Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 12:05 2 096 34

ДПС: Руската авиация многократно нарушава въздушното пространство на Турция

  • дпс-
  • самолет-
  • руска авиация-
  • нарушава-
  • многократно-
  • турция

Позицията ни отразява идентичността на ДПС като последователна евроатлантическа партия на България, подчерта Лютви Местан

Безспорен факт е, че през последния месец руската военна авиация нарушава въздушното пространство на Република Турция многократно. Това заяви лидера на ДПС Лютви Местан, който прочете от парламентарната трибуна декларация от името на партията във връзка със сваления руски самолет.

 „Позицията ни отразява идентичността на ДПС като последователна евроатлантическа партия на България. Първо, безспорен факт е, че през последния месец руската военна авиация нарушава въздушното пространството на Турция многократно.
Второ, налице е информация, че това се е случило въпреки многократните официални предупреждения, отправени към руския посланик в Анкара и военния аташе.
Трето, тези факти са потвърдени в официалната позиция на НАТО, изразена на извънредната среща на посланиците на страните-членки, с която се признава правото на всяка държава да защити своя суверенитет”, заяви Местан.
Като четвърто той посочи, че нарушаването на въздушното пространство и суверенитета на която и да е държава, член на НАТО, е нарушаване на самия атлантически съюз. „Подчертавам, че и в рамките на НАТО преминаването дори на съюзнически военни сили става при изрично съгласие на страната член.
Пето, за противодействие срещу ИДИЛ са необходими усилията на страни, които не са членки на НАТО. ИДИЛ е предизвикателство срещу човечеството и съвременната цивилизация.
Шесто, противодействието срещу ИДИЛ следва се извършва при стриктна координация между всички страни участници и при стриктно спазване на международното право.
Седмо, участието във военни действия срещу ИДИЛ, не може да преследва като съпътстваща цел режима на Башар Асад”, допълни Местан.
Осмо, точно този режим и ИДИЛ са основната причина за военния конфликт в Близкия Изток, чиято последица е бежанската криза, която тресе Европа и Балканите.
„Девето, призоваваме към още по-активен диалог страните-членки на НАТО и ЕС за разработването на обща политика и конкретно решително противодействие срещу експанзията на ИДИЛ и нарастващата терористична агресия.
Десето, подкрепяме призива на НАТО за деескалация на отношенията между Русия и Турция и връщане към политическия диалог”, подчерта Лютви Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Я трай бе!!!Ти май не разбираш че си в БЪЛГАРИЯ!!!Ако не ти изнася - лек ти път
  • 2 borislav borisov

    2 0 Отговор
    4oveka prosto zashtitava interesa na svoqta rodina (turciq ) nishto neobichaino
  • 3 mediator37

    4 0 Отговор
    Ще го търсите Волен със свещ и с лупа, ама няма да го намерите.
    Сега кой ще му се извини на Волен ? А?
  • 4 по темата

    3 0 Отговор
    На тоя ще му влезе само един път едно аеродинамично тяло, което ще го прати при алаха му - дявола.
  • 5 Антон

    2 0 Отговор
    Местан посланик на Турция ли е или наместник на Ердоган в българския вилает!!!
  • 6 nnn

    3 0 Отговор
    ДПС=ИДИЛ
  • 7 киро

    2 0 Отговор
    Тоя на какъв език иска да му се каже , че самолета не е нарушавал границата на скапаната му държава - Турция ! САЩ казаха с неохота че е бил свален в Сирииско въздушно пространство след като са видели записа от топлинната следа на самолета !
    А между другото това ДПС (Движение за Права и Свободи ) партия ли е или движение и може ли да съжествува партия на верска основа - законно ли е? А какво прави едно движение в парламента !?
  • 8 РАСО

    2 0 Отговор
    Tурция всеки ден нарушава въздушното пространство на Ирак да бие по кюрдите....
  • 9 тошибиян

    0 0 Отговор
    на всите турци и джонита в бг национализиране на покъштнината им и унищожението след това защото не съответства на тукашния бит и култура.. га искат алаах да одат у саудитска арабия...зна4и не защитавам и христос щото там е другата мафия и демагодия
  • 10 tati

    0 0 Отговор
    Добре бе, а сега да ми обясни местан и ДПС като какава партия се явява във Българския парламент и кого защитава в момента със това изказване ~ Първо, безспорен факт е, че през последния месец руската военна авиация нарушава въздушното пространството на Турция многократно~ Какво го бърка него какво правят Русия и Турция ? Местаан Българин ли е е или Турчин ? И другото което е по интересно - напримар това че във Кърджали окръг живеят хора които се мислят за турци след 500г робство, че това е турска територия . Както в момента Турция претендира за население което живее във Сирия и територия ? м/у другото то не се знае кой със кого си е лягал и кой на кого деца е правил/
  • 11 тошибиян

    1 0 Отговор
    Първо, безспорен факт е, че през последния месец руската военна авиация нарушава въздушното пространството на Турция многократно


    ти там на радарите ли дежуриш и го виде или имаш сателити и от там видиш??или кото напишат американските медии тука на тва верваш?
  • 12 али баба

    2 0 Отговор
    Айде, турчак, хващай пътя към Анкара, взимай Сокола, Мемеда, Сюлеймана и Алито, това не е твоята държава! Вашата позиция отразява за пореден път, позицията на чужда дръжава, по конкретно Турция.
  • 13 махалтоф

    1 0 Отговор
    И ти са за бесилка
  • 14 али баба

    2 0 Отговор
    Сега с С - 400 много скоро ще има свалени турски самолети, отделно бомбандировачите ще имат покритие от Су-30 или Су-35, направо ще ви изкъртят циганската авиация!
  • 15 VATAVSEVER

    1 0 Отговор
    Гарванът на Петата колона програчи в защита на Ana Vatani (Баш Родината)! Щом е така, марш в Анадола, резак такъв, а не да ми ядеш български кюфтаци в Парламента! Там място за джихадисти, ислямисти и пр. басмачи няма!!!!
  • 16 гост

    1 0 Отговор
    Случайност , или на мен така ми се струва ? В този сайт , страницата България, най-отгоре има статия / снимка на лешояд / . Под нея , оня брадат козел , под него Пасито, под него Ментата ????? Какво става ?
  • 17 гост

    1 0 Отговор
    Пропуснах минджев и кормамчовия ???
  • 18 роко бобоко

    2 0 Отговор
    А не депесарски ще ми защитаваш Турция от Българска трибуна айде бегай от тука оди си ги защитавай у Турско тогава.
  • 19 КТК

    1 0 Отговор
    Да се вдигаме и да го чакаме пред парламента !!!
  • 20 123455

    2 0 Отговор
    Местан,
    приятелите не правят така.
    Като многократно нарушаваха гръцкото,да не би да им сваляха самолетите/гърците на турците/.
  • 21 аз

    2 0 Отговор
    Ибрика пак кряка нещо от трибуната.Ако българските медии бяха поне малко патриоти нямаше изобщо да отразяват изявленията на турската подлога
  • 22 РАСО

    1 0 Отговор
    А бе Путин ,,,ПРОДАЙ''" на КЮРДИТЕ модерно руско оръжие и си гледай сеира
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 NO COMMENT

    2 0 Отговор
    ТЕЯ ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ДОКАТО ЗАСПАЛ НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ДОКОГА ???????????????????????
  • 25 abv

    2 0 Отговор
    Местанчо, ако Русия иска от Турция само за 1 час ще остане само пепел.А Партията ти е етническа , а не каквато ти твърдиш ,че е .Вашата измислена партия е антикоституционна и не е българска, а турска.
  • 26 Муха

    1 0 Отговор
    Айде стига лицемерие! Според Гърция (има официални оплаквания) Турция нарушава въздушното й пространство над 1000!!! пъти! Когато Турски F4 през 2012г беше свален от сирийско зенитно ПВО, НАТО осъди действията на Сирия, сега застава зад Турция?! Докога лицемерие и мерзост?!
    Как е тръгнало Ердоганя нема да изкара мандата...
  • 27 ТУРЦИ НА САПУН

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЗА РУСИЯ !!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ЕЙ КЪДЕ ГО МАМИН ХУБАВЕЦ
    ДАДОХА ВИ ВЛАСТ
    Е ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ ГЛАСЪТ ВИ НЕ ИЗЛИЗАШЕ
    СЕГА КОМАНДВАТЕ
    И ТУРСКИ ФИЛМИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ И НОВИНИ НА ТУРСКИ ЩЕ СЛУШАМЕ
    УУУУУУУУУУУУ
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кроко

    0 0 Отговор
    Позицията ви отразява същността ви на една незаконна етническа партия, работеща против българските интереси и в полза на турските болни амбиции.
  • 32 Киро

    0 0 Отговор
    Ратаите и лакеите в народното събрание се активизираха!

    Надървиха езици и започнаха да лижат за..иците на господарите си!

    ДПС, АтакЪ, БСП, ония от реформаторите на Корман - това НЕ са български партии, не защитават българския интерес! Това са подлоги на чужди държави и се грижат за чужди интереси!

    Само мажоритарни избори ще изхвърлят тази сволоч от власт!
  • 33 РАСО

    0 0 Отговор
    На мястото на АТАКА трябва да поставиш ГЕРБ.,....АТАКА е за друг списък,на истинските патриоти и опзиция.Ясен си ми за кой пееш
  • 34 Киро

    0 0 Отговор
    Расо, Атакъ които отстояват руския интерес за пари, неслучайно подлога Болен преди скимтеше против руснаците, а днес им е пръв поддръжник!

    п.с. - Атакъ няма НИЩО ОБЩО с български патриоти! Те са точно толкова български патриоти, колкото и ДПС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове