8 Юли, 2016 04:46 11 361 46

Динко за бежанците: Ще ги запукам, лопам и изпиша

  • динко-
  • бежанци-
  • запукам

Софийската прокуратура се заема с него и гражданските арести

Динко за бежанците: Ще ги запукам, лопам и изпиша - 1
Снимка: BurgasNews

Районната прокуратура в Средец е препратила преписката за деянията на Динко Вълев на Софийската районна прокуратура, съобщи burgasinfo.com.

Мотивът - налице са достатъчно данни за престъпление – подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност. Преписката е образувана по сигнал на Българския хелзинкски комитет.

От постановлението на обвинителите става ясно, че на 14 февруари Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете. На операторите на телефона Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните. На записа се чува и как крещи на английски език: "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко… ще ги лопам".

Съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова цялостното поведение на Динко в случая е дискриминационно.

"Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване", се произнася тя. Според нея той е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци.

"Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, приписваща на бежанците определени характеристики, единствено поради обстоятелството че са бежанци...", обосновава се прокурор Маджарова.

"Много важно е да се акцентира и на обстоятелството, че ефекта от изявленията на Вълев е голям, тъй като те са излъчени по достъпни в цяла България електронни медии и Facebook, което пък му е осигурило голяма аудитория", се произнася още тя.

Прокуратурата в Средец счита, че резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица – зрителите и препраща преписката на Софийската районна прокуратура като компетентна да се произнесе.

"Институционалното признаване на тази реалност е условие за справедливост, без което не може", коментира постановлението адвокат Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Български хелзинкски комитет.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    5 1 Отговор
    Ми добре , оставете ги тогава да ви лупат бомби по летища и гари и после се само оплаквайте.

    Коментиран от #24

  • 2 тошибиян

    1 6 Отговор
    поредния луд дето иска да граби от бежанците под предлог 4е е е патриот и ги задържа за благото на родината

    Коментиран от #13

  • 3 ефекта от изявленията

    4 0 Отговор

    Я, да додат да видят как ни лупа шефа или пък командира на кофражистите - нема им стигнат законите от обвинения!
    За някои думи няма измислени букви, обаче смисъла е ясен !
    БХК и ДПС са АНТИБЪЛГАРСКИ и се борят против православието!
    Те не дискриминират ли българския народ?
    Ненормалници, дори публикуването в социални мрежи се оказа престъпление, понеже хората го подкрепиха...
  • 4 БайХуй

    6 2 Отговор
    Само бой по канчетата... Да вървят при баба си Мъркел!
  • 5 Експерта

    1 5 Отговор
    Динко е л..но, не че бежанците са цвете ама нашата нация от говеда, кучета и тъпунгери е толкова пропаднала че не сме много повече от тях, а този келеш от снимката си е най-обикновено л..но

    Коментиран от #10, #12, #15

  • 6 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    3 1 Отговор
    Динко Президент!!!
  • 7 Земя свободна от пеерасиEarth-free fags

    3 1 Отговор
    Динко президент!!!
  • 8 релито е такова

    5 1 Отговор
    Колкото и елементарно и първично да се държи този мъж-Динко,той наистина е прав.Трябва да си свалим розовите очила и да разберем,че става въпрос за нашето оцеляване като нация и народ-ФАКТ.Крейзи Меркел да си ги взима всичките--на нея и е отредена ролята като унищожителката на европейската цивилизация.
  • 9 Тото

    5 1 Отговор
    Динко е номер 1
    кой друг е защитил тази държава като него
  • 10 ктк

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Експерта":

    "Най-обикновено л..но " си ти ! Ти си от ония страхливци дето предпочитат да ги ш...т ама да си кротуват ..... мишоци !
  • 11 ктк

    4 1 Отговор
    Динко депутат - с имунитет!!!!!!
  • 12 prilepa

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Експерта":

    Динко е Българин!
  • 13 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Господине никъде в статията не се говори за кражба.Тази статия нагледно показва, как сме се продали на запада. Заловените легално ли са минали границата? Не, следователно са престъпници. Това няма нищо общо с афиширането на етноси и вероизповедание. Който е против Динко, значи не е БЪЛГАРИН.
  • 14 Гоуст

    4 0 Отговор
    Щом един необучен, без никакви данни и информация за коридори и пътища, без никаква техника и т.н. може да задържа бежанци, то тогава какво правят граничните полицаи? Защо им се плащат заплати, защо не се наказват, че реално не са си свършили работата?
  • 15 анти експерта

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Експерта":

    Като ти чета поста си експерт по л..ната.
  • 16 сЕЛчО

    1 2 Отговор
    Това същество е супер прост! Неможе да говори чист български език! Какъв родолюбец е ограничено същество , като него?! Че даже и му се радвате...
  • 17 Будинов

    4 1 Отговор
    Илиева, какво си мислиш, че правиш , долу ръцете от Динко!Той е патриот!видяхте ли как заради тъпата Меркел стана Брекзит!!!
    И ние трябва да последваме англичаните!
  • 18 НАУЧИ СИ ИСТОРИЯТА селчо

    2 2 Отговор
    ПЪРВАТА СВЕТОВНА БАЛКАНСКАТА МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА И ДРУГИТЕ ВОЙНИ ГИ ИСКАРАХА СЕЛЯНЧАТА А НЕ ДРАСНИПИШКОВЦИТЕ КАТ ТЕБЕ.....
  • 19 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    динката е идола на селските пръчки ,подобно на убавците от нощните вълци,биячите от околовръстното и т.н. юнаци дето превъплащават мечтите на всеки дето пие ряакия и мирише на прокиснало зеле.
  • 20 Ник

    4 0 Отговор
    Не знам да ли прави на някой впечатление, че властта съвсем целенасочено не охранява държавната граница. През ден излизат материали за липсата на контрол и трафик на бежанци, въпреки това властта се занимава единствено и само с потушаването на скандалите.
    Явен е и факта, че всеки който реши да попречи целенасочената политика на разпад, върху него се пускат всички средства на репресивният апарат.
  • 21 АЗз

    4 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ БЕЖАНЦИ НЯМА, ИМА САМО НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ!!! Бих искал Факти да коментира защо Ислямска държава са обявили $50,000 награда за главата на Динко? Може би защото задържа и терористи?
  • 22 яни

    1 3 Отговор
    Тоя'' динко''си е чист каналджия.Гаранция у тия хора не е напипал парички и е действал по тоя начин.Ако си му бяха предложили парички,вече щеше да са предвижени до София и т.н.
  • 23 МИРО

    4 1 Отговор
    преди 30 години не можеше да се мине границата на България сега ни управлява продажна пасмина и няма държава а иначе евала на човека добро прави.
  • 24 като гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лъчо":

    1. На всички вече е ясно Българския хелзинкски комитет от къде се финансира, как работи и какви интереси обслужва. Не е ясно защо все още властите не са обявили тази структура за незаконна.
    2. Основната характеристика на бежанците от този случай е че са "НЕЗАКОННИ", това явно убягва на прокурор Маджарова и е разбираемо предвид "сигнала" който е получила от БХК.
    3. След като институциите отговорни за опазването на Българските граници (полиция, армия...) не си вършат работата някой друг трябва да я свърши. Дали ще е Динко, Петко, Ваньо няма значение.
  • 25 антимюсли

    1 0 Отговор
    Бе не разбрахте ли ,че тея не са бежанци а нелегални мигранти!!!
    Бежанци са в турция-тука не са!!!
  • 26 кроко

    1 2 Отговор
    Абе тия типчета като Динко и аверите му, трябва преди да продължат с бежанците, да се заемат с прокурорите и тия от БХК!
  • 27 Vasik Atanasova

    0 2 Отговор
    ВРЕМЕ БЕШЕ ДА Е СЪДЕН ТОЗИ ГЛУПАК БРАВО

    Коментиран от #30

  • 28 toma por kulo

    2 0 Отговор
    evala dinko bravo kato gledam pove4eto komentari nqkoi mai zabraviha kolko mirolubivi grajdani kato onova momi4e v sofiq predi godini koeto be6e namu6kano ot edin psevdo bejanez I o6te podobni takiva slu4ai a tazi pashmina utre kato po4ne da iznasilva koeto ve4e mejdu drugoto ima registrirani takiva opiti v zapadna evropa ne trabva da se barka dobrotata I da stavat nagli za6toto ina4e kato dinko 6te se mnojat I 6te ima seriozno grajdansko savetvane respektira6ti pomo6ni sredstva
  • 29 TC PACHA

    0 0 Отговор
    tıpite hora na vsyakıde sa tıpi..!!!...
  • 30 wrjes

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Vasik Atanasova":

    защо нали помогна при залавянето :)
  • 31 Пешо

    2 0 Отговор
    Динко може да е всякакъв, но не и каналджия! Има си пре-пре-достатъчно доходи, за да се занимава с това... Познавам го лично, за разлика от повечето пишещи тук. Не е цвете за мирисане, но определено факторите "Бежанец" + $$$ при него не играят никаква роля!
  • 32 БАЙ ГАН4О

    1 2 Отговор
    Тези МАГИСТРУТКИ да приберат имигрантите (ТЕРОРИСТИ НА ИДИЛ) у тях и да си ги обслужват по пълна програма.ИДИЛ е творение на САЩ ,БХК също.Динко , Динко що се правиш на патриот и се обаждаш на 112.Не само че не помагат ами сега и ще те съдят.Можеше да си ги олопаш ,пък те да те търсят после.Нашата държава е толкова скапана ,че вече само оръжието може да я оправи
  • 33 броко

    3 0 Отговор
    кроко написа :
    Абе тия типчета като Динко и аверите му, трябва преди да продължат с бежанците, да се заемат с прокурорите и тия от БХК!
    Ми заеми се ти бе, защо чакаш друг да свърши работата ?? Неуки ...
  • 34 Граничар

    3 0 Отговор
    Браво на ДИНКО. Преди 30 години за това нещо щеше да е народен герой. Това е нарушение на държавната граница, което си е престъпление. Я пробвайте да влезнете в САЩ по този начин да видим какво ще Ви се случи. Какви са тия от хелзински комитет дето управляват страната. Ако влезнат и убият/насилят някой чий права ще гледат БХК. Ония са племена не са от държава. При тях е важно да са най отгоре на хранителната верига. БРАВО НА ДИНКО. Лошото че държавата я няма. Жалко.
  • 35 Гост

    2 0 Отговор
    Динко за президент !!!
  • 36 Plovdiv

    2 0 Отговор
    За мен Динко е герой, най-малкото го предпочитам милион пъти пред несъществуващата "държава". Иначе бХК и ДОСТ са едно и също нещо и двете са бандитдски структури, работещи срещу държавата. Бих гласувал и за Хитлер, ако гарантира, че ще окачи въже на шията на тези нищожества.
  • 37 NIKOLA

    2 0 Отговор
    Хайде да го защитим тоя пич бе хора. Един човек да защити БЪЛГАРИЯ и са се подиграват с него по нашите съдилища.

    Обаче българската управия сериозно е решила да ни изгони от страната, но няма да стане ако трябва ще се крием по горите като айдуци!!! Но няма да се дадеме, Не стига, че в всяко Българско село пеят джамии по цял ден, а вие са ще съдите човека. Как не ви е срам бе ееее заплатаджии гадни! Останахме малко и продължавате да се подигравате с нас!
  • 38 Михаил Великов

    0 0 Отговор
    Явно ние като народ, трябва да си оправяме държавата.......да отговорят управляващите? По доволни ли ще бъдете когато български, пълноценен гражданин задържи бежанци, действа по собствено усмотрение и вие не получите обаждане.
    АЗ ДА !!!
  • 39 доктор Чакал

    0 1 Отговор
    Добре де, чета тука "браво Динко" , "Динко л..но" , явно нацията е разделена, аз съм за второто - "Динко л..но" заради снимката по-горе
  • 40 taka e brat

    2 0 Отговор
    НАЧИ ТОЯ ПИЧ БЕЖАНЦИТЕ +М....ЛИТЕ ДА ГИ ПОЧВА ДИРЕКТНО.....
    НАКУП СИЧКИТЕ

    Коментиран от #42

  • 41 антитюрк

    0 1 Отговор
    Само по словореда и самите изрази съдя,че този човек е турчин.
  • 42 Чабала

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "taka e brat":

    В родното му село Харлупи в смолянско се твърди че кат малък са блудствали с него роми и поради тъз причина си отмъщавал
  • 43 ACAB

    2 0 Отговор
    Като почнат така наречените "бежанци" да ни взривяват летищата , колите и т.н. ще търсят такива като бат Динко ама няма да ги има вече...... прости управници
  • 44 ПРОКУРОР

    2 0 Отговор
    ДИНКО Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ
  • 45 Plovdiv

    2 0 Отговор
    Налице е явна и целенасочена стратегия за затриване на България. В същото време така нареченият "президент" се хили като разцепена зелка, така нареченият "премиер" се занимава и взима отношение само по абсолютно несъществени и маловажни въпроси. В същото време всичко онова, което хората виждат всики ден и час, сякаш е табу за ония двамата хубостници, както и за всичката власт в държавата. Медиите също са цензурирани, само от време на време може да се чуе това, което всички мислят, както тук: https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjW3fj5y-bNAhXIyRQKHVK6A4AQFggfMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ekipnews.com%2Fnews%2Fmnenia%2Fkomentari_na_georgi_daskalov%2F&usg=AFQjCNHpKAmjAnNreEg-Oj4FTy823taqvw
    В същото време ДПС, ДОСТ и БХК, които заслужават разстрел, вилнеят на воля, без да им бъде потърсена каквато и да било отговорност. България преди 20 години избегна на косъм Гражданската война, но никога не е късно, както е рекъл оня... И дотам ли трябва да стигнем??
  • 46 777

    2 0 Отговор
    Имам чувство, че бандитите ББ, РП и т.н. са в паника, че Динко може да влезе в политиката. Защото при това положение хората масово ще гласуват за него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове