Last news in Fakti

26 Май, 2016 08:50, обновена 27 Май, 2016 10:32 18 764 27

Арестуваха Ценко Чоков и сина му при акция в Галиче

  • румяна бъчварова-
  • спецакция-
  • галиче-
  • задържани-
  • ценко чоков-
  • арестуван

Задържани са общо 12 души

Арестуваха Ценко Чоков и сина му при акция в Галиче - 1
Задържането на Мартин Чоков Снимка: btvnovinite.bg

12 души, сред които кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му - Мартин Чоков, са задържани за 24 часа след специализирана полицейска операция на територията на Галиче.

Сред задържаните са Кристиян Касъмов и Сали Касъмов - те са местни активисти на ДПС, приближени на кмета.

Вчера е арестуван и Венцислав Николов, който твърдеше, че е видял кмета да пали колата му, тъй като твърденията му не издържали полиграф.

Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат разследване за организирана престъпна група за лихварство и принуда със заплахи и палежи, действаща в региона на селото и ръководена от кмета на селото Ценко Чоков, съобщиха от прокуратурата.

Извършени са 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица, иззети са документи и пари. Иззети са и пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков.

Разследването е продължило около 2 месеца. Данни за започването му са дошли както от ревизията на стари преписки, така и по-пресни сигнали срещу Чоков, синовете му и техни приближени. 

В рамките на 24 часа прокуратурата ще прецени кои от дванайсетте задържани ще бъдат обвинени и ще се поиска постоянен арест. Чоков вероятно ще бъде привлечен като ръководител на престъпната група.

Първоначално той беше задържан в сградата на кметството, където прекара няколко часа, а след това беше докаран в областната дирекция на МВР, където очаква да получи своето обвинение.

Според адвоката на кмета той е невинен. Към тази теза се придържа и неговата съпруга.

Полицейското присъствие на територията на Галиче беше засилено. Жандармерия и полиция беше окупирала цялото село. Охраняваше се кметството и младежкият дом, където живее Ценко Чоков. 

„Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали”, каза по-рано днес по bTV Румяна Бъчварова.

Относно палежите на автомобили в града от последните дни тя заяви, че операцията не е свързана конкретно с тях. „Просто съвпаднаха обстоятелствата, вероятно ситуацията е толкова напрегната, че е естествено да се случи”, допълни Бъчварова.

„Има един процес, при който се натрупват факти, които индикират колко сериозен е един проблем”, допълни Бъчварова. По думите й приоритет номер 1 на МВР е да се бори с битовата престъпност.

„По отношение на битовата престъпност не може да участва само МВР, опитваме се да ангажираме всички институции”, допълни тя.

„За съжаление към този момент не се справяме както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това”, каза още Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Ало, Анжелиа. Галиче е село

    Коментиран от #3

  • 2 селскостопанска мафия

    8 1 Отговор
    Абе айде стига с тази "битова престъпност", в селото има един бабаит, мафиот от Герб, който прави каквото си иска, с когото си иска и държавата е пуснала чадър.
    Мафията е навсякъде и оправия няма!
    Сигурен съм, че цялата акция е показно и е само предния театър, а виновните за пореден път няма да си плучат заслуженото, това дори и децата го разбраха.

    Коментиран от #6

  • 3 Чачук

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Въдичката на Анджи сработи,личи че си прочел написаното до край.
  • 4 дост

    10 1 Отговор
    Срам за държавата сте.С едно село не може да се оправите,а искате да управлявате страната.

    Коментиран от #13

  • 5 неутрален

    4 1 Отговор
    Поредна пародия и прах в очите на хората. Нека и този път назначат човек на ГЕРБЕРАКА -ЧОКОВ да го проверява като първия път, а тази неграмотницата нека отиде поне на един курс или семинар за ограмотяване на кадри от системата на МВР. Мутрака поставя неграмотници та белким той изпъква, да изпъква ама с простотията си! РЕЗИЛ ЗА ДЪРЖАВАТА!
  • 6 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "селскостопанска мафия":

    Чоков отново е кандидат за поста, този път от листата на ДПС.

    Коментиран от #14

  • 7 7777777

    3 1 Отговор
    Мутренските кадри на ГЕРБ в действие! БРАВО! С такива кметове които ни управляват има да чакаме да се оправим! Вместо да оправя селото, той главатар на престъпна група! И този човек е представител на официалната държавна власт! ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ КМЕТ И ПРЕСТЪПНИК?
  • 8 мики

    4 1 Отговор
    От доста време Прокуратурата във Враца "извършва" проверки на цялостно управлението на Ценко Чоков и НИЩО. Лично от Главния прокурор бе разпоредил проверка и отново НИЩО. НАП, ДАНС, гд-боб-ФАСУЛ И ДРУГИ ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ И ОТНОВО ЕДНО ГОЛЯМО.....
    Да ни е честито такива като ЧОКОВ и ортака му БОКО ТИКВАТА, да ни водят на каишки.....
  • 9 айде на морето

    3 1 Отговор
    След 24 часа Чоков ще е навън и ще си кара белия Мерцедес за 200 хиляди евро. :)
    Идва лято, кой ще води бабите от Галиче на море?
    Смях, смях, смях....., вече 25 години гледам един и същи сериал, едни и същи типове, едни и същи приказки, как не ги е срам въобще да имитират дейност, поне да си мълчат там и да не се изказват.
    Нищо не става от тая държава.
  • 10 Бахмаамууу

    0 3 Отговор
    Кво квичите бе?! Да сте станали гербаджии щехте да сте овластени и да си правите каквото искате... Гаче при Цв.Цв. не беше същото... А че и при Пикльо Запалката?!
  • 11 УУУУуу

    1 0 Отговор
    Разстрел за тоя и синовете му..
    Колкото поразии направиха, какво нещо откраднаха, а изнудвания, бой, палежи, заплахи, гонения, рекет..
    Сякаш жителите на това село живеят през турското робство!
  • 12 Ник

    0 0 Отговор
    Някак странно, всеки път те- от МВР били следили ситуацията изкъсо и по случайност задържането на този съвпаднало със събраните доказателства от няколко месеца ...
    Колкото пъти я видя тази Бъчварова да се изказва, толкова пъти се дразня. Цялата държавна система прилича на Кувьоз, в който си отглеждаме ценни търтеи!
  • 13 бутуша

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "дост":

    Ти и твоята продажна партия ли ще управлявате по добре? Аман от паляци и псевдо българи !!!
  • 14 селскостопанска мафия

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не си е платил такса спокойствие към Гроб, като си плау ще го пуснат, което означава, че скоро пак ще е от Гроб.;)
  • 15 гост

    1 0 Отговор
    Абе това да не е начало на предизборната, президентска кампания на ГЕРБ бе? След отказа на Плевнелиев, да не осъмнем с Чоков!
    П.С.
    Малко ирония, за не разбралите. ;)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А ТАКА

    4 0 Отговор
    къде са сега агитките и мотористите да нападнат човека дето бие и краде имотите на хората НЯМА ГИ.
  • 18 хХх

    1 0 Отговор
    Навсякъде греб са мразени, най-общо казано от 100 човека да има 2-3 ма, които са се заблудили и гласуват за тях. Стане ли въпрос за тях, всеки ги хейтва. Обаче навсякъде печелят във всички градове и области, а уж никой не гласува за тях. Как става така?! :)

    Коментиран от #19

  • 19 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "хХх":

    Хаха!"Как става така ли"?...Ами просто имаш халюцинации:)

    Коментиран от #21

  • 20 фенът

    0 0 Отговор
    става с пари,купени гласове,фалшиви бюлетини,заплахи на шефове на фирми и заводи,подменени урни, и най-вече на хора(коне с капаци),които и хал хабер си нямат за мафиота бойко борисов какви ги е вършил и продължава да върши. Ако само 2-3 неща които излезнаха в пресата за него,се бяха случили в някоя "европейска" държава щеше да го затворят до живот.
  • 21 хХх

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Айде бе коне, от кога ти казвам за кушийка с бмх-а ти. Няма да ти взимам много. Като за тебе 300 лв. Нали си голем карач :)
  • 22 Ганьо Далаверата

    2 0 Отговор
    Този селски тарикат след 24 часа ще е свободен гражданин!Нали знаете че в село българия се случват чудеса.
  • 23 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Нищо няма да му направят Ценко е шефа в цяла врачанска област.
  • 24 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ТОВА Е БЪЛГАРИЯ
  • 25 Просто съвпаднаха обстоятелствата

    1 0 Отговор
    Вече са на свобода или си поръчват пици и китайско по телефона в ареста, а после и компания. В БГ законите са най-нищожното нещо, когато се отнася за богаташи, депутати и ци**ни! А институциите се правят на недоносени - "Опа, извинявайте, ние днеска научихме"
  • 26 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор
    Тоя глупав селянин от "Резервата" докога ще си разиграва коня? В тоя район само такива кратуни се раждат - Враца, Монтана, Лом, Видин, в северозапада освен работа липсва и интелект и култура. Колкото си по-прост, повече просперираш, а раята ти се радва, справка Чоков и синове!
  • 27 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    а оня горе мълчи като мушната гайда, нали са един дол дренки :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове