Last news in Fakti

27 Септември, 2011 12:55 1 969 0

Обвиненият за убийството на Ангел не го бил видял

  • ангел-
  • катуница-
  • йосифов

Обвиненият в убийството на 19-годишният Ангел Петров се разхленчи в съда днес, съобщи онлайн изданието podtepeto.com. В момента се гледа мярката за неотклонение на Симеон Йосифов, собственик на оранжевия бус от Столипиново, който обърна държавата с главата надолу.


Дори адвокатът му не крие, че е по-добре Симеон да остане в следствения арест, заради огромния обществен натиск по казуса. И там не му е лесно. Плюят го и го малтретират, отбеляза адвокатът. Самият Симеон пък все едно ни лук ял, ни лук мирисал. Колкото и странно да звучи, Йосифов не разбрал, че прегазил човек. Въпреки че Ангел е влачен цели 15 метра по асфалта в Катуница, а татко му е крещял на шофьора да спре буса. „Съжалявам за това момче. И за себе си съжалявам. Не го видях. Не съм виновен”, проплака пред съдията Йосифов. Той каза, че не знае колко души от Столипиново са се возили в буса му. Дори не знаел колко били вътре.

Шофьорът на буса убиец остава в ареста


Те се накачорили в колата му, за да ги кара на помен по покана на Кирил Рашков, по думите на обвиняемия. Правих им услуга. Мислех да ги оставя и да се прибера. Дори не познавам Киро, допълни 52-годишният шофьор. След като минал през Ангел Петров, бусът спрял пред къщата на Кирил Рашков. По думите на адвоката на Йосифов, на място отишли униформения, за да видят какво се случва и да информират Рашкови, че има прегазено момче. Тогава настава патакламата. Зад волана на буса си Йосифов изхвърча покрай събралото се множество, прибира се в къщи, паркира буса в гаража. И по думите на защитника му сутринта тръгва за Турция за търговия. На влизане обратно в България е арестуван. Според прокуратурата арестът е бил при акция, а според защитата - Йосифов се е предал доброволно. Стана ясно още, че почти всички в буса за били порядъчно почерпени. Не се разбра обаче дали Симеон Йосифов е карал след употреба на алкохол.

Обвиняемият е съден общо три пъти. Последно е имал взимане-даване с властите и Темида през далечната 1985г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА