30 Септември, 2016 21:49 1 771 1

Ген. Румен Радев: Икономиката  е част от националната ни сигурност

  • румен радев-
  • бсп-
  • бизнес-
  • бургас

Държавата не трябва да абдикира от нея

Ген. Румен Радев: Икономиката  е част от националната ни сигурност - 1

 „Икономиката  е част от националната ни сигурност и държавата не трябва да абдикира от нея“. Това заяви по време на срещата си с представители на Бургаската търговско-промишлена палата кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издинат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. По думите му, за да говорим за икономическа политика, трябва да имаме анализ за настоящото състояние, оформянето на визия на база на наш капацитет и на водещия опит в чужбина. „Може да се строят пътища и мостове, но те не са достатъчни. Без технологии и квалифицирана работна ръка няма как да се развиваме като нация“, зяви той и подчерта, че за съжаление в момента липсва квалифицирана работна ръка, поради скъсването на връзката между бизнеса и образованието.

Ген. Радев обясни, че малкият и средният бизнес, който храни голяма част от българското население, е под голям бюрократичен натиск. Според него трябва да има спокойствие на бизнеса, за да може да се развива. Той бе категоричен обаче, че това няма как да стане без помощта на държавата. По думите му без силна икономика, няма как да се развивиаме и няма как да говорим за национална сигурност.

Ген. Радев подчерта, че като президент ще създаде постоянен съвет по икономическа политика и заетост, който да генерира идеи за развитието на икономиката. Той допълни, че и едно от първите заседания на КСНС, които ще свика след тези за националната сигурност и демографията, ще бъде за развитието на българската икономика. „Трябва да деидеологизираме икономиката. Решенията трябва да се взимат на база на нашите интереси. Тогава ще бъдем силна държава с позиции, които ще се чуват и няма да ходим да се молим“, категоричен бе кандидат - президентът.

 С другите кандидати бягаме по различни писти. Те се борят за себе си, аз за българските граждани

Попитан по време на срещата си с журналисти в Бургас, по какво се различава от другите кандидати, той отговори „Бягаме на различни писти, даже на различни стадиони и имаме различни цели. Някои се борят за да си преброят гласовете за парламентарните избори, някои за лични цели, други заради партиите си. Аз го правя само с идеята да се боря за българските граждани и за защита техните интереси".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 момко

    0 0 Отговор
    Словото ти е хубаво, генерале, поздравление! Но детайлите биха определили дали словото има покритие или не? Например, как виждате, защита на нашите интереси, от паразитната прослойка номенклатура, ненаказуема, сптруваща ни милиарди с годините, било депутати, било триблирани чиновници без никаква нужда и полза от тях, само защото са на НЯКОЙ на власт човек? Ето това започва от соца и досега не се е преставало. Това никойот досегашните не разреши. А аз щях да го оправя за няколко месеца. Да вземем и друго впредвид? ненаказуемостта безотчетността на редица институционалнтти играчи . прокурор, депутати, министри...? те няма как да бъдат заставени да носят вината си! Бих ги пратил на дръвника според българският Закон но не съм шеф. А ти как би ги наказал, ако станат престъпници врагове на нас?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове