Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 06:30 4 341 2

Стари водомери ни смучат парите

  • вода-
  • синя зона-
  • паркиране-
  • софия

Преглед на печата

Стари водомери ни смучат парите - 1

„24 часа”

Ползването на фирмени активи за лични нужди без заплащане се смята за доход

След внимателен анализ. Ако например автомобил се придобие изцяло за лично ползване, не се иска данъчен кредит за него. Ако той е само за стопанска дейност, се ползва пълен данъчен кредит и не се начислява ДДС. Най-сложна и проблемна е ситуацията, когато фирменият актив се използва и за двете цели - например автомобил, който е на разположение през почивните дни и в извънработно време. Тогава фирмата трябва да прецени дали да се откаже от процента на данъчен кредит, който съответства за личната употреба, или да ползва пълен данъчен кредит и да начислява ДДС пропорционално на личната употреба.

„Труд”

Стари водомери ни смучат парите

Надути сметки за вода ще плащат 153 423 домакинства в София заради стари водомери, пише в новия си брой в. "Труд".

Изпратени са им писма до 90 дни да направят метрологична проверка на уредите или да ги подменят. Ако не го направят, според наредбите се начисляват по 5 кубични метра месечно на член от домакинството за нетоплофицирано жилище и по 6 кубика - за топлофицирано.

„Стандарт”

Каварна опакова стари сгради край морето

За да се подобри изгледът в морската част на Каварна, общината се е постаралa и издирала собствениците на част от множеството недовършени обекти в близост до плажа и им е изпратила покани за среща. Това съобщи за "Стандарт" зам.-кметът Ивелина Илиева.

 „Сега”

Разходите за образование растат, качеството не помръдва

На фона на сътресенията в родното образование заради новите учебни програми и смяната на просветния министър бизнесът представи стряскащи данни за сектора. Въпреки че разходите за образование са се увеличили двойно през последните 10 години, качеството на обучението не е мръднало. Все още процентът на рано отпадащите от училище деца е висок, делът на обхванатите в началната и гимназиалната степен намалява, също както и броят на студентите и на завършилите средно или висше училище. Не се подобрява квалификационната структура на населението, а всеки четвърти млад човек у нас нито учи, нито работи, което ни поставя на опашката в ЕС.

„Капитал дейли”

България вероятно ще номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

Едно кратко и енигматично съобщение от Министерски съвет днес изглежда, слага край на дългата драма за българската дипломация от последната година. Съобщението съдържа едно-единствено изречение: "В телефонен разговор с министър-председателя Бойко Борисов, заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева го увери, че политическата ситуация в Европа, миграционната криза, обсъжданите реформи в Европейския съюз и сериозните въпроси, които предстои да се решават в рамките на нейния ресор – бюджет и човешки ресурси, я задължават да отдаде цялото си внимание на темите, за които е получила доверието на българското правителство, Европейския парламент и председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер".

  „Монитор”

Търкаме талон за 15 минути гратис в синя зона

Софиянци ще търкат стреч талони за 15 минути гратис в центъра, ако искат да си оставят детето в забавачка или близък болен в болницата. Бонус талонът за синя и зелена зона ще бъде раздаван от служители на Центъра за градска мобилност и ще важи само за улици пред училища, детски градини или лечебни заведения. Този идея е отпреди две години, така   родителите ще имат възможност спокойно да оставят детето  си в училището или детската градина, която посещава. Смятам, че е наложително да се реализира и заставам изцяло зад нея, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

 „Дума”

Таванът на галерия „Квадрат 500” се руши

Таванът на националната галерия "Квадрат 500", известна като "Българския Лувър", започна да се руши. За това алармира адвокатът Валери Тарандов във фейсбук. На снимка, качена от него, се вижда как мазилката на тавана на галерията пада. "Добре, че няма убити туристи. Някои от етажите са затворени. Позорно е! Милиони бяха откраднати, а мазилката пада и уредничките се цупят като се снима това", написа Тарандов.

Директорът на "Квадрат 500" Слава Иванова съобщи, че са забелязали навреме проблема, изнесли са творбите и са затворили залите.  "Алармирахме главния изпълнител на реконструкцията на музея "Главболгарстрой". Сградата е с 5-годишна гаранция и всички щети ще бъдат отстранени безплатно от фирмата изпълнител", заяви Иванова.

„Новинар”

15 минути безплатно паркиране в "синя" зона

Столичани ще имат възможност за безплатен престой от 15 минути в "синя" и "зелена" зона. Столичните общинари ще опитат отново да реализират идеята родителите в София да имат 15 минути бонус да паркират безплатно пред училища и детски градини, които се намират в платените зони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Сградата е с 5-годишна гаранция. Правете сметка какво представлява новото строителство. Колко приказки се изприказваха за нашия (Лувър), каква гордост. В Европа има сгради на по 200-300 а и повече години. Голям СРАМ.
  • 2 ВиКпотребител

    0 0 Отговор
    От статията се оказва, че не са виновни водомерите, а ВиК.
    Едно време се проверяваха на 5 години. След това решиха на 10 години.
    Седмица, преди да обнародват решението, на мен ми връчиха "препоръка за проверка на водомер". Ей, какъв зор, докато се оправя с тях. Препоръката била написана преди обнародване на решението! Ами добре, казвам, аз няма да се подчиня и не можете да ме глобите, защото съм в законния 10 годишен срок, независимо от вашата препоръка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове