Last news in Fakti

25 Май, 2016 21:46 3 690 21

Всички българи над 18 години ще се водят на военен отчет

  • армия-
  • отчет-
  • военни
Всички българи над 18 години ще се водят на военен отчет - 1

Всички български граждани - и жени, и мъже, които са навършили 18 години, ще се водят на военен отчет. Военното обучение ще се извършва само на доброволен принцип, а изискванията към желаещите да получат военна подготовка се занижават, съобщава радио Дарик.

Максималната възраст за прием на войници се понижава от 32 на 28 години, пределната възраст на войниците в армията също - от 50 на 46 години. Бригада „Специални сили" преминава на пряко подчинение на началника на отбраната.

Все повече момчета искат да служат в казарма

Това предвиждат промените в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва, публикувани за обществено обсъждане от Министерство на отбраната. Според председателя на Съюза на бившите офицери и сержанти о.з. полковник Цанко Цанков промените са козметични и няма да решат кадровия проблем на армията.

Пред Дарик той заяви, че от съюза не са съгласни с редица от предлаганите промени.

Например не са съгласни с начина, по който ще се попълва и води военният отчет. В момента на военен отчет се водят 1 млн. български граждани, но те са на възраст над 40 години. Проектозаконът предвижда на военен отчет да се водят всички български граждани над 18 години, без да преминават военно обучение, обясни о.з. полковник Цанков:

"Не е дадено как ще се решава въпросът с набирането на хората, с военното обучение. На военното окръжие трябва да му се делегират права и задължения да си провежда рекламна дейност сред младите, да ги заведе на военен отчет. И по заявка на военното окръжие министерството да провежда курсове, откъдето младежите да получават военноотчетни специалности, които са нужни. Представете си, че на армията й се наложи да воюва срещу Турция. Ще ни чака ли Турция да си мобилизираме тези момчета, да ги намерим оттук-оттам, да видим кой за какъв става, да започнем 6 месеца да ги готвим и тогава да кажем: "Сега сме готови да воюваме". Просто давам пример".

Всеки българин, зачислен в запаса, ще се отчита за пътувания в чужбина

От съюза не одобряват и начина, по който се извършва военното обучение. Според тях то трябва да се провежда на един етап и да включва и специална военна подготовка. Има обаче и текстове в проектозаконите, които одобряват. Снижаването на изискванията към желаещите да получат военна подготовка е добро решение, посочи о.з. полковник. Цанков:

"Сега тези медицински показатели, които са ги направили, не знам войник ли правят или космонавт. Убеден съм, че ако сега се подложат наново целият личен състав, половината няма да го издържат. Това не е професия - запасняк. Даваме подготовка на човека, който иска да си защити Родината. Защото в Конституцията пише, че защитата на Отечеството е дълг и чест на всеки български гражданин. А ние - все едно ще го пращаме на Марс - толкова да е здрав, умен и красив".

От Съюза на бившите офицери и сержанти организират на 31 май конференция, на която ще представят позицията си по промените в Закона за резерва на въоръжените сили, текстовете, с които не са съгласни, и своите предложения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент08

    2 0 Отговор
    Тоя полковник се е объркал нещо! Е как ще воюваш с Турция, бе човек, като Боско му целува гъза на Ердоган. Ако султана му каже той ще го пусне свобдно да се разпорежда у нас, не че сега не го прави! А ти , с Турция си щял да вовюваш!
  • 2 Снижаването на изискванията

    2 0 Отговор
    "Представете си, че на армията й се наложи да воюва срещу Турция. Ще ни чака ли Турция ..."
    Представям си и каква ще е битката с потерята, докато политиците ни бързо си опаковат имането и газят през народа, за да се измъкнат.
  • 3 мъжкар

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХАААААААА!!!!Еййй уникална работа уникална държава добре че от време на време в министерство на отбраната вземат такива решения които ни карат да се посмееем ама така хубаво с глас.Така гостода ГОЛЕМИ ФУРАЖКИ И ЗАПЛАТАДЖИИ в министерство на отбраната искам да ви кажа някои нещица.Първо това което ста намислили няма как да стане.Военното обучение да било пожелание вие наред ли сте ве според вас кой от днешните 19 годишни наркомани ще дойде да се навре във вашите вмирисани казарми да води затворнически живот вместо да си гледа кефа и да отиде да бере ябълки в Англия?Второ за каква отбрана може да се говори при положение че армията ни е докарана до пълен колабс.Итрето дано Турция наистина не реши да ни нападне че тогава няма да може и да се скриете в бомбоубежищата които имаше през комунизма щото ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ги унищожиха.Така че нападне ли ни Турция моят съвет е хвърляйте фуражките сваляте гащите и каквото стане.
  • 4 ММ ДА

    0 1 Отговор
    Много правописни грешки бе мъжкар.1 Понятие си нямаш от военно изкуство ,2 не подценявай младите имам наблюдение и съм оптимист, 3 не се притеснявай толкова много от Турция, още преди 2000 години са казали ,необходими са 50 души знаещи какво правят за да съборят коя да е империя, това в днешно време важи в още по голяма степен.
  • 5 иван

    0 0 Отговор
    Къде са тези които,унищожиха-армия и всичко произлизащо от нея?...Сега някои умник се сетил да става оригинален,пак за сметка на народа,,,,а забравих....народа си ги е избрал.....да разрушават и да създават....то по-прости овце от нас няма..
  • 6 бай Петко

    0 0 Отговор
    Като всяка Ганьовска работа и тая е обречена на доста въпросителни. Не зная Турция ли ни е крива или Россия или САЩ или Господ, но от местните законодатели врагове не можа да ни опази ни Дявола ни Господ ни светци ни ангели ни самите ние. Аз например съм над 32 години. И в последните 3 години няколко пъти питах във военното окръжие за военнослужащ. По принцип ненавиждам войната, но харесвам тренировките. И ония като чуха, че съм над 32 се ухилиха и един среден към мен принципно... Аз естественно няма да се утижавам да моля, и повече и да ме викат няма да отида. С прости Ганьовци народ и държава се не прави! А от векове сме изпростели, но не са виновни турците, а ние самите и особенно Ганьовците на власт. Защото простотии са вършени далеч преди османнски орди да придойдат към Константинопол. например, няма Правосъдие. Защо армията не наказва онези, които окрадоха разсипаха и приватизираха в интересите си армейски парцели, съоръжения, терени? Че каква армия искате, като нямате морал на военни? това, че сте каратисти стреляте и карате самолети няма да ви направи армия. Няма ли правилен морал, няма ли справедливо правосъдие никоя армия не може да ни защити. Колко битови крадци са разстреляни? Николко! Колко следователи и прокурори прикриващи крадци, рецидиви са разстреляни? НУЛА! Че как ще ни спаси армия, когато морала ви е глупав ив реден тук? Аз лично вече не бих отишъл в запас, ако ще целият космос да воюва. Защото именно БА трябваше да защити правилно нас и невинните от врагове тук! А те ходят по мисии? Вече с военните бих работил само като цивилно лице. А задължително аз не бих отишъл никога повече в армията! Защото обидата от подигравките през годините от армейски офицери с мен и други невинни никога няма да забравя и простя, отвъд човешкият живот. защото ония, които лапаха, крадоха, продължават да са на постове много от тях. И същите смазали ни при соца, смазаха ни и демокрацията, сега ни натрисат лъжепатриотичните си простотии. А това няма как да ни се отрази добре. Армията трябва да е само на доброволни начала - само този, който иска да е армеец ще си върши работата добре! Който по закон го вкарат в казарма няма да е добър войник - просто ще се чуди как да изклинчи. Затова и няма полза от задълижителни казарми. Държавата не е най-важното, тя е сбирщина от всякакви същества! Държавата често се обсебва от групировки, които налагат своят интерес. А за България това е традиция от векове. Няма справедливост, не се наказват много от длъжностни лица за престъпления, продължава шуробаджанащината и в политика и навред. А това, не може да опази никой народ и държава. Затова и армията не може да ни опази - врагът е навред сред нас и се нарича КОМПРОМИС с ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. А това е работа на Законодателство-Следствие-Прокуроатура-Съд, а не на армия. Така, че аз не дължа нищо на тази държава отдавна - тя ме смазва, отрича, мачка със закони и отделни постъпки десетилетия. защо тогава да имам манията да се бия за нея?
  • 7 бай Петко

    0 0 Отговор
    Един въпрос, към управляващите бивши комунделници и понастоящем лъжедемократи - Защо отричате генерал Луков? Не съм от движението негови фенове, но уважавам принципните почтенни хора. Това е достаен за уважение човек! Това е един човек, който е доказал, принципите си и те не са никак лоши. тогава защо вие управляващите наричащи се "българи", а на практика просто лапачи на парици и власт, отричате него и да има чевствуване в негово име? Нима един гей-парад е по-важен за вас да го има? та вие управляващите, военното командуване нямате морала на български военни, искате и армия да имаме? Няма как.... То от морала се почва, после техниката и подготовката. А морала ви, се доказа като кокошкаркщи през изминалите 27 години. за преди това 45 г. кух патриотизъм и диктатура да не говорим...жим смях си бяхме не като въоръжение, а като морал. Но ако говорим за професионализъм, има доста добре подготвенни военни тук. И все пак, морала който трябваше да има армията ни го няма. Правилно е, че е волнонаемна, но командуването и не си свърши работата през тия десетилетия. Сега, като лудна света с войни се загрижило за армията? А досега спахте ли...или лапахте на софрата и армията квото стане? Е, кой както я нареди! Но едно е сигурно, "патриотизма" не се състои в клишета, каквато е практиката на политиците тук от десетки години. Например "патриотите" вместо да поискат разследване на виновните за КТБ, а това не е само и единственно Василев, а десетки други зад кадър и то властимащи, като Искров и други, те взеха че натрисат задължително гласуване? Ми жива трагедия са тия патриоти! Ако това им е патриотизма, то и Хитлеровият и Живковият си е същия - простоии тирания и ад за невинни хора.
  • 8 бай Петко

    0 0 Отговор
    "Всеки българин, зачислен в запаса, ще се отчита за пътувания в чужбина.".... Извинете, но никой не е длъжен, ако не е служебно лице, да дава отчет, къде ходи! защото това не е концлагер, а явно сънувате отново да реституирате концлагера НРБ и простоиите му? Длъжен е да дава отчет онзи, който е на служба, непозволяваща му да ходи на разни места. И щом Петко Сертов ходи дето му е кеф, защо един воден на отчет да не иде на екскурзия и защо да е длъжен да ви дава отчет? Опитите ви да реституиирате простотии диктатура от соца няма да свършат добре - това поне си набийте в тиквите! Никой не е длъжен да дава отчет на държавата за личният си живот - защото не е собственност нито длъжник на държавата! Държавата е система от институции, създадени , за да защитават нас, нейното население от неправди, а и нападения! но тя не го прави, следователно е извратена система. Тогава и армията ви няма да я опази, както не опази досега невинни от смъртта, грабежи, рекет и др.. Тогава каква военна подготовка ще опази нас, от един рекетьор, под чадъра на властта? Няма как...
  • 9 бай Петко

    0 0 Отговор
    Прав си... аз лично не харесвам войни между държави и народи в тях загиват много невинни, заради кефа, простотията, а и алчността на грешници. За 50-те души си напълно прав. даже "великата" другарка почетен председател на Нар. Съб. и други съмишленници си признаха, че са били в БКП, за да съборят системата отвътре. Е, аз не съм нито идеен комунист, нито фашист, а просто реалист човек - вярвам на фактите. И не зная Турция ли е крива или друг, но тия в парламента ни събориха и без армия. А се водят българи, доколкото зная..? Парадокси! И сега същите тия престъпници, 99% от там, искат да ни накарат насила на патриотизъм? Това вече е национално предателство - вълк, да учи овцете на хуманност! Абе нема генерали тука и това си е! Ако бяха български военни, досега да са разстреляли и политиците и купчина мафиоти и битови крадци! И тия военни искат да ни командуват и учат на морал? че те не могат ни опази от няколкостотин политика врагове и битови бандити, искат да вярваме, че ще се опазим от армия? ЪПСУРТ! С такъв морал държава и народ не се градят! А такива са на постовете....
  • 10 бай Петко

    0 0 Отговор
    Ето един принципен въпрос, който ще отговори и на въпроса - дали трябва да е задължителна армията? - Кой прави по-хубави питки - който насила е накаран или който обича да готви и меси? Мисля, че вторият... Следователно, по-добър, всеотдаен, желаещ да е военен и да се развива е онзи, който има мерак за такъв! Това, че поради тия проклети управници вредни алчни крадливи и демагози много народ от нас измря и емигрира, не ни задължава да си пилеем живота с тия простоии като държава! Държавата бе създадена, за да защитава чрез Правосъдие и Армия населението от врагове. А тя прави ли го? НЕ! Следователно ние населението, българският народ нямаме нужда от такива институции, които ни мачкат! Защото само лапат пари и вредят. Затова и задължително глрасуване, наборна служба и други дивотии няма да спасят нас и България. само ще дадат парички ив ласт на поредните тикви алчни да се изживяват я като патриоти, я като диктатори. Но това не е същността на отбраната! ОТбраната тряблва да има справедлив морал, а не само техника и пионки военни! Как ще ме защити БА, от рекет на Теленор? След като и Комисията за защита на потребителите не иска да го направи, а е затова създадена? Как ще ме защити БА, от генерали, прикрили убийството на мой роднина в БА и скрили виновните и лъгали за истината факти? как ще ме защити тая държава от такива неща, клед като тя ги толерира? че за какво ми е армия, като и с нея и без нея съм все прецакан? че вие нямате морала на хора, на българи, искате държава да оцелее и народ? Че как ще стане?

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Че и преди когато имахме 400 бойни самолета пак нямаше да можем да им се опрем много на рязаните, тактиката е съвсем друга. Срещу по-голям да ти помага още по-голям. На чича ви Сам неможе да се разчита той е старатегически съюзник на Турция. Та да вземе онзи шапкар да обясни колко са прецакани в момента.
    А армията каквато и държавата - неспособна и нежелаеща да се промени. Не знам дали става нов бардак със стари к..ви.
    Докато онази гола и празна тиква ББ, управлявана отвън не се махне шапките могат да и мечтаят какво ли не.
  • 12 гост

    0 1 Отговор
    Че и преди когато имахме 400 бойни самолета пак нямаше да можем да им се опрем много на рязаните, тактиката е съвсем друга. Срещу по-голям да ти помага още по-голям. На чича ви Сам неможе да се разчита той е старатегически съюзник на Турция. Та да вземе онзи шапкар да обясни колко са прецакани в момента.
    А армията каквато и държавата - неспособна и нежелаеща да се промени. Не знам дали става нов бардак със стари к..ви.
    Докато онази гола и празна тиква ББ, управлявана отвън не се махне шапките могат да и мечтаят какво ли не.
  • 13 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "бай Петко":

    Питките и житейските ти несгоди нямат нищо общо с армията. Защото според примера ти с питките, армията ни сега би трябвало да е по-боеспособна от тази, от времето когато беше наборна. А тя е била такава и по царско време, и ни е защитавала и е побеждавала за разлика от политиците ни. Сега младежите ни могат да правят само хед шот в Контра страйк.
  • 14 Мъдреца

    1 0 Отговор
    Момчета момчетаааа... хубаво е че има интерес и коментари по темата, дааа. Лошото е че държавата е обърнала гръб на народа и вместо да се грижи да прави силна нация ни разгони по чужбината. Три и половина милиона българи по света!!! Срещу колко - има ли 6 милиона останали в родината? И как стана така? От Англия ни казаха преди 15 години - искаме ви на 4 милиона - не повече. И наште кратунковци повярваха. Запретнаха се, де що могат да морят народа и да го напъждат. Искат ни паричките дето ги пращаме на роднините, ама не ни искат в родината да им се бъркаме в долните игрички. А нека да си имаме армия, че защо пък да нямаме? Може да спят хората по добре, по спокойно да дишат, може да се стреснат мангалите че има такава сила дето ако дойде ще ги размята по затворите. Може да спрат дивотиите на нежеланите имигранти, като виждат млади здрави войничета по улиците с оръжие на колана, готови да се намесят в уличния бой. Най-спокойно се живееше в Родината когато имаше силна армия. Силите отгоре затриха армията почти докрай. Няма страх от нищо в България вече, няма морал, няма уважение към никого. Само чалга, наркотици и секс за младите хора. Че това държава ли е бе хора? Това си е жив бардак. Без дисциплина, без морал и без отговорност. Познайте какво бъдеще ви чака ако продължи този бардак?
  • 15 Кофата

    1 0 Отговор
    Какъв е смисъла да се водят на военен отчет след като освен да си слагат обици и да си лакират ноктите други умения нямат? Казарма трябва да има за тях!
  • 16 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Мъча се да ги разбера тези юнаци от Съюза на бившите - цял живот не са произвели нищичко, не са създали нещо полезно!! Цял живот за нищоправене са били на държавна ясла !! Така е и е имало защо!! И ги оправдавам. --други времена, други идеи, други стремежи и цели.На техния порив тогава, на тяхната ВЯРА тогава - свалям шапка!! А С Е Г А ?? При тия политически и световни реалности, защо и с каква идея ще вкарват младите в казарма ? Те с нетърпение чакат да навършат пълнолетие и да изчезнат от тази територия. Е ,някой от тях искат да си тръгнат с докторска диплома, други с документ за някакъв свестен занаят....Така или иначе условия за нормален живот на трудовия народ, на работника и селянина/ когото всички псуват и местоживеенето му е нарицателно за некадърност и простотия/ просто Н Я М А !! А сега, когато УЖКИМ великото НАТО ни пази / и от кого / дайте да отнемем по някоя друга година от живота на младите, за този дето духа !?!? Ама да го направим законно, че да има хляб и за нашите синове !!
  • 17 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    И да добавя /без извинение/ нещо парадоксално - както много неща у нашенско!! Тия от Съюзът на бившите - нищо, че са били "страж на мира и социализма" -убеден съм, че никой от тях не получава пенсия по-малка от 500 лева за около 25-30 години служба!! А тия, които строиха тая държава / в прекия смисъл на думата "строиха"/ за почти два пъти по -вече години блъскане по строежи и ниви - я вземат 200-250 лева пенсия - я не !! Бившите строители казват : " Ние построихме социализЪма - за капитализъма си търсете хора!". Бившите ТеКеЗеСа-ри не могат кръст да изправят от труд и болки.. НО , видите ли, бившите военни се юрват отново да командват! Интересно - ако не смешно !?!?!?
  • 18 имигрейшън

    0 1 Отговор
    Абе, от къде, на къде ще давам отчет на шапкарите, къде ходя и какво правя бе???? Ей, ШАПКИИИИ, искам 1 седмица да сте ми новобранки, ще ви спукам от гърч беееее. За 1 седмица ще ви разбия детската психика.
    Това е нарушение на ПРАВАТА НА ЧОВЕКА на свободно придвижване, ние живеем в ЕС, 21 ВЕК, не в скапания ви социализъм, още май сънувате БКП и Конгреса на ЦК..........
    Найш къв отчет ще ви дам, особено на младите ефрейторки, ще им се отчета подобаващо.
    Цялата мара втасала, че само това липсва, шкембетата ще ме карат да им се отчитам, ще ме карат да се бия......
    С кой ще се бия бе?
    Бия си пръта от тази скапана държава, детето ми също и въобще не ми дреме за болните ви фантазии, шапкиии и бомбета
  • 19 имигрейшън

    0 1 Отговор
    Ей, зорлан изгонихте хората, вместо да си оправим икономиката, да има повече работни места, повече пари в бюджета, мързелите искат да гърчат народа, тия дето им плащат големите заплати да пълнят мазните шекембаци, да тъпчат и да лежат по цял ден, да чоплят семки.
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! НЯМА!
    Като избяга и последният българин, дали ще има кой да хрантути шапките, циганите няма да ви хранят, те не са толкова прости.
    Тия герберасти, откак са дошли на власт, не спряха да дразнят хората, не спрях с простотиите.

    Коментиран от #20

  • 20 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "имигрейшън":

    Рано или късно тук ще има война. Но тя ще е именно на нормалните, срещу тоталитарните уроди, каквито са повечето на хиляди постове, включително и генерали и министри депутати и какви ли не. И когато ги изтрепем до последният маскара който ни смаза живота и при соца и досега, тогава ще започне да се оправя тук. аз съм пророк, без да се фукам, но често познавам. Никаква слава не диря. Просто вандалите требва да се изтрепят и тогава ще просветлее.... ! А вандали много на хиляди постове...
  • 21 мъжкар

    0 0 Отговор
    Последното мнение изказано от "факт" ми хареса много правилно и много адекватно.Това че няма морал също е вярно.При тази ситуация не може да се гради нито армия нито държава.Изхода е такъв какъвто е представен в предходното мнение.Пак повтарям няма време при този социален и демогравски срив след 7 г в нашата страна ще останат не повече от 2 000 000 души.Трябва да има разплата защото реално в момента на българина нищо друго не му е останало.Трябва да бъдат наказани с доживотен затвор и трудов лагер всички престъпници които унищожиха БНА в превод за непросветените това е БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ.А министерство на отбраната в сегашния му вид не виждам какво точно и от какво ни ОТБРАНЯВА.Според мен това министерство трябва да бъде закрито защото реално навремето преди 26 г то не изпълни своите функции а именно да предпази народа от тези които ограбиха и унищожиха България.Сега какво отбранява това министерство унищожените ни РАКЕТНИ ВОЙСКИ по поръчка на САЩ или унищожената ни военна авиация която беше страховита сила на балканите или ликвидираните стратегически и секретни поделения десетки и стотици на брой.Истината е в това че една държава без армия не е никаква държава тя вече става зависима от решенията на другите както в случая при нас.Сега вече сме зависими от САЩ от Турция от Англия и т.н. все държави които в исторически план погледнато всичките са наши противници и всички те са срещу нас.Така че Българино вместо да береш ягоди по плантациите на английските колонизатори за 10 евро на час помисли какво точно трябва да направиш остават има няма 7 г докато всичко живо да офейка от тука.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове