Last news in Fakti

2 Май, 2016 20:31 2 063 4

До 1500 лв. глоба за носене на бурка на обществени места в Пловдив

  • глоба-
  • носене-
  • бурка-
  • обществени-
  • пловдив
До 1500 лв. глоба за носене на бурка на обществени места в Пловдив - 1

От 300 до 500 лева за първо нарушение и от 1000 до 1500 лева за второ нарушение предвиждат измененията в наредбата за обществения ред, касаещи носенето на бурки на обществени места в Пловдив, съобщи Дарик. Предложението на съветниците от групата на Патриотичния фронт-НФСБ-ВМРО вече е изготвено и ще бъде гласувано на следващата сесия на градските старейшини.

Съветникът от групата Александър Сиди обяви, че не са съгласни религиозни символи да бъдат афиширани на обществени места.

"Обличането по този начин е следване на политиката на джихадистите, която те се опитват от много време да прокарат в Европа и в частност и в България. Мотивът ни да внесем такова предложение, което впрочем ще направим в цялата страна, е преди да се появят хора, облечени по този начин по центъра на градовете, да ги спрем с наредба. Пловдив не е защитен от подобно влияние и не е запазване от ислямизиране на гетото, пред вид близостта на града с Асеновград и Пазарджик, където за никого не е тайна, че има такива настроения и има хора, обличащи се по този начин", коментира тогава той.

Кметът Иван Тотев заяви от своя страна, че е крайно време в Пловдив да се тръгне в тази насока и каза, че личното му убеждение е да подкрепи предложението на съветниците от Патриотичния фронт-НФСБ-ВМРО.

Освен забраната за носене на облекла и аксесоари, покриващи лицето, както и други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в България, в предложението се предвижда и забрана за каквато и да е била дейност на вероизповеданията в детските градини и учебните заведения, както и на всички места, където се събират деца.

Не се позволява и религиозната агитация по улиците на Пловдив чрез раздаване на безплатни книги, дипляни, брошури и прочие, както и прокламирането на чудодейни, лечебни и целителни ефекти от дейността на вероизповеданието, освен ако последните не са с доказан клиничен ефект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Който иска да носи бурка да отива в държава където носят такива.България е православна държава и като не им харесва да напуснат държавата.Много набожни станаха,като започнаха да им дават пари който носи бурки.Който не спазва българските закони да се омита от България !Не стига дето тока,водата ,данъците си не плащат ,ами ще правят каквото си искат.Циганите са от Индия да си отиват там,то и без туй искали да си ги прибират в Индия ,искали около 20 милиона да приберат от Европа и от Америка щели да им подсигурят жилища и работа.Тъй чух до 20 милиона можели да вземат.То който се уреди по напред винаги печели
  • 2 мъжкар

    0 0 Отговор
    Така е много правилно който иска да носи парцали на главата да се маха от България.
  • 3 циганина

    0 0 Отговор
    DO 123 KOMENTAR ,CIGANKATA RAJDA PO 5 DECA ,BILGARKATA EDNO ,SLED 50 GODINI KAJIMI KAKVA CE BIDE DIRJAVATA ,, CIGANSKA,, HA HA HA.

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "циганина":

    Да си се запитал защо толкова години никъде по света циганите не са успели да направят собствена държава, и по 15 да раждат те са паразити и някой трябва да ги носи на гърба, като няма кой сами ще се ометат нанякъде. За едно все пак си прав трябва да се спре да им се плаща за това, че могат да се размножават
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове