5 Февруари, 2016 14:42 3 896 22

Тодор не е починал от ударите на братята

  • тодор-
  • ударите-
  • братята
Тодор не е починал от ударите на братята - 1

Излезе съдебномедицинската експертиза за Тодор Йорданов, който почина след като се сби с двата братя двамата братя Иван и Десислав Дамянови, по прякор Поничките. Според експертизата той не е починал от ударите на братята, а от наследствено заболяване.

Съгласно заключението на съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на Тодор Йорданов е „Ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход.

На базата на проведеното от нас макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие, твърди експертизата.

 Тежките болестни промени в сърдечния мускул, корелират с медицински данни за сърдечно страдание с прояви на аритмии, наложили извършване на специализирани кардологични прегледи, както и с обстоятелствата към момента на смъртта, описани от очевидците на мястото на инцидента, се казва още в експертизата.

При тези болестни изменения в сърдечния мускул смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.

Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта.

По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили болка и страдание.

При извършено химическо изследване не се установи наличие на алкохол и упойващи вещества.“

Факти.бг припомня, че на 15 януари съдът във Враца пусна под домашен арест двамата братя Иван и Десислав Дамянов, които са обвинени за убийството на Тодор Йорданов от Враца. На 26 януари  Апелативният съд в София постанови за тях мярка парична гаранция в размер на 2 000 лв. за всеки от братята.

32-годишният Иван и 36-годишният Десислав са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца на 12 януари.

Смъртта на Тодор предизвика масови протести във Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 държава на мутри

    2 2 Отговор
    Според лекарите от болка и страдание не се умира. Здрав човек от побой може да вдигне кръвно и да получи удар, какво остава за момче с аритмия. Според "вещите" лица момчето е щяло да умре в този момент, без значение дали е спяло, карало кола или е било пребивано от мутри.
    Лекарите им пожелавам да ги бият по същия начин, щом не може да се умре от това, а причинява "само" болка и страдание.
  • 2 Румен Янев

    1 2 Отговор
    Докторите могат да кажат че и от старост е умрял ! Какво им пука - нали са взели по някой лев за становището си ! Желая им с тези парички свещи да си купят
  • 3 някой си

    2 0 Отговор
    Да почива в мир момчето! Той е слязъл от колата и е нападнал пръв, не може да се обвиняват другите хора. Нелеп инцидент!
  • 4 ззззззззззззз

    2 1 Отговор
    Вие медиите заливахте с помия тия момчета "Поничките" . То не бяха протести , то ругатни , арест им дадоха . Сега със същата мощ ли ще говорите , че сте оплюли невинни хора ? Със същата мощ ли ще си кажете , че търсите сензация и не ви пука кои крив и кои прав .
    Предизвикахте спонтанен и незаконен протест . Кой от вас ще поеме отговорност за това ? То бил мутра ...оня и той мутра ... никой не носел отговорност . Че по тази логика и вие сте мутри .
  • 5 честно

    0 2 Отговор
    Щом българи трепят българи значи този народ вече наистина зслужава участта която му готвят
  • 6 Гост

    2 1 Отговор
    Коментари 1 и 2 показват нагледно колко прост народ сме!
    Категоризират нещата все едно са били там и искат мъст, която в случая е напълно несправедливо насочена!
    Този хлапак сам е скочил да се бие с двама, които явно е засякъл на пешеходна пътека! Оказва се, че е починал не от побой!
    Какво искаме повече - да хейтваме целия свят, защото нямам за пет пари акъл ли???
    За медиите, още в началото писах, че са срам и позор за журналисти като Тома Томов! Това са едни лъжливи и пропагандиращи омраза тумори на обществото ни!!!
    Вместо да се вдигне шум, че току що излязли от затвора рецидивисти, пребиват стари хора в с. Камбурово и правят грабеж на жена в Монтана, нещастните журналя ни занимават с това нелепо починало момче и набеждават невинни хора, на които съсипаха живота в името на евтината сензация!
    Безмозъчни хрантутници!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Румен Янев

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Лелеее добре че има умни и мъдри хора като теб че наистина го закъсахме !!!!Че момчето е виновно - да така е !Но това не означава че понички , кифли , банички или каквито да са да го млатят нали !!! Двама са и са яки !!! Не можеха ли да му извият отзад ръцете и законно всичко да приключи а трябваше да го млатят ???Млатнали го по главата - сърцето му спряло и те са невинни ....УЖАС !!! В този ред на мисли да видим следната ситуация - бременна жена в тъмното и ти хвърляш пиратка в краката и вследствие на което имаме мъртво родено дете .... и ти си невинен....Вдяваш ли умнико ???Мога още много примери да ти дам върху които да помислиш умнико !!!И един съвет от мен - не конкретизирай хората които са много над нивото ти !!!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Хараламби

    1 2 Отговор
    Абе оставете разни там доктори и учени.
    На диваците - българи им дай хляб и зрелища, затова братята трябва да се линчуват на площада, нали така?
  • 9 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Янев":

    Като се научиш да пишеш правилно, тогава може да претендираш за ниво! Много над нивото ми може да е човек, който има мозък в главата си, а не се ръководи от първичните си страсти, отключени пред компа!
    А като те ударят с бокс по лицето, след като си направил забележка на шофьор, че на пешеходната пътека си с предимство, тогава ще му извиеш кротко ръцете ли?
    Ти изобщо някога попадал ли си в такава ситуация или си злобен, който никога не се е бил на живо?
  • 10 ззззззззззззз

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Янев":

    Врещиш ми на пешеходна пътека , все едно ти е бащиния . С цялата си наглост слиза от колата и започва да сипе ругатни и правосъдие . На всичкото отгоре го прави с метален бокс . Пиян е и така си шофира . За проблемите със сърцето знаят всички , дори и неговата майка . Това въобще не пречи на никого той (Тодор) да си взима стероиди , което и обяснява арогантното му поведение . Как ти звучи : Тодоре пак ли ? Не на последно място . Тренира бойни изкуства . Там всеки учи на смиреност и търпеливост . Това момче е имало нещо сбъркано , някакъв проблем със собствената си глава .
    Ми батко , ако така ме нападнеш и аз ще искам да се защитя . Аз си имам чест и достойнство . Ще направя всичко възможно да го защитя .
    Понеже не съм чул глупак да казва : аз съм глупав , понеже всеки е прав и другия е крив си има съд и разследване . Това са фактите . Ако искаш ги приеми. Това си е твоя воля . Само ми обясни с какво ще компенсират помията върху "поничките" ? Как ще се изтрие медийната тъпотия ? Как ще накарат хората като тебе да спрат да хулят ?
  • 11 Марио Ангелов

    2 2 Отговор
    Да им си връща ,и на поничките ,и на докторите ,и на овцете в нашата държава!!!
  • 12 УУУУУУ

    2 2 Отговор
    Всички защитници оневиняващи ,,поничките''и изтъквайки в един хор за БОКСА умишлено изпускат една важна подробност - трошенето на колата от бабаитите...което предизвиква тодор ....АКО МИНЕ НОМЕРА С ,,БОЛНОТО СЪРЦЕ" В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО...МНОГО УБИЙСТВА ЩЕ БЪДАТ ОНЕВИНЯВАНИ С ,, НАСЛЕДСТВЕНИ БОЛЕСТИ НА ЖЕРТВИТЕ" И ТОВА ЩЕ СТАНЕ РЕЦИДИВ....
  • 13 Гост

    1 2 Отговор
    Тези доктори за пари са готови и майка си продадат.
  • 14 555

    0 3 Отговор
    В България всеки втори има сърдечни проблеми..Значи ли при подобен случай отнемането на живот не се води убийство...

    Коментиран от #15

  • 15 защо

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "555":

    Не знам защо квалифицираш нещастния случаи , като убийство .
    Не знам защо изказваш компетентно мнение без да си компетентен.
    Не знам защо си решил , че всеки втори има сърдечни проблеми .
    Има компетентни лица : Следователи , до знатели , свидетели , медицински картони за стари заболявания , съдебна хирургия , съдебен лекар , прокурор , съдия . Инстанция 1 . Следва всички тези наново на инстанция 2 /3 .... .

    Коментиран от #16

  • 16 555

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "защо":

    Такава е статистиката гн. Защо...Най болната на ция в света...Не твърдя че побоя е с цел Убийство..но е предизвикал..Смърт...След като вие сте компетентен има ли в медицинските издания коя порция побой е смъртоносна и коя не е...В България можеш да си купиш компетентност....Тук всичко се купува и продава...ПОд нещастен случай разбирам ледена висулка но не и човешка намеса.....
  • 17 УУУУУУ

    1 1 Отговор
    Тодор не е починал от ударите на братятта,,,В ТОЗИ МОМЕНТ Е ГЛЪТНАЛ МАЛКО ПОВЕЧЕ ВЪЗДУХ ...ЗАДАВИЛ СЕ Е И Е ПОЧИНАЛ
  • 18 АЗ

    1 1 Отговор
    НЯМА, повтарям, НЯМА човек на земята, който може да ме убеди, че и двете страни не са виновни малко или много. Не можеш да биеш младо момче с брат си... Не можеш да давиш бокс, защото си мислиш, че си прав и да раздаваш правосъдие. Мир на праха на момчето... Голямата трагедия е в манталитета и в образованието на българите. Никога няма да се оправим.
  • 19 гост

    1 2 Отговор
    Тия кифли са си убийци . Не може да счупиш страничното огледало да изкривиш ламарина по колата с ритници само защото са им свирнали!!! Тия келеши после не са виновни. А с какво да излезе от колата си срещу тия простаци!!! Бог да го прости горкото момче!!!В България няма правосъдие няма лекари няма полиция ИМА САМО ПАРИ!!!! ВСИЧКО Е АУКЦИОН ПЛАЩАШ ПОВЕЧЕ ИМАШ ПРАВО!!!!!!!
  • 20 тт

    1 1 Отговор
    Пожелавам ти дано никога не попадаш в ситуация да ти счупи някой като мен огледалото и ти да имаш неблагоразумието да излезеш от колата!!!

    Коментиран от #21

  • 21 ПМ

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "тт":

    Дано да си носиш ТТ - то и бронежилетката ако си тръгнал да чупиш огледала....
  • 22 Спиро

    0 0 Отговор
    Прави са хората.
    Ако аз бутна някой от 6 етаж и той се пребие, аз виновен ли ще съм???
    Разбира се че не. Той човечецът няма да е умрял от това че съм го блъснал, а от тежка наследствена обремененост и пълна непоносимост от удар в тротоарни плочки.
    И адвокат ще си намеря, после и докторчета....
    Чудя се дали тия двамата сега няма да съдят роднините на момчето за уронване на авторитета им???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове