Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 21:30 13 451 20

Майката на момичето, обвинило Евстатиев в изнасилване: Прибра се в кръв

  • евстатиев-
  • майка-
  • момиче-
  • изнасилване-
  • кръв

В момента семейството посещава двама психолози

Майката на момичето, обвинило Евстатиев в изнасилване: Прибра се в кръв - 1
Снимка: Нова телевизия

"Прибра се раздърпана, течеше кръв. Беше много тежко как може Евстатиев да хвърля вината върху едно невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета". Това заяви по Нова телевизия майката на 16-годишната ученичка, която обвини в изнасилване бившия кмет на Стрелча. 

37-годишната Христина Белухова проговаря за пръв път след случилото се. Тя сподели, че близо месец след задържането на Иван Евстатиев, дъщеря ѝ се възстановява, но е затворена и стресирана.

По думите й момичето все още се стряска, когато види Евстатиев по телевизията с белезници в съда.

Семейство Белухови никога не са предполагали, че човек, който познават, ще посегне на дъщеря им. Христина работи като технически сътрудник в община Стрелча вече 12 години,от които три за бившия кмет на града. А съпругът ѝ Георги Белухов дори е бил награждаван от Евстатиев за храброст, когато е спасил живот. 

Майката на 16-годишното момиче споделя, че дъщеря ѝ трудно се възстановява от преживяното. Христина вярва на дъщеря си и нито за миг не се е усъмнила в това, че казва истината.

"Изключително доверчива и наивна е, тя си е дете още. Вярва на всеки и си мисли, че всеки ѝ мисли само доброто. Ние вярваме в нея, подкрепяме я", споделя Христина. 

Родителите категорично отказват достъп на непознати до детето си. Грижат се да съхранят психиката й и я пазят и от хората, и от медиите. Момичето в момента посещава двама психолози. Не влиза в интернет, за да не чете коментари за себе си.

В интервю за bTV пък бащата – Георги Белухов, каза, че Евстатиев е превърнал живота на семейството му в кошмар, и поиска справедливост.

Бащата разказа, че когато намерили дъщеря си, цялата ѝ долна устна била с голям оток, а по очите ѝ имало синини. „Майка ѝ едва не припадна, когато я видя“, каза той.

„Изпитва страх от лицето Евстатиев. Постоянно се страхува... Започна да прави тикове с очите. Озърта се постоянно. Нощно време не може да спи – върти се, тропа, става. Неспокойна е... въобще това е голям удар за това дете“, каза бащата.

Той я е заплашил и когато я захвърлил пред къщата я е подучил да каже, че е била с нейна приятелка и добавил, че после ще ѝ се обади. „Казал го е с нервен глас, на висок тон, като да ѝ се кара, за да може да ѝ въздейства“, обясни бащата.

Жертвата знае и че Евстатиев има оръжие. „Не знам дали ѝ го е показвал или не. Това го сподели пред нас и ѝ въздейства като заплаха. Изобщо изпитва голям страх и паника от него“, каза Белухов.

Най-голямата му болка на родителя е, че детето му е променено завинаги.

„След случката тя се промени коренно. Затвори се в себе си, не говори, не спи. Мисли си постоянно нещо, гледа в една точка. Постоянно нещо си прехвърля през главата. Изобщо –  коренна разлика. Надявам се след време да го преживее“, каза бащата.

Той твърди, че през последните месеци Евстатиев многократно е търсел момичето, но родителите разбрали за това много по-късно. Белухов е убеден, че бившият кмет е заложил капан на момичето.

Надеждата на Георги и семейството му е, че ще получат справедливост. Казва, че само така ще се успокоят и ще се опитат да излекуват живота си.

На въпрос какво би направил, ако види насилника очи в очи, той отговори: „Ще го заплюя в лицето“.

Утре Стрелча се вдига на протест отново, а в петък Районният съд в Панагюрище ще гледа мярката на Евстаттиев по искане на неговите адвокати заради здравословното му състояние. Стрелчани не вярват, че той е болен и искат да остане в ареста дока края на процеса.

По-рано един от адвокатите на пострадалата обвини бившия кмет, че се е опитал да въздейства на близките на момичето в деня, в който е бил задържан. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост от картинката

    0 1 Отговор
    е, що няма коментари? къде с специалистите по всичко да се изкажат супер компетентно?

    Коментиран от #2

  • 2 Комшията

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост от картинката":

    Коментара е да изчакаме съда, да не се окаже че се е съгласила дороволно, чак пък "прибра се в кръв"
  • 3 Възмотен

    1 0 Отговор
    На тоя олигофрен му трябва една цяла рота войници да го опънат и после в затвора да продължат да го опъват на дърти години да види тогава.
  • 4 евтим

    1 0 Отговор
    На никой родител не го пожелавам.Въпросният бивш кмет в затвора го чакат неприятности.
  • 5 шефа

    1 0 Отговор
    дърт педофил да го пуснат на 15 манафа и да му пръснат дебелия г.з изрод такъв и да му отрежат топките за назидание
  • 6 mediator37

    1 2 Отговор
    А някой от вас може ли да изльоска 300 грама водка ?
    Малката като "наивна и доверчива" щом може да нальоска 300 грама концентрат, какво ли щеше да бъде ако е опитна и обиграна.
    На 16-годишни не им ли се подиграват съученичките в училище ако са девствени ? Май да. Дали не е предпочела вече да не й се подиграват ?
    Дали полов акт с девствено момиче от един момент нататък за момичето не е страдание и да иска да спре акта. Това изнасилване ли е, ако доброволно го е почнала? Ами била цялата в кръв. Като е била девствена в какво да бъде, в майонеза?
    Едни въпроси.
    Да ги нахакат двамата на детектор на лъжата и ще цъфне истината, но се съмнявам цацаратурата да го направи. Ще откаже под претекст, че ще се травмира момичето. Още отсега с тия интервюта гледат да я спасят от детектора на лъжата. А цацаратурата, обича да вади на умряло куче нож. Нали Евстатиев вече не е кмет.

    Коментиран от #9, #13

  • 7 сашо

    1 1 Отговор
    не ви трябва съд убийте го
  • 8 русофил

    0 2 Отговор
    И сега какво ? Ще забравим колко светъл човек беше другаря Евстатиев ?Ще забравим как издигна паметник на Жуков и произнасяше пламенни речи в защита на СССР ,Русия и другаря Путин и та заради една 16 годишна.....?Не ние русофилите единни като юмрук ще се изправим срещу тая не справедливост и ще защитим нашия верен другар и съратник ?Русофили в перьод!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Ти данеси болен, как може така грозно и безотговорно да говориш за един ЧОВЕК чийто живот е сьсипан от тук нататьк завинаги.
    Ако беше твойта дъщеря пакли щеше да говориш така . . .
    Май е най добре да ти пожелая да се случи сьщото на теб.
    Тогава пак сподели чуствата си с нас.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 русофил

    0 0 Отговор
    Аз съм си русофил и ще кажа че Иван Евстатиев е лицето и знамето на русофилите в България!Кой е по-голям русофил от него ?Сидеров ли! Че той нали беше казал "да освободим Альоша от наряд"?Първанов ли че той какво е направил?Другаря Евстатиев събра каймака на русофилската интелигенция при откриването на паметника но Маршал Жуков и речта му ще се помни за винаги и затова призовавам всички русофили да защитим другаря Евстатиев!

    Коментиран от #16

  • 12 Slav 78

    0 0 Отговор
    Не знам дали си русофил, но със сигурност си неграмотен.
  • 13 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Пич, коментарите ти са направо изродски.
    Ти дали си баща на момиче и разсъждаваш така?
    Дали ако дъщеря ти се прибере така от някъде и те вкара в тоя коловоз да се бориш с една съдебна система, която напоследък има славата на абсолютно бездейна и корумпирана, няма да ти е от полза всеки глас в твоя подкрепа?
    (ще ме извинява "системата", но все по-малко хора вече ѝ вярват и ако не вземе спешно мерки да покаже, че справедливост има за всички, не само за силните на деня, то надявам се скоро да се излиза вече на барикади по улиците за да се промени нещо!!!)
    Та, прощавай за "лирическото отклонение". Не ти го пожелавам да ти се случи. Има прекалено много хора, които ще има да си чакат някакво възмездие от страна на съдебната власт.

    Коментиран от #14

  • 14 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Владо":

    Дискусията започна №1 с искане за мнения и мисли.
    В Криминологията има раздел , който се нарича "Виктимология", което ще рече, как самата жертва е допринесла за престъплението. В раздела "Изнасилвания" , за Полша статистиката показва: 1.Употреба на голямо количество алкохол в компанията на дееца; 2. Предизивикателно поведение; 3. Предизвикателно облекло.
    И защо трябва да бъда обвиняван, че искам истината да излезе наяве, като и двамата седнат на детектор на лъжата (полиграф).

    Коментиран от #18

  • 15 виновна

    0 0 Отговор
    Идвамата са виновни
    1-тоя третва да влезе в затвора на електрически стол да го убият
    2-момичето не е требвало да излиза късно вечерта сама и то с по-възрастен от нея са тва и е урок да не излиза вечер сама си е виновна.
  • 16 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "русофил ":

    Що не се съберете всички русофили като "раптър ",бай-хой "... ,па да си го вземете тоя и да се ометете към Русия !
  • 17 да ама не

    0 0 Отговор
    Какво да кажа,освен пълна погнуса от този изрод...‼Сетих се миналата година бях в Беларус,за подобно престъпление там съдят сурово,от 15 до 20год.а родителите на това момиче щяха да отнесат солидна глоба плюс обществено порицание,а то отива в специален интернат за превъзпитание‼Ей такива са законите при батька Лукашенко‼‼

    Коментиран от #19

  • 18 Владо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    Разбирам накъде биеш,
    но ако някой трябва да си дава сметка за последствията това е той. Човек облечен с народно доверие, както се казва.
    Не знам какво очаква да се случи след това...
  • 19 жщг

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "да ама не":

    аз пък си спомних случките с малък Тошо и Владко на татко педи 89 година ?Никой не ги закачаше въпреки че имаше закони !
  • 20 Ууууууу

    0 0 Отговор
    Днешните момичета на 16 г.никак не са наивни и глупави..както искат да представат въпросното момиче като наивно...Много добре знае какво се прави в хотел...и особенно след употреба на акохол...Знаете приказката ,,Щом съм се качила , значи съм се решила" Може би и така си е помислил Евстатиев,което го е подтикнал към ,,мъжки действия" макар че момичето може би е искало само да се позаблява но без стигане до крайности...Затова Детектор на лъжата може би ще осветли нещата...Мисля че се преувеличава много вината на Евстатиев Момичето е непълнолетно но не и малолетно и има достатъно ум за да знае какво върши..Ако се бяха забавили час два без да се вдига излишна паника дали пък момичето нямаше да скрие за случилото се...от страх от родителите,......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове