25 Август, 2016 14:54 2 886 10

Турският премиер разговаря на четири очи с Лютви Местан

  • бойко борисов-
  • среща-
  • турция-
  • лютви местан-
  • българия-
  • бинали йълдъръм

Очаква се утре премиерът Бойко Борисов да се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм

Турският премиер разговаря на четири очи с Лютви Местан - 1
Снимки: ДОСТ

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм е провел среща на четири очи с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, съобщи „Time Turk“.

Турският премиер е приел българския политик, като на срещата не са били допуснати представители на медиите. Местните медии не разкриват повече подробности около нея.

От партия ДОСТ потвърдиха за срещата на високо ниво в Турция. „Делегацията на ДОСТ изрази и своя респект от демократичната зрялост и култура на турския народ, който се противопостави на противоконституционния преврат, както и от общата национална позиция, която управляващи и опозиция са изразили“, се казва в съобщение на партията.

Делегацията на ДОСТ, водена от Лютви Местан, е осъдила остро опита за военен преврат в южната ни съседка, потушен в ранните часове на 16 юли.

Междувременно електронното издание „Haber Turk“ публикува статия със заглавие „Българският премиер идва в Турция“. Очаква се утре министър-председателят Бойко Борисов да кацне в Истанбул за откриването на новия мост над Босфора.

Българският премиер ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм, посочва изданието.

То цитира думите на Бойко Борисов от вчерашното правителствено заседание: „Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна“.

Факти.бг припомня, че по-рано през този месец в интервю за Нова телевизия Бойко Борисов заяви, че е „изключително важно да сме в добри отношения с Турция“.

Вчера премиерът подчерта, че „липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция“.

„Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителствено заседание.

Турският премиер разговаря на четири очи с Лютви Местан


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    Вероятно го е викнал и му е рекъл: "Сакън, ефенди, до.бало ми се е и много харесвам формите ти...
  • 2 Лост

    1 0 Отговор
    Т.е. србската армия и без огради плаши бежанците/мигранти, а от българските огради, полиции, жандармерии не им пука...Да друго си е ЕС...

    Коментиран от #4

  • 3 Неточно

    0 1 Отговор
    Не, казал е как Местан да натисне Бойко за искане, която да се предаде на Меркел. Това е по-вероятно.
  • 4 Чиба

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Баце плаши само журналистките с бицепсите си. Ние по принцип сме дотолкова прецакани от родния елит, че няма вече и какво да се плашим - живи умрели сме.... Остава само да чатим по нета с едно повтарящо се безполезно отвращение. Сега е момента Баце да се срещне на 4 очи с някоя кадъна нейде там и да видим каква ще е реакцията на местната пресса зад Босфора? Ще е любопитен отзвука, както тук е любопитно за какво са лафили Мастан и премиера на Турция. Аз обаче наистина съм любопитен, понеже тоя свят е пълен с неизвестни.
  • 5 висока летва

    1 0 Отговор
    Затова премиерите на една държава не трябва да бъдат охранители. Съдбата на турция зависи от Русия и от САЩ. Защо нашия премиер го е обзела паника. И трите държави не са в европейския съюз. И Русия и САЩ нямат нужда от силен ЕС, затова изпозват турция и бежанците за го отслабят. Целта е 3-те милиона бежанци да се насочат към сърцето на Европа, никой не иска те да останат в България. Отношенията България - турция нямат никакво значение. Защо е това сервилно поведение, може би е елемент от обучението за охранители.
  • 6 goni

    1 0 Отговор
    Интересно! От кога Местан стана Българин?! Да не би да има нов възродителен процес?!:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Vini

    0 0 Отговор
    Kakvo pravi gospodin Mestan v Turciq.Ta nali si imame pravitelstvo i predstaviteli na pravitelstvoto.
    Mestan v momenta ne uchastva v nego.
    Spored men tozi chovek islqmizira Balgariq.
    Kato mu e tolkova mila Turciq da si hodi tam.
  • 9 Трезвеник

    0 1 Отговор
    Този може да ви изнесе лекция по дипломатичност и точна политика . Все пак не забравяйте той Местан е Учител . Може да се учим от него на успешна положителна политика . Този не се казва А. Дуган , който сега е за сметището за отпадъци.

    Коментиран от #10

  • 10 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трезвеник":

    Този трябва да е в затвора, пък там ако иска да изнася лекции за подземния живот на картофа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове