Last news in Fakti

3 Май, 2016 09:36, обновена 3 Май, 2016 19:29 3 312 12

Цялата държавна машина работи, за да ни смачка

  • марешки-
  • подписка-
  • референдум-
  • държавна-
  • машина-
  • смачка

Марешки внесе още подписка за референдум

Цялата държавна машина работи, за да ни смачка - 1
Снимка: bTV

Цялата държавна машина работи в момента, за да ни смачка. Това каза по bTV бизнесменът Веселин Марешки, като допълни, че в момента всички го проверяват и той очаква и демонстративна акция в офисите си или дома си.

„Публично питам "Лукойл", защото казаха, че са готови веднага да ми доставят горива – От коя точно тяхна база мога да купувам днес, от коя точно база те си зареждат горивата, за да може да продават днес на цена във Варна, която е с 2 ст. по-ниска от нашата, за да отида и аз да си зареждам от тази база. Те в момента правят нещо, което е абсолютно незаконно. Аз в момента купувам на по-високи цени, отколкото те продават на дребно”.

Марешки поясни, че се е срещал със служители на Валентин Златев, които са го убеждавали, че няма проблем и че може да купува горива от тях.

„И аз днес публично ги питам от коя база мога да си купя горивата, за да мога да поддържам тази цена, на която те продават единствено на бензиностанцията, която е на 1 км от моята”.

Марешки каза, че всички наред го проверяват. Информирали са го, че може и публично да влязат да направят демонстративна акция по офисите му, в дома му, за да угодят на тези, които в момента губят 30 стотинки - от 2,12 лв. до 1,80 лв. и до 1,50 лв. във Варна. Тези стотинки, които губят на всеки литър, са над 100 млн. на месец, поясни бизнесменът.

"Те могат да направят така че, всички депутати да си мълчат, всички министри да си мълчат, всички да ги защитават, никой да не излиза и да не говори. Защото – двама човека говореха – единият го защитава цялата държава – министър-председателят, другият вече е покойник – Ваньо Танов, третият съм аз и говоря, и работя”.

Когато си сложиш главата в торбата, ти си наясно, че си готов с всичко и дали ще ми се случи на мен или не – няма значение. Много хора са умирали и преди това, въпросът е какъв е ефектът – ще се подобри ли животът в България или няма. Иначе какъв е смисълът?”.

Въпросът за горивата няма да отпадне от референдума, защото е болезнена тема за всеки един българин, каза още бизнесменът. По думите му това спъва развитието на държавата, защото прави неконкурентоспособен бизнеса, транспорта, не дава възможност на хората да икономисват и да харчат в други сфери. Само тази промяна би дала огромен тласък на държавата и развитието на българина, допълни Марешки.

Той допълни, че са отстранени голяма част от неточностите в подписката и очаква референдумът да влезе и да се разгледа на есен заедно с президентските избори.

Според него най-вероятно ще има един референдум с всички въпроси изредени от двата референдума. Той допуска, че депутатите може би ще редактират текстовете и това има смисъл, защото един въпрос съвпада с другия референдум, а други два са много близки.

За Марешки обаче най-важният въпрос е този за горивата – „Искате ли да бъде въведена държавна регулация върху цените на горивата така че да не може да се допускат картелно монополно високи цени?

Той настоява за всенародно допитване за контрола над горивата, за управлението на аптеките, за имунитета на депутатите и за субсидията за политическите партии.

Той потвърди, че ще се кандидатира за президент. Според него, битката на есен ще бъде между хора, избрани от централи, и реални хора, които правят нещо за българския народ. Хората искат нормален държавен глава, който да е представителен и да защитава интересите им, каза Марешки.

След като преди месец варненският бизнесмен внесе над 400 000 подписа, днес подписката беше допълнена с още 120 000 подписа, защото проверката на първите кашони показала, че само 315 000 действителни подписа.

За да се допусне за разглеждане в парламента в подписката трябва да са участвали поне 400 000 граждани. Марешки отрече, че така поставя начало на предизборната си кампания. Той обаче потвърди, че ще участва в президентската надпревара наесен.

„Не виждам други сериозни кандидати. С появата на моята кандидатура вече няма как да назначат служебно президент.  Партиите ще трябва да намерят сериозни кандидати”, заяви бизнесменът

Факти.бг припомня, че въпросите в референдума са свързани с пазара на горива, бизнесът с аптеките, имунитета на народните представители, намаляването на техния брой в парламента и партийните субсидии.

Въпросите са пет, а събирането на подписите започна през октомври миналата година.

Сред въпросите са "Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?" и "Подкрепяте ли да отпадне имунитетът на народните представители?".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    0 0 Отговор
    Този достоен мъж заслужава да ни стане министър председател и да поеме кормилото!
  • 2 РОДОЛЮБЕЦ

    0 0 Отговор
    Хора вземайте си "трибуквието" и "петбуквието" и се махайте от тези хайдути.Те не само ни мачкат................
  • 3 танев

    1 0 Отговор
    Марешки е единствения бизнесмен в България на който му пука за хората Познавам семейството му и няма как от свестни хора да не излезе свестен човек
  • 4

    2 0 Отговор
    Картел че има има и там са замесени много министри и депутати.Нали щяха да разследват? Все едно себе си да разследват...Можете ли да си представите 6млн. души слуги на 240 бейове.

    Коментиран от #11

  • 5 Аз съм

    2 0 Отговор
    Да представям си как 240 дерибея мачкат 6 млн. народ - нарича се България...
  • 6 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Абе, не са 240. Това е само законодателната власт. Пропускаш изпълнителната и съдебната.
  • 7 СМЪРТ ЗА РУСИЯ

    2 0 Отговор
    РУСКАТА МАФИЯ Е ОКУПИРАЛА ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ИКОНОМИКА.
    АКО НЕ СТАНЕ ВОЙНА С РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ИЗГОНИМ БИВШОТО КГБ/ДС ОТ БЪЛГАРИЯ И ВИНАГИ ЩЕ СМЕ БЕДНИ И ВСИЧКО ЩЕ Е СКЪПО !

    Коментиран от #9

  • 8 AUDI

    1 0 Отговор
    A ТОКА!!!??? ДО КОГА!!!??? ЕДНИ ПЛАЩАТ ДВОЙНО А ДРУГИ-НИЩО!!!???
  • 9 Мелоди

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "СМЪРТ ЗА РУСИЯ ":

    Много си наивен, БГ мафията не е от Русия!
    Тя си е от ДС!
    Русия отдавна ни гледа сеира!
  • 10 Чукча

    0 0 Отговор
    Не е малоумен и наивен,а провокатор.Да се поразрови в интернет и да види кои са истинските собственици на ,,Лукойл,,.Златев е подставено лице,като Боко.
  • 11

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от " ":

    Поради същата причина няма и да има правосъдна реформа, ще има няква псевдореформа, иначе ако има независимо правосъдие трябва да съди първо и сегашните и бивши управляващи, все едно да си направят харакири.......
  • 12 инфо

    0 0 Отговор
    Малко инфо за глупаците, които смятат, че Русия има някаква вина за изкривеният български модел на Лукойл и Газпром в България:
    Газпром - държавна собственост са 50.002% от капитала, а останалият се търгува свободно на пазарите в Русия и Лондон, Берлин, Франкфурт и САЩ, под формата на американски депозитарни разписки.
    Лукойл – тази компания, нейните поделения, вкл. „Лукойл Нефтохим Бургас“ Ад, са собственост на банковата династия на Ротшилд, чрез базирана в Холандия банкова структура ING Group.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове