11 Октомври, 2016 10:01 2 155 11

Трайков надделя над Каракачанов в първия кандидатпрезидентски телевизионен дебат

  • трайков-
  • каракачанов-
  • кандидатпрезидентски-
  • телевизионен-
  • дебат

Трайков показа спокойствие и ясна представа за президентските функции

Трайков надделя над Каракачанов в първия кандидатпрезидентски телевизионен дебат - 1

Кандидатите за президент на Патриотите и Реформаторите – Красимир Каракачанов и Трайчо Трайков, се изправиха един срещу друг по bTV в първия дебат в битката за „Дондуков” 2.

Те дискутираха по темите за бежанците, корупцията, външната политика, правомощията на държавния глава, както и отношенията ни със съюзниците.

Трайчо Трайков показа спокойствие, ясна представа за президентските функции и надделя с конкретни послания над Красимир Каракачанов.

Кандидатът за президент на Реформаторския блок очерта три ярки приоритета на държавния глава, ако бъде избран - националната сигурност, но и сигурност за нацията, защото е убеден, че не става дума само за суверенитет и опазване на стратегическите интереси, а става дума и за здравеопазване, престъпност, демографски срив и икономика. Всичко това е част от сигурността на нацията. Трайков се обяви за свободна и силна външна политика, която отчита първо интересите на България, после на всички останали. Външна политика, в която началниците са българските граждани, а не лидерите на чуждите държави. Той заяви, че ще бъде активен президент, който няма да мълчи пред случващото се в България и няма да дели българите на такива – живеещи в България и живеещи в чужбина, като даде да се разбере, че заради законопроекта, подкрепян от Каракачанов, вече има българи във Великобритания, които няма да могат да гласуват.

В темата за националната сигурност Трайков подчерта проблема с корупцията, като фактор за нелегалната миграция. “Хубаво, построихме ограда по границата. Ограда между нас и мафията кога ще построим, попита той - защото има хванати мигранти, но няма хванати каналджии, имаме контрабанада, но нямаме хванати хора за контрабанда. Това са същите лица, които са замесени в трафика на наркотици, на цигари, на проститутки“, категоричен бе той.

Трайчо Трайков заяви, че мястото на България е именно в ЕС и НАТО и гласът на страната ни трябва да се чува и да умеем да мобилизираме своите съюзници в отстояването на българските интереси.

Каракачанов се опита да обясни миналото си в Държавна сигурност по не особено убедителен начин и често се съгласяваше със събеседника си. Той допусна непростима за президент грешка, обяснявайки, че и Гърция, и Турция смятат Северен Кипър за свой. Това е завладян анклав, който не е признат от международната общност.

Ясната позиция на Трайчо Трайков показа, че е перфектно подготвен в темите международна политика и национална сигурност и подчерта, че бившите български служби тотално са се провалили в създаването на добри отношения между България и Македония например. В рамките на дебата се оказа, че висшият македонски политик Доста Димовска, с която Каракачанов поддържаше приятелски отношения, е агент на сръбските тайни служби.

Стана ясно още, че Трайков се е изправил срещу картела на горивата още в рамките на мандата си, а патриотите не са го подкрепили. Красимир Каракачанов поздрави кандидатът за президент на Реформаторския блок за реакцията му по изказването на Владимир Путин, че НАТО трябва да се изтегли от територията на България.

Каракачанов не успя да овладее дебата и накрая бе видимо притеснен и изчервен.

За изненада на мнозина, въпреки десетилетният телевизионен опит на Красимир Каракачанов, Трайков запази спокойствие и уверено налагаше тезите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 0 Отговор
    Кой е надделял ще се види на изборите но за тази цел снимайте протоколите и съпровождащи те ги до цик
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    Гледах дебата.Не останах с такова впечатление от г-н Трайков.
    По-скоро търсеше някакъв реваншизъм.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 cornholio

    0 0 Отговор
    Путлеристката сган в България веднага се активизира да оплюва... нормално.

    Коментиран от #6

  • 5 НРБ

    0 0 Отговор
    Не искам да обиждам ама Трайков се държа като смотан, говореше само политически коректни работи, опита се да се закача с Каракачанов, който не му отвърна и не му каза колко е смотан, как може да се сравняват !!???
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "cornholio":

    Айде пак Путин виновен.
  • 7 Републиканец

    0 0 Отговор
    Трайчо е най достойния десен кандидат. Останалите са се изцапали в 27 годишна помия и никога няма да могат да се измият. И ако искаме все пак да се чуе малко истина от това което става в държавата трябва да изберем именно Трайчо.

    Коментиран от #9

  • 8 зрител

    0 0 Отговор
    пълни глупости!
    ТТ се показа пълно л..но и говори даже за македония!
    може ли президент нъ българия с тъпо и непреводимо име? напр Т.Т. или Ц.Ц.
  • 9 Избирател

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Републиканец":

    До колкото си спомням Трайчо беше във властта през тези 27 години и се .сра.
  • 10 Carfen

    0 0 Отговор
    Скоро някой каза, че българските журналисти можели да направят само жълто поточе.
  • 11 ahahahah

    0 0 Отговор
    Какво е това смешно заглавие на статията ве, алоо!?
    Кой е надделял ще се разбере след изборите..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове