заяви Методиев.
 
От ДПС са решили да отзоват Трайчо Василев от листата за местните избори, поясни Александър Методиев. 
 
Той заяви, че няма други осъждани в кандидат-листата на ДПС. Друго име от нея е Борис Илиев, по прякор Сашо Водката. И Пиже, и Сашо Водката са с основно образование.

Нов клип, на който човек се е качил на стълб и връзва кабели, пък бе получен в редакцията на телевизията. Има и свидетели, които твърдят, че качилият се мъж е син на Пиже.
 
По-късно Надя Ганчева и Трайчо Василев се засякоха случайно в полицията. Там той отправи обвинения, че екипът на телевизията е бил агресивен, а самата Надя Ганчева е била бутнала жена му. Заяви, че не е имало бой. Възможно било шофьорът „да се е ударил някъде в тълпата”.
 
Разследващият репортер Марин Николов припомни, че пролетта 2013 г. е започнало разследването на частното енерго. Образувано е дело за кражба на ток, което обаче боксува. 
 
От ЧЕЗ информираха, че има 1279 незаконни присъединявания за периода 1 януари – 31 август тази година. Загубите в района за същия период от време са 6 349 816 киловатчаса. 
 
Екип на телевизията отиде в махалата в Самоков. Там в момента има екипи на полицията. Самият Трайчо Василев-Пиже застана пред камерата и отново заяви, че не е имало бой. Не пожела да отговори на въпроса дали ще се откаже от кандидатурата за общински съветник. И останалите роми в квартала не пожелаха да говорят и избягаха.

В ЦИК все още не е постъпило искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на кандидата за общински съветник Трайчо Василев от Самоков, каза по БНР говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова:

„Не е разписан срок за това  в Изборния кодекс. Това е по преценка на главния прокурор. И за ЦИК няма срокове, но в такива случаи трябва да действа незабавно. Ако кандидатът се оттегли сам, ЦИК го заличава от кандидатската листа. Не може да бъде заменен и кандидатската листа не се пренарежда“, поясни Камелия Нейкова.

Цацаров заяви, че ще поиска сваляне на имунитета на кандидата, за да може да му бъде повдигнато обвинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Измекяристан съм чичо

    0 0 Отговор
    Всеки народ си заслужава управляващите (яздещите) го.
  • 2 шлемник байкалски

    0 0 Отговор
    Може би е рентабилен и за ДПС но въпроса е каква е рентата?
  • 3 гн Местан

    0 0 Отговор
    ще разбереш какво е циганска работа ама нека.......
  • 4 мурат от дпс

    0 0 Отговор
    тоя го гледах сутринта жакла картинка ..
    питат го какви са концепциите на пиже за управление ..ония им обяснява какви били концесиите ..
    питат гознаел икакво е концесия иконцепция тоя се окаля тотално ..водещите деликатно отклониха темата ..

    този неграмотен човек е депутат ..вадете си изводите господа негласуващите щото циганите и турците гласуват под строй за дпс

    въпросния бияч пиже е с основно образование и 7 присъди
    всички кандидати за общински съветници от дпс са с основно образование неграмотни цигани и им е гарантирано поне на 7-8 от тях че ще станат общински съветници .. до тука я докарахме

    и ако в бг и самаков не се събудят и не гласуват за атака а продължават да пускат за гер куневи муниеви илине гласуват скоро и кмет циганин ще имат

    турците имат за съжаление много точна точна дума ,,гяури,,
  • 5 BG гост

    0 0 Отговор
    Ми рентабилни ще са бат ХАСАЛИ и ПИЖЕ, като дават безплатен ток на бедните отрудени роми, които работят по цял ден. Па ние ще го плащаме и ще мълчим.
  • 6 BG гост

    0 0 Отговор
    Даже на този, който се качил на стълба за да ги прикачва трябва да му назначат 5-6 българи с платнище отдолу да го спасят ако падне случайно. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове