29 Май, 2016 11:11 1 531 4

Касим Дал: Патриотите ще съжаляват

  • касим дал-
  • дпс-
  • нпсд-
  • патриотите-
  • съжаляват

ДПС няма да бъде решаващ фактор за президентските избори тази есен

Касим Дал: Патриотите ще съжаляват - 1

"ДПС няма да бъде решаващ фактор за президентските избори тази есен". Това заяви пред Нова телевизия Касим Дал заместник-председател на Народна партия „Свобода и достойнство“.

"Още от миналите президентски избори Движението вече не решава кой ще бъде президент. На изборите през есента те няма да имат и ресурса да решават. ДПС е силно само когато е на власт. То стана клиентелистка партия", изтъкна той. 
 
Относно нападките на Патриотичния фронт към НПСД, Дал коментира: "Ние с тези хора не можем да водим някаква политика. Виждате какво стана с изборния закон. Тези хора ще съжаляват за това, което надробиха с изборния закон. Лошото е, че безочливо лъжат - например, че в Турция секции се отварят на килограм", заяви Дал. 
 
По негово мнение промените в Изборния кодекс са в нарушение на Конституцията.
 
"Всеки български гражданин трябва да има възможност да гласува. И ако става въпрос за Турция - те ще дойдат тук да гласуват. Въобще забравете, че може да се попречи на тези хора (да дадат гласа си - бел.ред.)", категоричен бе политикът.  
 
По въпроса дали Анкара се намесва в българската политика, той заяви, че в Турция живеят над 1,5 милиона български граждани и не може южната ни съседка да няма отношение към тях.
 
Същевременно, Дал посочи, че откакто Реджеп Тайип Ердоган е на власт, стандартът на живот на обикновените турци се е подобрил четирикратно. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 1 Отговор
    На тези 1,5 милиона фесунгери като им се е подобрил 4 кратно живота да си стоят там и да се радват на Ердоган. Такива ''граждани'' на България не и трябват.И крайно време е да се спре издаването на паспорти на хора които не могат едно изречение да кажат на български.Това е правилният подход и тогава ще спрат дискусиите и за секции и за намеса във вътрешните работи от турски ислямисти.
    А за конституционното право на глас нещата също са прости.Като си много загрижен заповядай в България или в посолствата и гласувай.Но българския данъкоплатец да плаща грешни пари за да могат евентуално ако се наканят няколко човека с български паспорти да гласуват някъде по света е наглост.
    Отишъл човека пари да печели някъде и там да плаща данъци,добре,но щом толкова иска да участва в избори нека веднъж на 5 години да си хване самолета и да се дотътри до някоя секция а не да чака някой да иде да му се моли на вратата да си упражни правото на глас.
  • 2 Ники

    1 1 Отговор
    Май е крайно време да се скараме на немците, че отмениха двойното гражданство...
    Само циркове в тази държава и все в угода на политиците ни. Не смятам, че някой, който живее другаде трябва да определя политиката на България. Разбирам ги хората, емигрирали от тази гнила държава, но не приемам претенциите на някои от тях да ме ръководят.
    Колкото до изказването на Дал... Да си ходи в Турция и да ближе краката на Ердоган, България все още е независима, християнска държава и не виждам как някой може да е тголкова нагъл да заяви, че е е стествено правителството на друга държава да има отношение към изборите в нея !!! Всички тези партии, основани на етническа, религиозна и друга малцинствена основа трябва да се забранят - сеят само разделение и омраза !!!
  • 3 tuzarya

    1 0 Отговор
    Крайно време е да отменим двойното гражданство с Турция! Какви българи са те след като не знаят и бъкел български език!
  • 4 Carfen

    0 0 Отговор
    Откакто Реджеп Тайип Ердоган е на власт, стандартът на живот на обикновените турци се е подобрил четирикратно, но докато завърши управлението му, може да стане по-зле и от преди. Не им го желая на хората там, ама като гледам накъде дърпа юздите Ердоган...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове