Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 15:02 1 314 10

Михаил Миков: Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората

  • михаил миков-
  • бсп-
  • магистрали-
  • съкратят

Здравеопазване, образоване и политика за младите семейства са приоритетите на левицата

Михаил Миков: Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората - 1

“Няколко са основните теми, които ще бъдат приоритети през следващия сезон пред БСП. Става въпрос за образование, здравеопазване, демографска политика”. Това обяви на пресконференция председателят на БСП Михаил Миков след провеждането на двудневния семинар на левицата в Хисаря. По думите му в областта на икономиката интерес представляват въпросите, свързани с промените в законодателството за концесиите, а в областта на демографската криза - от ляво предвиждат специални мерки по отношение на демографската криза. В тази връзка Миков подчерта, че за първия месец на годината 700 деца по-малко са родени в сравнение с 2015. “Този процес е убийствен за България. Трябва да се повишат средствата от държавния бюджет и да се насочат към младите хора, които имат смелостта да отглеждат деца. Да се съкрати от магистралите и да се даде на хората”, обясни лидерът на БСП. По думите му няма значение, че бюджетът е приет и добави, че има възможност за преразглеждането му.

Миков заяви, че депутатите от ляво ще продължат последователните си инициативи в законодателството, свързано със здравеопазването и образованието и с една друга данъчна система, която да преодолява огромните неравенства в българското общество. “Тук включихме не само въпроса за прогресивното подоходно облагане, а и цяла система от данъчно законодателство. Знаете, че имаме своето политическо виждане за диференцираните скали по Закона за ДДС, насочени към реализиране на политика към младите семейства”, допълни председателят на БСП. Той бе категоричен, че активността на парламентарната групата през настоящия сезон ще бъде повишена.

Миков каза още, че на семинара са били обсъдени и мотивите към вота на недоверие през следващата седмица. “Оценяваме като рискови за живота и здравето на българските граждани и като бъркащо в джоба им влизането от следващата седмица на наредбата за доплащане на лекарствата, а през април – на наредбата, която разделя заболяванията на социално значими и такива, за които пациентите, въпреки че са изрядни към здравната каса, ще доплащат”, заяви лидерът на социалистите.

В семинара участие взеха и представители на коалиционните партньори от БСП, както и проф. Петър Митев, доц. Мария Пиргова и Борис Попиванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    В момента гледаме "на живо" падението на Микови и как може един обсебен от каузата за "власт на всяка цена" лидер на "Столетница" да възкреси дори прашлясал комунистически лозунг от площадните БСП-протести в миналото "НИЕ НЕ ЯДЕМ АСФАЛТ"!А ако бяха на власт БСП-със сигурност биха "пренасочили" евросредства за пътища към "други приоритети" без да им мигне окото.А хронологиата е ясна:Мигновена реакция на ЕС защо пари на западния данъкоплатец предоставени изключително за подобряване на бълг.пътна мрежа се пренасочват и спирането им,"разсърдването" на бълг правителство на Европа и излизане от ЕС /и НАТО-по-важното/ и накрая заветната цел-прегръдка с Москва и бетониране за поне още 45г "червена власт"начело на България...Без тоя настоящ стрес от живота в опозиция и закономерните вътрешнополитически битки за партиен престол.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Само да запитам ? Като бяхме бетонирани 25 години за ЕВРОПА, какво постигна БЪЛГАРИЯ ? Колко завода бяха спряни, имаш ли представа, или само разсъждаваш без да мислиш ?
  • 3 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Спри с тъпите коментари и дай думата на коня.
    Какво ревеш против Москва?
    Ако не беше Москва сега да говориш Турски и да носиш фес.
    А и тия 45г комунистическа власт се изгради толкова, че 25г и още 25г напред, евросъюза и шайката разбойници във власта немогат да го разрушат.
    Не Съм за БСП но не Съм и за ГЕРБ и за която и партия да е.Има много трески за дялане с голямата секира във власта.Но нито Европа нито НАТО ще ни помогнат.
    Виж братушките са ни помагали може и пак да помогнат. Европа винаги ни е загробвала.
    Справка.....Българската история.......за който умее да чете!!!!
  • 4 матрос

    0 0 Отговор
    Мише,прескочи до бензиностанцията на Марешки и ползвай социалните
    придобивки в реално време.Може да му съдействаш да открие такава и в София...

    Коментиран от #5

  • 5 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "матрос":

    При онова време нямаше Марешки и бензина беше 0.25лв/л после стигна 0.80лв/л а заплатите стигаха дори и на хамалите да отидат на море.
    После станахме европейци и почнахме да работим на две и три места за да си платим тока и водата пък за ядене и бензин ако остане.
    Не искам придобивки в реално време.Искам реални доходи и реални разходи.
    Не може при 150 долара барел петрол горивото да е 2.7лв/л а при под 50 долара да е 1.9лв/л или 1.4лв/л.
    Реално е да е 0.8/0.9лв/л.и по-малко даже.Но акцизите ще са малко и партийните касички ще отънеят.

    Коментиран от #6

  • 6 матрос

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мишка":

    че часовника ти е спрял е ясно.Вземи си смени поне календара.

    Коментиран от #7

  • 7 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "матрос":

    И часовника и календара са Ми верни.Само че си не нося розовите очила.Отдавна ги изхвърлих.Доста Съм поживял и доста Съм видял за да мога да отсея плявата от зърното.
  • 8 матрос

    0 0 Отговор
    С това количество ,,зърно'' дето си ,,отсял'' ще вземеш да застрашиш
    експорта на Русия.
  • 9 Мишка

    0 0 Отговор
    Аз Русия няма да уплаша с мойто зърно. А Ти си свали превръзката от очите и прогледни.
  • 10 КАН

    0 0 Отговор
    МАГИСТРАЛИ ЩЕ СЕ СТРОЯТ И СЛЕД 100ГОД. А МА НАС НЯМА ДА НИ ИМА ТОГАВА.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове