Last news in Fakti

1 Април, 2016 06:30 20 673 29

Докато уж се оттегля, Пеевски купи "Техномаркет"

  • магистрали-
  • полицаи-
  • дрехи-
  • германец-
  • техномаркет-
  • пеевски

Преглед на печата

Докато уж се оттегля, Пеевски купи "Техномаркет" - 1

„24 часа”

Германец слага контейнери за стари дрехи в цялата страна

Първите контейнери у нас за стари дрехи вече са поставени в Пловдив. Освен облекла в тях се предават употребявани кърпи, хавлии, завеси, покривки.

В следващите 3 г. в цялата страна ще бъдат разположени 1000 съда. Събраните в тях дрехи ще се транспортират до най-голямата и модерна фабрика на Балканите за сортиране, преработка и рециклиране на текстил, чието строителство стартира до 2 седмици край Пловдив.

„Труд”

Край с монопола на енергото

Битовите потребители на електроенергия от днес могат да преминат от регулирания към свободния пазар, ако намерят доставчик, който да направи по-добро ценово предложение от тези на трите ЕРП-та у нас.

„Всеки потребител може сам да избере доставчика си на ток сред над 20 лицензирани търговци на ток, активни на свободния пазар“, обяви пред „Труд“ изпълнителният директор на Българската независима енергийна борса Константин Константинов.

 „Сега”

Финансовото министерство "приземи" плановете за нови изтребители

Министерството на финансите охлади ентусиазма на военния министър Николай Ненчев за реализирането на крупни сделки за купуване на нова техника за армията. Максималното ниво за финансиране на подобни покупки в бюджета за догодина е 200 млн. лв., като това ниво ще се запази и по-нататък. Това неофициално коментираха от бюджетното ведомство по повод заявените преди ден намерения на МО. Решението не се приема безрезервно и в парламента, който по закон следва да одобри сделките.

„Капитал”

Докато уж се оттегля, Пеевски купи "Техномаркет"

Делян Пеевски се отказва да прави бизнес в България. Ако не сте го разбрали, вината си е изцяло ваша. Депутатът от ДПС ви го натърти неколкократно и дори посочи и виновниците - "натиск и негативни кампании". Той съвсем наистина продаде пряко притежавания си миноритарен дял в "Булгартабак холдинг", обяви че се отказва от спечеления от него търг за активите на "Химко" и от вече полученото антимонополно разрешение да купи телевизионния "Канал 3". Изглежда държи на думата си.

 „Стандарт”

Дават пристанищата на концесия за 99 години

Българските пристанища могат да бъдат отдадени на концесия за срок от 99 години. Това стана ясно от изказване на министъра на транспорта Ивайло Московски на конференция "Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България в свързана Европа 2016". На 15 април влиза в сила новата евродиректива за концесиите, която ще бъде транспонирана у нас с нов закон, чието внасяне в Народното събрание предстои, обясни Московски. Бъдещият закон значително ще разшири обхвата си на действие, като сегашният максимален срок за отдаване на концесия - до 35 години, ще отпадне, поясни той.

„Монитор” 

Автоматична глоба за колите без е-винетка

С въвеждането на тол системата и електронните винетки автомобилите, движещи се гратис по пътя, да бъдат санкционирани веднага. „При неплатена винетка автоматично ще се генерира глоба”, обяви строителният министър Лиляна Павлова.

Тя припомни, че таксата за изминато разстояние ще се плаща през електронната тол система единствено от тежкотоварните превозни средства и тези над 3,5 тона, като за леките автомобили и превозни средства ще се въведе електронна винетка.

„Дума”

Пещерен антикомунизъм влиза в училището

Периодът 1944-1989 г. ще се учи в училище наравно с фашизма, единствено с темата "Престъпленията на тоталитарните режими в ХХ в." Това стана ясно от политически десант в 22-ро училище в столицата на зам.-министър Диян Стаматов, депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова и ексдепутата от СДС Стоян Райчевски. Те проведоха открит час по история на тема "Запознай младите с комунизма", съобщиха от МОН. Учениците представили престъпленията на тоталитарния режим след 1944 г., вкл. лагерите в Белене и Куциян. Тримата им обяснили, че трябва да научат за травмите, които тоталитаризмът нанесъл на хората, за да преодолеят митовете за периода до 1989 г. Идеята е на депутата от ГЕРБ Методи Андреев.

„Новинар”

Камери ще ловят гратисчиите в автобусите

Камери ще ловят гратисчиите в градския транспорт в София след 2 години.

Те ще са част от тикет системата, която Столичната община планира да въведе в 600 автобуса. В момента частично такава е въведена само в трамваите и тролеите.

Видеоустройствата ще показват във всеки един момент колко пътника пътуват в автобуса, а валидаторите - колко от тях са чекирали картите си. Ако пътниците в дадено превозно средство са 40, а 25 са валидирали документите, системата ще показва, че 15 пътуват като гратисчии.

С тази информация ще разполагат във всеки един момент екипите от проверяващи на Центъра за градска мобилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 1 Отговор
    Слагането на умрели полицаи по магистралите ги обезсмисля. Една плюмка държава сме, а брадясвам докато стигна за където съм тръгнал. Населени места, завои, ограничения, камери, патрули, ремонти, жп-прелези. На всяко кръстовище, бензиностанция и чешмичка ограничение 60км./ч.
    Сега и тези умрели полицаи, вече е прекалено.
  • 2 фиууу макс 5000

    3 0 Отговор
    Че те вече са "монтирани" по магистралите "ново строителство",целите са си на вълни от всякакъв тип и размер.Явно целта е да се обяви това публично,но не е нужно,ние вече го знаем!
  • 3 Монго

    2 0 Отговор
    А пешеходни пътеки и велоалеи кога?
  • 4 Псе в доним

    2 0 Отговор
    Защо не ги забраните тия коли и да се свършва, то се е видяло че на там отива ...
  • 5 формула 1

    2 0 Отговор
    ХА ха хахахахах що за малоумие, то и без това единствената магистрала е вече за ремонт, няма да коментирам, че и големи участъци, НОВИ, са вече също за ремонт, целите са на ВЪЛНИЧКИ и колата подскача, като заек.
    Сега само легнали полицаи липсват!
    Абе направо затваряйте магистралите, нали изпукахте кинтите.
  • 6 формула 1

    3 0 Отговор
    Легнал полицай на магистрала е ОКСИМОРОН! Това е магистрала бе, ами сложете и пешеходни пътеки на тия магистрали!
    На някои дупетати магистралите май са им дошли в повече.
  • 7 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Със 140 и легнал милиционер....не ми се мисли
  • 8 1 април

    1 0 Отговор
    Будали - днес е 1 април, бе!:)) Четете още глупости!:)
  • 9 Дали

    1 0 Отговор
    пък това с пристанищата не е също първо априлска? Защото иначе е пълно малоумие и продажба на държавата за поколения напред.
  • 10 соник

    0 0 Отговор
    Бе колеги, те просто се опитват да узаконят дупките - това е всичко.
  • 11 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Освен пристанищата вече дават на концесия и летищата в Пловдив и София за 35 години и така докато продадат и въздуха и водата.
  • 12 onq s konq

    0 3 Отговор
    Лично аз не съм чувал някъде по света да има легнали полицаи на магистрала.Можеби някъде преди възлови разклони със знаково предупреждение от далече...
  • 13 123

    2 0 Отговор
    Хемус е само за "легнали полицаи".Токова вълни и дупки има,че е само за това.Май пак се опитват да усвоят средства ей така.
  • 14 фауве

    2 0 Отговор
    На Пеевски да му продам моят и моят дърт фолксваген, така, като е тръгнал да изкупува България на килограм.
  • 15 ссср

    1 1 Отговор
    Путин купил Техномаркет чрез пионката му в България!!!!!!
    Айде малко по обективно, МОЛЯ?

    Коментиран от #17

  • 16 Доган Пеевски

    2 0 Отговор
    Уж нямало да инвестира в България, айде не на нас тия, дебел палячо, къде ще инвестира паричките на мама? коя бяла държава ще му понася игричките и далаверките? големия бизнесмен, два лафа на кръст не може да обели.
  • 17 смяяях

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ссср":

    "Путин купил Техномаркет"?!! хахахахахах...няма така глупост просто...всъщност явно има в русофобската черепна кутия на някои. хахахахах.
    А иначе Пеевски е продукт на държавата. Израснал е благодарение на нея, сраснал с нея и е част от нея, и въпреки капитала, който му се води, надали може да вирее на друго място освен в България. :)

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 олигарх номер 1

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "смяяях":

    виж тази снимка и събери 2+2
    Акъл се иска, не става само с манджа.:
    Ето го и джокера:
    http://vek21press.com/wp-content/uploads/2015/12/1521764_569809473097879_792838868_n-300x211.jpg
  • 20 олигарх номер 1

    0 0 Отговор
    За всички, които трудно смилат "промените" и не разбират все още "прехода", малко по лека храна за мозъка:
    https://www.youtube.com/watch?v=_IH4mf_rlWc
  • 21 Възмутен

    1 0 Отговор
    Прави ни на будали като си прехвърля собственост пак на себе си. Нашите олигарси могат само да крадат от държавата или от европейските пари /което си е същото защото се раздават на правилните хора от държавните институции/. Без държавните и европейските пари олигарсите са кръгли нули. Те могат да крадат, но не могат да стопанисват. Откраднаха наготово активите на КТБ но много бързо ги съсипаха, защото не могат правилно да ги управляват, те могат само далавери да правят за сметка на глупавите данъкоплатци дето още ги търпят. Щели да си въртят бизнеса в чужбина? Виц подходящ само за първи април. Тук им се изливат с държавна протекция стотици милиони и не могат да развият откраднатия бизнес, та в чужбина щели да се оправят? Тепърва ще гледаме циркове, но те няма да са никак приятни за управляващите които допуснаха това.
  • 22 сега

    0 0 Отговор
    сега ще продава Пеевски лавките на парче
  • 23 Кофата

    0 0 Отговор
    Доста добре се е хранил!
  • 24 лъва

    0 0 Отговор
    УУУОООХХААААААА 300 КИЛА СЛАНИНА НА МАСАТААААА!!

    Коментиран от #25

  • 25 1 АПРИЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "лъва":

    НЕ СИ ГО ВИЖДАЛ СКОРО ОТСЛАБНАЛ Е НА 90 КИЛА НАЙ МНОГО !!!!!!
  • 26 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    няма да влизам в техномаркет,отивам в зората

    Коментиран от #27

  • 27 РАДОСТИН БОРИСОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Волен Сидеров":

    А там кво ще намериш , бе ?
  • 28 гхййййййййййййййййййййййййййййй

    0 0 Отговор
    Тези вериги са на едни и същи червени батьовци . Пеевски е поставено лице . Нали се сещаш че няма технология ,един малък шопар за една вечер да стане милиардер . Ще го ползват още малко и ще го ликвидират , щото знае неща които не са за знаене . А през това време ще се вживява на началник .
  • 29 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Къде дават така : едновременно и депутатин, и бизнесмен ? Нали ,Божем, имаше Констентуция ??" На-а-а-а ,Констентуция - каза бай Ганьо !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове