27 Август, 2016 02:30 12 144 22

Пускат на училище Мария, която уби насилника си

  • училище-
  • мария-
  • уби-
  • насилника
Пускат на училище Мария, която уби насилника си - 1
Снимка: БТА

“Мария Гиздева може да посещава училище през новата учебна година.” Това казаха от окръжната прокуратура в Стара Загора в отговор на въпрос на “24 часа”.

18-годишното момиче, което на 25 юли уби насилника си Богдан Динев, на 62 г., завърши през миналата учебна година XI клас в дневния курс на обучение на Търговската гимназия в Стара Загора. Сега предстои да бъде абитуриентка.

“Не зная дали Мария може да продължи при нас, това ще решат прокуратурата и полицията”, тази позиция изрази преди това директорката на гимназията Снежана Танева. По-рано тя бе съобщила, че в първите години момичето било отличничка, но в последно време си развалила успеха и натрупала неизвинени отсъствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest

    1 0 Отговор
    Това, че ще я пуснат е много хубава новина, но... поне едно сутиенче да си беше сложила...
  • 2 Красавеца

    1 0 Отговор
    Първо трябва психолог да я прегледа, щото ходеше да ч.ка с оня педофила де беха стари познати пък го уби
  • 3 Красавеца

    1 0 Отговор
    Трябва да установят дали и е плащал или не, както разказаха и други момичета са ходили у тях, може просто да не и е платил
  • 4 ХАХО

    1 0 Отговор
    КАЖЕТЕ ИСТИНАТА УБИЛА ГО Е ЗА ПАРИ И НЕ Е БИЛА САМА ЦЯЛА СТ.ЗАГОРА ГО ЗНАЕ НА УЧИЛИЩЕ АМА В СЛИВЕНСКИЯ ЖЕНСКИ ФАКУЛТЕТ ДА ОТИДЕ . НА 18 И ВЕЧЕ УБИВА ЗА ПАРИ А НА 25 СИГУРНО ЩЕ НАПРАВИ ГРУПА ЗА МОКРИ ПОРЪЧКИ . СТИГА С ТОВА ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ ИМА СЪД ТОИ РЕШАВА НЕ БОЛНОТО ОБЩЕСТВО

    Коментиран от #11

  • 5 Неутрален

    1 0 Отговор
    Според мен, случаят е доста по-сложен и неизяснен, отколкото го представят. Това момиче е умно, отличник в училище. Няма как да е толкова проста, че с една близалка или Зайо Байо да бъде примамена в дома на Убитият. Значи, може да се изкаже тезата, че тя е знаела какво прави и сама е решила да отиде там. Особено защото да не забравяме е на 18 години. Възраст, в която се смята, че човек може да взема сам решения.

    Има още факти, които не се споменават, това е ясно. Но според мен на правосъдието и е по-удобно, че един престъпник в крайна сметка е елиминиран, удобно е, защото профилът му в обществото оневинява престъплението до някъде.

    Мисля, че в крайна сметка щеше да си го получи. Мисля, че доста хора са доволни. Така и ще остане.
  • 6 andja

    1 0 Отговор
    заплетен е случая! Трябва да се остави на разследващите и прокуратурата....Тази не е отишла насила в дома му, това е ясно...
  • 7 бай хой

    1 1 Отговор
    Аз мисля, че не я е изнасилил, защото сама е ходила и то неколкократно при него според разкази на връсничките и, които също са ходили там. Една е причината, пари.
    По скоро той я е изнудил с нещо. Драмата е друга. Например, че спира да си плаща и тя трябва да му е на разположение, защото има видео с нея, което ще разпространи. Ето такова изнудване например с видео клипове или снимки е по скоро причината за дръзкото убийство. Още повече, че тя нито може да го набие, нито да го накара той да и даде тези компрометиращи материали по друг начин. Така се е възползвала от удобният момент със свалените панталони, ръгнала го е и му е взела каквото и където там е държал. Смятам, че тук някъде е истината, а не, че той я е изнасилил. Когато човек е в психилогическа безизходица е много по решителен от физическа такава.
  • 8 Кондьо

    2 0 Отговор
    То си има такива палави и похотливи момичета с тесни сливки, които сами си търсят белята. Докато не им го отпукаш не мирясват и това е...
  • 9 Sku

    1 0 Отговор
    Явно имаш опит да не сте приятели с мирясалия
  • 10 Марин С

    1 0 Отговор
    Аз също се съмнявам. Това да убиеш някого не е никак лесно. За да ти разреши психиката да го направиш хладнокръвно, означава две неща.
    1. Планиране и причина (невъзможно е импулсивно)
    2. Съвестта ти е притъпена (нямаш друг избор да решиш проблема)

    Убийството по презумпция е отбрана от настъпващ проблем, от който искаш да се спасиш. А не от приключил такъв. Отмъщението е по-малко вероятно като мотив да убиеш.
  • 11 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХАХО":

    Дори и да е така, не си съвсем прав, мисляя. Бай Хой е прав според мен. Предполагам, че оня е направил видео и не е искал вече да плаща за секс или я е изнудил за нещо с това. Мацката се притеснила и не е искала да я видят по всички порно сайтове и тубета, без нейно желание. И е решила от отчаяние да го убие. Мисля,ч е е права! Човека е искал секс, плащал си е. Добро или лошо такива жени има много продават се за пари и без пари. Но след изнуудването вече е била уплашена да не я видят и родители и други. И е решила да го убие. Не харесвам станалото, но ако се ес лучило така, тя е почти права. Не можеш да компрометираш някого, защото не ти дава секс гратис - това е ситеньорство. А аз бих разстрелял всеки рекетьор на плът - всеки скланящ насила мацка или дете към еднополови или хетеро или хомо сексуални връзки гратис или за пари е мутра и заслужава - СМЪРТ! Това е справедливото! ОТносно убийството, момичето едва ли ще тръгне да трепе наред, тя не е луда маниачка - убила е от страх, като животно притиснато в ъгъла от нападател. И ти не знаеш какво би сторил в такава ситуация - живота ти, бъдещето ти се проваля заради кефа на един сексуален идиот. Ами като иска секс и знае, че тя го прави за пари, да си и плати уговореното или да не плаща но няма да има секс! А той вероятно е станал рекетьор и мацата от страх го е ръгнала. Мисля, че няма нужда от психолог, а отт един размахан пръст - не прави така, щото ще има лабут! Второ такова до и си до стената, окей?! Ето това трябва, друго едва ли? Това са техни сексуални отношения - тя не би убила човек защото е правил секс с ннея, ако не я е изнасилил. А щом сама е ходила у тях едва ли я е изнасилил. Ако обаче втори път е отишла и го е убила, тогава е възможно първият път да я е измамил и изнасилил? но и в двата случая вината е главно на мъжа, защото е породил такъв страх, че го е омлатила, според мен, не еч харесвам убийството. Няма вид на маниачка терорист, нито на мазохистка. Една пресметлива тинейджърка, вероятно ходила за парици да заработва и като я изнудват се решава на това.
  • 12 Именно

    0 0 Отговор
    Именно!
  • 13 антика

    0 0 Отговор
    Само ще допълня, че скланяне насила към проституция, секс или гейство е както употреба на физическо насилие над жертвата, така и заплахата изнудване с рекет, примерно да се компрометира с видеоматериали и други такива. Ето такива рекетьори на плът и за да използуват жертвата за свои користни и или и сексуални желания, трябва да бъдат разстрелвани! защото освен, че насилват пряко желанието и жертвата, те често печелят от нейните мъки. Но в случаят убитият не е педофил. Педофил е човек, правещ сексуални забавления с малолетни - тоест под 13 години. Защото пълнолетието при жените настъпва около 13 години, а паспортно пълнолетие настъпва на 16. Но много цигани се женят на 10, 12 и нито някой им прави проблеми нито държавните институции стопират това. А в стари времена и българките се омъжваха и по на 13-14 момичета не веднъж. Даже ходеха да се искат при родителите и имаше не една сватба и на по 12 години момиче. Нещо нормално. Ненормалното в случаят е, че доста хора си мислят, че като си обещаят нещо и не трябва да го изпълнят. Примерно, човека и е обещал пари, но е заснел видео и е решил да играе непочтенно и я е рекетирал за да има секс, без пари. Това е отчаяло момичето вероятно и се е решила в злобата си на убийство. напълно я разбирам, ако е станало така .И аз на нейно място бих убил мутричката. Ако обаче е била само втори път у тях, а на първият наистина я е изнасилил, възможно е да е отишла за да го убие. И пак е права... напук на повечето ви логики, не е нормално да наемеш жена и да не и платиш. А тя вероятно се е наела за пари.... Някоии отричат това, но света е пълен с такива жени. По принцип не е нещо за хвалене, но пък и повечето жени търсят богати мъже за да ги използуват и пак са и вид проститутки. така, че въпроса е с голямо тълкуване и вариации. Ето, направете опит - купете си една барака, Москвич 412 за 300-400 лева и тръгнете по дискотеки, за да направите изследване - повечето маци даже няма да ви погледнат... Ако пък се изтърсите с нов лъскав Баварец или Порше, ще се сбият да се предлагат.... Проституция навред. но такъв е света. Ако обаче някой насила с насилие и рекет склонява някоя за секс или проституц.ия, редно е да бъде разстрелян - той тероризира жертвата си! Няма друг по-правилен възглед за нещата.
  • 14 бай хой

    0 0 Отговор
    Тук малко в сферата на догатките, ама. Той имайки с какво да я изнудва може да е поискал нещо по лошо от безплатен секс с нея. Например да принуди други свои приятелки за секс или дори самата тя да се отдава на негови приятели в замяна на мълчание. Ето такова нещо представете си какъв адреналин би могъл да и вкара. То е имало някаква наглост, която е преляла чашата.
  • 15 50на50

    0 0 Отговор
    На 62 да е.. дърти бабички , като се вре при децата това заслужава , гаден педофил , който смачква и без това съсипаната психика на подрастващото поколение от мизерия , глад , простотия и "европейски ценности" ...като бежанския поток...( това ако се случи преди 89г. щяха на границата с калашниците да ги връщат в черен плик , да видим после ще идват ли насам след 20-30 разстреляни)
  • 16 бай хой

    0 0 Отговор
    Интересното е, че тя година преди това от отлична ученичка и изведнъж е развалила успехът си и започва да прави много неизвинени отсъствия. Значи я няма на училище с месеци. Така. Наркотици + секс за пари или само първото, за да си купи хубав телефон да кажем нейна си работа. Във всеки случай обаче нейните приятелки също са ходили при този дъртофелник навярно заедно понякога, мисълта навежда много по голяма предистория на срещите на момичето с този. Нещо се е сговнясало и дали само с нея или и с другите. Разучила е как и кога да го светне и го е направила. Това да гледаш в очите човек и да го ръгаш ли ръгаш, не е като да утрепеш хлебарка. Имало е зор и непреодолимо намерение.
  • 17 антика

    0 0 Отговор
    И още едно размишление - възрастта на човека не е залог, затова, че бил педофил щом момичето е пълнолетно от 13 години нагоре и тя самата иска този мъж. Защото това желание е и на двамата, няма насилие, никой не насилва другият, те искат да са заедно. тогава му казвате любов. Дали от сърдце или за пари това е друг въпрос? Но ако няма рекет, няма причина и да се осъжда! Защото е личният избор и на двамата. Ако обаче жената или мъжа рекетират другият с нещо, за да го склонят към сексуални и други действия които не са негов избор това вече е престъпление- за което справедливо е да се въведе отново както в Болгар - смъртното наказание! Същото е и с БКП диктатурата, халифата на салафити и уахабибита и други подобни тирании - те са рекет, следователно натрисащите ги заслужават смърт! Всеки има правото на избор дали да се жени, да ли не, дали двама ако се обичат да са заедно, дали да си плащат или не? Защото това е личният им избор. Ако обаче мъжа рекетира дамата с видео или не си плати уговореното, тогава той е използуващ нейното желание и не изпълнил своето условие. Което в този случай е престъпление. Затова и не бих осъдил тази дама ако реално оня я е изнасилил или не и е платил уговореното или пък я е рекетирал с нещо. Той е играл непочтенно и няма причина да го съжалявам. Не, че ми харесва станалото. Но света е пълен с луди.
  • 18 антика

    0 0 Отговор
    То пък великият ти "морален" соц? Соца бе една извратена система и морал - толкова разврат имаше и то видни БКП комунделници, че ти се гадеще само да ги гледаш. Виж филма "Вчера" как другарите на постовете рекетираха за секс с уреждане на апартаментче и други на работа...! Ето такъм бе соца. Сега не е по-различно, но е по-добре, че имаш избор за много неща. Например преди и да искаше не можеш си купи тракторче дори и за да си ореш нивицата. А сега може. Пак е по-добре от преди. лошото е, че управляващите не са справедливи за много неща, а само лапачи паразити интересчии. Това проваля много хулбави неща сега. Защо осъждаш мацето, че вероятно прпоституира? тя така е решила прави го. вероятно е вземала пари от оня. Но това си е техният договор. А оня явно с нещо го е нарушил и ....
  • 19 Марин С

    0 0 Отговор
    Ето го разковничето, цитат от вестниците

    ""Близките на момичето са възмутени и от появили се слухове, че преди инцидента е ОТКРАДНАЛА пари от заведението, в което работи. Тази информация бе категорично опровергана, но в Стара Загора все още се въртяла из общественото пространство. „Нелепи са тези неща. Мими е едно страхотно момиче. Скромно и свито. Никога не би посегнала на нещо чуждо. Не зная как се замеси в тази каша, но е ясно, че е нямала избор”, коментира още познатият на ученичката.""

    Тези пари са и трябвали за какво? За да плати онзи да и върне записите и да мълчи? Но нещо не е станало и.
  • 20 Марин С

    0 0 Отговор
    Четете интересно е

    ""Към момента няма безспорни доказателства, че Богдан Динев е изнасилил 18-годишната Мария Гиздева. Това обяви говорителят на Окръжна прокуратура Стара Загора Нейка Тенева на брифинг в съдебната палата.



    Тенева коментира, че има някакви синини по тялото на момичето и тепърва ще се установява дали Богдан Динев ги е причинил. От показанията на Мария е известно, че тя е отишла ДОБРОВОЛНО в дома на Богдан Динев. Пред разследващите момичето е разказало, че възрастният мъж я е поканил, за да се запознае с дъщеря му.""

    и след това някой е платил и е станало това

    ""Към момента са готови единствено съдебно-медицинските експертизи. Окръжна прокуратура е решила да преквалифицира обвинението от „Умишлено умъртвяване“ на „Умишлено нанасяне на средна телесна повреда в резултат на която по непредпазливост е настъпила смъртта“.""
  • 21 Васичка Атанасова

    0 1 Отговор
    и как разбраха че е изнасилена
    убила го
    и айде ама той ме изнасили
    ами и АНИФЕТО АНИТА МЕЙЗЕР МОЖЕ И ТЯ ДА Е БИЛА ИЗНАСИЛЕНА
  • 22 пропаднали

    0 0 Отговор
    Момичето ходило да си начеше сърбела. Не се разбрали и му теглила ножа. Е.ати пропадналата младеж! Измет! Трабва да изгние в затвора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове