Last news in Fakti

1 Юли, 2016 18:10 4 251 6

„Нощните вълци”: за някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши

  • нощни вълци-
  • марш-
  • сланявски свят-
  • софия-
  • нощни вълци
„Нощните вълци”: за някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши - 1
Снимки: М. Богданова ©

„За някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши, въпреки че поляците днес приеха щафетата на мотомарша „Славянски свят”. Ако човек обича страната и уважава миналото си, никога няма да се изплаши от това, което правим, а напротив – ще е с нас. Това е общо дело, а не на отделни хора”. Това каза Андрей Бобровский от „Нощни Вълци”, които днес дадоха пресконференция в София, след като се срещнаха със свои привърженици пред Храм-паметника „Свети Александър Невски” и посетиха Руската църква.

На въпрос с какво „Нощните вълци” плашат Европа, Бобровский заяви, че това могат да бъдат две неща. „Едното е оръжия, но ние нямаме такива неща. Имаме дрехи. А второто е от истината. Мнението ми е, че тези страни, които не искат да ни пускат, те просто се страхуват от това, че хората ще чуят истината – неполитизираната, неангажиращата”, обясни 34-годишният моторист.

Много често „Нощните вълци” се свързват с подкрепата на Путин. „По повод това, че ни наричат „Нощните вълци на Путин”, то ние само може да се гордеем с това. Той е велик лидер и човек. Това е човек, който за последните 50 години управление, не изхожда от собствени изгоди, а се обръща към народа. За последните 10 години много неща се подобриха. Безспорно има над какво са е работи”, каза Бобровский.

„Нощните вълци”: за някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши

Членовете на „Нощните вълци”, че проектът „Славянски мир” има за цел да обедини славянските народи. Символиката на „мир” е двойна – от една страна мир като свят (бел. ред. от руски! и от друга – мир като мир – свят без война. „Ние сме против агресията и войната, против опитите да ни разделят в родината ни. Опитват се да ни скарат, защото когато славянското съобщество живее в мир и разбирателство, това е много силен съюз и несъмнено за някои това не е изгодно. Но ние не сме политици, ние сме мотористи”, заяви Бобровский.

„Нощните вълци”: за някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши

Не случайно на знамето на организацията е изобразена липата. Това е славянско дърво, което се състои от корени, които символизират нашата история. Това, което обединява славянските народи е стволът на дървото. От него се разклоняват клонки, на които са листата, а листата, от своя страна, символизират различните държави. „Опитите да се промени и пренапише историята и да се представи в удобна за някои светлина, това са опити да се подкопаят корените, опити да се счупи дървото. Отиваме във всички страни символ на нашето обединение”, заявиха „Нощните вълци”. Това е акция за сприятеляване на славянските народи и предупреждение за възникването на конфликтни ситуации. Акцията не преследва никакви политически цели, уточниха от организацията.

Участниците в мотомарша „Славянски свят” сами финансират участието си. То е в рамките на около 2500 EUR на човек, уточниха „Нощните вълци”.

„Нощните вълци” с дар от Националния исторически музей

Заместник-директорът на Националния исторически музей поднесе на Андрей Бубровский икона на Свети Тервел като символ на толерантността между християнските, и в частност славянските народи. В исторически план Цар български Тервел през 716 г. успява да разгроми 200-хилядна арабска армия, с което практически за следващите 700 години прекратява всякакви набези на арабския халифат към Европа и се счита за спасител на Европа.

„Благодарим за оказаната чест. Обмяната на икони вече преминава в традиция. Безспорно ще я продължим”, каза Бубровский.

„Нощните вълци”: за някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши

„Нощните вълци”: за някои е изгодно отношенията между Полша и Русия да са лоши

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Ехооо, евроатлантикоГейски тролчета! Ако никой не им беше обърнал внимание на тези рускоПутиновиски подвижни донори, нямаше да се разбере, че са акали по нашата земя. Ама нали Козяк повелява..., а сега акайтемпо форумите...
  • 2 reigan

    0 2 Отговор
    българите не сме славяни,това го показаха най-новите генитични изследвания,и за какво приятелство с русия говорим като с тях воюваме още от създаването на сатанинската им държава.Та нали ни окупираха и и обезоръжиха през 1944,после измислиха македонска нация и македонски език и откъснаха плът от територията ни за която се бориха Левски,Ботев,Стоянов,ген Колев,ген Вазов,унищожиха всички недвижими паметници свързани с българите по река Волга,в Крим,разрушиха униканите български градове Биляр и Булгар за да не остане и следа от българското присъствие по техните земи които са изконно български

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "reigan":

    Тосподине, помислете 26 години като не се намесват руснаците в БЪЛГАРИЯ, докъде я докарахме? Имам чувството, че Вие сте по малък от 26 години и не можете да разсъждавате адекватно. Вашето изказване е тотален каламбур.
  • 4 визов режим

    0 2 Отговор
    Тия са толкова пияни и не ориентирани че немогат да разберат че са в България а не в Полша!
  • 5 sfhm

    0 1 Отговор
    Кой е тоя св тервел бе тия не спряха да се измислят светии
  • 6 antropos

    0 1 Отговор
    Как да не се месят, та те не са спирали! Само заблуден човек може да твърди подобна щуротия! Имаме най-скъпите горива в Европа, а чия е рафинерията. Чий е най-скъпият газ в Европа. Със сигурност е благодарение на венцехвалените от вас. Смъкнете най-после наочниците!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове