Last news in Fakti

13 Декември, 2015 09:28 988 1

Москов останал на поста, за да предотврати предсрочни избори

  • петър москов-
  • радан кънев-
  • дсб-
  • останал-
  • поста-
  • предотврати-
  • предсрочни-
  • избори

ДСБ бе капсулирана организация с прекрасни идеи, заяви здравният министър

Москов останал на поста, за да предотврати предсрочни избори - 1
Снимка: Нова телевизия

"Убеден съм, че за реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху инструментите, с които можеш да ги реализираш. Ако първата цел беше изваждането на Реформаторския блок от управлението, не виждам причина това да им се поднася на тепсия. Категорично не считам, че ДСБ трябва да се връща в състоянието на капсулирана организация с прекрасни идеи и риторика, от които обаче нищо не зависи за промяната на държавата”. Това заяви по Нова телевизия Петър Москов, след като стана ясно, че депутатите на Радан Кънев минават в опозиция, а самият той остава министър на здравеопазването. Той напуска зам.-председателския пост на ДСБ, но не губи доверието на съпартийците си.

Като аргумент за решението си да остане на поста Москов посочи, че ако има възможност при дестабилизация да се отиде на предсрочни избори, то това е по-опасно за държавата от всичко друго.

"С това решение се опитвам да предотвратя именно такъв сценарий", допълни той.

"В решението на ДСБ има много разум. Партията трябва да е звънецът за това, че има възможност начинът на действие на мнозинството да бъде изкривен от сили, които не е задължително да са се разписали под програмата”, допълни Москов. 

На въпрос дали Радан Кънев прави услуга на опозицията в лицето на БСП и ДПС, той заяви, че подобно намерение за дестабилизация на управлението не е добро решение. Според здравния министър Реформаторският блок трябва да промени начина си на функциониране.

"РБ трябва да може да взима консолидирани решения. Когато това не се случва, естествено е, че партньорството ни с останалите партии в коалицията няма да бъде на ниво”, на мнение е Москов.

Той заяви, че не смята, че войната е загубена, а само една битка. Извън работата си като здравен министър Москов поясни, че ще се съсредоточи и върху това да бъде предложена смислена фигура за поста министър на правосъдието, както и върху това да се продължи съдебната реформа. 

На въпрос дали остават другите министри от РБ в кабинета, той отговори, че не е водил такива разговори. „Не ми е било и цел. Това не е моя работа. Не би ми било приятно, ако това се случи, защото да отстъпваш територия не е добре", заяви той. Москов каза още, че е министър от квотата на Реформаторския блок. „Винаги съм бил и ще бъда такъв. Има спекулации и видни политици са ме наричали по всякакъв начин. Част от тях са ме наричали човек от ГЕРБ. Повечето от тях са на заплата при ГЕРБ, а аз съм министър от квотата на РБ”, подчерта министърът на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нфдл

    0 0 Отговор
    Алчен, само думата власт му беше в устата!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове