Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 17:02 11 362 115

Борисов разкритикува остро протестите срещу винетките

  • борисов-
  • разкритикува-
  • остро-
  • протестите-
  • винетките
Борисов разкритикува остро протестите срещу винетките - 1
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов разкритикува остро протестите срещу поскъпването на винетките. Акции срещу поскъпването на винетките.

Цената на годишната винетка бе вдигната от 67 лева на 97 лева от догодина. Това предизвика протести в цялата страна в събота.

Министър председателят обясни на журналистите, които го очакваха на конференцията "Перспективите пред местната власт и новия програмен период" в София, че дори в "комунистически Китай", таксите били по-високи и че всичко се плащало. "100 км по магистрала е 10 лв. български пари, сиреч до Бургас ще струва 80 лв., ако си в Китай", изчисли Борисов и допълни: "А тук за 8 лв. на месец се правят протести. Ние сме направили 300 км нови магистрали. С поршета отиват на протест! Само докато вкара бензин в цилиндрите, е изхарчил 12 лв., а се протестира за 8 лева. А в София километрични задръствания с един човек в кола", ядосано  коментира Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Недялков

    4 1 Отговор
    Да де, само, че Китай е една от най-силните икономики в цялия свят!
    И в Китай са около 2 милиарда ...
    В Китай за корупция ги стрелят на площата!
    А тука даже и оставката не си подават!
    Тея с Поршетата да не би да нямат правото да подкрепят нормалните граждани в протестите, само мизерниците ли имат право на протест?
    Абе пълна пародия.
    Единственото вярно е, че много хора карат по сам човек в 1 кола по цяла София ... за което и аз смятам, че не е правилно.
  • 2

    1 2 Отговор
  • 3 Дрънди

    4 2 Отговор
    Дали с Порше ,дали със самолет---кой каквото има с това ще протестира.Дай на хората работа и заплати по 1500лв--и нема да има протести
  • 4 батсашо

    3 2 Отговор
    Г-н Борисов говорите за магистрали от София до морето до Турция до Гърция и т.н.... Защо не погледнеш какъв е живота и пътищата в България?? Аз съм си от морето и не ми трябва до там магистрала и до Гърция,Турция,Румъния.Така че ,вашите магистрали не ме топлят изобщо,ако ги ползвам нямам нищо против да си платя.Но да плащам на Софиянци техните екстри не ми е изгодно.

    Коментиран от #10

  • 5 Бай Курти

    3 2 Отговор
    Г-н Борисов ,аз на работа отивам с личния си автомобил а не със служебен като теб.А по половиният ми път има дупки които са по големи от тези които Путин прави в Сирия при бомбадировките.
  • 6 псндэ

    2 3 Отговор
    а бе Боре ма ти що не си у затвора бе там където ти е мястото а пак се изказваш неподготвен
  • 7 Леонсио

    3 1 Отговор
    Нека да му направят заплатата като нашите и тогава да го видим!
  • 8 Муха

    4 1 Отговор
    Имам питане: Ако протестиращият с Порше протестира, не заради 30-те лева увеличение, а че още 30лева ще потънат неизвестно къде без никакъв резултат?! Или принципите нямат значение?!?!
    А като даваме Китай за пример, защо не дадем Германия - няма винетки за граждани, Швейцария - около 75 лева при какво качество и средна заплата?!?! И т.н. и т.н.
    Още един въпрос - турските камиони прекосяват Австрия за най-малко 0,3276 евро на км(за 300км биха платили 100евро)! При нас 40лв?! При 360 хиляди преминаващи годишно през България... А и е малко тъпо 40тона да тръмбоват пътищата ни за 5% увеличение, а за "богатия" гражданин около 50%?!?! На коя държава/граждани служат политиците ни се питам аз...

    Коментиран от #18

  • 9 wrc

    1 1 Отговор
    Нека станем като Китай тогава
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хаидутина

    2 2 Отговор
    НЕМА ТАКАВА ДЬРЖАВА
  • 12 вьлкь

    2 2 Отговор
    ША ИМА ЛАПАНИЦА ГОЛЯМА ПАК НЕСЕ НАЯДОХТЕ

    Коментиран от #14

  • 13 НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    2 1 Отговор
    Колкото и каквото да пишем тои и всички останали управляващи няма как да ни разберат и ще продължават да наглеят и да прибират всяка следваща година все повече от такси и данъци.Няма да спрът да вдигат цените и да погубят останалата малка част от населението в България.
  • 14 darabara

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "вьлкь":

    12лв докато влезне в цил бензина ахахахха ма ги разбира премиера ни пълна порнография ако трябва да се сравняваме с премиера за него винетката трябва да е 15000лв за да се почувства като нас няма такава държава не няма такъв народ ние си дава ме дупе за всичко и за това ще си дадем и защо като целия народ е против имаше толкова малко хора на протеста в неделя и сега му се сърдим ма кои го избраха народа не циганите циганите още не са повече от нас искат да направят вс като в Европа и като влезнем в Европа вместо да взимаме 500 евро =500 лв ще взимаме 250 евро =500 лв не се сърдете на никой докато не станем вс няма да се опражи нищо
  • 15 борко кайсията

    3 2 Отговор
    това не е държава,това е една кочина,която се управлява от крадци.
  • 16 тошибиян

    2 2 Отговор
    "100 км по магистрала е 10 лв. български пари, сиреч до Бургас ще струва 80 лв., ако си в Китай"


    до бургас от сф ве4е са 800км ......исусе или там който си слезни и си го прибери тоз молим ти се
  • 17 батсашо

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тарикат":

    Защото казвам малката истина ли??? А ти си дупедавско мекере.
  • 18 Classicalfamaniac

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Муха":

    На USA, как на коя!
  • 19 Рино

    4 0 Отговор
    Защо не каже как няколкото му фирми-слуги, правещи пътищата, слагат по 2 пръста асфалт и отдолу малко чакъл? Всичко това след 2-3 месеца започва да се огъва под тежестта на камионите и валежите...С какви очи искат още пари? За качествени магистрали ли?
  • 20 onq s konq

    3 0 Отговор
    Щом бат Бойко казва че така тр да бъде,няма смисъл да коментирате.
  • 21 путин

    3 0 Отговор
    тва сте си избрали....
  • 22 РАСО

    2 1 Отговор
    Павлова каза че 18,и и 000км не са ремонтирани от 20 години и се налага да се вдигат ви.нетките Значи досега с парите от винетки не са ремонтирани пътища.Бат ви БОКО от БЕНТЛИТА мина на ПОРШЕТА.
  • 23 pepi

    2 1 Отговор
    Ти ли направи магистралите или работниците? Ти какво направи? Предаде НАРОДА СИ! Народа, който е гласувал по малко от 33% от имащите право на глас. Това значи, че мнозинството от хората в България, не те харесват. Колко хора те искаха де се върнеш на власт? Само тези, които бяха на митингите срещу Орешарски. ТИКВО, ти прост.
  • 24 999

    1 1 Отговор
    ПРОСТОТИЯ, ПРОСТОТИЯ до шия. Кои вие бе тикво кои вие?Вие които изгонихте младите, кадърни и работливи Българи навън или пък вие които окрадохте държавата,вие които давате пенсия 220 лева пенсия за 45 години стаж на един учител а за заплатите да не говорим. Не знам дали сте направили 300 километра магистрали но направихте общество от наркомани,проститутки,неграмотници без никакво Българско самосъзнание , сеете мизерия и корупция, всеки 2 ри дом е ограбен и без никаква защита от държавата. Направете платени магистрали но оставете обикновеният човек да има избор, демек ако са го обрали и няма пари за магистрала да пътува по второстепенни пътища. Като не ти харесва дай си оставката въпреки, че всички сте един дол дренки. Е НЯМА ДЪРЖАВА С ТАКИВА ПАЛИТИЦИ.
  • 25 barni

    0 1 Отговор
    Не Европа му предостави пари за магистрали ,той ниЩо не дава той ВЗЕМА.БОЙКООО ВЪРВИ В РУМЪНИЯ ДА ВИДИШ ПЪТИЩА С ВИНЕТКИ ЗА 58,00лв. на месец УБИВАТЕ НИ ДАНО ДА УСЕТИТЕ НАШАТА УЧАСТ
  • 26 Николай Николов

    0 1 Отговор
    И колко хора в България могат да си позволят да карат Порше,пътищата ни отговарят ли на такава цена за винетка или пък заплатите ни.Половината българи едвам изкарват по 300-400лв. на месец а винетката 100лв.+200лв. Застраховка+50лв. преглед и 100лв. данък=450лв. половината българи работят цял месец само за това!
  • 27 Ю Стойчев

    0 1 Отговор
    Г-н Премиер направете минималната заплата в българия 2000 лв и тогава говорете кое е скъпо и кое не. На 450лв средна заплата за страната и 67лв са много за винетка. Да не говорим , че постояно лъжете колко са приходите от винетки в страната и постояно крадете от народа. Как не ви е срам обирджии нагли.
  • 28 anomin

    0 1 Отговор
    тъп пожарникар,нищо не става от тебе,ние сме на дъното бе глупак какви винетки тука ,какъв Китай тука всичко е в пъти по скъпо от останалия свят.ТЪПАК
  • 29 аноним

    0 1 Отговор
    ако не е европа да ви дава пари , няма и 5 метра път да направите бе вие сте едно крадливо племе,подай си оставката бe
  • 30 ннннн

    0 1 Отговор
    Каквито и сметки да правят управниците все ще са в наш ущърб. Поне това, което ни взимат да отиваше по предназначение, а не в едни и същи джобове. А нашите сметки тотално не излизат - винетка - 97 лв., гражданска - 149 лв., преглед - 35 лв., данък - 25 лв. или общо 306 лв. за кола над 14 г. и 69 к.с. и то без да се смятат гориво, консумативи и евентуални ремонти. И всичко това при чиста месечна заплата от 538 лв. за 36 г. стаж и висше образование. Ето къде е проблемът - в нивото на заплащане, а не в размера на тези плащания, които със сигурност са недостатъчни.
    Ама както някой писа по-долу ние сме си виновни, избираме си ги и после кротуваме като ни доят. И сега ще стане така ...

    Коментиран от #34

  • 31 ннннн

    0 1 Отговор
    А това, че за всичко се казва АЗ ГО НАПРАВИХ си го знаем отдавна, но точно то мотивира тези, които Го избират. Те просто чакат и искат някой да ГИ ОПРАВИ.
  • 32 възмутен

    0 1 Отговор
    Бих помолил г-н Борисов да поживее с 350лв на месец.
    Пък после да ми говори за скъпи винетки.

    Коментиран от #33

  • 33 Маурчи IV

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "възмутен":

    Ази пък бих те помолил да думаш как с 350лв се кара порше бре?

    За кво му е на 350левовия дохуд кола? Ъ?
    Те за бдж билет нема парите да му стигнат.
    Ай с...р от търсещи под вола козел.
  • 34 възмутен

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "ннннн":

    Г-н нннн аз имам по малко стаж от вас, но също имам висше образование.Работя в СОТ за 380лв и карам Роувер 200 само че данака му е 110лв ,идва ми да го закарам пред парламента и да го запаля.
    Тези 30лв са ми парите за хляб за 2 месеца.
  • 35 ууууу

    0 1 Отговор
    мутри, що не ги вдигнахте преди изборите, а?
  • 36 ненене

    1 1 Отговор
    е няма такава наглост!!!!! какви поршета бе ...
  • 37 йордан иванов

    0 1 Отговор
    Прав е Борисов! Всеки се прави на баровец сам в кола и задръствания от сутрин до вечер... Пари трябва да се наливат в държавата за да върви нагоре!!!

    Коментиран от #39, #49

  • 38 възмутен

    0 1 Отговор
    ако е в мащаб 1:18 и си го носи в джоба,ако няма джоб да си го прибере там където слънце не грее.(Поршето) Ха Ха Ха малко черен хумор за премиера
  • 39 бмв е61

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "йордан иванов":

    жалко че има и такива като тебе заблудени тоя смешко борисов иска да фалира да държава да вземе и малкото останали пари на хората
  • 40 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Крайно време е тези дето нямат пари за коли и винетки да се возят с метро, трамвай, автобус, колело и т.н..

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 възмутен

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "йордан иванов":

    Г-н Иванов, Вие сте типичен шоп, радва те се на немотията на хората защото вие имате а другите не.

    Коментиран от #44

  • 43 Дегустатор на пътища

    1 0 Отговор
    Тези дни ми се наложи да навъртя бая километри 1400 за 3 дена...
    Въртях предимно в региона на гр.Шумен и минах през много градове и села В.Преслав ,Търговище , Карнобат и много дртуги..
    Почти на всякъде пътя беше нов и здрав и където не беше го правеха такъв дори и някви междуселски пътищя бяха направени..
    единствено от сунгурларе до пъдарево някъде пътя беше прясно закърпен и не много хубав но поносим..
    Като цяло се усеща че пари се влагат..
    Можеби просто трябва време да се направи на всякъде.
  • 44 999

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "възмутен":

    Аз съм шоп и моля те не ме обиждай като ме сравняваш с такива.Дати кажа от 2 мил. Софиянци я има 150 хил. шопи я не и то в покрайнините на София другото са новобогаташи които си мислят ,че са с два чифта топки.
  • 45 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Всеки иска да се оправи държавата, и той да е добре... Ама за да се оправи държавата и всичко останало трябва да се взимат пари от някъде... От къде ще дойдат парите??? От данъци, глоби, винетки и т.н ТОЧКА

    Коментиран от #50

  • 46 възмутен

    0 1 Отговор
    м да човек на партията.Продължавай да замазваш нещата за винетките.
  • 47 разбирач

    0 1 Отговор
    боко, през 2016г ще ревеш! щом продължаваш да мачкаш цял един народ, прошка повече няма! кланяй си се на рогатите, но ще ревеш и после светлина за теб няма да има! амин
  • 48 gnida

    1 0 Отговор
    Евала , министър-председател и авто инженер ! Браво , велико ! А кой каква кола има си е негова работа !!!!
  • 49 гнида

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "йордан иванов":

    Ами стани и дарител !
  • 50 възмутен

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "йордан иванов":

    Г-н Иванов ,Вие сте интересен събеседник.
    Най-интересното е че имате много странен подход за оправяне на държавата.Разберете не е начина с данъци и налози, каквито и да са.
    Една държава е добре когато има развита икономика,от тук следва:
    Вместо правителството да мисли как да измъкне и последната стотинка на българина .
    Трябва да инвестира в отрасли на икономиката там където България е добра хранително-вкусова промишленост и др.
    От там да дойдат парите.Очаквам вашия отговор.
    А за 999 ,аз също съм шоп и ако съм те обидил по някакъв начин извинявай

    Коментиран от #53

  • 51 dakata

    0 1 Отговор
    глупави хора с глупави исказвания но клона им се клати
  • 52 Митьо

    0 1 Отговор
    А уеуе къф лаф на боката , за сто лева има и самолет :)))))) кой ще се търкаля по асфалта, с танзанийски заплати и финландски винетки ще ми прави сравнение
  • 53 РАСО

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "възмутен":

    Как да няма икономика. Построен е един цял ЗАВОД ЗА БОКЛУК
  • 54 неутрален

    0 1 Отговор
    Хей Тикво, гавриш се и разпрделяш, че на месец се увеличават винетките с осем лева и много си горд, че увеличаваш пенсиите на пенсионерите, а с колко - с 3/три8 лева, не може да се покрие увеличението на винетките, а сега след изборите насъскваж кметчетата си да увеличаот и местните данъци. Защо не го направи всичко това преди изборите? Нали си много бабаит, много те обичат хората, пак излъга електората си, който гласува за теб. Блажени и сляпи са вярващите, дано прозрът най-сетне колко си двояк и ги лъжеш, лошото е , че и тези, които не гласувахме за теб сърбаме гнусната попара, която ни дробиш, но дано има видовден.
  • 55 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ВИДЯХТЕ ЛИ ГО НАШИЯ
    ВДИГНА ВИНЕТКИТЕ
    ОТ НОВА ГОДИНА ВДИГА ТОКА
    А И ПРИЗОВАВА ДА СЕ ВДИГНАТ И ДАНЪЦИТЕ ПО КМЕТСТВА И РАЙОНИ
    НЯМА ДО ГО КОМЕНТИРАМ
  • 56 onq s konq

    1 5 Отговор
    Всички дето ревете като ранени глигани-давате ли си сметка че става дума за някакви си 30лв повече?ЕДНОКРАТНО И ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА!И ако наистина тая сума ви бърка,си задайте въпроса за какво изобщо ви е винетка и КОЛА изобщо.Защото...след като 30лв ви затруднява,как ще си платите масрафа там където отивате? И още-КОЙ ЩЕ ВИ ИСКА ТАКИВА БЕЗПАРИЧНИ ТАМ ЗАКЪДЕТО СТЕ СИ НАУМИЛИ ДА СЕ НАТРЕСЕТЕ?:)

    Коментиран от #61

  • 57 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ПОДИГРАВА СЕ С ХОРАТА
    ГОВОРИ ЗА ПОРШЕТА И СЕ СМЕЕ
    НА МЕН НЕ МИ Е СМЕШНО
    А МИ Е ГАДНО И ГНУСНО
    ПИСНА МИ ОТ ГЛУПОСТИТЕ МУ
    ЧЕ НАРОДА ТРЯБВА ДА ОТЦЕЛЯВА
  • 58 boreto2

    0 1 Отговор
    Вдигането не е с 30лв , а с почти 50% от старата цена!
  • 59 taka e brat

    1 1 Отговор
    тоя шапкар да си дава оставката. седнал да се обяснява като е на бащаму .....БОКО КОЛА НЕ КАРА ТОЙ СЕ ДВИЖИ С ХЕЛИКОПТЕР.....И САМОЛЕТИ....
    не ви стигна ве.....
    със една камара чували с пари зад гърба и осигурен с пара за 200год. напред всеки ше седне да говори така........
    я работи за 600лв на месец и пак пробвай .......

    ТРЪГНАЛИ МАЛКА БЪЛГАРИЯ С КИТАЙ ДА Я СРАВНЯВАТ..... 6 000000 БЪЛГАРИ СМЕ ОСТАНАЛИТЕ 2 000000 М....ЛИ.......БЪЛГАРИТЕ ГИ ИЗДЪРЖАТ. НЕ СТИГА ТОВА МИ ГИ ТОВАРЕТЕ БЪЛГАРИТЕ С ОЩЕ ТАКСИ.......
    И ОНАЗИ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА КЪДЕТО ЩЯЛА ДА ОПРАВЯ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДОКАРА НАСАМ СИРИИЦИТЕ......
    -----МНОГО БОЙ ЗА ВАСССС-------- ТРЕБЕ....
  • 60 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    АЛЧЕН ЗА ПАРИ
  • 61 РАСО

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "onq s konq":

    Някакви си 30лв и още много някакви си като извадим от домашния бюджет остават някакви си НИКАКВИ ЛВ. за живеене.Някои ползват колите само за линейки вече.Пък зашо ни са коли.можем и на тъмно и студено да живем.Важното ГЕРБ да са на власт.Теб да не те е правил БОКО. Злобен си като него.

    Коментиран от #64

  • 62 Дошо

    1 1 Отговор
    Ще се ядосва я.Ганьо тегли заеми по над 10 бона за да си купи някакъв 15 годишен германски кенеф 3-4000кубика с разход 20/100 гаС пък после реве, че винетката била 100лв.Ганьо трябва да се научи, че за всяко удоволствие се плаща.Комунизма трябва да му бъде избит от дебелата кратуна по безкомпромисен начин.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "РАСО":

    Хаха!Не аз,а действителността е злобна...по принцип:)Да съм казал нещо невярно?Да съм казал нещо което не го знаете?Не те знам каква кола караш,но моята е на 11г и плащам всяка година 500лв "ей така"-за бог да прости/274лв данък +230лв Гр.отговорност/От там нататък само тая година подмяната на важни възли и детайли ми струва около 2500-2600лв/не говоря за ПТП/.И когато тръгна да пътувам и попадна в море от таралясници-все такива дето плачат за 30лв...Кой няма гуми,кой с едното око недовижда от старост, на кой му падат щайгите от ремаркето,кой тръгнал да изпреварва с 5км разлика в скоростта и не му пука че е в моята лента и аз карам със 170...Та протестирайте си за 30лв-аз ако съм на Бойко ще ви направя винетката 300!

    Коментиран от #71

  • 65 РАСО

    0 1 Отговор
    Като те гледам какви цифри ми представаш си личи че теб 30лв. ти са половината джобни дневни, докато за много са за седмица.Е някои се облажват от управлението на ГЕРБ.Не стига че злобен а ми и голям фукльо.
  • 66 Бай Тошо

    0 1 Отговор
    Причината за всичките тия сокове на всичко което се управлява от държавата е само една,неработеща икономика или липса на такава,все още населението подържа държавата на командно дишане с данъци и такси но едно е ясно държавата е ограбена и ГЕРБ много добре знаят че добрите самаряни няма да имат нищо против да им платят вересията
  • 67 да

    0 1 Отговор
    "100 км по магистрала е 10 лв. български пари, сиреч до Бургас ще струва 80 лв." - Е че до Бургас да нямате 800 км. магистрала бе??? Порше имало на протестите и изхарчило повече за запалване отколкото за винетка - човека не му пука колко му е изхарчило за запалване и каране, щом има пари да кара порше, има пари за гориво и винетка. Ама е дошъл с поршето от солидарност към останалите, да покаже че като има пари, не означава че трябва да стои настрана от другите и да им се примисва че карат коли за по 1000 лева (както борисов се присмива на народа и го граби постоянно). Що преди изборите не казахте че ще увеличавате винетките, данъците и прочие, а? Ама вие пак сега ще си ходите - рано или късно вие няма да сте на власт, господин борисов. Даже и името ви не заслужава да се пише с главна буква. Крадци такива.
  • 68 гост

    0 0 Отговор
    Овце сме и ще ни стрижат !
  • 69 реалиста

    0 0 Отговор
    Преди 1944г. в такива моменти идват военните! Хващат всички тарикати и или ги убиват или ги тикват в затвора и България винаги е изплувала!
    Сега обаче военните са същите, като измислените "политици" и бандитите правят, каквото си искат.
    Не е проблема в 30 те лв, а в причините данъците да се вдигат постоянно, скоро ни очаква и УВЕЛИЧЕНИЕ на тока!
    А, какъвто е народа, такъв е и този, който го управлява!
    Главата освен да вдига данъци и да прави далавери, друго нищо не може да прави..., опа, и да дава ТЪПИ примери с Китай, в който САМО и единствено висшите членове на партията могат да си позволят да имат автомобил, а те едва ли плащат, дори и да плащат, за тях парите нямат значение.
    Защо ли Тиквата ни сравнява с Китай, а не със страните в ЕС????? Може би, защото комунизЪма му е по близо до сърцето!:)
    Скоро ще УВЕЛИЧАТ ТОКА, ще вдигнат още други данъци, ще бъркат в джобовте ни, докато умрем от глад и мизерия или докато избягаме завинаги от родината.
    Само за едно нещо ме е яд, "Защо все ние трябва да бягаме, а виновниците и некадърниците стават все по богати и дават тъпи примери по телевизията?"
    "Не сме народ, а мърши"!
  • 70 ПУРКО

    0 0 Отговор
    Най добре, щеше да е ако не се променя цената,но да е задължителна за всички.По градовете да не летят,че е без винетка? Според мен също трябва винетката,да не се залепя,а да е неразделна част от движещо се мпс. Аз въпреки,че минавам по 5000км. годишно съм съгласен.И най добре е да се замислят за тировете,защото те прецакват магистралите.
  • 71 реалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "onq s konq":

    Много комплекси имаш пич. Ти пък, къде си тръгнал с тоя таралясник на 11 г.? :)
    Нямаш пари за нова и хубава кола, ама си тръгнал да се присмиваш на хората с ремаркетата и изтърканите гуми, типично за българина, кефи се винаги на чуждото нещастие.
    Няма друг народ, като българския, който да е толкова разединен, дрои и циганите са по сплотени!!!!!!
  • 72 Ангел

    1 0 Отговор
    Борисов как може Цецка Цачева да харчи 700 лв държавни пари за един обяд бе келеш ! Харчите държавните пари без да ви пука и като ги свършите се чудите как още да смучете !
  • 73 Румен Янев

    0 0 Отговор
    "С поршета отиват на протест! Само докато вкара бензин в цилиндрите, е изхарчил 12 лв??????????????????????????????????????? БОЖЕЕЕЕЕ БОЖЕ
    ПОРШЕ 911 турбо 489 к.с.
  • 74 гост

    0 0 Отговор
    Браво на гласоподавателите. Избирате пожарникар ..... сега ще търпите. Държава не се храни с данъци и такси !!!!
  • 75 киро

    0 0 Отговор
    Прав си е ! За 30лв на година хората тръгнали да си губят времето и като направят едно задръстване заради тъпотията си и другите си губят времето , че и пари за гориво - И ЕТО ТИ ПАРИТЕ ЗА М...ТКИТЕ ! Ама ние за това сме бедна и смотана държава и на кадърните не им допада това мислене и бягат и се оправят в живота !
  • 76 HAХА

    0 0 Отговор
    Заради .......... като теб, управляващите си правят каквото искат! Смята си парите за горивото, колко щял да изхаби на протеста...!
  • 77 btv

    0 0 Отговор
    Добре да ги вдигнат винетките, ама не ми е ясно защо като имам две коли трябва да плащам за 2 винетки и 2 граждански отговорности - все пак само аз си ги карам и то с моята книжка ???

    Как така гражданската отговорност не се прави на водача на МПС, а на колата ???
  • 78 дерони

    0 0 Отговор
    Още дълго време ще плащаме за комунизма, в който сме живели.Никой не осъзна този измислен живот/свят по време на комунизма.Живели сме с пари напред и сега си плащаме.Комунизма е бил мъртъв от самото начало в БГ.Живели сме и сме били уж добре,но с пари от Русия се е поддържало всичко и бюджет и предприятия.Т.е са живота през комунизма са давани пари от Русия и всичко се е поддържало изкуствено и всички са си мислели,че са добре,никой не е правил сметка,че внуците и децата му ще плащат рано или късно за този измислен живот.Предприятията са произвеждали предимно боклуци,на които пазара е осигурен и качеството никой не го е интересувало абе там да се произвежда нещо и така.Запада е бил много пред нас и са дърпали напред,докато ние сме живеели в измисления и прекрасен,чудесен комунизъм,в който е имало всичко, а то е била една голяма измислица на гадните и мръсни комунисти.Европа никога няма да я стигне, та ние тепурва се учиме на работа и труд,през комунизма само мързел е било,малко са работили тежка работа,българина е мързеливец и лентяй и само пие и псува,така греманец не се догонва,трябва работа,постоянство и труд.Ще се научиме след още едно-две поколения.Но тук идва проблема със затъпяването на народа ни,опростяваното му,духовното обедняване и тн,,което е най-голямия проблем за момента.Проблем,който се задълбочава и на който никой не обръща внимание, а той е проблем номер1.
  • 79 Morgoth

    0 0 Отговор
    Те ти пътищата, те ти народа, те ти българския стандарт - предложи нещо по-добро, което всички да харесат. Твоя е отговорността като премиер.
    И не забравяй като даваш примери с други страни, че в Европа и включително в България са едни от най-високите акцизи за горивата. Къде отиват тези пари, че трябва и още да се вземат от шофьорите?
  • 80 qwerty

    0 0 Отговор
    явно трябва да наведем глави и да си кротуваме, за да не ядосаме г-н премиера
    някак си продължавам да си мисля, че при един нисък стандарт на живот не е най-удачното да качваш таксите и данъци, за да може реално повече пари да стигат до държавата т.е. да се преразпределят " от горе" някои фирми да вземат поръчки на нереално завишени цени и с 2 думи тия пари да потъват в нечие обкръжение, но явно това само аз си го мисля
  • 81 Гост

    0 0 Отговор
    Бойко натиска здраво за Цветанов :)
  • 82 оНзИ с КоЛаТа

    0 0 Отговор
    как караш тази 11 годишна барака с 170 км/ч ???

    Коментиран от #97

  • 83 Gosta

    0 0 Отговор
    Дребни сметки за дребни душици. Протестите са несъстоятелни, защото цената не е висока. Карането на кола не е задължително!
    Винетката наистина трябва да стане 300 лв, но да се калкулира в цената на горивото. Кой колкото ползва, толкова ще плати.
  • 84 гост

    0 0 Отговор
    Е заради това ви мислене държавата ние е на този хал..!Първо Китай са един милиард бълха ги ухапала че плащат по 10 лв на 100км. Второ нито пътищата нито заплатите ни отговарят на това което искате ......
  • 85 я съм от село

    0 0 Отговор
    Стига са гледали на хорта в канчето .Китай и другите страни са обиколка пред нас.Време е управниците да вземат да си гледат народа и възможностите му.
  • 86 по темата

    1 0 Отговор
    Протестите му бъркат яко от зад, и от болка не може да говори смислено, а ръси простотии на поразия пред цяла България, че и пред света.
    Не може да проумее как така протестират за увеличението, което е предназначено да влезе основно в неговия джоб, както и малко в джобчетата на подопечните му мастии.
  • 87 smog

    0 0 Отговор
    Какво даваш Китай за пример, балък. Виж магистралата на Китай, виж тази на България...нова магистрала и е вълнообразна... и вече на дупки.
  • 88 истина една

    0 1 Отговор
    господин премиер разкажи ни колко е пътния данък или винетка в Германия нали сме в Евросъюза или сме в китайския съюз .Защо в Германия пътния данък е включен в цената на горивото и ако караш плащаш ако не караш не плащаш при това цената на горивота е на наше ниво .Вие няма да ни кажете и аз знам защо.При нас нещата няма да станат защото контрабандата цъфти та връзва ,акцизни горива продават само малките бензиностанции другите акцизи плащат изборите,
  • 89 ББ ДГД

    0 1 Отговор
    Само едно не мога да разбера на тъп ли се прави или е наистина тъп ... Да ти и магистралите !!! М-у селските пътища са по добри от пръдливите Ви магистрали г-н Б.Б!
  • 90 123455

    0 1 Отговор
    Оядоха се ГЕРБ-ерите и станаха още по важни.
    ,,сития на гладния не вярвал,,
    Нали затова отстъпиха на полицаите-
    да ги пазят от ,,народната любов,,
  • 91 РАСО

    0 1 Отговор
    АПЕТИТА идва с КРАДЕНЕТО
  • 92 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    протести му е майката, наглостта им ще е безгранична иначе
  • 93 Ранко

    1 1 Отговор
    Само че в Китай,крадливите министри и магистрати ги съдят и екзекутирват.А в Б.я?,ДА има един осъден г-н Борисов?.Първо вие трябва да увиснете на бесилото..Пример давал с Китай...
  • 94 Петър

    0 0 Отговор
    От тиква,туй!
  • 95 обикновен гражданин

    0 1 Отговор
    Към господина,който кара със 170 км ч и му пречели таралясниците Да такива водачи останаха в България ,куци ,сакати,превозващи щайги, защото търсят начин за оцеляване. Имаше и млади водачи,но за съжаление ги прогониха от България и сега карат хубави коли по европейските пътища.Къде в България се кара със 170 км ч? Не е ли закона един за всички или ти си от политическия елит,за които няма ,морал,срам,уважение,пълен смешник си.

    Коментиран от #113

  • 96 Карауй

    0 0 Отговор
    Проблема не е във винетките а във лошото управление на държавата и са решили с винетките да го закърпят!
  • 97 Кучето от крайния квартал

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "оНзИ с КоЛаТа":

    Ти голям Европеец си се извъдил бе? За теб 11 годишна кола бракма ли е бе ?Моята кола е на 20 години и карам с 220.Мерцедес е и имам пари да я поддържам а не като теб!Да не си мислиш че новата ти Дачия е по сигурна от моя Мерцедес. снобар!
  • 98 Тихомир

    0 1 Отговор
    Няма проблем но то не са само винетките.Защо плащаме тези данаци на колите по 100 200 300 лв на каква основа са те !!!
  • 99 uiu

    2 1 Отговор
    много си прос боико много ама и народа си е мърша ям сланина пия ракия пуша и правя кото си искам винетки да си купува тои е..л сам ги заедно с оная павлова
  • 100 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ТОЙ ГЛЕДА НЕЩАТА ПРЕЗ НЕГОВАТА СИ КАМБАНАРИЯ
    В СОФИЯ НЯМА БЕЗРАБОТИЦА
    ВИСОКИ ЗАПЛАТИ
    И СИ МИСЛИ ЧЕ И В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ Е СЪЩОТО

    Коментиран от #115

  • 101 Красо Зелето

    1 1 Отговор
    Другия път, няма да имаш възможност да управляваш г-н Борисов! Ако крадеш, кради като за последно! Предизвика агресията и омразата в народа!
  • 102 коло

    0 1 Отговор
    ще плащате като Араби колкото и да мрякате.КАЗАХ
  • 103 Георги

    0 1 Отговор
    Е вярно, цените не били актуализирани доста години. Магистрали 300 км били направени. Ами нека си направим тол такси по магистралите тогава, ама на някого не е удобно... Българина хем пътен данък плаща, хем винетки, на бездруго окаяните ни "първокласни" пътища, неремонтирани от години (не знам, как толкова години не се събра някоя пара да ги пооправят). Сума ти статии се изписаха, кой е най-честният и най-ефективен начин за събиране на такси, ама явно няма кой от господа управляващите да ги прочете и да си направи изводи, защо са протестите.
  • 104 vis

    0 0 Отговор
    И други българи са ходили в Китай и много преди теб , една плочка на тротоар я слагат трима , а тук осовата линия я поставя един на три ракии , шефа му разрежда боята , подизпълнитела избира най-евтината - 2-3 дъжда и я няма за да може догодина пак . ЗДРАВЕ да е , до 10 години само м...ли , пенсионери и инвалиди ще са останали да пълнят бюджета
  • 105 пипалот

    1 1 Отговор
    народа ще ти го върне тъпкано
  • 106 Plodviv

    1 1 Отговор
    Според социологическите проучвания 90% от хората (вкл. избирателите) са крайно негативно настроени срещу повишението на винетките. Така че борисов нека добре си направи сметката, защото май го е хванало нещичко от онова, което хвана сидеров. И напоследък съвсем не се усеща какво говори. А в Румъния намалят данъци, ДДС, цени, вкарват на поразия в затвора крадците, без значение дали са политици, баровци и пр. А тук днес оправдаха поредния крадец, дето зад Дунав мост щяха да го окошарят за поне 10 години. Държава няма отдавна, срам ме е, че съм българин!
  • 107 Младен

    0 0 Отговор
    Ще протестираме и още как защо да се равняваме с хора които пътуват нон стоп и други които пътуват до село и обратно само и един път в годината до морето това е! Кво да плащаме еднакво ли?
  • 108 йордан иванов

    0 0 Отговор
    200лв да стане винетката че транспорта вече няма клиенти, всеки се вози на кола...
  • 109 Нагляри

    0 0 Отговор
    Нямат срама, това е ясно! Ш...ните магистрали-300 км, за качество няма да говорим, за заплати няма да говорим! Само за субсидии от ЕС и магистрали! За ИКОНОМИКАТА КОЙ ЩЕ ПОМИСЛИ-за БВП! Борисов, само за хазната мислиш и то от данъци и винетки, можете ли да мислите изобщо! Народът ще те накаже! Поршета и дрън та пляс! Много си добър в говоренето на простотии, № 1 , винаги си № 1 ! КЪДЕ Е ИКОНОМИКАТА! КЪДЕ! ДАААА САМО МРЪНКАМЕ! Кога , ще слезете на земята и ще спрете да слугувате на чужди интереси! КОГА! ВИЕ СТЕ СЛУГИ НА определен кръг! Народът ще ти го напомни, макар, че те подкрепихме! Стисна си ръката с ДПС и ок! Какъв е планът за изборите, Герб 70%, ДПС останалите! С Китай, ще ни сравняваш! ХАХАХА, нали си десен, Китай е див комунизъм или искаш да си новата ера в политиката-Бай ТОШО 2, но за разлика от теб, поне беше политик, лавиращ между големите и мислеше за народа, до толкова до колкото му позволяваше социялистическият строй! Вие не мислите, не живеете в България! Кариеристи и продажници! Дааа самооо мрънкаме, не можем да мислим, но на изборите ще ви напомним!
  • 110 Зяпач

    0 0 Отговор
    Всички повярваха на ГЕРБ, за да спрете ДПС, но уви, турцизацията и циганизацията продължава и на никой не му дреме! ДО винетките ли опряхте! До там ли ви стига пипето!
  • 111 ДС

    0 0 Отговор
    В последно време г-н Борисов само глупости говори! АЛОООО избирателите слушат, май си ги позабравил!

    Коментиран от #114

  • 112 Истински

    0 0 Отговор
    Защо е тръгнал да ми дава пример с Китай ? Аз ще му дам пример с Испаниа -национални пътища сто пъти по хубави от неговите магистрали без да се плаща нищо,и магистрали с такса. Където искаш там караш без винетки без глупости.
  • 113 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "обикновен гражданин":

    Питаш къде в България се кара със 170 ли?Ще ти кажа-по пътя Плевен -Бяла-Русе...точно там,където стават най-много катастрофи!Но не си мисли че не ме разминават от време на време разни софийски джипове?!Не че могат да се мерят с БМВ-то ми,но...-има НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ на едната лента и 2 ленти в обратна посока в определени участъци...и точно там въпросните МПС-та /Х-5 и Аудита Q-7/навлизат в насрещните ленти принуждавайки ги "да се престроят " в дясно?!!Естествено насрещните мигат с фарове,свирят,но кой им обръща внимание:)E аз не мога да правя такива неща.А в това че си "обикновен гражданин"-няма лошо!Аз също съм "обикновен".Но че има някои които са "по -обикновени" от останалите-факт неоспорим?Иди в София и в по-големите градове ще ги видиш.И е казано:"По делата ще ги познаете",аз обаче ще перефразирам-ПО КОЛИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ...щото те никога няма да ви поканят на гости да видите обзавеждането им,или да ви кажат какво имат по сметките си:)
  • 114

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "ДС":

    Той отдавна си говори глупости ама избирателите явно са глухи. От ГЕРБ ще запомня това че като е на власт се почва със стягане на коланите и изпиване на малкото кръвчица останала на обикновения гражданин, а да и дежурното няма пари предишните са виновни......
  • 115

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Vasik Atanasova":

    Тука вече мога да те поздравя за коментара.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове