30 Юли, 2016 12:36 2 854 15

Борисов обмисля дали да се кандидатира за президент

  • бсп-
  • борисов-
  • обмисля-
  • кандидатира-
  • президент

При посещението си във Велико Търново днес министър-председателят каза още, че сега по-важен е проблемът с бежанците

Борисов обмисля дали да се кандидатира за президент - 1

На този етап Бойко Борисов няма нагласата за напускане на премиерския пост, който по думите му е с повече отговорности и правомощия. Премиерът обаче уточни, че има колебания, дали той да се яви на изборите за държавен глава.

Борисов съобщи още, че до преди няколко седмици ГЕРБ е имала готова двойка, но след кризата в Турция е преосмислена политиката на управляващата партия.

При посещението си във Велико Търново днес министър-председателят каза още, че сега по-важен е проблемът с бежанците, който се задълбочава.

По думите му, ГЕРБ ще обяви кандидатурата за президент през септември месец. „Дотогава искам да се ориентирам и да намерим най-подходящия човек. С всички качества, който ще се справи с всичко. Изключително важно е това, предвид новите критични условия, пред които е изправен светът, защото президентът е и върховен главнокомандващ“, подчерта Борисов.  „Виждам че и другите партии осъзнават колко е важен изборът за президент на държавата.  Въпросът не  е кой ще спечели президентския вот. Важна е държавата“, заяви министър -председателят.

„В момента имаме 4000 санирани блока, 100% държавна помощ е това. В другите държави хората или общините участват с някакъв процент във финансирането“, заяви премиерът .

Министър-председателят посочи, че за този месец са събрани с около 200 млн. лв. повече спрямо предходния юли допълнително в бюджета от борбата с контрабандата. „Ако не разклатим държавата по някакъв начин, по 1 млрд. на година ще отива за хората под формата на саниране“, допълни Борисов. Той посочи и инвестициите, които държавата е направила в региона за реализацията на различни проекти и обекти.

Пред медиите премиерът още веднъж посочи и мерките, които се предприемат във връзка със сигурността. „Процесите, които текат в света, не ме правят изобщо оптимист. Сега събираме горчивите плодове на безумната външна политика, която се водеше години наред в световен мащаб“, заяви министър-председателят. Той заяви, че засега няма пряка заплаха за страната ни, защото се полагат огромни усилия, но отбеляза, че всеки ден ситуацията се усложнява.

„Поисках допълнителна подкрепа от Европейския съюз-хора, техника. След разговора ми с канцлера Меркел почти всички ми се обадиха, че имат задача бързо на България да се окаже помощ. Тази седмица ми бе потвърдено, че ще получим 6 млн. евро финансова помощ от ЕК“, съобщи Бойко Борисов. По думите му това е наложително, заради защитата на границата. „Обясних, че бюджетът ми изнемогва. От една страна правя съоръжение на границата, от друга всеки ден командировъчни за армия и полиция, отделно гуми, акумулатори, машини- неща, които хората дори не ги виждат“, добави премиерът.

Министър-председателят заяви, че към момента отношенията със съседните държави са добри. Той заяви, че в понеделник му предстоят разговори с гръцкия премиер Алексис Ципрас, който ще бъде в София с целия си кабинет за съвместно заседание на двете правителства.

Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха Регионалната система за управление на отпадъците в регион Велико Търново. Общият размер на инвестицията е 33, 2 млн. лв. Изграденото край с. Шереметя със средства по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ депо обезпечава третирането и обезвреждането на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на общините Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица, Елена, Златарица и Стражица.

„Направихме още една стъпка към екологосъобразното третиране на отпадъците. Новото съоръжение ще обслужва над 170 000 жители от шестте общини“, каза министър Василева. И посочи, че по ОПОС 2007-2013 са инвестирани над 750 млн. лв. за изграждането на 18 Регионални системи за управление на отпадъците.

„В новия програмен период за общините са отделени над 560 млн. лв., с които да надградят депата си. Защото отпадъкът не е боклук, а ресурс и може да носи икономически ползи на общините“, отбеляза министърът. 

На откриването присъстваха кметовете на 6-те общини, към които министър-председателят Бойко Борисов се обърна лично: „Искам да ви честитя. Бил съм кмет и знам какво е да ти правят криза с боклука“. Премиерът подчерта, че с изграждането на такива съоръжения се инвестира в най-важното – здравето на нацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Бат Бойко може да поеме и поста Премиер по съвместителство ако иска.Даже може да закрие Парламента и да поеме и неговите функции.Мдааа!

    Коментиран от #8

  • 2 ГЕРБ равно на ГРОБ

    0 0 Отговор
    Ееее, след толкова години говорене, че няма да става президент и няма да бяга от отговорностите, остава и това да направи. И няма да се учудя, щото не съм запомнил някой ГРОБаджия да е казал нещо и да е удържал на думата си!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 kireto

    0 0 Отговор
    бат боико,може да прави каквото си пожелае,много чинове има ,генерал ,кмет на софиа ,министьр,браво ,а сега,и президент,и всико, това е благодарение на изкючителният некачествен материал.които упавлява в булгаристан,блазе му и азс да сам,ще постьпя като него, кради овцете колко може,а то наистина е много,па ги пусни,да си пасат тревичка, за по 200,,,300 евро на месец
  • 6 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    Аз съм прост и вие сте прости..........не печели изборите.Той направо си ги купува и манипулира.Неговите хора по изборните комисии си знаят работата.Те са инструктирани как фалшифицират и да купуват цели изборни секции.Нали видяхме и разбрахме от медиите и по сайтовете имаше такива измами.
  • 7 пенсионер

    1 0 Отговор
    Кво се двоуми значи се се страхува.ДА СЕ ЯВЯВА НА СТАРТА няма що да чака септември защото септември за някой ке бъде МАЙ.Той за сега е поел в свои ръце всички постове най вече това което струва най скъпа издръжка на БГ-МВР.Като президент няма да е зависим както Росен от него хахаохаа
  • 8 ЧАД

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Като чета написаното виждам ,че си цигаром.Само те наричат ББ така. А всичко останало е фалш.

    Коментиран от #11

  • 9 тошибиян

    1 0 Отговор
    КОТ РЕШИ ДС ТВА ШЕ СТАНЕ СТАДОТО НИКОГА НИЩО НЕ Е РЕШАВАЛО ОНО САМО ГО СТРИЖАТ
  • 10 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Бивш член на БКП+мутра! Ама няма друг, такъв е матрЯла!
  • 11 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "ЧАД":

    Ти нещо против циглетата ли имаш?Естествено че съм мургав и имам черно БМВ,въпреки че мн исках да е бяло за да си контрастираме.И точно по тая причина сега ми се налага да се варосвам винаги когато излизам с него,щото съм ужасно сеутен! Поздрав за теб с АМЕТ!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Пиф

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    не се коси бе1 аз карам карамбозова кола, но цвета ми е ту черен, ту лилав, ту сив, ту зелен, според новините, които ме връхлитат. И както и да опитах не можах да се докарам на карамбозово. но пък се научих да вия като чакал, докато общувах с някои институции тук. сега чакалите на село ме смятат за свой събрат, но живея в къщурка де, още не съм се изнесъл при тях... всъщност, тая ограда бая години се строи бе? Унгарците вдигнаха по-голяма за няма и месец, а китайците за това време направиха хиляди километри суперскоростни влакови трасета. Тук явно сме закостенели от мезозойската ера и действуваме като костенурките на работа, но като ламите на лапачка на постове? Едно е сигуно, че ако имигрантите не искат да измрат като нас, въобще да не минават оттук! Ние сме живи умрели от тия паразити на постовете. няма какво да се разклаща държавата, тя е тотално унищожена от политици на всякакви паразитни длъжности. повече от това просто ще изчезне.... А за Баце, аз повече няма да вотирам нито на изборите. Три пъти го вотирах и гърбавите и трите пъти останах очарован от глупостта си. но пък кой да вотнеш? мафията не пуска новите партии, а тия закостенели паразити на власт не дават власт на свестни хора и това е. трябва да се гласува за правилните хора, но те не са сред досегашните парламентарни партии, е има по няколко човека и там. но като партии не стават, досегашните.
  • 13 Готвача

    1 1 Отговор
    Четете между редовете той имал готова президентска двойка но заради Турция се сменя ние думата с колчетата го ядем.
  • 14 Готвача

    2 0 Отговор
    Я на тоя КОН ако никой не му обръща внимание той сам ще залезе в нашия край казват с простия прост не ставаи
  • 15 ддд

    0 0 Отговор
    може и без стени по границата
    но стени около някои квартали ще срещне
    бая подкрепа мисля
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове