Last news in Fakti

25 Юли, 2016 02:31 11 812 21

Агенция „Митници” запечата колонка на Марешки

  • митници-
  • колонка-
  • бензин

На 16 юни инспектори са установили, че хората на Марешки са залепили върху стикера на държавния контролен орган друга своя бележка, че колонката не работела по технически причини, съобщава в. „Труд”.

Вече два месеца една колонка за дизел на бензиностанцията на Веселин Марешки в Габрово е „ под особен надзор” от две държавни институции. Тя беше запечатана най-напред от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор/ ДАМТН/ заради некачествено гориво, а само седмица по-късно, след излъчено разследване на предаването „Открито с Валя Ахчиева” на БНТ, същата колонка беше запечатана втори път и от Агенция „Митници”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    1 0 Отговор
    Що не проверяват някои от големите бензиностанции.Сякаш са се наговорили едни и същи цени в София.Скоро не съм пътувал и нямам впечатления от другите ни градове.

    Коментиран от #2, #13

  • 2 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    Щото институциите са обсебени от "свои" на властта хора от много години и проверяват онези, които са им неудобни... нали Марешки свали цените и явно е неудобен на горивната мафия да ни дере с надути цени...
  • 3 БайХуй

    0 0 Отговор
    Да турят стикер и на кривия ми.... нещо простата и простотия са го налегнали. Все надолу гледа...
  • 4 мафията владее

    1 0 Отговор
    бензина и дизела и храните в българия няма да паднат защото сме роби нямаме право да спестяваме пари да живеем добре
  • 5 язе

    1 0 Отговор
    Не виждат ли очебийното картелно споразумение между бензиностанциите? Да проверяват наред, като ще го правят. Не може на 40 км. от София бензина да е с 15 ст. надолу...
  • 6 Тодор Иванов

    1 0 Отговор
    Уау, каква полезна информация. Каква новина само! Новина, която беше актуална преди месеци. След "масови", "тежки" и "интензивни" проверки и замервания институциите откриха, че от всички колонки по бензиностанциите в БГ, единствената, която показа каквито и да е отклонения, е тази на Марешки. Сега съм много по-спокоен, знаейки, че всички останали бензинколонки в държавата биха ми сипали изключително качествено гориво. И всичко това благодарение на "професионализма" на хората от ДАМТН. Хвала на такива институции, хвала на такива журналя. В тази държава който не е удобен се хвърля на кучетата.
  • 7 Христо

    1 0 Отговор
    Всички вериги ни лъжат с литрите. Лично съм проверявал като съм зареждал в едновремешна 20 литрова туба за бензин и на колонката излиза 21 литра и 700. Как става тази работа?

    Коментиран от #8, #14

  • 8 До Христо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    Христо , вероятно зареждаш в пластмасова туба ,която променяйки формата/раздува се / , се променя и обема.Малко си учил в училище, а че лъжат , лъжат но при зареждане на големи количества и в качеството!

    Коментиран от #19

  • 9 Христо

    0 0 Отговор
    Зареждам в руска метална туба, остана ми от Ладата още.
  • 10 тото

    1 0 Отговор
    докато дремете в къщи пред компютрите така ще е,чифутската подлога Валйо Златев цака на боко-тиквата и продава бензин и дизел на цени каквито му е кеф....не чакаите робиииии.....с калашниците пред парламента-тогава ще се на.ерат дупетатите......
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Странно е как само неговата бензиностанция проверяват за ниската цена, а съседните около него не. Нали и другите конкуренти са паднали на неговите цени, значи и те могат, ако ли пък не могат, значи са направили открит дъмпинг, което пак е незаконно. Той си казва, че продава през минимална надценка, другите започват и те да продават на неговата цена, но тях не ги гонят, а него го гонят. Само този факт е достатъчен.
  • 12 Митници

    1 0 Отговор
    КАЧЕСТВОТО Е ПРИ МАРЕШКИ В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА
  • 13 Марешки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    В петък заредих дизел от ЕКО - София, цената бе 1.99лв. В неделя отново в ЕКО, но Сливен, цената е 1,85. И това беше без отстъпките. Да живее дивият капитализъм.
  • 14 KPETEHA

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    На всяка бензиностанция има мярка за проверка на наливаното гориво. Мога да те уверя, че на бензиностанции от вериги, които се проверяват разликата не надвишава 10-50 гр. на 20 л.
    Ако наливаш където ти се вижда най-евтино няма гаранция.
  • 15 gost

    0 0 Отговор
    Е така се прави в България.На неудобния и решил да разбие статуковото му се праща Валя Ахчиева (естествено срещу една голема сума )да го изкара най-големия измамник .Те за това по Цензура в журналистиката сме на последно място в света..ахти продажните журналисти са в тая държава.
  • 16 ПОТРЕБИТЕЛ

    0 0 Отговор
    ИМА ЕФЕКТ. В Г.ОРЯХОВИЦА ЛУК ОЙЛ НАМАЛИ ДО НЕГОВАТА ЦЕНА И.....МАХНА КАРТИТЕ ,ВРЕМЕННО УЖ!
    ДИЗЕЛ 25.07 .2016 ,,1.71" РАЗХОД 6,7/100 НЕ СЕ ОПЛАКВАМ.
    ,,УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ ,ПОЛЗВАНЕТО НА ВСИЧКИ КАРТИ ПРИ ПЛАЩАНЕ В БРОЙ СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА ВРЕМЕННО ОТ 13'00 ЧАСА НА 13.06"

    Коментиран от #18

  • 17 Джак Балард

    0 0 Отговор
    Давайте, продължавайте да разтръбявате глупости, стъпчете Марешки. И после всички ще бъдат доволни и щастливи като започнем наново да купуваме горива за 2,50+ лв. при сегашните котировки на петрола.

    Имало било сяра в дизела му в една колонка? Световна сензация, братче! Дай да пишем и на конгреса на САЩ и те да вземат мерки. Че той да не би да го произвежда и всеки ден да го носи на тестове в независими лаборатории това гориво? Каквото му доставят, това има долу в цистерната. Винаги има опасност от кофти партиди горива. А дали няма сяра и в колонки на други фирми, заредили от същия доставчик, пък и защо не и от други доставчици? Само че никой не си прави труда да започне масови проверки на всички бензиностанции. VM Petroleum е черната овца в стадото, само нея ще бием със сопата. То бива, бива толкова време да водиш такава открита медийна война срещу човека, който реши да сложи прът в колелата на кръвопийците, ама това никъде го няма. Засрамете се малко.
  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПОТРЕБИТЕЛ":

    В Айтос е така от месеци,
    Лук ойл си държа цените известно време и като остана празна бензинджийницата им , изравниха цените с тези на Марешки , но спряха картите "уж временно" ;)
  • 19 Родолюбец

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "До Христо":

    ти не четеш ли, че става дума за метална туба, бе герберастска подлого?
    където има марешки трябва единстевно и само там да се зрежда. иначе няма да се научат алчните.
  • 20 Селянина с Колелото

    0 0 Отговор
    Да запечатат лукоил, еко, омв, шелл и петрол....всички за палене, горивото на цялата ни мизерна държава е пълен ш.т. както и държавата.
  • 21 митници

    0 0 Отговор
    Не е Марешки проблем №1 при горивата. Покарайте малко в европа, забележете какъв ви е разхода и после същото упражнение с бензин/дизел заредени тук...
    Веднага ще разберете коко са качествени нашите горива.
    А не ми се мисли на какви цени ще изкалкилират горивата ако цената на петрола скочи до нивата преди няколко години. Пет левчета ще ви се видят без пари за литър и пак ще сравнят цените с тези в западна европа...

    Ама прав е Бойко много кофти материал в тази държава затова сме на този хал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове