Last news in Fakti

30 Септември, 2016 06:30 2 122 8

Българинът укрива данъци

  • преглед на печата

Преглед на печата

Българинът укрива данъци - 1

„24 часа“: "Русенец, укривал данъци, се отърва с пробация"

Русенец, укривал данъци три години и обвинен в данъчно престъпление, беше осъден на година пробация, след одобрено от съда споразумение, предаде „24 часа“. Паралелно с това, Емил М. се призна за виновен и е побързал да се издължи на НАП, заедно с лихвите. Русенецът не подавал задължителната данъчна декларация от 2009 до 2011 година и така си спестил да брои на държавната хазна 7 557 лв.

Емил М. се призна за виновен и бе осъден за това, че, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

„Сега“: "Българското здравеопазване е сред най-неефективните в света"

Българското здравеопазване е сред най-неефективните в света, сочи класация на агенция "Блумбърг", цитирана от вестник „Сега“. България се нарежда на 46-а позиция от общо 55 държави по ефективност на здравната система. В изследването са използвани данни за 2014 г. От него става ясно, че за 5 години - от предишното издание с информация от 2009 г., българското здравеопазване е слязло с 3 позиции. Преди нас са държави като Казахстан, Еквадор и Венецуела. След нас пък са САЩ.

В България за здравни грижи през 2014 г. са се отделяли 8.45% от БВП, като средно на човек са се падали по 662 лв. годишно. Продължителността на живота пък е била 75.4 г. Този показател безпрецедентно се влоши миналата година - за пръв път вместо да се увеличи, намаля с 9 месеца. 

„Труд“: "Община Бургас ше укрепва склона към Централен плаж"

Община Бургас започва строителни дейности за укрепване на склона при стълбището към Централен плаж (от ул. „Батенберг“ към ресторант „Нептун“), съобщава в. „Труд“.

Те са част от по-големия проект за реконструкция на Историческото ядро на Приморски парк. Целта е да се усилят подпорните стени преди същинския старт на работата във вътрешното пространство, за да е сигурно, че склонът няма да тръгне надолу.

На този етап няма да има затворени за движение алеи, но призоваваме пешеходците да бъдат внимателни и да се съобразяват с въведената временна организация за движение, информират от Бургас.

„Монитор“: "Българи от Англия напират да гласуват"

Най-много българи от Англия напират да гласуват за вота през ноември, пише „Монитор“. Това стана ясно от данните на ЦИК за броя на подадените досега електронни заявления от българи зад граница. Към момента заявленията са 8600, като нашенците в чужбина трябва да ги подадат, ако искат да гласуват на място, различно от посолството в съответната държава.

Така най-много са заявленията от Англия – над 2300, следвани от Германия и САЩ, съответно с 1460 и 730. В топ 10 влизат още Холандия, Франция и Швейцария, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев. Крайният срок за подаването на документите изтича на 11 октомври, уточни той. Към момента в 98 града в света ще има разкрити секции.

„Стандарт“: "4 млн. жители на София през 2050 г."

Към 2050 г. 70% от населението ще е концентрирано в големите градове и в София ще има над 4 милиона жители. Прогнозата е на главния архитект на столицата Здравко Здравков, цитиран от „Стандарт“. Здравков беше сред участниците в Седмото издание на традиционния дискусионен форум.

Представители на властта и бизнеса, еко- и научни организации, специалисти по енергийна ефективност и управление на отпадъци се обединиха около идеята за развитие на все по-зелени градове в България.

"Трябва непрекъснато да работим за подобряване на инфраструктурата и за насърчаване на велосипедния транспорт, метро и пешеходтно придвижване", посочи арх. Здравков.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 0 Отговор
    В жалка държава живеем народе! Погнали някого си за 7000лв който укривал данъци за да оцелее а онези които изнесоха КТБ дори не ги повикаха в съда на разпит.
  • 2 колега

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХА
    "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони..........". Държавата на проститутките.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бббббб

    0 1 Отговор
    Политиците ни обират 26год. ,но никой нищо не казва.А ,човечеца го изкараха най-големия престъпник.
  • 5 Гост

    0 1 Отговор
    Няма нищо лошо да не платиш данъци.Аз не съм плащал за 5 години и сега ще пиша писмо до шефа на данъчното да ми ги опрости.има такава точка в закона която доста хора нея знаят.
  • 6 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Аз преди години имах случаи в които надвнесох данък и от напа ми казаха че ще го въстановяти ровиха струваха и така и не го възстановиха разликата щото еди кво си еди що си и аз нямах нерви да се занимавам повече с това след което за период в които съм плащал ми казаха че не е плащано абе пълен аборт е сичко
  • 7 Мамата

    0 0 Отговор
    Държавата България не заслужава данъците си! Този човек пак е ясен кой е. Знаете ли в колко браншове има работещи не в сивия, а в черния сектор? Какво прави държавата, за да ги спре и по този начин да подкрепи редовно плащащия данък, като го предпази от супер наглата и нелоялна конкуренция?! Нищо не прави. 'щото така е по-лесно, а масово по "службите" работят некадърници-връзкари! Наследствени. Изключение може би само в структурите по сигурността. Какво прави държавата за майките, за родителите си(пенсионерите)? Имаме ли нормална инфраструктура и пътища? Дори изкриви представата на хората за вина - по монтанско реват, че заради тировете са им напукани къщите??? Хора,не е заради камионите, а заради калпавата настилка. Ако беше настилката по евростандартите, камионите нямаше да Ви дрънчат и заради неравности да се получават вибрации! И в същото време, разни мастите баби и дедовци, мухлясали комунета и в червата стоят по върховете на разни комисии, ВКС-та, КВЕР-и, вземат по 5-6 хил. на месец НАРОДНА пара, изработена с кръв и пот от реалния сектор, като кухите им кратуни не решават, а създават само нови и нови проблеми(дали не нарочно), че и претендират за 50 хил. премии на година! Данъци ли ...
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    До,,Мамата,,Ах Маме,успокой се,правилно ги описа,така е за съжаление.Всички са корупни и даже ги мързи да работят.Често съм чувала някои да казвът,,Шибана България,,.Нашата България е хубава,но хората са мързеливи,корупни.Други казвът,,какво ми е дала България,,Аз питам,какво си дал ти на нея,че да имаш право да искаш от нея,,.Нашия манталитет трябва да се промени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове