Last news in Fakti

24 Юли, 2016 09:51 2 325 31

Ненчев: Руски самолети ни провокират

  • русия-
  • самолети-
  • николай ненчев

Това е силно обезпокоително, затова взимаме превантивни мерки

Ненчев: Руски самолети ни провокират - 1

Положението на границата ни с Турция е относително спокойно. Няма нито оперативна, нито разузнавателна информация за предстоящ миграционен натиск към българската граница. Това заяви по Нова телевизия министърът на отбраната Николай Ненчев.

По думите му са взети всички превантивни мерки и на границата с Турция, и на тази с Гърция. Изпратени са и допълнително военни. В готовност за действие са кораб и хеликоптер, които ще покрият морското и въздушното пространство при нужда.

"Нека хората да бъдат спокойни", призова министър Ненчев. По думите му нищо в отношенията между България и Турция не се е променило.

"Руски самолети летят в зоната на отговорност на България. Това са провокации, нашите изтребители са в готовност да ги прихванат. Това е силно обезпокоително, затова взимаме превантивни мерки", допълни Ненчев. Само през последния месец има 10 такива случая.

Подобни неща са се случвали и в миналото и това не е нищо ново. По думите му липсва комуникация, която страната ни се опитва да я възстанови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лолман

    3 1 Отговор
    С какво ще ги прихващаш и къде...ако са нарушили въздушното ни пространство сезирай партньорите ни от НАТО ,ако пък си летят спрямо договореностите си трай!

    Коментиран от #30

  • 2 ултра

    1 3 Отговор
    "ако пък си летят спрямо договореностите си трай!"

    Каскет, ако си летяха спрямо договореностите, просто нямаше да има проблем! Компренде?!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тъпак

    2 2 Отговор
    ще ги прехваща с дясната ръка, а като се умори-с лявата....
  • 5 наблюдател

    2 2 Отговор
    Не гледай руснаците а оня резак,който империя иска да прави и ислям да налага.С тази смешна армия нищо не можеш да защитиш.Като ти направят Кипър 2 на НАТО ли ще се оплачеш?Само не знам по коя точка от договора ще ти помогнат.
    Стягайте коланите дъртите генерали и лежачите вън от армията. И купувайте ракети защото тая сган друго не може да я спре.
  • 6 Бай хой

    2 3 Отговор
    Верен на себе си стратега от кукорево говори откровени лъжи.

    Вчера само на автомагистрала Тракия е катастрофирал бус с най малко 50 афганистанци. По голямата част от тях са се разбягали а останалите са откарани в различни болници и са обслужени като вип клиенти, докато Българите плащащи здравни осигуровки са били принудени да изчакват и дори са им отказали болнично лечение. А мигрантите дори не са и били ранени, тук там някой охлузен, но са им направени вливания и всякакви процедури каквито са отказани на здравно осигурените. Кой плаща за лечението на джахидистите?

    Зона на отговорност като понятие съществува само в село кукорево и повелителят на секретарките би трябвало да уточни какъв е пропускателният режим. Явно това селянче се придържа към заповедите на козяк и активно участва в хибридната война против Русия. Като са му толкова мили читаците да заминава за анадола там ще го уважат подобаващо.

    Коментиран от #8

  • 7 mihala

    2 0 Отговор
    Тъпоъгълници докога ще бълват глупотевини. Няма да мирясат докато не призоват защитата на наша територия.
  • 8 шшшт

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Браво за разширения коментара ве юнак и за старанието ! Автомагистрала Тракия, мигранти, джихадисти, козяк, хибридна война против Русия, нищо не си забравил и всичко е строго по инструкция ! Мини довечера през офиса да си пребереш хонорара във вид на жълти копейки.

    Коментиран от #9

  • 9 Бай хой

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "шшшт":

    Единственото вярно нещо в коментара ти са цитатите. Браво и че пропускаш този път да ги оспориш. Навярно си съгласен. А и по тона ти си личи че истината боли най много.

    За съжаление всичко това е вярно и най жалкото е че това безгръбначно нещо е министър на войната.

    Какво да се прави фактите са си факти. И на мен не ми харесват и ми се иска да е инач, но какво да се прави.

    Дори ще ти кажа че съм лично засегнат. Снощи се наложи да попадна в едно спешно отделение където бяха докарани около петнайсетина от тези "бежанци" и бях свидетел на всичко това. Така че за никакви инструкции не може да става и въпрос.

    Коментиран от #10

  • 10 шшшт

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Да, да, да, продължавай в същият дух и не забравяй да спазваш инструкцията , иначе ще има рязане от хонорарчето - 25 колейки.
    Аре деивствай !

    Коментиран от #13

  • 11 НРБ

    2 0 Отговор
    Празнодумец, може би празноглавец, може би вече, с пълни джобове.
    Дано Суверенът вече го разбере, ведно с този който го назначи след " ходатайство ".
  • 12 Монго

    1 4 Отговор
    "Руски самолети летят в зоната на отговорност на България"
    Порових се из терминологичния речник относно въздухоплаването (авиационен терминологичен речник)и научих: "Зона на отговорност (световна система за зонални прогнози). Area of responsibilty (world area forecast system) е географски район, за който регионалният прогностичен център изготвя прогнози за особено важни (значими) метеорологични явления."
    Сега защитниците на военния ни министър разбраха ли каква "мъдрост" е изръсил от перуката си великия "специалист"! А на вас Козяк наистина трябва да ви спре финансите, защото ви липсва професионализъм.

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "шшшт":

    https://youtu.be/vauo4o-ExoY

    Коментиран от #16

  • 14 шшшт

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    Ти също, довечера се хващате с Бай хой за ръчичките и право в офиса за хонорарчето във вид на жълти копейки и най важното : ПИШИ !

    Коментиран от #15

  • 15 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "шшшт":

    Нещо да ми обориш поста, или само това ви нашепва Козяк?

    Коментиран от #18

  • 16 шшшт

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Напразно се стараеш хойчо, да ми пращаш разни тъпотийки от тубата, понеже си имам едно правило - никога не отварям линкове, още по вече от такива копейкаджичета като тебе и монго. Ако ще пишеш пиши нещо стойностно, иначе ке играе голямата ножица.

    Коментиран от #17

  • 17 Бай хой

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "шшшт":

    Твърде много ми напомняш на едно странно същество от форума.

    Ще ти отговоря с една стара английска поговорка. Не хвърляй бисери на свинете, ще ги сдъвчат, изплюят, и стъпчат в калта.

    Коментиран от #19

  • 18 шшшт

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Монго":

    Аха, ей сега оставям всичко и започвам да оборвам безмисленият ти и лишен от всякакъв здрав смисъл пост. Виж ако напишеш нещо по разумно, тогава може !

    Коментиран от #20

  • 19 шшшт

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Ааа, сега на поговорки ли минахме, така ли е по инструкция ?? Виж какво ще ти кажа, едва ли тука има по странно същество от теб Бай хойчо така, че не се много чуди, а ПИШИ, копейките така или инак текът.
  • 20 Той

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "шшшт":

    Хахаха, шшшшът-ко, обясниха ти какво е казал министър Ненчев, с авиационна терминология.Кво се дървиш,като на средната страница на Плейбой. Е, изръсил е глупост, пък ти ако искаш иди и му пусни език.

    Коментиран от #21

  • 21 шшшт

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Той":

    Аз не съм много по язиците за разлика от вас, групата на Шаро- Бай хой, Той, Монго, Кроко, 999, и други лизачи на руски топки. Така, че щом толкова имаш зор изплезвай се и вперьод !
  • 22 мъжкар

    4 2 Отговор
    ЕЕЕхххх тази ЛОША РУСИЯ ВЕ!!Добре че тези ДОБРИ ХАМЕРИКАНЦИ ни "помагат " в борбата срещу тази ЛОША РУСИЯ.А нашите "приятели" от ТУРЦИЯ дано ЕРДОГАН не реши да си прати армията тука че тогава да го питам Ненчев кой ще ни защити.
  • 23 Бай хой

    3 2 Отговор
    Дееееси, прочети си коментарите по долу.Няма и едно смислено изречение и по темата. Май ще ти се наложи отново да сменяш никове и адреси. Последният мохикан в защита на плювалника и стратега от кукорево.

    Не исках да те наричам със истинското ти име. Но кво да се прави.

    Коментиран от #24

  • 24 шшшт

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    Гледам нещо започна сам да си говориш, но не се притеснявай ще те излекуваме и тебе, в Карлуково за всички от групата на Шаро има място.
  • 25 не ама да

    2 2 Отговор
    НЕНЧЕВ ВНИМАВАЙ С ПСИХИКАТА СИ ЗА ДА НЕ ПОСЛЕДВШ АМЕРИКАНСКИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА,КОЙТО С ВИК "РУСНАЦИТЕ ИДВАТ"СЕ ХВЪРЛИ ОТ НАЙ ВИСОКИЯ ЕТАЖ НА ПЕНТАГОНА.
  • 26 antimediator

    3 3 Отговор
    Както обикновено руските тролове разбират от всичко.
    Само ,че не са патриоти и са готови винаги да защитават Москва!
    Това с две думи се нарича национално предателство и е подсъдно.

    Коментиран от #29

  • 27 марто

    2 2 Отговор
    Според мен трябва да се даде публичност на тези инциденти защото продължават от няколко години. Нека се излъчи по новините цялата хронология на руските провокации за да не живеят хората в неведение и изостанала представа за онази приятелска Русия от миналото.

    Коментиран от #28

  • 28 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "марто":

    Дааа, Русия е приятелски настроена както и в миналото въпреки хибридната война която се води от марионетките на вашингтон.

    Да се уточни за какви "инциденти" може да става изобщо когато няко си лети в международното въздушно пространство. Това кореспондира с международното право.

    Провокации са когато някой от некомпетентност или още по лошо злоумишлено въвежда в заблуждение читателите като нарича икономическата зона или "зона на отговорност" нарушение на въздушно пространство. Такива нищожества са готови да продадат и майка си и баща си а какво остава за националните интереси.

    През миналият век на два пъти национални предатели са въвличали също безпредметно и безпочвено България във конфликт с Русия и и знаем всички плачевните резултати. Толкова ли са им сладки подкупите на сегашните та за трети път се опитват да разгромят и унищожат България.
  • 29 Баджанак ти

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "antimediator":

    Да предложим на модераторите да ни дадат IP адресите и акаунтите на всички предатели и да ги почваме. Всъщност какво ще ги шравим? Ще ги колим или бесим? Щото от кръв ми прилошава, пък като ги обесим няма ли да мирише?
    Всъщност така е, като закриват пихиатриите.
  • 30 Ненчоууу

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "лолман":

    1. Как и за какво да провокират точно България...., може би целят демонстрация и то не на нас а на НАТО.
    2. Провокация е ако очакват от теб да извършиш нещо, което се цели. България с един хеликоптер и два самолета, какво да направи ?
    3. Какви действия да извърши пък България относно провокацията....ами никакви, просто не може.
  • 31 Тодоров

    1 1 Отговор
    Какво значи зона на отговорност - международно пространство или наше българско пространство. Говорето ясно и точно. Не провокирайте българските граждани с вашите недомислени изказвания. За мен Русия е по-чуствителна тема отколкото темата НАТО. Нали благодарение на НАТО имаме бойна техника, която се брои на пръстите на двете ръце. НАТО изобщо не мисли за България, на тях просто им трябва нашата територия срещу Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове