Last news in Fakti

1 Декември, 2015 06:30 4 237 3

Дете лети със 140 км/ч на пътя

  • дете-
  • скорост-
  • полиция

Преглед на печата

Дете лети със 140 км/ч на пътя - 1

 

„24 часа”

Гейубиец разхожда 20 часа мъртвата си жертва

На 3 март в 2013 г. в 5,30 ч сутринта пред Бърза помощ в Харманли паркира БМВ. Баща и син свалят млад мъж в одеяло и го предават на дежурния парамедик.

Фелдшерът Стойчо Стоев не може да стори друго, освен да констатира смъртта. Тялото вече е изстинало и е започнало да се вкочанява. Не е необходим дори медицински опит, за да се заключи очевидното: става дума за насилствена смърт. Окървавеното и насинено тяло е на 24-годишния Калин Георгиев. С едно обаждане до местното РПУ машината на разследването заработва.

  „Труд”

ВСС „опраска“ Христо Иванов              

Висшият съдебен съвет (ВСС) отхвърли бурно предложението на Христо Иванов да бъдат „опраскани“ двама влиятелни прокурори и „опраска“ (по израза от „Яневагейт“) самия него, разобличавайки участието му в скандали и интриги.

Правосъдният министър внесе предложение в съвета за образуване на дисциплинарка срещу градския прокурор Христо Динев и прокурор Боряна Бецова заради прекратена преписка. „Сега”

80% от българите не искат данък "вредни храни"

Ново проучване разкрива, че предложеният от министър Петър Москов данък "вредни храни" среща масово неодобрение. 80% от българите смятат, че не е работа на държавата да ни наказва с данъци и че всеки сам трябва да решава коя храна е полезна и коя не, показва национално представително изследване на международната агенция TNS.

64% от анкетираните категорично не одобряват храни и напитки да се товарят с допълнително облагане само защото са по-солени, сладки или мазни. Освен това хората изобщо не вярват, че наказателният данък за определени продукти ще постигне рекламираните от д-р Москов цели - по-здрава и по-стройна нация и повече пари за спорт и профилактика.

„Капитал”

Първите евросредства за бизнеса тръгват до Коледа

Първите договори за европейско финансиране за бизнеса по програма "Иновации и конкурентоспособност" през новия програмен период се очаква да бъдат сключени до Коледа. Икономическото министерство предлага 202 проекта на малки и средни предприятия да получат общо 116.5 млн. лв., стана ясно на пресконференция, на която бяха представени резултатите от оценката на подадените проекти, постъпили първата част на процедурата, която засяга нискотехнологичните сектори.

 

Интересът е бил много висок, като заявената безвъзмездна финансова помощ от кандидатите надхвърля близо четири пъти предвидения ресурс. От управляващия орган ще се опитат да увеличат бюджета с около 100 млн. лв., но точната сума ще е ясна в началото на следващата година.

 „Монитор”

5000 опасни коли кръстосват улиците

Около 4-5 хиляди опасни автомобила кръстосват българските улици. Колите са внесени от Съединените американски щати и не отговарят напълно на нашите изисквания за движение по пътищата. Въпреки това те са получили протоколи, с които могат да се регистрират в КАТ. Документите са издадени от новооткрити фирми, а прокуратурата вече проверява законността на работата им. Това съобщи за „Монитор“ н.с. инж. Драгомир Мицов, изпълнителен директор на „Технотест”, които са партньори на Съюза за технически надзор (TÜV). По думите му колите крият сериозни рискове, тъй като имат много разлики с тези, които са предвидени за европейските пътища. 

„Стандарт”

БДЖ ще разпродава вагони и коли

"Холдинг БДЖ" ще пусне за продажба до средата на декември 1300 товарни вагона чрез "Българска банка за развитие", съобщава "Стандарт". Вагоните са заложени по Втория облигационен заем по реда на Закона за особените залози. До месец и самият холдинг ще обяви за продажба други 1100 вагона, както и локомотиви за скрап. Наскоро БДЖ обяви за продажба и 69 камиони, трактори и леки автомобили БМВ, Ауди, Мазда, Форд и ВАЗ. Обсъжда се и продажбата на имоти, които също трябва да бъдат обявени преди Коледа. Сред тях е сградата на транспортна полиция на бул. "Княгиня Мария Луиза" в София, от която униформените вече се изнасят. Ще се продават и някои от почивните станции, като тези в Банкя, Хисаря и в местността Фичоза край Варна, както и един пансион в центъра на Велико Търново.

„Дума”

Ученици събраха близо 5 хил. кг храна за възрастни хора

Ученици от 19 училища в Добрич събраха 4792 кг хранителни продукти. Пакетите с боб, леща, брашно, макарони и олио ще бъдат дарени на бедни и самотни възрастни хора в навечерието на коледните и новогодишните празници. Това бе деветата обществена кампания на Областния съвет на Българския червен кръст в града за набиране на храни в помощ на нуждаещи се. Нейната цел е да създаде нагласа и условия в обществото за системни дарения на хранителни продукти за подпомагане хората от третата възраст в града - казват от организацията. Продуктите бяха събрани между 3 и 13 ноември. Общата стойност на даренията е 6098 лв.

„Новинар”

Дете лети със 140 км/ч на пътя

Дете, шофиращо със 140 км/ч, бе заснето във видеоклип, който възмути голяма част от обществото.

На кадрите се вижда как момчето, което е на не повече от 14-15 години, е зад волана и кара по обезлюден път, съобщи бТВ. Потребителят, който изпратил видеото, е посочил, че фрапиращата случка се е разиграла около Видин.

На видеото се вижда как момчето казва на седящия до него мъж, най-вероятно баща му, че е вдигнало 140 км/ч. Преди това тийнейджърът е окуражен от по-големия мъж с наставленията "дай газ". Достигайки високата скорост обаче, мъжът до него му казва да намали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asen

    0 0 Отговор
    Да Ок, не е редно да кара с такава скорост, но те в Америка на 16 взимат книжки, що не мине обществото да ги нахрани тях
  • 2 аз

    1 0 Отговор
    "С едно обаждане до местното РПУ машината на разследването заработва."-това е вица на деня!!!!!!
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    БДЖ ще разпродава вагони и коли

    няма смисъл от коментари, поредната предизвикана смърт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове