25 Юни, 2016 06:30 18 897 30

500 лв. глоба, ако миеш колата с питейна вода

  • глоба-
  • миеш-
  • кола-
  • вода

Преглед на печата

Забраниха ползването на питейна вода във всички населени места в община Дупница за промишлени нужди, миене на улици и моторни превозни средства, пране на килими и измиване на площадки, пише в. "Монитор". Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани с 500 лв., съгласно Наредбата за обществения ред и опазване на общинските и други имоти на общината. Контролът по изпълнението е възложен на кметовете на кметства и кметските наместници, както и на „ВиК - Дупница” ЕООД. При необходимост в селата с недостиг на питейна вода ще се въведе режимно водоснабдяване, като графикът ще бъде обявен за местните жители, обявиха още от кметската администрация.

Хляб не достига до 83 000 българи

На територията на България има над 83 000 души, до които редовно не достигат хляб и други основни хранителни продукти. Причината е, че тези хора живеят в труднодостъпни планински региони, до които няма междуселищен транспорт, а магазини там никой не желае да открива. Това са констатациите в проект за отпускане на допълнителни 702 113 лева, предложен от финансовия министър Владислав Горанов за одобрение от Министерския съвет, пише в. "Труд". Парите ще отидат за общините, в които живеят тези 83 000 души, страдащи от дефицит на доставка на храни. Причината е, че местните управи нямат достатъчно пари за транспорта, който един или два пъти седмично кара хляб, захар, брашно, олио в тези населени места.

46 гинеколози и 38 хирурзи осъдени за лекарски грешки

46 акушер-гинеколози и 38 хирурзи са осъдени за лекарски грешки от 2004 до 2014 г., бе съобщено на форум за медицинската отговорност, организиран от Висшия адвокатски съвет, пише в. "24 часа". 900 хил. лв. е най-голямото обезщетение, което трябва да плати болница на близките на починали родилка и бебе, за 330 хил. лв. са осъдени други две болници от парализиран пациент. Според данните, представени от д-р Мария Петрова, специалист по медицинско право, гинеколозите, хирурзите и анестезиолозите държат първенството за най-съдени лекари.

МВР отчете: Терористите заобикалят България

Терористите заобикалят България, обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в кулоарите на парламента, пише в. "Новинар". Според нея това се дължи на факта, че България работи по въпроса за неутрализирането на влизащите на наша територия заподозрени извършители на подобни актове. България е единствената държава, която прави систематични интервюта по рисков профил на навлизащите в нашата територия. С това се отклоняват бежанци, защото знаят, че ще бъдат забавяни и за тях ще се получи подробна информация, стана ясно от думите на Бъчварова.

Газ от Русия за хъб "Балкан"

Разглеждаме руския природен газ като един от потенциалните източници за бъдещия газоразпределителен център "Балкан". Това е подчертал министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на проведен телефонен разговор с колегата си от Русия Александър Новак, пише в. "Стандарт". Петкова информирала министър Новак за продължаващите разговори в работната група между България и ЕК за изграждането на газовия хъб край Варна. Тя е посочила, че сега се идентифицират възможните маршрути и трасета и потенциалните източници на газ за захранване на хъба, един от които е именно руският газ. 

Специалисти излизат на протест заради промените за културното наследство

Археолози, архитекти и други експерти и специалисти излизат на протест пред парламента на 30 юни т.г. от 12 ч., съобщиха от форум "Културно наследство", цитирани от в. "Дума". Протестиращите искат президентът да наложи вето върху промените в Закона за културното наследство, гласувани завчера в НС. С тях се премахва контролът на държавата върху опазването, консервацията и реставрацията на недвижимите паметници на културата и прехвърлят всички дейности към общините и кметовете. Досега за културното наследство отговаряше по единни правила  Националният институт за опазване на недвижимото културно наследство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    1 1 Отговор
    Автомивките да не би да ползват вода от планината?
  • 2 Шаран БГ

    0 2 Отговор
    За питейната вода --- Браво - имало едни умни ръководители в тази държава! Само едно НО. Създадени ли са преди това условия за ползване на тази течност от открити водоеми ? Най-лесното : ЗАБРАНА -ГЛОБА е направено! Първо това....другото после. За хляба ---Целта е ясна! Като нямат пари, и да им закарат , с какво ще го купят? После и транспортът пари струва.. Тюхкал се Настрадин Ходжа,защо му е умряло магарето : " Тюх, защо така се случи? Тъкмо се научи да не яде ---- взе че умря " Знаят я тази чорбаджиите - искат да научат хората да не ядат хляб !!! И то какви хора - дърти пенсионери - младите у Англия- чакаме ги да се върнат. За докторите--- То тук лекари не останаха- кой в Аржентина, кой по на близко. Тези тук сега се учат -- мат,ряла лош, лош , ама мат,рял. По-хубав няма, и как да станат специалисти,и да ходят после по широкия свят?
  • 3 Spewn1

    2 1 Отговор
    Автомивките също ползват вода от чешмата. Като си я измиеш сам ще ти струва към 0.50 лв., а автомивката ще ти вземе 10 лв. в най-добрия случай. Държава на абсурдите сме и не обмислените закони.

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Spewn1":

    Единствено си прав за държавата на ъпсурдите - освен всичко друго, е ъпсурдно да има толкова прости хора!

    Автомивките си имат кало-масло уловител, а ти като си я измиеш на тротоара, тая мръсотия остава там. И не е проблема само в калта ами с разните масла, щото са токсични. Освн това си плащат за водата - която не е питейна, а и за канализацията си плащат. И също така хората, които работят там взимат заплати и машините, които използват, струват пари и имат потдръжка/амортизации. Дано ти е влезнало нещо в глава!

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Spewn1

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    "Пълна главо", от къде ще дойдат тия токсични масла като си измиеш колата? Като се къпеш къде отиват всичките химикали? Аз лично живея в град и няма кал, при вас на село може и да потъвате в така от кочините. И само да ти кажа, че всичко, което се отделя от автомобила ти при автомивката отива в канализацията, после в реката, морето и т.н. И колкото и да не ти се вярва, на много автомивки водата им тече по улицата. Жив и здрав, и мисли преди да се пра'иш на умен.

    Коментиран от #8

  • 6 незнайко

    1 2 Отговор
    Язовирите пълни, бедствия с наводнения постоянно, те тръгнали да забраняват миенето на коли. Това се отнася, ако сам си миеш колата, а не за автомивките. В БЪЛГАРИЯ абсурдите няма никога да свършат.
  • 7 Бай Тошо

    1 2 Отговор
    ъъъъ с дунавска вода може ли или само от локвите да я събираме
  • 8 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Spewn1":

    Например от двигателния отсек, хитрикс. То ако нямаше твърди частичи и масла, нямаше да има нужда и от кало-масло уловители. И всичко минава после през пречиствателни станции или поне и трябвало да минава. А това че в твоя град някои автомивки си изливат водата на улицата едва ли е вярно, но дори и да е така, чуждата простотия не трябва да ти е критерий, ако имаш нещо в главата!
  • 9 Джими

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Ти пък много голям европеец си се извъдил бе? Баба ти и дядо ти да не са си мили каруцата все на автомивки?Аз моята кола никога няма да си я закарам на автомивка защото след всяко мие не там и все по някой нов белег или паднал лак има а колата ми е на 4 години.

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Джими":

    Абе какви сте такива неадерталци, дето сте се събрали тука?! Когато баба ти е имала каруца, най-вероятно е ползвала вода от кладенеца за да я мие, ако въобще се е налагало! Толкова ли не проумявате че питейната е за пиене. За друго си има промишлена вода, а самите автомивки би трябвало да са със сонда, или поне повечето. И щом ти пада лака на 4 год. кола, значи проблема ти е в лака, не в автомивката.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 5ко

    0 0 Отговор
    ЛУМПЕНСКА ЗАБРАНА
  • 12 митетова

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Кроко тма промишленна и питейна вода. Има два вида вода - годна за пиене и сравнително безвредна за организма ни и вторият вид - така замърсена, че да създава болести и смърт. Миенето на автомобила с препарати с вода от ВиК канализацията за пиене не е добре - препаратите замърсяват повечко. Но, ако си оплащнеш праха от колата с маркуча или няколко кофи сс вода отвън, кое замърсява повече, отколкото ако те полее дъжда и стори същото? Ето тук вече няма причина за глоба, освен алчните гадни номенклатури ненаяли се, дето от всичко търсят пари за да лапат бонуси и заплати, а от тях няма никаква полза реално а само вреди. И ако Господ ме чувоа, то го моля официално да изтрепе до корен тая гадна бюракратичня паразитна прослойка че и децата им да изтрепе, която се нарича - политици, бюрократи и ония от ченгетата, които я пазят, да не би да я разкараме и да се оправим! Ала и Господ не иска да ни спаси.... Затова Лапачите си лапкат и ръсят новите си идеи...

    Коментиран от #21

  • 13 onq s konq

    2 1 Отговор
    Мийте си БМВ-тата със шампанско като мене и няма да имате проблем със закона.

    Коментиран от #19

  • 14 Янко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Май си си объркал хапчетата тази сутрин?
  • 15 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    какво е това "питейна вода"

    Коментиран от #20

  • 16 Кратунчо

    1 0 Отговор
    Тя водата така или иначе си тече. Като не на хората да я ползват, а се чудят как да им вземат парите, нито колите си ще мием (което е най малкия проблем) нито ще поливаме за да произведем нещо. Така си минава по едновремешните канали и заминава при комшиите в Турция. А те знаят какво правят. И като дойдат и видят тука какво правим чудят се, цъкат ли цъкат и ни се смеят с г....., айде да не казвам с какво.
  • 17 Сори

    2 0 Отговор
    Мийте си с кофи с чешмяна вода и казвайте че е дъждовна...няма да и правят анализ я...пък и много хора пият минерална вода и бира та така или имаче тази чешмяна вода остава за МИЕНЕ...

    Коментиран от #18

  • 18 Goro Lafchi

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сори":

    Те и да направят анализ, къде питейната ни вода отговаря на стандартите? От над 20 години не пия вода от чУшмата, а и от бутилки не. Наливам си изворна.
  • 19 Goro Lafchi

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    А орално как си? Можеш ли да поемеш газировката от една бутилка шампанско наведнъж? Въпроса ми е реципрочен, поемаш е, няма къде да ходиш. Иначе си ми ясен-софтуерно си объркан, хардуерното ти ускорение не го бъде. Бъгнат си от всякъде. А извинявай, сега видях, че си с бордови компютър на БМВ, препоръчвам ти,MODIC или DIS. Моето мнение е, е че си безнадежден случай. Помня ти поста, че чакаш НАТО да нападне някой, и да се разправио с някои опоненти. Смешен си ми! Тогава ще те намеря, и ще направиш БМВ-то кафяво !
  • 20 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гошо прупрунков":

    Вода от чешмата.

    Коментиран от #22

  • 21 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "митетова":

    Ей, аман от дървени философи! То не бяха каручката как ще си я мия, кофата с вода кой ще докаже от къде съм я напълнил, от къде тва масло, ся вече и политиците виновни, гадни бюрократи! Направо конспирация, срещу кухите ви картуни!

    Толкова ли не можете да проумеете, че хората там явно имат недостиг на питейна вода и затова правят тая забрана!

    Коментиран от #24

  • 22 гошо прупрунков

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Роман Ценов":

    че кой пие вода още повече от чешмата
  • 23 Дебили

    0 0 Отговор
    Ми с кво да си мия колата? С обратна вода от шахтите ли? Щом съм абонат на ВИК и си плащам водата и маркуча си го вадя от собствения гараж, вие ли ще ми кажете дали ще си мия колата или ще си пера килимите?
  • 24 про

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    Има недостиг на вода щото такива са им водопроводите и помпите на ВИК...40% от водата тече нанякъде от пропуски иги лепат в цената на водата . Не стига че плащат по висока цена заради некадърноста на ВИК а ми тръгнали да глобяват....На една шепа народ не могат да доставят вода....Как ли се оправят в Париж в Москва и др.НИе сме по малко народ от един европ. град....Предполагам че този кмет ще е от Герб....Драстичните Глоби им са голяма слабост...
  • 25 диан

    0 0 Отговор
    защо разсъждавате на база
    че от чешмата водта е питеина?
    ами минералната вода каква е?
    и кои изобщо пие от чешмата?
    царе сме на безмислените закони
    като този като къмпингуването на плажа и тн
  • 26 Митко

    0 0 Отговор
    Стига знаете много добре какво се има на предвид
    този закон го има от много време въпроса е че никой не го спазва
    и автомивките ползват вода от бонари това правило им е задължително
    идеята е да не се мият колите със водата от водопроводната мрежа
    и има хора които пият от нея вода в нас е хубава и пия от чешмата
  • 27 Срамота

    0 0 Отговор
    До 25/Дани и 26/Митко:

    Хора, вие сте абсолютно неграмотни!
    Вземете се образовайте малко, вместо да бързате да давате акъл по форумите!
    Срамота е!
  • 28 Бидона

    0 0 Отговор
    А забелязвате ли далеч по важната новина ,че хляб не достига до всички БЪЛГАРИ е забутана.....
  • 29 Бидона

    0 0 Отговор
    Диан е прав! Тази вода от чешмата става само да си перем чорапите
    тези на идиоти ли ни правят?Отрвиха ни нас и децата ни !
  • 30 Moreto

    0 0 Отговор
    Защо да не моженчовек да си измие колата?Добре нека килими миене на площадки и такива да е забранено, но аз имам водоструйка която хаби много малко вода!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове