Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 09:13 1 377 11

Има данни, че Сидеров е посегнал на полицай

  • румяна бъчварова-
  • сидеров-
  • посегнал-
  • полицай

Румяна Бъчварова очаква двамата депутати да се извинят публично на МВР и на гражданите

Има данни, че Сидеров е посегнал на полицай - 1
Снимка: БТА

Има данни, че Волен Сидеров, който е човек с имунитет, е посегнал на полицай. Какво точно се е случило ще разберем, след като компетентните органи си свършат работата. Нашите служители са реагирали правилно и не са допуснали разрастване на скандала. За мен е недопустимо депутат с имунитет да посяга на служители на реда, заяви по bTV вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Тя разкри, че случаят толкова много е разтърсил обществото, че граждани са писали лично на нея, за да изразят възмущението си. По думите й, за първи път е получила писма от четирима граждани, трима от които са лекари, които са били свидетели на случката. „Имам писма от лекари, които искат лидерът на „Атака” да се извини и разказват друго развитие на случката. Това е новост за мен, но сега наред са разследващите, които ще разгледат всички данни по случая”, обясни Бъчварова.

"Всички присъствали представят различна версия за инцидента от тази на г-н Сидеров", подчерта тя.

"Българските полицаи имат едно доста примерено поведение, не нарушават правата на гражданите. Има ред, по който ако се установи превишаване на правата, след което следва наказание, но случаят не е такъв. Благодаря на нашите служители, че не са допуснали да се разрасне скандала. Доста наши служители се занимаваха с Волен Сидеров. Това поведение е неприемливо", подчерта Бъчварова.

"Не мога да уловя логиката посред нощ да правиш проверка за контрабандни стоки. Лично на мен ми се обадиха, след инцидента. Дори г-н Чуколов ми се обади в 1:30 ч., за да ме занимава със своята версия", разкри Бъчварова и добави, че не е пожелала да разговаря с него.

„Отговорен депутат, който има сигнали за контрабанда, ги предава на съответните органи”, категоричен е министъра. „Нашите усилия в тази насока дават много добър резултат, ние имаме алгоритъм, по който се борим с контрабандата”, каза Бъчварова.

На въпрос дали действията на лидера на партия „Атака” Волен Сидеров са били умишлено, министър Бъчварова отговори: „Факт е, че по този начин Сидеров и съпартийците му влизат в новините и стават тема поредица от дни”.

„От 2006 година периодично близко до избори има случаи, в които той провокира органите на реда”, каза още Бъчварова.

"Главният прокурор поиска имунитета на г-н Сидеров и очаквам той да прояви това достойнство, за да разследваме случая", каза още тя. Вътрешният министър е категорична, че очаква двамата депутати да се извинят публично на МВР и на гражданите.

„Трябва да сме готови да посрещнем следващи събития и предизвикателства на това, което в момента се случва”, каза Румяна Бъчварова по повод бежанската криза в Европа.

„Това е външнополитическа, но глобална тема. Дълго времеще дава отпечатък върху вътрешнополитическото развитие в много държави”, каза още министъра. По думите й все още не се вижда край на този процес.

„За момента сме овладяли процеса”, каза Бъчварова. По думите й МВР работи много сериозно в насока към трафика на хора. „Преди седмица имахме голяма операция, насочена към трафикантите”.

„След атентата в Анкара имаме нова ситуация на несигурност, нови предизвикателства, това изисква друга организация, която се подготвя в момента”, поясни министъра. По думите й в момента в Турция има малко под 2 млн. бежанци, но вероятността да се насочат към България е относително малка.

„Следващото лято можем да очакваме увеличение на потока”, допълни още Бъчварова.

Работим активно и постоянно срещу войната по пътищата, защото виждаме изключителна опасност за нашите граждани”, каза Румяна Бъчварова. По думите й липсата на систематичен контрол години назад е оставила усещане във водачите за безднаказаност. „Някои нарушители ни изненадаха, извън употребата на алкохол. Например, много е голям дялът на неправоспособни водачи”, каза още Бъчварова.

„Надявам се предложените мерки да бъдат приети от депутатите”, каза още Бъчварова. Тя подчерта, че до момента не е имало толкова строги мерки, защото не са били предложени и разписани в закона.

Вътрешният министър призна, че на много места са констатирани и нарушения от страна на органите на реда. „Не се връчват наказателни постановления, прикриват се такива нарушение и това е абсолютно недопустимо”, категорична е Бъчварова. „Усилията ни са насочени и към нашите служители”, увери министъра, като поясни, че в МВР са взети мерки с цел служителите да бъдат лоялни.

С министър Горанов нямаме различни разбирания относно категориите в МВР, поясни Румяна Бъчварова по повод предложението на финансовия министър чиновниците зад бюро в МВР да са в трета категория труд.

„Имаме трудности в МВР и съм убедена, че по-добрата организация ще даде добър резултат”, категорична е Бъчварова.

„Купуването на гласове е голям проблем за политическия живот и основен приоритет за нас”, каза Румяна Бъчварова. Тя обясни, че в МВР има организация още от 14 август, защото голяма част от схемите за купуване на гласове се подготвят много преди изборите.

„Сигналите към момента са около 40, но едва ли ще успеем да се справим с всички, защото схемите се променят всеки път”, каза още Бъчварова.

„Важно е друго, нашите служители и хората, които ще предприемат действията, да знаят, че сме твърди и че искаме да се работи по тази тема”, каза Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NO COMMENT

    0 0 Отговор
    ДЕПУТАТИ БИЯТ ПОЛИЦАЙ, ПОЛИЦАЙ БИЯТ СТУДЕНТИ И ТАКА , НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА САМИ КАКВА НИ Е ДЪРЖАВКАТА, 1994 НИКОГА НЕ СИ Е ОТИВАЛА , ПРОСТО Е МАЛКО ПО КИЧОЗНО СЕГА !!!!
  • 2 Да бе

    0 0 Отговор
    Исках да изкоментирам няколко от твърденията на тази женица, която не знам с какъв акъл се глави за министър и то на това силово министерство, обаче се отказвам. Първо, досетих се какво е преглъщане и каква е мъка и "ме"-кане, когато тя трябва да обясни пред камерите някои от полицейските теми. Второ - тя е олицетворение на некомпетентността и безсилието на това "управление" да направи каквото и да е по най-сериозните и неотложни проблеми на нашия народ. Честито Българи! И всичката тази простотия на фона на замразени от години доходи...
  • 3 ррррр

    0 0 Отговор
    Тя разкри, че случаят толкова много е разтърсил обществото, че граждани са писали лично на нея, за да изразят възмущението си

    когато мангалите ходят с брадви и ножове и бият полицаите не сте толкова разтрвожени

    но когато сидеров ви набара една от незаконните лафки са чудите как да потулите случая и да очерните волен

    не сме толкос тъпи искате да го смачкате да му сложите присъда да го отстраните от парламента -- няма да стане


    в пазарджик 4 цигани изнасилиха 14 г момиче и присъдата им беше 3 г условно .......................

    а волен че бутнал или ,,ударил,, полицай едва ли не 5 г затвор ви се иска да му дадете
  • 4 рокера

    0 0 Отговор
    а когато 3 цигани изнасилиха и отрязаха главата на учителката от село мечка хичяхте възмутени ..пак волен беше искаран че е расист и какъв ли не че повдига и шуми около случая - искарахте го битов инцидент ..

    сега сте много възмутени .. никав министър бягай в някой бежански център ....
  • 5 хюманик

    0 0 Отговор
    "Изкоментирай" защо в "атака " доходите са "замразени" от години?Също така можеш да "изкоментираш"дали образованието ти не е "замръзнало" някъде около 4-5 отделение?
  • 6 радкостината

    0 0 Отговор
    А англичанина ММА боеца дето вилня в сл. бряг помля коли и се би със 20 полиция и едвам със стоп патрони го осмириха... кво направихте срещу него .. на другия ден полицаите му носеха куфарати от болницата към етището по живо по здраво все едно нищо не е било

    ето против тва се бори атака продажна измет управляваща против двойните ви стандарти
  • 7 АМ

    0 0 Отговор
    Цинично нагла и проста жена.Тая,дето сте я намислили,няма да стане.Не Сидеров,а всички вие сте за съд и затвор.И това време ще дойде,тъй че си помислете до кога ще тормозите народа и ще цицате от наркопласьорите
  • 8 раптър

    0 0 Отговор
    "Има данни, че Сидеров е,,," има и други данни , според които ставате все по-кръгла и все по- неадекватна.Тази жена е олицетворение на некомпетентността . Тя върна всички предпоставки за полицейската корупция- снощи гледах че и любимите на цял КАТ "караулки" пак взеха да светят! Да ви е честит новия усилен полицейски рекет. Гласувайте на местните избори за ГЕРБ , гласуваш за Борисов - получаваш промоциално и Костов/ най-малко чрез метастазите му!!!/
  • 9 mediator37

    0 0 Отговор
    Поредната уйдурма срещу Сидеров.
    Справи се отлично МВР с престъпността, с трафика на хора, с наркотиците, корупцията и некадърността в самото МВР. Всичката Мара втасала, че пак налапаха любимата си дъвка- Волен Сидеров. И сега като почнат едни лъжесвидетели, едни загрижени, възмутени физиономии, едни колибки с веждите да правят като Веселин Маринов. ГЕРБаджийската ченгесарщина, край няма.
    И Цацаров, каква политическа к..ва е и той, ама кааак си върти г.за прокуратура.
  • 10 Българин

    0 0 Отговор
    Слагайте го в затвора,тоя психопат,дето му е мястото.Мислите ли ,че му пука за България?Че е патриот?Който се е заблудил,да потърси из нета, една статия написана от Сидеров ,във вестник Демокрация през 1991 година.Да видите там какви хвалби и какви свирки прави на американците и Америка. Този е мисли единствено за джоба си и нищо друго. Трябва да бъде убит с камъни.

    Коментиран от #11

  • 11 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Ти пък щото си много хубав.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове