Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 07:45 1 735 1

Как фантастиката може да стане реалност

  • проф. стойчо язаджиев-
  • фантастика-
  • реалност-
  • физик

Общата теория на относителността е единствената надежда на човечеството да пътува до далечни звезди, да излезе извън Слънчевата система. Това заяви в интервю за Факти.бг проф. Стойчо Язаджиев, преподавател във Физическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски”, който коментира 100-годишнина на теорията.

В Общата теория на относителността има решения – т. нар. „пространствени тунели”, които позволяват, ако човек в космически кораб се движи по тях, да достигне до съседна звезда или съседна галактика за много кратко време... Съвсем като по филмите...

Общата теория на относителността е една от малкото теории, които засега издържат на изпитанието на времето. Многобройни експерименти, някои от които струват милиони долари, засега потвърждават нейната валидност, подчертава проф. Язаджиев.

Ето и линк към интервюто: https://fakti.bg/mnenia/163910-ima-nadejda-da-patuvame-izvan-slanchevata-sistema


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Марков

    0 0 Отговор
    Нито един експеримент, проведен до сега не потвърждава валидността на теориите на относителността /включително и в ЦЕРН - голям адронен колайдер и др./, защото никога до сега скоростта на светлината не е била никаква константа. Резултатите от експериментите са били нагаждани към тази теория, като ужким вярна. Заблудата се състои в това, че скоростта на светлината е висока, а скоростите при множеството от експериментите са ниски и изменението на скоростта на светлината е малко и може да се сметне, че скоростта на светлината е константа. Обаче това не е така. С непреки експерименти тази теория никога не може да бъде проверена, а само с измерване на скоростта на светлината. Още в късните измервания на Майкелсон /1922-1929г./ , последният се отказва от първоначалните си резултати, защото измерва скорост на светлината с 6 км/сек по-голяма в направление на движение на Земята. Експериментите са проведени в Астрономичната Обсерватория на Маунт Уилсън в капитално голямо построено специално за тази цел здание с дебели каменни стени при надморска височина 1800 м. и по-чувствителен интерферометър. В същото време Американският физик Дайтън Милър провежда собствени експерименти със собствен три пъти по-чувствителен интерферометър в друго здание на същата обсерватория с тънки стени и защитено външно с платна от пряка слънчева светлина и получава средно с 10 км/сек изменение на скоростта на светлината. Той потвърждава екпериментите на Майкелсън с колектив, както и Майкелсън потвърждава неговите. Разликата в скоростите се обяснява с това, че Етерът се екранира от стените на памещенията /лабораториите/. Всякакви свръхкоректни мерки са били взети и в двата случая за избягване на еветуални топлинни нестабилности, като даже са били загрявани специално интерферометрите за тяхното получаване, но те са били прекалено малки, за да окажат влияние върху реалните резултати. При морска височина резултатът на Майкелсън е бил с около два километра в секунда по-висока скорост, получен и с по-чувствителен интерферометър по-късно. Сега /1997г./ Юрий Галяев провежда експерименти в три честотни поддиапазона: радиовълнов, свръхвисокочестотен /СВЧ/ и видим и получава с 1,6 км/сек по-висока скорост на височина на морското равнище, с което потвърждава експеримените на Майкелсън. В последния дипазон резултатите са били получени с интерферометър от второ поколение с екранировка на контролното му рамо от външни електромагнитни смущения. В резултат на това шумовете на интерферометъра намаляват с около сто пъти. Етерът шуми, когато не е смутен. Резултатите от извмерванията са докладвани в международното списание "Viscose Time &Substance" 1998-2001 г. на чист английски език. Всички други експерименти, които не могат да забележат изменение на скоростта на светлината са или нечувствителни или са изпълнени с напълно електромагнитно екранирани прибори, защото Етерният Вятър се екранира, както всеки друг вятър.
    Теориите на относителността отричат съществуването на Етер като субстанция, обаче по пазарите на Китай, Корея, Америка, Австралия, България вече се продават Перпетуум Мобилета. Това са генераторите на ННО газ, токово модулирани с честоти 50-60 кХц и с К.П.Д. = 160% на Илия Вълкъв /Юл Браун/ . Произвеждат се и са готови за продажба генераторите на Андреа Росси - Е-cat с К.П.Д. от 360 до 700%. Лицензът им е закупен от Американска, Германска и Шведска фирма и се произвеждат нови разновидности. Аз препоръчвам на професора да си закупи няколко за домашна употреба, понеже са евтини. Произведени са множество други патентовани или не перпетуум мобилета от изобретатели, които са ги правили със собствените си ръце, които заедно с първите работят ли работят, работят си без да ги интересуват въобще писанията на един евреин, незапознат с основните принципи на физиката, базирани само на четири дневните начални екперименти на Майкелсън /за утвърждаване на даедно физично явление са необходими поне около две-три хиляди измервания по принцип/.
    Що се отная до дупките на червея, не е ясно дали те някога са съществували въобще. А като се имат пред вид резултатите по вече напълно разсекретените експерименти с кораба "Елдридж" и моменталното му преместване в пристанището на Норфлок, те пък въобще не отговарят на ОТО и СТО. Ще отбележим, че подобни резултати вече са получени от Джон Хътчисън /виж American Antigravity.com/.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове