Last news in Fakti

30 Юни, 2016 10:11 3 334 17

Мъже с военни дрехи нападнаха протестиращи срещу „Вълците на Путин“

  • нощните вълци-
  • нападнаха-
  • протестиращи-
  • путин

С юмруци и електрошкова палка група млади мъже с военни дрехи посрещнаха протестиращите срещу рокерското шествие

Мъже с военни дрехи нападнаха протестиращи срещу „Вълците на Путин“ - 1
Снимка: Флагман

С юмруци и електрошкова палка група млади мъже с военни дрехи посрещнаха протестиращите срещу рокерското шествие „Нощните вълци“ на бензиностанция до Бургас, съобщиха от „Флагман“.

Над двайсет бургазлии и няколко украински граждани, които са загубили близките си при Кримските събития през 2014 г., планираха да направят символичен шпалир на позора на руските рокери, известни като „Вълците на Путин“.

Те обаче бяха изненадани от мъже с военни дрехи от „Войнски съюз Васил Левски“.

„Нападнаха ни и започнаха да ни бият. Добре, че охранителите дойдоха бързо на мястото. Иначе не знам какво щеше да стане“, каза един от пострадалите.

На мястото в момента са над 10 полицаи и екип на „Бърза помощ“.

Двете групи са отведени в Пето Районно управление - Бургас за снемане на обяснение, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Самите руски рокери, които предварително са обявили маршрута си и целта на посещението в Бургас, не са били участници в инцидента.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.

16 души дават обяснения в Пето Районно управление заради „Нощните вълци“, които пристигнаха в града, съобщи gramofona.com. Мотористите, които са по-известни като рокерите на Путин в момента организират мотопохода „Славянски свят“.

'Ние защитавахме нашата родина на българска територия, но организацията е българска“, обясни Михаил Горбан от украинската диаспора в Бургас.

Според него членове на военния съюз „Васил Левски“ са били с електрошокови палки протестиращи. „Човек падна и го ритаха с крака. Пострадаха около петима“, обясни Горбан. Той още 15 души от двата лагера бяха привикани в полицията, за да дават показания. Част от тях ще останат в ареста за денонощие, предстои да се повдигнат обвинения за хулиганство.

Сред задържаните обаче няма нито един представител на „Нощните вълци“. Руските мотористи не са участвали в сблъсъците, за да избегнат допълнителни скандали те промениха маршрута, по който отпътуваха от Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украинците

    5 4 Отговор
    украинци протестират в БГ...

    малко са ги били
  • 2 Болгарски путриот

    3 4 Отговор
    Определено им трябва сериозна охрана от родните путриоти и трасето да остане в тайна за да не усетят истинската "народна любов".
  • 3 cornholio

    4 4 Отговор
    Русофилистичните трябва да бъдат бити под път и над път... че и на Апостола името цапат. Толкова са прости, че не знаят какво му е било мнението за расия...

    Коментиран от #12

  • 4 Косматия

    4 3 Отговор
    Нашенските мурзилки в акция.
    Как така ще протестират хората?
    Че и срещу путкин!

    Некой ден тъпите мурзилки ще попаднат на правилните хора и че има падна той за да изгрее като малка червена звезда!!!
    После курнелийка от бкпто ще реве със сълзи за народните поборници!

    Ай с....р!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "по темата":

    в нормалните страни протестират срещу проявите на путиновите платени гротески,а тук българи нападат протестиращите срещу тях :))))))!после се чудим що били 10 евро заплатите и що ни управлява пожарникар или комунист пияница :))!напред нощни вълциии и вие другарю путин с новата лада за 3000 евро :)!

    Коментиран от #7

  • 7 Косматия

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Чакай ти мурзилка да те разбере кво му пееш!
  • 8 стар граничар

    1 0 Отговор
    Къде е обявен маршрута?
  • 9 Бу ух

    3 1 Отговор
    Тия луди ли са ? Сигурно не знаят че в България има закони който не позволяват пияндета да управляват М.П. С .!
  • 10 териер

    4 2 Отговор
    Тоя с военната униформа много лошо гледа ! Сигурно е разбрал че няма да си получи парите от руското!

    Коментиран от #17

  • 11 666

    5 2 Отговор
    "Над двайсет бургазлии и няколко украински граждани"

    Как са се събрали толкова много? В област Бургас има няколко хиляди украинци.

    В Украйна ги надъхват, че тук трепим руснаците по улиците. Не смеят да говорят на руски, а се мъчат отначало на английски. Не ни вярват. Чак като се отпуснат си казват истината. Мразят си правителството, подкрепят Русия. Ама и на вашата улица бандеровците да отрежат няколко глави на комшии...ми ще се замислите какво да говорите и какво да правите.

    Преди да започнете с обидите от рода на 'руски рубладжийски трол" и тн..... нека уточня, че съм разговарял със стотици украинци и 95% са на едно мнение, което аз просто преразказвам.

    Между другото не подкрепям постъпката на този "съюз". Според мен просто са търсили медийна изява.
  • 12 Бай Хой

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "cornholio":

    Е това ме дразни най-силно в нашите псевдо-патриоти и гръмки патриотични организациики. Но всъщност няма нищо чудно в това ... повечето са неграмотни или полу-грамотни и няма как да знаят какви са били вижданията и отношението на Левски или Стамболов към иначе така "братската" Расия.
  • 13 Простотии недоклатени

    1 4 Отговор
    Големи простотии! Нашенските некадърници се правят на по-католици от папата. "Ночнъйе волки" си преминават съвсем мирно, нашите се правят на защитници, а никой не ги е и карал. Путин, Русия и "Нощните вълци" нямат нужда от подобни демонстрации - първо, Ердоган се примоли на Путин, второ, Русия отвърна така на западните кирливи санкции, че всички западни фермери се разпищяха от загубите, трето, пак Русия бе в основата на събитията в Сирия, където нещастните американци все нанасяха удари срещу ИДИЛ и все нищо насреща...

    Я, попитайте украинците какви се чувстват. Мнозинството ще ви отговори - "Мъй все русские". От бившите съветски републики хората пак същото ще ви кажат. Сравнете и жизнения стандарт в Украйна и Русия, за да видите, че в Крим пенсиите са 4 пъти по-високи, отколкото бяха в рамките на Украйна. Познатите ми украинци преди време даже ме караха да ходим да се бием в Донбассе срещу фашистките уж прозападни нови украински власти.

    Стегнете се, да не се излагаме със селски изпълнения по европейските медии. Нека страната ни се прочуе и стане известна с добрите ни курорти, нелошия ни стандарт на живот, красивите места и архитектурни паметници, подобно на една Чехия, например, а не с малоумни изстъпления, които ни нареждат с десетилетия като "Троянския кон на Русия"! Русия ще се защити и съвсем сама.
  • 14 Двама Украинци

    0 1 Отговор
    Браво на момчетата от Васил ЛЕВСКИ!!! Малко ги биха обаче! Сега от фондацията америка за България трябва да им плащат освен хонорарите за участие и здравни и вредни!
  • 15 jambazina

    1 1 Отговор
    Е голема работа, некви мотористи минали, две групи клакьори от по пет човека нещо си разменили шамари

    Коментиран от #16

  • 16 Чакала

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "jambazina":

    Големото на работата е че от нищото изведнъж се появяват зелени човечета които бият мирни протестиращи, дали са прави или не е друга тема, в интернет има видео на които няколко от зелените човечета повалят на земята демонстрант и го бият с ритници
  • 17 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "териер":

    Тоя с униформата е сериозен човек.Едва ли ще тръгне да се бие с някакви пикльовци без основателна причина.Тия момчета са хванали повече незаконни емигранти от цялата гранична полиция и армията,взети заедно.И накрая излезе,че те извършват незаконни действия,като си пазят границата,а паплачта,която нахлува безконтролно в България е напълно законна и неприкосновена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове