Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 19:40 1 688 3

НАП проверява списъка с политици, магистрати и фирми с влогове и кредити в КТБ

  • нап-
  • списъка-
  • политици-
  • магистрати-
  • фирми-
  • влогове-
  • проверява

Не е ясно кога и дали ще бъдат представени публично резултатите от проверката за произхода на парите

НАП проверява списъка с политици, магистрати и фирми с влогове и кредити в КТБ - 1

НАП се самосезира и вече проверява списъка с политици, магистрати и фирми, с влогове и кредити във фалиралата КТБ. Съдържанието на техните сметки беше оповестено вчера от синдиците в банката. Говорителят на НАП Росен Бъчваров съобщи по БНТ, че не е ясно кога и дали ще бъдат представени публично резултатите от проверката за произхода на парите в оповестените сметки в КТБ.

От Прокуратурата обявиха, че нямат информация дали държавното обвинение ще се сезира по случая. Отправихме запитване и към финансовото разузнаване към ДАНС - дали и кога те също ще започнат проверка за произхода на парите в изнесените сметки, и дали има съответствие между списъците и годишните декларации на публични личности, магистрати и партии. Изнесените данни коментираха и депутатите. Според Десислава Атанасова, която ръководеше парламентарната комисия по казуса КТБ, списъците показват, че това е банка на съдебната власт.

"Основната цел на комисията КТБ беше не само да осветли целия процес и това дали тази банка е функционирала нормално или е функционирала като пирамида, което безспорно се доказа. И второ да промени законодателството така, че цялото ни общество да види кои са реалните вложители и кредитополучатели. Това, което месеци наред, дори повече от година се насаждаше в общественото мнение, че тази банка е банка на властта, донякъде е вярно, но като че ли най-вече на съдебната власт", заяви Атанасова.

Шефът на левицата е възложил на партийното счетоводство да провери откъде БСП - Варна е имала 1 милион лева в КТБ.

"В момента се опитвам да разбера къде ги тия пари. Става въпрос за пари, които поне по първа информация и по разговори не е имала БСП - Варна", съобщи председателят на БСП Михаил Миков.

В КТБ съпругата на независимия Георги Кадиев е имала депозит от 100 000 лева, който е възстановен.

"Няма нищо лошо в това да имаш депозит в която и да е българска банка, просто защото са давали по-високи лихви. Нейната грешка е била, че е повярвала на БНБ, когато БНБ каза - всички банки в България са здрави", заяви независимият депутат Георги Кадиев.

От ДПС припомниха, че са настоявали за публичност по случая КТБ и искат да бъде направена и следваща крачка в търсене на цялата истина.

"Правим проучване законодателно как може да бъде осветен докладът на специализираната компания, която прави разследванията - Алекс партнърс, защото има пречки законодателни от всякакъв характер", Йордан Цонев от ДПС.

От дясно посочиха, че списъците с вложители не отговарят на ключов въпрос.

"Искаме да видим хората, които са замесени по веригата в източването на КТБ и най-вече публичните фигури", заяви Мартин Димитров от РБ. От Реформаторския блок също искат разсекретяване на международното разследване за КТБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    НАП пак проверява, колкото да замаже положението! Ако бяха ефективна институция още навремето да бяха наложили запор над имотите и парите на Цветан Василев, който през годините необезпокояван е точил пирамидата КТБ и я е използвал като лична касичка!
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Е и какво от това?Христо Бисеров осъдиха ли го?Мотаха се две години и обявиха давност,а той се кри да не се забелязва ,че е на свобода и всичко свърши.Така си мисли той и другите като него.Да ,ама им е грешна сметката.Бедна му е фантазията какво го чака.......на оня свят,някои ще се усмихнете,но като ви наближи времето сами ще се замислите какви сте ги вършили и вие,но ще е малко късничко за това.
  • 3 Хараламби

    0 0 Отговор
    След като НАП се самосезира сега остава и да се самооплоди и да пръкне накрая и тя някакъв реален и полезен резултат по този въпрос, ако им остане време разбира се от булш.та, който бълват ежедневно...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове