Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 09:35 26 268 77

Можеш ли да убиеш крадец в имота си?

  • устина-
  • защита-
  • крадец-
  • имота

Хората от село Устина са се защитили, но са превишили правата си. У нас много хора са се озлобили – затова се стига до подобни инциденти. Това заяви Тома Борисов – експерт по сигурността в студиото на „Тази сутрин” по bTV. Трябва да знаят как да реагират при подобни ситуации, подчерта той.

Според Борисов е от изключителна важност гражданите да сигнализират на съответните институции при нападение. Само така ще се проведе разследване за инцидента, коментира той.

Експертът поясни, че според закона у нас само при влизане с взлом или при насилствено проникване в жилището на даден човек, собственикът може да използва всички средства ,за да защити дома и семейството си.

Насилствено проникване е, когато Вие стоите на вратата и някой Ви избутва, за да влезе в апартамента, обясни Борисов. „Влизане с взлом” има, когато вратата или прозорецът са счупени от атакуващите, за да влязат в жилището.

Той подчерта, че при тези две ситуации човек може да използва всички средства, за да се защити, включително и законното си оръжие, ако притежава такова. „Оръжието за лов си е за лов, а не за самозащита”, каза експертът по сигурността.

Според него при конкретния случай от село Устина собственикът Георги Котларов и неговият роднина са превишили правомощията си. „Ако единият от нападателите е ранен, трябва да изчакате пристигането на органите на реда”, каза Борисов. Крадците не са били въоръжени, а собствениците са превишили правомощията си – в подобна ситуация би трябвало собствениците да бъдат подведени под отговорност, коментира експертът.

Гражданите трябва да направят всичко възможно да укрепят домовете си – с железни решетки на прозорците и по-сигурна врата, смята експертът. Независимо колко зле е финансовото им състояние, хората трябва да използват услугите на охранителна фирма или да се присъединят към някое сдружение или организация, подчерта той. По думите му е грешно да се омаловажават дребните кражби и би следвало всеки подобен инцидент да се разследва до установяването на извършителя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ь2нм

    13 0 Отговор
    ,, Гражданите трябва да направят всичко възможно да укрепят домовете си – с железни решетки на прозорците и по-сигурна врата, смята експертът. Независимо колко зле е финансовото им състояние, хората трябва да използват услугите на охранителна фирма или да се присъединят към някое сдружение или организация, подчерта той. По думите му е грешно да се омаловажават дребните кражби и би следвало всеки подобен инцидент да се разследва до установяването на извършителя."" - случайно да съм ги канил на гости , или трябва да съм затворник в собствения си дом ???????
  • 2 Димо

    20 0 Отговор
    Я стига глупости. Според тоя ние трябва да живеем в бункери, за да се предпазим от наглеците, които искат да ни окрадат или навредят. Законите ни не струват. Няма нормален мъж, който да гледа, как близките му страдат заради такива и да не направи необходимото, за да го спре. Трябват нови закони, в които да се дефинира ясно, какво значи самоотбрана. Ако някои те нападне на улицата с нож в желанието си да те ограби, а ти има ЗАКОННО оръжие, какво следва да направиш? Да го изчакаш да те наръга? Ами ако си със децата си по време на тази случка? Аман от тая скапана държава, в която политиците мислят само как да създават популистки закони.

    Коментиран от #77

  • 3 WarInside

    18 0 Отговор
    Трябва да изтрепят 5-6 джептчиии ,бандити и подобни като на тези роми били възрастните хора като кучета...Изтрепи ти 5-6 за назидание на другите и тва е ... Кви са тия глупости той ти влезнал в къщата да те бие ти ще чакаш СоД или Полиция 30 мин ли ? Е те то тогава що стошат главата и ще избягат с парите ти... ТРЕПАНЕ И ТВА Е !!
  • 4 Тома Тома

    16 0 Отговор
    Може и да си някакъв експерт, обаче нямаш никаква представа как стават нещата в живота, както и какви възможности за живеене има обикновения българин, особено ако е възрастен и живее с една пенсия! Т. че, като изключим първата част на изказването ти, раздавай акъл на охранените столичани и не се меси в битието на средния и надолу българин, защото съветите ти звучат смешно и неадекватно.

  • 5 555

    14 0 Отговор
    А полицията за какво е ????Да лапа 2млрд. от бюджета ли....или да млати и възпира митингуващите...В такъв случай нямаме нужда от Полиция...
  • 6 Мефистофел

    16 0 Отговор
    от такива експерти сме на тоя хал.Къде е родната полиция дето ни пази или може би в този момент стачкуват.

    Коментиран от #63

  • 7 йордан иванов

    10 0 Отговор
    Само да ми дойде някой ще го убия с голи ръце...
  • 8 КАН

    14 0 Отговор
    Железни решетки на прозорците .....,и жилищата ще заприличат на затвори,...а бе само в България ли стават тези неща...,.,
  • 9 тома борисов

    8 0 Отговор
    ли си ,неверни ли си не знам за колко хартийки се продаваш - влез ми в къщата и ще ти покажа,че комунистическото ти образование не важи!язък за връзките на роднините ти да образоват поредния ''специалист''
  • 10 П и К

    9 0 Отговор
    тоя "КАПАЦИТЕТ" "ЕКСПЕРТ" е по зле от Меркел, и не вижда нищо лошо в това да се самозаградиш с железни решетки за да решиш проблема с крадците. Алоооо-BTV подбирайте си експертите !!!
  • 11

    5 2 Отговор
  • 12 гоуст

    8 0 Отговор
    Ше чакате правоохранителните органи да дойдат.
    До тогова ще са Ви изтрепали и обрали и после едно разследване ще падне, цирк с клоуни.
  • 13 кини

    8 0 Отговор
    "Гражданите трябва да направят всичко възможно да укрепят домовете си – с железни решетки на прозорците и по-сигурна врата, смята експертът. Независимо колко зле е финансовото им състояние, хората трябва да използват услугите на охранителна фирма или да се присъединят към някое сдружение или организация, подчерта той."
    Както каза наскоро по ТВ-то една нападната баба "Аз живея в затвор, а престъпниците си се разхождат свободно !!!
    По малоумен съвет не бях чувал то и затова сме го докарали до тук, защото права имат престъпниците, а не жертвите.
    Да били чакали органите на реда, а ве къде живее тоя "експерт"?!? Те и да успеят да се обадят докато дойдат полицаите, ще са обрани, изнасилени и юргана под тях, ще са им взели, защото дори и да има някой ловна пушка то не можело да я ползва щот била за лов!?!?!?? Вместо да обясняват по медиите, конкретно кога и как може да действате и при какъв случай, какви биха били последствията тая мантра "по-добре не се отбранявайте, защото ще лежите в затвора" държавата я набива в главите на хората от много години, но държавата нищо не прави за ликвидиране или поне наказване на престъпността. Така че хора излиза, че вие сте сами и за съжаление сами трябва да се оправяте. Тъжно, но факт!
  • 14 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    9 0 Отговор
    ОРДЕН "Стара Планина" за фермерите ! Точно така трябва да се действа с БОКЛУЦИТЕ ! Който влиза да краде в дома ти - КУРШУМ ЗА НЕГО ! БОКЛУКА Е НЕНУЖЕН И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ !
  • 15 таратор

    10 0 Отговор
    След като държавата не може да гарантира конституционното право на частна собственост на хората ще трябва или при всяка кражба да плаща неустойка или да им даде право да се защитят сами!
  • 16 steve

    8 1 Отговор
    Щатите затова са оцелели и сега са силни. Имало е времена когато престъпността при тях е била огромна. Когато са прилагали понятието "извън закона" са имали в предвид, че всеки който залови или убие официално търсен главорез се ОСВОБОЖДАВА от всякаква отговорност. Да сте виждали обява със снимка на официално издирван престъпник в България? А тоя "експерт" да си навре експертността.....!!
    ЗАПОМНЕТЕ!
    1. Преди 9-ти всеки селски кмет чрез т.н. разсилни е имал правото да арестува престъпник, да го държи затворен и след това да го предава на официалните власти.
    2. Горските са имали право да стрелят по бракониери при неподчинение!
    3. Пазачите на реколтата (държавен служител!) са били въоръжени с законна пушка.
    И така, ситуацията е такава че е време разпищолилите се мръсници да бъдат отстрелвани! Шапка свалям на охранителя от Средец. Да се поправят законите свързани със самозащитата, НЕМЕДЛЕННО.
  • 17 вальо

    6 0 Отговор
    "Гражданите трябва да направят всичко възможно да укрепят домовете си – с железни решетки на прозорците и по-сигурна врата" - а бе, г'син псевдо експерт по сигурността, нима ти караш хората да превръщат собствените си домове в ЗАТВОРИ??? Нима българина трябва да живее в затвор? .ахти и експерта...
  • 18 steve

    7 0 Отговор
    Щатите затова са оцелели и сега са силни. Имало е времена когато престъпността при тях е била огромна. Когато са прилагали понятието "извън закона" са имали в предвид, че всеки който залови или убие официално търсен главорез се ОСВОБОЖДАВА от всякаква отговорност. А тоя "експерт" да си навре експертността .......!!ЗАПОМНЕТЕ!
    1. Преди 9-ти всеки селски кмет чрез т.н. разсилни е имал правото да арестува престъпник, да го държи затворен и след това да го предава на официалните власти.
    2. Горските са имали право да стрелят при неподчинение!
    3. Пазачите на реколтата (държавен служител!) е бил въоръжен с законна пушка.
    И така, ситуацията е такава че е време разпищолилите се мръсници да бъдат отстрелвани! Шапка свалям на охранителя от Средец. Да се попрамят законите свързани със самозащитата, НЕМЕДЛЕННО.
  • 19 ОХХ ТОМА

    7 0 Отговор
    Еххх Тома надявам се на твоите родители да влезнат не със "взлом" а само да прескочат оградата за да не могат да използват "всички средства " и да ги пребият и оберат " !!! Ей такива големи мозъци като теб тровят живота на хората в измъчената ни държава .
  • 20 Беззаконие

    6 0 Отговор
    Аз лично съм обиран от крадец, проникнал в дома ми, след време беше заловен и имаше дело, съдиха го за 13 доказани кражби(колко не доказани имаше само той си знаеше), за втори път го съдиха(лежал е преди за същото), дадоха му максимална присъда 1год. и 8месеца, от които е лежал около година, нищо не може никой да му вземе защото няма нищо на негово име( пиеш една студена вода)беше гепил около 100 000 лева.(това по думи и искове на потърпевшите, само, които бяхме на делото). Е какво го правиш тоя крадец??? Примерно ако го хванеш в дома си??? Това ако беше в Щатите или в Германия, каква е присъдата или реакцията на хората???
    Имаше една дилема: Ако взема 100 000 лв. от банката, ще ги връщам 25 години, ако ги открадна ще лежа 2 години, как да постъпя???
    Според Вас, ако го хвана тоя крадец няма ли да го смажа или убия или да го оставя да си краде, след което да се обадя на полицията, да чакам разследване, да ходя до полицията няколко пъти, после да чакам делото, може и да не само едно, като може и да не бъде осъден и накрая де се подиграват с теб, че си един прост данъкоплатец, който е вкаран в стадото и само да не си платиш някой данък, такса, глоба, задължение, държавата те гони до дупка!!!
  • 21 БАЙ ГАН4О

    6 0 Отговор
    Тоз експерт не е попадал в такава ситуация.Законно оръжие имат само определени богопомазани.И не на последно място има свидетел има проблем няма свидетел няма проблем.Да живей ДЕМОКРАЦИЯТА

    Коментиран от #23

  • 22 Бачо Кольо

    4 0 Отговор
    Теглим му ножо и го заровим некъде . Такива боклуци къде правят мизерии никой нема да ги търси.

    Коментиран от #55

  • 23 гост 1

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ ГАН4О":

    Законно оръжие може да има ВСЕКИ ГРАЖДАНИН който има завършен курс за боравене с огнестрелно оръжие, психо тест, и да не е бил осъждан след това подаваш документите в КОС ...стига говори неща наизуст просто да си начешеш езика !!! Имам известни правни познания и ще си позволя да ти кажа ...по-скоро е обратното...НЯМАШ СВИДЕТЕЛ - ИМАШ ПРОБЛЕМ, и... ИМАШ СВИДЕТЕЛ - НЯМАШ ПРОБЛЕМ !!! ... а пък ти прави каквото си знаеш ! Със здраве :)

    Коментиран от #40

  • 24 КИРЕТО

    2 1 Отговор
    Къде да отидем да живеем бе.Там има решетки.Или освен ловното трябва да имаме и арсенал от оръжия в домът си.Ето такива недоносени като тебе ни управляват 25 години.Явно не си живял при Т.Живков и не знаеш на кое се казва РЕД.
  • 25 да работя

    4 0 Отговор
    и пестя 10 години за да си построя затвор по думите на тома невеврни,да плащам данъци за полиция/армия/държавни служители и кога да ида на почивка в чужбина ,като затворът ми ще остане необитаем и орките ще го запалят
  • 26 как ли пък не

    5 0 Отговор
    "хората трябва да използват услугите на охранителна фирма"
    Те охранителите и бандитите са си първи дружки или даже са едни и същи. Първата им работа е да пазят, а втората да крадат.
  • 27 хаха

    5 0 Отговор
    от къде на къде ще си слагаам железа по вратите и прозорците , да не съм в зоопарк , влезне ли някой кууршум и това е , да видите как тогава рязко ще намалеят кражбите и крадците
  • 28 как ли пък не

    1 0 Отговор
    и полицаите също
  • 29 гост

    2 1 Отговор
    Мафотска държава където закона сащитава бандита. Да се сещате за друга такава? Е, пак гласувайте за деда ви Борисов, хранете паразитите и пак някой друг да ви е крив.
    Кирето, и при бай Тошо положението със самозащитата си беше същото, за да застреляш някой той преди това трябва едва ли не да те е убил. Друг е въпроса че апапите не бяха така нагли.
  • 30 123455

    3 1 Отговор
    Храним 100000 души армия и полиция и никой не иска да ни защити,
    а когато реагираме ни съдят,
    за всичко,
    защото това е бизнеса на полицаите,прокурорите ,съдиите и адвокатите.
    Търпим вече много повече от допустимото,
    затова турците казват че нямаме право на своя държава,
    защото сме с робска психика и сме страхливци.
    Сега ще съдят човека ,а ние ще гледаме как го смачкват.
    Роби........
  • 31 Стефан

    3 1 Отговор
    Към господин Тома Борисов нямам коментар....имам какво да му кажа, но няма да го казвам, защото по закон си е така, както казва, обаче към Хикимян имам...... Е може ли да обръщате внимание на другия гост как е облечен вместо да го чуето какво казва както това се отнася и към човека снимащ предаването. Той обяснява как е организирал в неговото село нещата и няма кражби, а вие го питате за външния му вид дали стряскал хората и за това нямало кражби. Човека ви казва конкретни мерки вие за дрехите говорите. Просто това е българската идиотщина пък било то и от водещ на предаване.
  • 32 Петко Войвода

    2 0 Отговор
    Абе нека влзне някой у дома!Ни власти ще разберат ни гявол!Ще си слагам аз главата в торбата да ги уведомявам че съм гръмнал някой докато се е опитвал да ми влиза у дома.Моят дом е моята държава а в нея са Крумовите закони.Ай с...р и на вмирисаното правителство.То за това и сирийските бежанци се разхождат тук като у дома си,дайте са и крадците да ги пускаме че да не ни съдят за убийство.
  • 33 сабба

    3 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ЧОВЕК ЗАЩИТАВА ДОМА СИ...СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ И ОТИВА В ЗАТВОРА....СМЯХ,ГОЛЯМ СМЯХ...ПОСЛЕ ПЛАЧ...И ПОСЛЕ ИДВА ЯД И ТИ ПАДА ПЕРДЕТО....СЛЕД ТОВА ГИ ПОДКАРВАШ НА РЕД...ПОЛИТИК-КРАДЕЦ-ЕКСПЕРТ-ПОЛИТИК-КРАДЕЦ-ЕКСПЕРТ....ХА,МА ТО МАЙ СА ЕДНИ И СЪЩИ....И ПАК СМЯЯЯЯЯЯХ.....
  • 34 Гост

    4 0 Отговор
    Този е толкова експерт, колкото аз съм китаец. Интересите му явно се преплитат с тези на СОТ.
    А хората, които пишат за полиция, е хубаво малко да си размърдат сивото вещество и да видят, че навсякъде където има демокрация, полицията не може да охранява дома на всеки - това беше само през комунизма, но ние нали го отрекохме. Започва вече да ми се повдига когато всеки тръгва да се оправдава с полицията, все едно са съд и прокуратура!
    Истината е, че трябва да е като в САЩ - неприкосновена частна собственост. А тук управляващите не искат да приемат такива закони, защото явно имат интерес! И референдум няма да ни помогне - обречени сме да живеем така и вместо промяна, да си измиват ръцете с куките!!!
  • 35 onq s konq

    2 0 Отговор
    Обикновено по селата хората се познават,но в един поне средно голям град ако крадецът убие собственика,вероятността да бъде заловен е 25% според официалната статистика.Ако пък крадецът е гастрольор примерно от другия край на БГ,вероятността клони към нула.Та възниква въпросът КАКВА Е ВЕРОЯТНОСТТА собственикът убил крадеца без свидетели,отървал се от трупа/има достатъчно елементарни начини/ и унищожил оръжието на убийството да бъде обвинен?А дори и нещата да стигнат по някакъв невероятен начин до съд,един добър адвокат винаги може да докаже че крадецът се е самонаранил смъртоносно/или е получил инфаркт от уплаха примерно/, а собственикът на имота е действал панически,независимо че няма грам вина.
  • 36 гаргата

    0 0 Отговор
    резвам му зелката-излежавам го за 2-3години, като през това време му изкоренявам рода
  • 37 555

    0 0 Отговор
    Най после нещо умно от коня...и като продължение един добър адвокат може да представи деянието като ,,нелеп случай" , но дали ще можем да си позволим добър адвокат...
  • 38 гост

    1 0 Отговор
    е този е експерт колкото аз съм космонафт, или с други думи неговата експертност е колкото Д. Пеевски за шеф на ДАНС. Срам, позор и разочарование ако са ни такива експертите.
    Да започнем да живеем в клетки като в зоопарка, да не е някой да влезе, или ако влезе да му предаваме всичко доброволно, кафе и сладкиш да му направим.
    Какво значи насилствено ако те избута, ами той ако те избута дали ще те остави да отидеш до касата, да отключиш и да заредиш оръжието си, след това да го предупредиш, че ще стреляш по него, после да възпроизведеш предупредителен изстрел във въздуха и най-накрая имаш право да стреляш по него и то не с цел да го убиеш (глава, сърце). В реалния свят ако се водиш по тази експертност то ще си мъртъв на петата секуда.
    Трябва промяна на закона, със сигурност, къщата и двора са си лична неприкосновенна собственост: да се регистрират, съхраняват, продават оръжия - да, трябва правилник. Сега цялата система работи за криминалните, това навежда на факта, че системата смуче от тях.
  • 39 Гост 2

    1 0 Отговор
    До гост 1, който написа "Законно оръжие може да има ВСЕКИ ГРАЖДАНИН който има завършен курс за боравене с огнестрелно оръжие, психо тест, и да не е бил осъждан след това подаваш документите в КОС "....

    Така е, но само на хартия. Понеже гледам, че "имаш известни правни познания", приемам че си адвокат, и имам въпрос : мога ли да те наема да ми изкараш законно оръжие, отговарям на всички условия, които си посочил, дори имам монтирана оръжейна каса (както е по закона) в дома си.

    Ще ти дам генерално пълномощно и хонорар от 1000 лв., разбира се, само при свършена работа.

    Имаме ли сделка ?
    :-)))
  • 40 Джон Смит

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост 1":

    Ти подавал ли си документи за кно! За да ти го дадат, трябва да диказваш, че ти е необходимо!

    Коментиран от #42

  • 41 копеле

    1 0 Отговор
    "Той подчерта, че при тези две ситуации човек може да използва всички средства, за да се защити" а ловното оръжие не е ли към всички тези средства. А бе гърмя го от одма с помпата и това е.
  • 42 555

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Джон Смит":

    Достатъчно условие че ти е необходим е че живееш в б България На тези хора по селата които им обраха покъщината и бяха пребивани ще им дадат ли разрешително...Има едно важно уловие което може да те накара да се надяваш на разрешително...СПОНСОРна полицията..Дарение от вида на лек автомобил и нагоре и много скъпи услуги...Даром разрешително няма...Дори и за газово оръжие изработено от оръжейна стомана....
  • 43 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    Тома Борисов да си напълниш ушичките с барут и да си удариш главата в някой стълб на енергото да се гръмнеш.и после кото остане да се земеш в ръце .....
    и да се пуснеш в най близкото кошче за боклукук
    и да нямали пари от плащане на данъци за 20 заплати на полиция и помощи на м....сти да плащали на охранителни фирми и да си направим къщите на затвори .....
  • 44 Без Значение

    1 0 Отговор
    Хората трябва да знаят, че не са защитени от закона. Всеки, който те нападне и ти го нараниш, ще те осъди и ще вземе и пари от теб! Просто законите са съобразени с организираната престъпност и покрай нея защитават и дребните престъпници. Моят син беше пребит и ограбен на улицата в София. Заловиха тримата престъпници. Двама от тях не ги закачиха изобщо, а третия се яви в съда. Дадоха му пробация. Той обясняваше на адвоката си, че за 3 години има 7 присъди, които се редуват - пробация, условна, пробация , условна .. и така. Сега бандитчето работи на бензиностанция. Ако му направя нещо ще ме осъдят за нула време. А той вероятно чака да дойде в настроение е да нападни някой друг човек. Сега някой някъде си живее спокойно, става сутрин, отива да си върши работата, прави си планове, и няма идея, че това бандитче ще го нападне в най-скоро време, ако не го убие, поне ще го пребие, и ще си отиде по живо по здраво, защото знае, че дори и да го хванат ще му лепнат още една пробация и толкова... къде 8, там и 9! Това е законът и сигурността в България. И защо не можем да се защитим законно? Кажете?
  • 45 БЕДЕН ПРОС УДОБЕН И ГРОЗЕН

    1 0 Отговор
    НЕ МОЖЕМ ДА ВЯРВАМЕ НА РАЗНИ ЕКСПЕРТИ КОГАТО ФАКТИТЕ И ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА СА РАЗЛИЧНИ.ТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СА ПО ПРОСТИ ОТ НАС ДА ОХРАНЯВАТ ЧАСТНАТА СИ СОБСТВЕННОСТ С ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ.ТУК ОСНОВНАТА РАЗЛИКА Е СТРЕМЕЖА ОТ ПОРУГАВАНЕ И ОГРАБВАНЕ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ НА СРЕДНИЯ И ДРЕБНИЯ ЧОВЕК ЗАЩОТО НА ЕДРИТЕ ДЪРЖАВАТА ГИ ПАЗИ.КАКВИТО СА ЗАКОНИТЕ В НАЙ ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ САЩ ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА И В БЪЛГАРИЯ.КАКЪВТО Е РЕЖИМА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ОРЪЖИЕ В САЩ ТАКЪВ ТРЯБВА И В БЪЛГАРИЯ.КАКТО СЕ ПАЗИ ГРАНИЦАТА НА САЩ-СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ НА МЕСО-ПОКАЗАНО С ВИДЕОКАДРИ ОТ НЕШЪНЪЛ ДЖЕОГРАФИК ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ И НАШАТА ГРАНИЦА.ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ И БЛЪФ НА МНИМИ ЕКСПЕРТИ.
  • 46 jp power

    0 0 Отговор
    Аз, ако утрепя някакъв нашественик, по-скоро ще се обадя на някой приятел, от колкото в МИЛИЦИЯТА.Може и на адвокат де.
  • 47 Мишка

    4 0 Отговор
    Абе да гледа крадеца да не го збарам, че няма да може и няма да смее да се оплаче.Пет пъти са Ме крали три пъти ги збарах и са ги изнасяли, не мoжаха да си идат сами.Нито един не е подавал жалба.За другите два пъти като се жалвах в полицията си поклатиха к.......вете.Няма да вдигам крепости и да се градим с ровове като в средновековието.Като го збарам да краде имам багер копа трап до 4 м, и 500кв.м. двор.Нека да го дират.Моя дом е мойта крепост е казал Англичанина Я по-малко човек ли Съм от него?
  • 48 дфффф

    2 1 Отговор
    Е какво се чудите? Човека е шеф на една от охранителните фирми и беше такъв още преди 2000г. Естествено, че ще си рекламира продукта.
    А иначе примери за безмисления закон много. Колко доказани убийци се разминаха само с 5-6 години, които се намаляват за поведение и и работа.
  • 49 Кобрата

    0 0 Отговор
    Хах да бе, те откакто влязат в дома ти ще е късно да звъниш да се оплакваш на който и да било, докато звъннеш в полицията ще са те обрали и ще са те пребили даже...пък и то една полиция...докато дойдат ще са те изнесли от апартамента барабар с покъщнината вътре...
    Дано не се налага да се разправяме с вандали, че изходът е фатален за една от 2-те страни
  • 50 шпф4

    1 0 Отговор
    Гражданите трябва да направят всичко възможно да укрепят домовете си – с железни решетки на прозорците и по-сигурна врата, смята експертът. Независимо колко зле е финансовото им състояние, хората трябва да използват услугите на охранителна фирма или да се присъединят към някое сдружение или организация

    ще направя дома си на бункер ,защото не си гледат работата....играят заедно със сота....да съкращават полицията тогава и да намалят данъците да си купим частна охрана...вие в други държави били ли сте-не бункери и бодлива тел ,морава има пред къщата
  • 51 некойси

    1 0 Отговор
    Ами аз от къде да знам като влиза някой у нас в 4 часа през нощта за какво точно е дошъл?
    Първо стрелям после питам.
    Няма защо да пълня статистиката аз.
  • 52 гост6

    1 0 Отговор
    Нещата са съвсем други имайте търпение .Добре че е запазил самообладание и ги е застрелял моментът е бил той или м...лите.Ще разберете по късно .Бойко си приказва глупости .Трябвало е да ги зарови или право във Антон Иванов м....лите
  • 53 Бит мангал

    3 0 Отговор
    От такива като тоя специалист по сигурност сме на това дередже .
  • 54 възмутен

    1 0 Отговор
    Гадна държава е България. Законите са в полза на престъпниците, били си превишили правата. Какво да направят пострадали те, да поканят на кафе крадците, докато дойде полицията ли ????? За мен лично трябва да се приеме закон за свободно притежание на оръжието, и личната собственост да е неприкосновена. Влезне ли ти в двора или апартамента без твоя покана, гръмваш го и толкова. Тогава да видим кражбите колко пъти ще намалеят или спрат.
  • 55 иво димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бачо Кольо":

    Бачо Кольо ти си ме изпреварил.
  • 56 гост б

    0 1 Отговор
    Е от такива с такива изкавания м...лите добиват кураж и продължават да вилнеят ненаказани като пребиват пенсионерите за 8 лв.АЗ ше направя друго предложение.Когато някои извърши кражба ,да го съдят според социалното (материално )състояние на ограбения.В смисъл когато обереш човек които преживява с една пенсия от 150 лв.Извършителя трябва да се съди за опит за убийство.Защото почти всички пенсионери пият лекарства за какво ли не и когато човека остане без пари как ще си закупи лекарство за сърце или за високо кръвно или за диабет и евентуално за храна ако му остане нещо .ТАКА ЧЕ м...ла трябва да се съди за опит за убийство,а не съда да го пуска с претекс че до 300 лв сумата не се счита за голяма и го пускат с някаква глоба която тои естествено няма да плати.300 лв.за един милионер е нищо но за един пенсионер е ЖИВОТО СПАСЯВАЩА.ЕИ направо ми се повдига от тая държава и наи вече от ши..те политици.
  • 57 Бай Генчо

    1 0 Отговор
    По-добре НЕзаконно ЖИВ, отколкото законно заклан и ограбен в собственият ми дом.

    Коментиран от #58

  • 58 КАН

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Генчо":

    От затвор се излиза, от гроб не...Много си прав...
  • 59 999

    0 1 Отговор
    Честита демокрация.
  • 60 Пешо

    0 0 Отговор
    Значи (Експерта) да си e...e м...та. Трите ми добермана са пуснати в двора. Външната врата на двора е винаги заключена за да няма случайно наръфани...
  • 61 Mnogoznaiko

    0 0 Отговор
    Da i kato vlqzat da te obirat ti nema da pravish nishto daje trqbva s pitka da gi posreshtnesh i da im predlojish kvo da otkradnat.Lele az dokat sum zvunnal te dokat doidat za sqkundi i te nqma
  • 62 кон

    0 0 Отговор
    Тома Борисов , наглецо със зелени чорапи, от такива като теб сме на тоя хал . И от тези в парламента и правителството!
  • 63 onqskonq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мефистофел":

    6te se opitam s 11 ka za putpuduk... :D
  • 64 Борката от Банкя

    0 0 Отговор
    С чиста съвест!Кеф ти 9х19,кеф ти 12к. кеф ти 16калибър-законно притежавани!Без предупредителен във въздуха и без предупреждение ако е в границите на имота и без да го питам дали е от чез или вик или ще ми продава дърва!Като гледам сметките на следователи,прокурори и съдии в ктб ,би трябвало да бъда оправдан и обявен за почетен гражданин на Република България!
  • 65 Х УЙ БЕ

    0 0 Отговор
    БЕ НАПРАВО С БАЛТАКА И ГО ЗАРОВЯМ В ГРАДИНАТА ПРИ ДРУГИТЕ М....ЛИ, Той ше идва да краде и аз ше му кажа, чакай да звънна в полицията по закон трябва да го направя, БЕ ШЕ ГО НАПЪЛНЯ КАТО ПЪЛНЕНА ПУЙКА НА БЪДНИ ВЕЧЕР !!!
  • 66 Българин

    1 0 Отговор
    Ето поредния пример за геноцид спрямо българския народ.Този така наречен експерт що не вземе да си завре в задните части тези изказвания.Навсякъде ни крадат бият убиват а тоя тръгнал да ми говори за правомощия и за "органи на реда".ААААЛЛЛООООУУУУ тука в коя държава живееме бе.До кога ще търпим тоя геноцид.До кога всеки нормален човек ще трябва да трепери за живота на себе си и на семейството си.До кога ше се ограждаме с решетки и СОТ-ове.Дайте ми държавната власт и ще ви покажа как само за три седмици ще се справя с цялата ама ЦЯЛАТА престъпност в тая държава.Ще оградя с решетки ама не собствения си дом а тия дето са в оня ДОМ на ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА.Първо от тях трябва да се почне и после надолу по веригата мутри бандити цигани бизнесмени и т.н.Само че трябва да се върнат затворите от Сталински тип.Каква демокрация бе от къде бе ??Щом престъпниците имат права тогава не може да се говори за никаква демокрация.Едно време в Българската народна армия като гръмнехме някой на границата ни повишаваха в звание и един куп награди а сега оня полицай дето гръмна и то по невнимание м...ла от сирия го направиха на няма нищо изкараха го супер престъпник а дефакто с тези си действия човека се е опитал да защити своя роден дом България.Същота важи и за всеки един български дом той е малката България за всеки един от нас.И такива купени и добре платени "експерти" като тоя се изказват ежедневно по телевизията как не може да си защитим.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!
  • 67 Койо

    1 0 Отговор
    Дано утре циганите нападнат родителите на '' експерта '' и баща му да застреля някой. Искам да го чуя тогава!!!
  • 68 хайде

    1 0 Отговор
    В Америка всеки гражданин има право да притежава оръжие и ако някой влезе в дома ти - имаш право да го застреляш! Нали Америка е най-великата демокрация, нали се учим от Америка, нали сега Америка е най-големият ни приятел? Ами нека направим като в Америка тогава - да се приеме закон който позволява на всеки българин да се защитава с оръжие!

    Коментиран от #72

  • 69 gost

    1 0 Отговор
    пожелавам утре да влязат у ЕКСПЕРТА И ДА ГО НАСИЛЯТ, пък той кафе да ги почерпи и да чака полиция....
  • 70 Popa

    0 0 Отговор
    Не разбирам с какво експерта Ви е виновен, че тълкува залюконите, с които всички Вие кисели неграмотни писачи по форумите сте съгласни. Много внимателно го гледах и човека разясни на прост български кога е неизбежна самоотбрана и коге става въпрос за превишаване на правата. По интелегентнте схванаха значението на дом, семейство, защита, взлом, проникване и други. Аз бих се защитил като докажа в съда, че съм живял във фермата и това е моя ДОМ. Хората са проникнали с ВЗЛОМ и съм защитил мен и моето семейство.
    Дори и да осъдят човека, съм сигурен, че ще бъде на пробация и парчно обезщетение за близкте на загиналия. Това са ВАШИТЕ ЗАКОНИ "Вие си го избрахте."

    айде
  • 71 Мила

    0 0 Отговор
    Същите тези които кито кълнат човека бият и учителите защото учат децата, че интелЕгентен се пише с И. Бият и докторите защото дават диагноза на децата им след 10 годни учене и специализация, и не са сагласни да наричат кашлицата и сополите "двустранна бронхоплевмония" Иначе са много силни в пожеланията но в действе никакви ги няма мерси на Рора, че обърна внимание кое е важно в исказването на човека.
  • 72 фиатеца

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "хайде":

    да ама Америка не е в Европейски съюз не може
  • 73 гени

    0 0 Отговор
    Да попитам г-н Борисов,знае ли,че когато се прониква с взлом,нападателят е предценил рискът,че,ако бъде"спипан"от стопанинът, то той няма да позволи да бъде заловен!И знае ли,че,"ОРЪЖИЕ"може да бъде и юмрукът на нападателят?!Запознат ли е,че ОРЪЖИЕТО ИЗРАВНЯВА СИЛИТЕ!!!!И знае ли,че в така желаната Америка,в щатите в които свободното носене на огнестрелно оръжие% на престъпленията е в пъти по-нисък?!Защо не си извадят главите от ЗАДНИЦИТЕ наще "мили"управници,и след като виждат,че НЕ МОГАТ да се справят с башибозущината в страната да променят законът,за да може поне малко обикновенният ЧОВЕК да бъде защитен!!!!"РОДНАТА"полиция я НЯМА!!!!ФАРСЪТ"съд и прокуратура-СЪЩО!!!Дайте шанс поне НИЕ,ПРОСТОСМЪРТНИТЕ да се ЗАЩИТИМ!!!НЕБОЙТЕ СЕ НАРОДЪТ СИ!!!!
  • 74 Рочи

    2 0 Отговор
    Ей. За тва преди 5 години като влезе да краде ем...ла, тате го халоса с една мотика и го Трявна пак. Че предната година комшиита и той тай, един крадец ама оня го съди после за пари. Заровихе го у една нива и тва беше.
  • 75 Йгв

    0 0 Отговор
    Защо бе ? Що за идиотизъм - влиза някакъв никаквец, да краде от теб. Трябва да можеш да го зяастреляш, без значение дали се крие, дали бяга, дали се моли да не го гръмнеш ... Така ще се реши проблема със всички кражби. Избий няколко хиляди крадеца а една нощ и гаранция, че кражбите ще станат рядкост.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мимето

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димо":

    Така е, трябва промяна в закона. Не може в цял свят в закона да пише, че ако някой влезе в злом в дома ти, можеш да го убиеш-визирам Русия и САЩ, които мислят за правата на гражданите си, а тук да те изкарат убиец на тези, които искат да ти навредят. Писна ми от простотиите на Бойко о поддръжниците му Нека вече някой като дядо Тошко да заеме властта и най-после българите да си починат от натиска на другите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове