Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 16:17 1 869 0

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

  • трайков-
  • свободни-
  • силни-
  • готови-
  • да извоюваме-
  • събев
Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме - 1
Снимки: Факти.бг

"Две неща ми трябват на земята - любов и свободата. За любов живота си бих дал, за свобода бих дал и любовта." С този стих на Шандор Петьофи, кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков тръгна към победа на предстоящите избори.

Реформаторите откриха кампанията си в столичната зала "България", която бе изпълнена със съмишленици на дясната идея.

Според Трайков, малко притеснително е, че от него и ген. Събев се очаква промяната, да намерят изхода. Но кандидат - президентът на реформаторите подчерта:  "Не се страхувам за себе си. Не се страхувах, когато като министър тръгнах да спра картела в горивата, грабежа "Белене" и опита да се сложи ръка на Пловдивския панаир",  както се противопоставих на милиардната кражба „Южен поток”. Е и какво от това?! Мафията има не само адвокати, има и съдии и прокурори. Довършиха делото си, когато аз вече не бях там. Направиха го левицата и хора, които трябваха да седят зад гърба ми. Оказа се, че когато съм сам мога да попреча само временно. Разбрах едно – илюзия е, че един безпартиен експерт  да може да постигне сериозен успех, когато работи за страната си на политическа позиция е и иска да промени статуквото. Нужна е критична маса от хора, които са на ключови управленски позиции", заяви Трайков. И не пропусна да отбележи отново: "Оставката ми не беше заровена в пясъците на Катар, а в ледовете на Сибир." "Силата е в нас, не в един от нас, аз мога да бъда силен само с вас зад гърба ми, до рамото ми, както станах по-силен с ген. Събев, както станах по-силен с приятелите си и децата си. Дотегнало ми е да ми казват „нищо не зависи от нас”, не е вярно с №7 ще получим глас и той ще е силен, толкова силен, колкото ми дадете всички. От нас зависи. Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме. Аз имам силата да бъда свободен и искам да дам свободата и сила на страната ни", заяви Трайков.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Преди него подгласникът му в двойката ген. Съби Събев заяви, че днес заедно с Трайчо Трайков започват битка за европейското бъдеще на България. Тази битка се налага да бъде проведена, тъй като в България има сили, които искат да ни върнат обратно по пътя. Резултатът от нея ще бъде или България да продължи по-уверено по европейския си път за развитие, която сама е избрала или да спре и да се обърне назад към незавидното си близко минало. Твърдо сме убедени, че само в европейското семейство можем да развием по-добри перспективи  за нас и нашите внуци, заяви ген. Събев. Твърдо сме решени да отвоюваме България от корупцията, задкулисието и миналото, които постоянно ни дърпат назад. Според ген. Събев, днес България се намира в турболентна среда на несигурност. „Руският политически елит все повече се изолира и конфронтира с европейския свят и САЩ, опитват се грубо да се намесват във вътрешните работи на съседни страни и съюзни държави, включително с ултиматума си за извеждане на новоизградени структури на НАТО в източните държави, включително и в нашата страна. Наш основен приоритет ще бъде съхраняването на националната сигурност и европейския и евроатлантически път на България. Защото само в ЕС и НАТО България може да бъде най-сигурно и надеждно защитена", заяви ген. Събев. "Като военен човек го чувствам като воински дълг - ще изпълнявам стриктно всички конституционни правомощия, които ми възложи президентът г-н Трайков", декларира доскорошният шеф на УС на организацията на офицерите от запаса "Атлантик".

Лидерите на партии от блока подкрепиха кандидат - президентската двойка.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Председателят на постоянния изборен щаб на РБ Найден Зеленогорски заяви, че се вълнува особено, защото е издигната една много достойна двойка. Той обеща, че в кампанията ще има опит и новост. Едва ли някой е вярвал, че 26 години след промените ще се надигне една националистическа вълна, която да изпрати наши цивилизационен избор. А нашият цивилизационен избор е свобода, демокрация, ЕС, НАТО. Няма да позволим да бъде променен стратегическия, цивилизационен избор на България.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ заяви изразходвахме много сили в схватки помежду си, отколкото за битки за нашата кауза. Днес не е време за надиграване между партиите, нито за лични планове, днес е време за единство, защото на Трайков и на Събев им предстои тежката задача да обединим хората в България, че РБ е алтернативната. Защото ние сме алтернатива корупцията, на беззаконието, на безгръбначието и на лицемерието, заяви Караджов и определи като най-трудна задача да преборят безразличието.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Зам. председателят на СДС, Румен Христов предрече тежка победа, но когато сме заедно ще я постигнем. Трябват ни хора, които не са зависими, които нямат нищо в миналото, за което да бъдат компроментирани. Именно такива са Трайков и ген. Събев. СДС не подкрепя формално кандидатите, а безрезервно и категорично.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Председателят на Българска нова демокрация доц. Борислав Великов определи също кандидат - президентската двойка като достойна. Той изрази убеждение, че приповдигнатия дух в залата ще бъде пренесен по места в страната, за да стигне успешно Трайков и Събев на балотаж, а след това и да победят.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Председателят на Народна партия и достойнство Корман Исмаилов заяви, че е горд да е част от този процес, който е обречен на успех. „Аз истински вярвам, че така както се събрахме и се обединихме около фундаменталните си ценности, принципи и кауза, днес този път изнася двама нови лидери на блока и обществото на България. Той изрази единственото си съмнение, че Трайков и Събев са прекалено интелигентни и толерантни в тази кална политическа надпревара, но обеща, че ще дадат подкрепата си, за да се почувстват гражданите свободни.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Николай Ненчев, председател на БЗНС, започна словото си с успех за България, защото той е успех и за РБ и обратното. Не просто РБ да подобри своя успех от последните парламентарни и местни избори, а да спечели следващите избори за президент, призова той. Защото преди всичко президентът и вицепрезидентът са отговорни за националната сигурност на държавата. Те трябва да бъдат гарант за това България да продължи по своя път в ЕС и НАТО. Те трябва да бъдат гарант, че България ще прекъсне всякакви зависимости от Русия. Те трябва да бъдат гарант за пълната декомунизация на България и прекъсване на всички връзки с бившата ДС. И аз съм убеден, че нашите кандидати биха могли да направят това.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Меглена Кунева, председател на ДБГ, заяви, че тези думи за сила, единство и свобода, за бъдещето, за България и Европа, за нашата посока, иска да чува всеки ден. РБ се развива и расте и това, което сега започва в кандидат - президентската кампания е нов етап от развитието. В единството, укрепването и разширяването на РБ е залога на победата, но и залогът за бъдещето за България. За мен свобода и справедливост означава победата на Трайчо Трайков и Съби Събев. Според председателя на ДБГ Меглена Кунева днес, в тази зала чуваме думи на сила и  свобода, думи за България в Европа и категорична евроатлантическа посока за страната ни. „ДБГ ще работи с всички сили за победата на г-н Трайков и ген. Събев на тези избори. Те дават перспективата за свобода и справедливост“.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Благодарим на Трайчо и ген. Събев, че ни водят към победа и след месец ще имаме бъдеще и за децата си, каза в речта си Радан Кънев.  Битката с корупцията, с  мутрите, с външните намеси, за реално съдебна реформа ще я спечелим с Трайчо Трайков и Съби Събев, категоричен бе председателят на ДСБ.

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме

Трайков: Ще бъдем толкова свободни и силни колкото сме готови да извоюваме


 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове