Last news in Fakti

27 Юни, 2016 06:32 1 193 6

И лудите с право на глас

  • лудите-
  • право-
  • глас

Преглед на печата

И лудите с право на глас - 1

Психично болните и хората с умствена изостаналост вече ще могат да гласуват. Това предвиждат поправки в Изборния кодекс, разписани през проект за изцяло нов Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, който Министерството на правосъдието е подготвило и пуснало за обществено обсъждане. От ведомството бяха категорични пред в. „Монитор“, че няма пречки през закон да се променя и кодекс. Така, с новите текстове изцяло се премахва институтът на „запрещението“, под който според сегашните правила се поставят хората, които поради „слабоумие или душевна болест не могат да се грижат за своите работи“.

"4 You" изчезна – свалиха табелата, полицейската лента и петната кръв остават

Ресторантът „4You”, който се превърна в най-често споменаваното заведение в Слънчев бряг заради стрелбата по Димитър Желязков - Очите, отива в историята. Табелата с името над входа му вече я няма, оставена е само другата, от която става ясно, че ресторантът работи нон стоп. Според източници на в. „24 часа” собствениците са имали планове да възстановят работата поне частично като отворят само градината. Дори за един ден лентите са били свалени, а външната част е почистена. Там имаше съборени маси и столове, счупени чаши. Според свидетелските показания именно през градината след стрелбата са побягнали Божидар Кузманов – неформален съдържател на заведението и Георги Иванчев, впоследствие обвинен за опит за убийство на Митьо Очите.

Пращат малкия Мохамед на психолог, след като оцеля 5 дни сам в гората

3-годишният Мохамед, който оцеля 5 дни сам в гората край Русе, се възстановява физически, но е в стрес от преживяното. След като лекарите са сигурни, че детето е добре, с него ще работи и психолог, който ще му помогне да преодолее травмата, пише в. "Труд". Момченцето, на което родителите казват Димо, изчезна в понеделник, след като било оставено на дядо му да го гледа. Пет дни по-късно селскостопански работници го откриха случайно в житна нива край село Тетово.

Станишев предлага нов дневен ред за Европа

"23 юни 2016 година ще остане в историята като политическо земетресение в ЕС. За първи път, след десетилетия на разширяване на съюза, страна членка направи избор да напусне. Важно е правителството на Великобритания да задейства член 50 и да стартира възможно най-бързо процедурата по напускане на съюза. В противен случай ще бъде оставена отворена врата за прояви на всякакъв тип национализъм и популизъм в Европа. Сега е времето всички, които вярват в ЕС, да действат. Ние, европейските социалисти и демократи, вярваме в съюза. Влагаме своето сърце и душа в европейския проект и сега е времето да се уверим, че той ще издържи на изпитанията. Националисти и популисти от Европа ще се опитат да експлоатират темата "Брекзит", за да спечелят влияние и да привлекат вниманието на хората." Това написа в писмо до левите премиери, лидерите на партиите членки, евродепутатите и медиите председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, цитиран от в. "Дума".

Над 40 000 автомобила преминали Маказа през юни

По думите на областния управител на Кърджали Илия Илиев само за двадесет дни от юни през пункта са преминали над 40 000 автомобила и повече от 140 000 души, част от които от трети страни извън ЕС, пише в. "Стандарт". През май, когато имаше доста почивни дни около Великден и Гергьовден, пунктът е бил предпочетен от близо 200 000 български и чужди граждани, а отчетеният трафик е надхвърлил 60 000 автомобила. Опашки от коли на ГКПП „Маказа" се очакват и това лято. Единственият вариант да се облекчи трафикът е разширяването на пункта. Много българи почиват на плажовете на Бяло море. Освен това пътуват чужденци, предимно туристи от Румъния. Проверката на пътниците от страни, членки на ЕС, става бързо за няколко минути, колоната се бави заради тези извън Евросъюза.

Изловиха дилъри в Сандански и Пазарджишко

Ченгетата в Сандански спипаха 23-годишен санданчанин, за когото се смята, че е част от организирана престъпна група, която се занимава разпространение на наркотици, съобщиха от полицията, цитирани от в. "Новинар". Според запознати става въпрос за известен местен спортист, но от полицията запазват мълчание относно името му. Младият мъж е спипан в дискотека по време на акция срещу разпространението на дрога. У него имало пакетчета кокаин, амфетамин и марихуана. От полицията уточниха, че предстоят още арести, свързани със спецакцията. Междувременно ченгетата в Пазарджик спипаха двама дилъри в района на град Пещера, съобщиха от местната полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    1 3 Отговор
    В каква абсурдна държава живеем,вече и лудите и психично болните ще могат да гласуват и да определят моето бъдеще.То не стига че гласуват неграмотни,чужди граждани,хора с двойно гражданство,откровено мразещи страната и държавата ами сега и тези,които не могат да се грижат за себе си ще решават как да живея аз.Това не е ли парадокс? Парадокс е ще кажете всички,но управляващите са на друго мнение,защото ще добавят в своя кюп и техните гласове.Нищо че са луди,то в България не останаха нормални хора.Бедна и нещастна България,какво доживя!
  • 2 Монго

    1 2 Отговор
    Луди са тези, които досега са гласували 27г. за за ни яздат управляващите...
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Само 27 г. демокрация, а докъде стигнахме
  • 4 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Държава в която лудите избират кой да ги управлява и разчитат на военна подкрепа и защита от армия от транссексуални държава ли е ???
  • 5 1234

    2 0 Отговор
    Само лудите не са хващали да им гласуват.Това изобщо не е правилно.От къде на къде ще гласуват.Те нямат представа за какво иде реч!До сега колко умрели ,,гласуваха"сега и лудите ще гласуват само и само тия да са на власт.От къде ще знаят за кого да гласуват,или каквото им кажат това ще става.АЗ ИСКАМ :Да не гласуват хора които нямат основно образование,психично болни,хора които не са живели поне три години или не живеят в България, и няма да се връщат в страната ,хора лишени от права,като затворници с до животни присъди и такива осъдени за тероризъм.За да имаме нормални условия за живот и нормални управляващи,които да мислят за народ и държава ,да има работа за всички и да се заплаща така,че да живеем нормален човешки живот,а не както сега всички на минимална заплата ,а 2%вземат всичко.Така не може да продължава по вече.ЩЕ СТАВА КАКВОТО ИСКАМЕ НИЕ,ЗАТОВА ИЗБИРАМЕ ХОРА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И АКО НЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ КАКВОТО ИСКАМЕ НИЕ ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ ВЕЧЕ НАСИЛА.ДОСТАТЪЧНО СТЕ СЕ НАТЪПКАЛИ ВЕЧЕ.
  • 6 от упор

    0 0 Отговор
    Измислените ви попове нормални ли са като побъркват обществото с глупости за дявола и бога...И сигурно и измислените ви звезди в селските сериали по телевизтята също са нормални...Побърквате обществото с липса на пари и промивка на мозъка с простотии...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове